Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:Bietka jak bedziesz jechac do Praskiego to zdaj mi relacje co i jak bo nie wiem czy wykupic polozna. P Jola na sr mowila ze nigdy rodzacej nie zostawiaja samej sobie ale jak bedzue?
Słoeneczna nie mam pojęcia czy zostawiają same, ale bym się nie zdziwiła, to zależy ile rodzących jest.
-
Lara 82 wrote:U mojego męża zawsze na Wigilii była śliwkowa bo tam uwielbiają zupy owocowe. Mój mąż uwielbia też truskawkową. Choć ja nie robię bo nie potrafię, a moja teściowa robi pyszne
Tylko ja lubię z suszonych śliwek ale nie tych wędzonych, tak samo kompot lubię z suszonych owoców ale nie wędzonych.ja nie lubię ale mój tata uwielbia i jego mama zawsze przynosi zupę owocowa.
ale chyba z wiśni miedzy innymi robi
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Gosiak, ja zamówiłam, ale teraz się zastanawiam czy potrzebne. Wydawało mi się, że sobie pod prześcieradło podłożę, żeby się nie bać zalania łóżka wodami płodowymi w razie czego, ale mam je już dwa tygodnie i jeszcze sobie nie podłożyłam
Na pewno niektóre dziewczyny używają w szpitalu po porodzie, ale ja nic nie muszę brać do szpitala. Myślę,że wykorzystam je do przewijania Młodego jak już się urodzi.
BTW: też mi został polecony purelan. Mam i powiem, że jest konkretny.Gosiak lubi tę wiadomość
-
Gosiak u nas mowila ze warto miec 2-3 sztuki dla wlasnego komfortu.
podobno daja w szpitalu tylko jeden ale tez chyba czasem( kolezanka mowila) a lepiej sobie podlozyc bo moze przeciekac ten podklad Bella. ( w sensie wyplynac)
ja kupie takie opakowanie 5 sztuk.
niewielki to pieniadz a potem najwyzej sie wykorzysta w lozeczku czy zabrac gdzies dziecku do przewijania.
BIetka, u nas mowila ze w razie czego sa 3 polozne na dyzurze- bo na IP, na oddziale i do porodu.
tam jest malo porodow bo jest brzydko:)
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Ja kupowałam te podkłady. Nawet jeśli nie wykorzystam w szpitalu to mi koleżanki mówiły, że się konkretnie krwawi po porodzie nie zależnie czy cc czy sn więc sobie wykorzystam w domu, na swoje łóżko aby nie zalać. A jak nie to może dla młodego, choć to tylko 5 szt wolę mięć.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Dziewczyny, a kupujecie podkłady higieniczne seni?
http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-90cmx60cm-5-sztuk.html
Bo gdzieś na forum widziałam, że dziewczyny zamawiają, ale ja nie wiem czy są w ogóle potrzebne...
Ja nie kupowałam podkładów SENI,bo kupiłam podkłady higieniczne TUFI 5 sztuk 60x60 za niecałe 7 zł z ciekawym dziecięcym wzorema to potrzebna rzecz bynajmniej do szpitala by przebrać mslucha na łóżku
http://www.doz.pl/apteka/p45754-Tufi_podkladka_higieniczna_60cm_x_60cm_5_sztWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 19:57
Gosiak lubi tę wiadomość
-
NASTA wrote:Odnośnie podkładów - leżałam niedawno w szpitalu na patologii i niestety muszę stwierdzić, iż nie jest łatwo wymusić na Salowej zmianę pościeli. Dziewczyny leżały po kilka tygodni, i nawet im nie było łatwo to wyegzekwować. Nawet zaplamionej pościeli na sali poporodowej nie chcą przebierać. A może się po prostu zdarzyć, że krew przecieknie i trzeba później spać w takiej pościeli.
ja sobie sobie zamówię takie podkłady, tak na wszelki wypadek, najwyżej wykorzystam je w domu.
A może te salowe chcą po prostu w łapę dostać tzn. kaseJa mam zamiar zapakować do swojej torby jakąś kawę, może czekoladki, różne są sytuacje. Jak ktoś coś dostanie to zawsze inaczej się zachowuje. Co o tym sądzicie? Wiem, że to ich praca, płacą im za to, ale ja niewiele stracę, a one się ucieszą i nam będzie lepiej.
Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Ja kupowalam podklady seni soft - i tu kon by sie usmial bo wyczytalam ze warto miec 2-3 opakowania ( ale dopiero po zakupie doczytalam ze opakowania po 5 sztuk pakowane) a ja kupilam uwagaaa!! Pakowane po 30 sztuk
wiec mam 2 opakowania po 30
:D lacznie 60 sztuk haha
no nic... Kasa wydana zwrotu nie mozna...
obdaruje kolezanke mtora ma rodzic w czerwcu :p
Gosiak, Asiaa1201, cath, Lara 82, derii84 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki jestem w szpitalu. Mam nadzieję ze nie długo. Twardnienie brzuszka nie ustępowalo więc pojechałan by sprawdzic czy dobrze jest ale u nas z twardnieniem zostawiają. Badania dobrze szyjka w porządku, ktg też. Dostałam sterydy na rozwój płuc kroplówkę rozkurczowa i leki i lezymy sobie. Pozdrawiamy
Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
A wiecie co ja Wam powiem... Zaczyna mi chyba powoli ten czop sluzowy odchodzić.. Taka galaretka zbita narazie w małych ilościach.. Czytałam że może się tak dziać już 3-4 tyg przed porodem
i wcześniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 20:58
Katiś, cath, Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość
-
No no no
dlatego szykuję w poniedziałek torbę do szpitala! Wolę być przygotowana! Zamówiłam dziś 2 koszule do karmienia i osłonki na sutki Tommee Tippee na wszelki wypadek
.. Pozatym brakuje mi tylko Octenisept'u i kapciochow
i można rodzić
Gosiak, Sue, megg lubią tę wiadomość