X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Ja tez jestem za snikersami! Wezme napewno snickersy, jakies owoce moze banany i ewentualnie jakas lekka kanapke na porod

Ja ostatnio troszke zaczelam sie bac porodu, to juz tak blisko, no i w lesie jestem z tym wozkiem mysle ze jak juz wszytstko skompletuje i przygotuje przez styczen, to sie uspokoje bardziej

asia ja przez neta chcialam kupic a sie okazalo ze odbior i sklep w Warszawie:) pojechalam i byl od reki, kolor tez.

no ale wiadomo- warto sie zorientowac bo czasem nie ma koloru i trzeba czekac 2-3 tygodnie.

wozek jak wozek, abys fotelik do porodu miala.

asia888 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    To baby blues nie depresja poporodowa. Baby blues dotyka 80% kobiet podobno.

http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/baby-blues-smutek-poporodowy-to-normalny-objaw-po-porodzie_35101.html

Myślałam, że to to samo. W każdym bądź razie chodzi o sam fakt tego przygnębienia

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny po świetach.
    Współczuje ekscesów z tesciowymi. Ja tez czytałam Wasze wpisy z otwartą buzia...

Co do wyprawki to brakuje mi wanienki , kosmetyków dla małej, przewijaka i pierdółek dekoracyjnych do pokoiku.
    Mamy nadzieje, że uda się nam spedzić sylwester w nowym domku a pokoik małej mam zamiar wykończyć do 10 stycznia maksymalnie...

Baby blues Gosia ma racje przechodzi prawie 80%. Położna mówiła ze to całkiem normalne bo spadaja nagle hormony... przeżyjemy...

Gosiak lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra przed porodem w drodze do szpitala kazala zatrzymac sie mezowi na stacji i zjadla dwa snicersy:)

Milego dnia ja dochodze do siebie po swietach powoli

Lara 82, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli Megg, no to nieźle zabalowałaś :-)

Jak tam twoje samopoczucie?

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje, ze rozstepy mi wyskocza jak cholera! Caly brzuch swedzi, tak rozpiera skóra :( :( :(

• NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was kupowała łóżeczko i materac w Ikea?
    Jeśli tak, to na który materac się zdecydowałyście (piankowy, lateksowy, sprężynowy?).

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jeszcze wrócę do tematu teściów. Ja ogólnie nie narzekam na swoją, to jest kobieta, która jakby mogła oddała by nam wszystko żebyśmy mieli dobrze! To że ma swoje zdanie, jest upierdliwa i jest czasami wkurzająca jestem w stanie wytrzymać, tym bardziej, że mąż zawsze trzyma moją stronę :)

Co do porodu ja tez się cieszę na samą myśl, że to już niedługo ;) jakoś na razie nie odczuwam lęku czy sobie poradzę, jak zniosę ból itp, po prostu myślę, że będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 17:15

megg, Lara 82, Gosiak, sebza lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Heeejjj

Ale produkcja no no. Widze ze temat porodow. I jedzenia.
    No do cesarki to chyba nie mozna jesc od wieczora bo jak sie nie da znieczulic zzo to jada z narkoza. A snickers to tez nie najlepszy pomysl bo bedzie potem w pokarmie a czekolady nie mozna bo jest mocnym alergenem..

Cath doczytalam ze twoj wozek smierdzi guma :-O o kurde to musimy nasz rozpakowac aby wywietrzal.

Dziewczyny czy was tez tak bola plecy :-( ja poprostu zdycham z bolu. Musze co jakis czas sie polozyc na plasko bo nie jestem w stanie wystac :-(
    Wiesz moze to tylko kola ale przyjemny zapach to nie jest. Jak w Konstancji pokoju pachnialo drewnem tak teraz takim plastikiem/ guma ciezko określić :)

A pytam sie o łóżeczko turystyczne ze względu na to ze z mężem mamy juz pare wesel w nastepnym roku i wiemy na 100% ze do moich rodziców trzeba bedzie mloda podrzucić :) a takie łóżeczko to tez jak kojec a ze mam duży dom to moze w kuchni jakby sie rozlozylo a nie wiem w sumie :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Powoli Megg, no to nieźle zabalowałaś :-)

Jak tam twoje samopoczucie?

Czuje sie ociezala strasznie, strach wejsc na wage po tym obzarstwie
    Poza tym brzuch twardnieje w kroku tez mam dziwne uczucie napierania ale bole odpukac minely. We wt kontrole mam

Powoli bo dzis tez do tesciow rodzina przyjechala i juz zmeczona jestem takim siedzeniem po kilka godz. Ale poszlam sie polozyc i odetchnac, moze sie nie obraza

Lara 82 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• cath Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Gosiak ma racje baby blues jest po porodzie i nie jest nawet zbliżony do depresji poporodowej. Depresja poporodowa moze nawet pojawić sie miesiąc po porodzie! Ale to latwo rozpoznać. Niechęć do dziecka nawet może się pojawić i wtedy mąż musi wkroczyć. Mojej kolezanki bratowa nawet karmić cyckiem nie chciała bo mowila ze dziecko ja wkur*ia ze ona czuje sie jak krowa itp itd. Ale wszystko jest do przejścia

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was kupowała łóżeczko i materac w Ikea?
    Jeśli tak, to na który materac się zdecydowałyście (piankowy, lateksowy, sprężynowy?).
    Ja mam łóżeczko z IKEI a materac do niego taki:
    http://materacem.pl/vitmat-materac-lateksowy-baby-60x120

NASTA lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie tez wlasnie boje tego babyblues
    Ale minie chyba szybko nawet jak nas dopadnie

Lara a ty cos moglas zjesc na wigili z ta twoja dieta?bo tam gliwnie kapucha i grzyby

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miałam specjalne specjały dla mnie. Zupę nie grzybową, tylko śliwkową, kompocik, karpia wsuwałam bez panierki i jeszcze dorsza, no i pierogi miałam z pieczarkami bez przypraw więc i tak myślałam, że pęknę :-)
    A no i kutia z rodzynkami biszkoptami i bitą śmietaną bez orzechów :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 17:32

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Gosia, pisałaś o lanolinie na sutki, 100% czystej lanoliny zawiera purelan 100. Mi ten specyfik polecił doradca laktacyjny.
    Dzięki, dodałam do koszyka w Gemini :)

NASTA lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta zupa śliwkowa to dobra sprawa bo na 2 łatwiej pójść później :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath no to my wlasnie rozpakowalismy wszystko w garazu. Powietrzy sie troche. Ale wscieklam sie jak cholera bo zaplacilam za adaptery do fotelika ktorych nie dostalam. Wiec w poniedzialek zadzwonie sie upomniec bo troche przegiecie pałki :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka jak bedziesz jechac do Praskiego to zdaj mi relacje co i jak bo nie wiem czy wykupic polozna. P Jola na sr mowila ze nigdy rodzacej nie zostawiaja samej sobie ale jak bedzue?

Bietka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A ta zupa śliwkowa to dobra sprawa bo na 2 łatwiej pójść później :-)

Nigdy nie jadlam. Znajde przepis bo po swietach by mi sie przydala

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża zawsze na Wigilii była śliwkowa bo tam uwielbiają zupy owocowe. Mój mąż uwielbia też truskawkową. Choć ja nie robię bo nie potrafię, a moja teściowa robi pyszne :-)
    Tylko ja lubię z suszonych śliwek ale nie tych wędzonych, tak samo kompot lubię z suszonych owoców ale nie wędzonych.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1592 1593 1594 1595 1596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ