Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLula trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo, odpoczywajcie!
Asiu szok! Zaciskaj nogi jeszcze chociaż 2 tygodnie!
Penelope następna! Was zostawić na kilka godzin same i takie wybrykiNie powiem, bo u Ciebie już tuż, tuż poród (oczywiście wiem, że może, ale nie musi).
Kochane już niedługo my!!!!Penelope lubi tę wiadomość
-
Problem z twardnieniem brzucha polega na tym, że dla jednej będzie to zupełnie normalne i nic nie znaczące twardnienie, a dla innej to samo twardnienie będzie oznaczało skracanie się szyjki macicy. Dlatego warto słuchać swojego ciała i intuicji i jechać, jeśli jest niepokój.
Ja to rozumiem. Sama dzisiaj byłam, chociaż w poniedziałek mam regularną wizytę u lekarza. Przez ostatni tydzień brzuch twardniał bardziej i jak zadzwoniłam do mojego szpitala, to oczywiście od razu powiedzieli,że lepiej to sprawdzić, niż w poniedziałek przyjść już z rozwarciem. Na szczęście wszystko jest ok i bez zmian u mnie, ale nie odważyłabym się odradzać jechania na IP którejkolwiek z Was, jeśli byście miały wątpliwości.
Dlatego ważne jest, żeby każda decydowała za siebie i zgodnie z rekomendacjami swojego lekarza.
Co innego, jak już się sprawdzi,że szyjka pomimo twardnień się nie rozwiera i nie skraca. Wtedy należy z większą tolerancją do tych twardnień podchodzić, bo pewnie jeszcze trochę pomęczą zanim zacznie się coś dziać.
W każdym razie - oby twardnień było jak najmniej!
-
Dzien dobry.
My juz nie spimy.
Onudzil nas potencjalny kierowca ktory skrobal szyby swojego auta
Lula trzymaj sie tam. Oby twardnienia przeszly!!
Penelope widze ze ty jestes na prowadzeniu. No no super. Ciekawe ktora u nas sie pierwsza rozpakuje.Penelope lubi tę wiadomość
-
Lula trzymaj się i nie stresuj. To wcale nie pierdoly tym bardziej ze pamiętam ze długo to u ciebie trwa
Lara mam nadzieje ze jutro sue okaże że wszystko jest ok
We wt tez wolalabywolałabym usłyszeć ze moja szyjka jyz nie taka miękka bo nie wiem co wtedy mi zaleca
Dziewczyny coraz bliżej !
Nie mogę uwierzyć że niektóre zaraz czy juz mamja do noszone ciążę. Do mnie jakoś to nie dociera. Jeszcze niedawno dołączyłam na forum...Penelope, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
A ja zaczynam 33 tydz
wow zaczynam naprawdę myśleć i trochę się bać jak to będzie z dzieckiem w domu
A kiedy te płuca dziecka są juz ok?
Miałam ciężka noc spać nie mogłam.
Ide zjeść śliwkiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 09:09
Fedra lubi tę wiadomość
-
I ja się witam w nowym tygodniu, skończonym 35, tym samym rozpoczetym 36
derii84, kasia_1988, Gosiak, megg, angelcia, Penelope, Januszkowa, juska19, Sue, Lara 82, przedszkolanka:), asia888, Fedra, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim! A ja jestem bez sił. Święta mnie wymęczyły i mam dość. Nawet nie mam sił z wami pisać. Tylko was podczytuję
Do mojego męża w końcu dotarło, że to tuż tuż i zrobił listę zakupów do pokoju Brzuszkowego
A ja leżę, bo mnie brzuch pobolewa, Brzuszkowy kopie i wypina się mocno. I ja sama czuję się bardzo ciężka. A mam tylko niecałe 4 kg na plusie! A brzuch i tak ciążymegg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja jeszcze w łóżku,delektuje się ciepłą pościelą,mąż w kuchni śniadanko przygotowuje,a ja totalny relaks.
U nas pogoda pod psem,ponoć dzisiaj ten biały puch będzie splywal,więc będzie paskudne błoto
Dzisiaj już normalny obiadek zjemy....tzn kotlety,ziemniaczki i surówka
Lula,dobrze ze pojechałas na IP,w takiej sytuacji lepiej dmuchać na zimne .,najważniejsze ze Ty i dzidzius jesteście pod opieką ludzi wykwalifikowanych :-* -
Hej!
Gosiak zazdroszczę, że nie musisz wstawać tak często w nocy. Ja miałam pobudkę o 1:30, 2:30, 5, i 7.
Wstawiłam rosół, mam dość świątecznego jedzenia. Mam do niego robiony makaron przez moją mamę
Miłej niedzieli życzę, u mnie standardowo obiadek, KościółFedra lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja dni tak szybko leca ze w szoku jestem pamietam jak sie mowilo aby do 12 tc bylo ok ,pozniej do 20 itp a my to juz za pare tyg bedziemy tulic maluszkiw wramionach nie ktore z was maja juz donoszona ciaze itp ,super ciekawe ktora pierwsza urodzi
Moja nocka dzis okropna byla brzuch mnie bolal dziwnie twardnial i przechodzilo krzyz dawal popalic jak nie wim wiec chyba zaczynaja sie schody u mnie ..nie wiem czemu mam dziwne przeczucie ze nie dotrwam do planowanej cc