X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo, odpoczywajcie!

Asiu szok! Zaciskaj nogi jeszcze chociaż 2 tygodnie!

Penelope następna! Was zostawić na kilka godzin same i takie wybryki <3 Nie powiem, bo u Ciebie już tuż, tuż poród (oczywiście wiem, że może, ale nie musi).

Kochane już niedługo my!!!! :)

Penelope lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały nie odszedł to nie będę siać paniki, narazie takie małe glutki galaretki bez krwi! ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• sebza Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem z twardnieniem brzucha polega na tym, że dla jednej będzie to zupełnie normalne i nic nie znaczące twardnienie, a dla innej to samo twardnienie będzie oznaczało skracanie się szyjki macicy. Dlatego warto słuchać swojego ciała i intuicji i jechać, jeśli jest niepokój.
    Ja to rozumiem. Sama dzisiaj byłam, chociaż w poniedziałek mam regularną wizytę u lekarza. Przez ostatni tydzień brzuch twardniał bardziej i jak zadzwoniłam do mojego szpitala, to oczywiście od razu powiedzieli,że lepiej to sprawdzić, niż w poniedziałek przyjść już z rozwarciem. Na szczęście wszystko jest ok i bez zmian u mnie, ale nie odważyłabym się odradzać jechania na IP którejkolwiek z Was, jeśli byście miały wątpliwości.
    Dlatego ważne jest, żeby każda decydowała za siebie i zgodnie z rekomendacjami swojego lekarza.

Co innego, jak już się sprawdzi,że szyjka pomimo twardnień się nie rozwiera i nie skraca. Wtedy należy z większą tolerancją do tych twardnień podchodzić, bo pewnie jeszcze trochę pomęczą zanim zacznie się coś dziać.

W każdym razie - oby twardnień było jak najmniej! :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    My juz nie spimy.
    Onudzil nas potencjalny kierowca ktory skrobal szyby swojego auta :-/

Lula trzymaj sie tam. Oby twardnienia przeszly!!

Penelope widze ze ty jestes na prowadzeniu. No no super. Ciekawe ktora u nas sie pierwsza rozpakuje.

Penelope lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzeiń Dobry :)
    Nas obudził pęcherz standardowo, dobrze, że o 6 a nie o 3 :)
    Położyłam się przed 23, więc wypas.

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, widzę, że Tobie do cc zostało dokładnie tyle ile mi do porodu :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Gosia faktycznie :-) no rewelka. Ciekawe czy wytrwasz tyle do porodu czy Janeczka postanowi byc samodzielna troszke wczesniej :-)

Dla mnie ta noc jakas slaba byla. :-( co chwile sie budzilam.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mam takie przeczucie, że ona posiedzi sobie w brzuszku nawet trochę dłużej - nie wiem czemu ;)

megg, AsiaSzw lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula trzymaj się i nie stresuj. To wcale nie pierdoly tym bardziej ze pamiętam ze długo to u ciebie trwa

Lara mam nadzieje ze jutro sue okaże że wszystko jest ok

We wt tez wolalabywolałabym usłyszeć ze moja szyjka jyz nie taka miękka bo nie wiem co wtedy mi zaleca

Dziewczyny coraz bliżej !:-)
    Nie mogę uwierzyć że niektóre zaraz czy juz mamja do noszone ciążę. Do mnie jakoś to nie dociera. Jeszcze niedawno dołączyłam na forum...

Penelope, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam 33 tydz
    wow zaczynam naprawdę myśleć i trochę się bać jak to będzie z dzieckiem w domu

A kiedy te płuca dziecka są juz ok?

Miałam ciężka noc spać nie mogłam.
    Ide zjeść śliwki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 09:09

Fedra lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana :) a u nas w gdyni pieeeknie!!! Wstaje patrze a tu bialutko i sloneczko :D jupii :) na taki widok z rana az geba sie sama smieje :)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mysle ze to dlatego ze sie caly czas super czujesz. Ja to sie ciesze ze ta cesarka jest wczesniej bo ja to nienajlepiej sie czuje.

Megg ja jutro 33 :-)

megg lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w nowym tygodniu, skończonym 35, tym samym rozpoczetym 36 :-)

derii84, kasia_1988, Gosiak, megg, angelcia, Penelope, Januszkowa, juska19, Sue, Lara 82, przedszkolanka:), asia888, Fedra, Patrycja20 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, w Trójmieście przepięknie, zaraz ruszamy na spacer i do przyjaciół z upominkami świątecznymi :)
    Miłego dnia!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim! A ja jestem bez sił. Święta mnie wymęczyły i mam dość. Nawet nie mam sił z wami pisać. Tylko was podczytuję ;)

Do mojego męża w końcu dotarło, że to tuż tuż i zrobił listę zakupów do pokoju Brzuszkowego :D

A ja leżę, bo mnie brzuch pobolewa, Brzuszkowy kopie i wypina się mocno. I ja sama czuję się bardzo ciężka. A mam tylko niecałe 4 kg na plusie! A brzuch i tak ciąży :D

megg, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Ja jeszcze w łóżku,delektuje się ciepłą pościelą,mąż w kuchni śniadanko przygotowuje,a ja totalny relaks.
    U nas pogoda pod psem,ponoć dzisiaj ten biały puch będzie splywal,więc będzie paskudne błoto :-(

Dzisiaj już normalny obiadek zjemy....tzn kotlety,ziemniaczki i surówka :-P

Lula,dobrze ze pojechałas na IP,w takiej sytuacji lepiej dmuchać na zimne .,najważniejsze ze Ty i dzidzius jesteście pod opieką ludzi wykwalifikowanych :-*

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Gosiak zazdroszczę, że nie musisz wstawać tak często w nocy. Ja miałam pobudkę o 1:30, 2:30, 5, i 7.
    Wstawiłam rosół, mam dość świątecznego jedzenia. Mam do niego robiony makaron przez moją mamę :)
    Miłej niedzieli życzę, u mnie standardowo obiadek, Kościół :)

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje w nocy srednio co godzinę no półtora godziny. I to od paru dobrych dni. I nie idzie pare kropelek tylko cale strumienie!

Od wczoraj mam straszna chcice na słodkie!!! Aaaa jak wg nie jadłam w ciąży słodyczy tak teraz masakra!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja dni tak szybko leca ze w szoku jestem pamietam jak sie mowilo aby do 12 tc bylo ok ,pozniej do 20 itp a my to juz za pare tyg bedziemy tulic maluszkiw wramionach nie ktore z was maja juz donoszona ciaze itp ,super ciekawe ktora pierwsza urodzi :D
    Moja nocka dzis okropna byla brzuch mnie bolal dziwnie twardnial i przechodzilo krzyz dawal popalic jak nie wim wiec chyba zaczynaja sie schody u mnie ..nie wiem czemu mam dziwne przeczucie ze nie dotrwam do planowanej cc

relge6yd0kju1g7d.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w okolicach 2 mam pobudkę na siku i obowiązkowo rano jak wstaję to biegiem do wc :D

Właśnie robię zamówienie na allegro rzeczy dla Brzuszkowego, niby duperelki, a potrzebne :)

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1595 1596 1597 1598 1599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ