X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu ponoc nic dla dziecka brać nie trzeba, bo wszystko jest, więc myślę, że warto sprawdzić w szpitalu co trzeba dla dziecka:)

U nas wózek już stoi i się wietrzy, trzeba go jeszcze wymyć, bo ja mam używany.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie muszę nic brać poza pieluszkami - z tego co położna mówiła, to w pierwszych 3 dniach nie kąpią dziecka, żeby się cała maź płodowa wchłonęła, co podobno jest dobre dla dziecka.
    http://dziecisawazne.pl/pierwsza-kapiel-noworodka-dlaczego-warto-ja-odwlekac/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 13:42

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, u mnie w szpitalu można sobie zażyczyć, żeby dziecko kąpano lub nie.
    W ogole, zapomnialam Wam napisać - dostałam od położnej z sr numer do położnej, która pracuje na porodówce w szpitalu, w którym chcę rodzić i może uda mi się z nią umówić na poród:)
    Zawsze to jakaś znajoma twarz, tym bardziej, że nie mam tam swojego lekarza.

cath, Gosiak lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu porady z grudniówek:
    Do nierozpakowanych - popieram wszystko co napisała zokeia! :)
    1.Studentka na sali - najlepsza decyzja w moim życiu. Bardzo wspierała.
    2.Zabrać lanolinę - ratuje sutki!
    3.Na porodowce koniecznie coś do jedzenia. Ja miałam banany, drożdżówkę, żelki i batony.
    4. Kolejny must have to skarpety. Mi makabrycznie stopy marzły!
    5. i kawa w termosie dla męża

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie podawala reczniczka dlatego sie zastanawiam. Tetry tez maja i mowila zeby pilniwac swoich bo jak sie zmueszaja to przepadly. Chusteczek tez mowila ze nie brac bo bedzie gdzie umyc pupke.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a u nas mowila zeby nie jesc i nie pic, ew zwilzac usta lub maly lyk wody - w razie cesarki

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiem dopiero 12stego od mojego gina jakie zwyczaje panują w jego szpitalu... Dla mnie to trochę za późno, ale okej...

• asia888 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)
    wydaje mi sie ze taki dogryzanie tesciowej jest wlasnie spowodowane ta wielka miloscia do syna i troche zazdroscia o synowa, obawiam sie ze i nas to moze spotkac! przecez tez bedzie u niejednej z nas synus mamusi! ktory kiedys przyprowadzi jakas synowa, ja mysle ze tez uwaznie bedziemy sie jej przygladac i moze i jakas zazdrosc si epojawi kto wie? i stad wychodza pozniej niestety takie nieprzyjemne sytuaje, jednak tesciowe nieraz widza w synowej cos na ksztalt konkurentki... dziwne ale tak jest

tak samo w sytuacji coreczki tatusia ;)

Angelcia ja jeszcze nie mam wszystkiego, wozka brak i lozeczka :(

do tego dach zaczal przeciekac i od zeszlej nocy woda saczy sie nam po scianie jak pech to pech!

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kremie avent na sutki jest lanolina- Gosiak jak cos to w HubiWorld ma bo mialas zamawiac na dniach. To mala tubka, lepiej miec. Mam tez pare probek tego kremu Maltan jak cos

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue! Widze nowy tydzien;) u mnie jutro;)

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    W kremie avent na sutki jest lanolina- Gosiak jak cos to w HubiWorld ma bo mialas zamawiac na dniach. To mala tubka, lepiej miec. Mam tez pare probek tego kremu Maltan jak cos
    Ok, to sobie jeszcze dorzucę do koszyka :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Kurcze a u nas mowila zeby nie jesc i nie pic, ew zwilzac usta lub maly lyk wody - w razie cesarki

Rodzenie dziecka to ogromny wydatek energii. Warto się więc czymś posilić. Zobacz, jakie napoje i przekąski będą odpowiednie do jedzenia i picia w czasie porodu.

Całkowity zakaz jedzenia w I okresie porodu jest nieuzasadniony i nie powinien być stosowany rutynowo. Wprowadzono go w latach 50. XX w., by w razie konieczności wykonania cesarskiego cięcia kobieta miała pusty żołądek, bo w przeciwnym razie mógłby wystąpić tzw. objaw Mendelsona: aspiracja treści żołądkowej do płuc, a w konsekwencji zapalenie płuc. Jednak dziś bardzo rzadko stosuje się znieczulenie ogólne przy cesarskim cięciu, dlatego ryzyko tego powikłania jest minimalne.
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/porod/naturalny/co-jesc-i-pic-w-czasie-porodu,243_6006.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, pytanie o wyprawkę mi gdzieś uciekło. Ja mam łóżeczko już skręcone, czekam na materacyk i klin.
    Mam przygotowane koszyki w Gemini, na allegro, itp. Wszystkie zamówienia puszczę w niedzielę wieczorem/poniedziałek rano - bo daję sobie czas - może mi coś jeszcze wpadnie do głowy.
    Ale wydaje mi się, że to już będzie wszystko.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wejherowie mozna jeść i pić!! Hurra :D jakies kanapeczki lekkie sobie zrobie na pewno! :D nie wiem czemu ale zawsze boje sie głodu! :D hahah

Ja studentów nie chce! Mam koleżankę która jest po położnictwie i mowi ze miała pare porodów na studiach i przy pierwszym dziecko jej się z rak wyślizgnęło i potem matka grozila jej ze jak cos sie stalo to ja do sądu poda. A dziecku nic sie nie stalo. Wyslizgnelo jej się nad brzuchem mamy jak podawala jej i nawet nie upadlo. Nastepne porody mowi ze tak się bała ze same polozne widząc jak ona się trzęsie ze strachu nie dopuszczaly jej nawet do dziecka. I tyle. Mowi ze ona się bardzo stresowała i co za tym szlo matki tez

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim mieście jedzenie podczas porodu jest zabronione i mają ZZO, z kolei w szpitalu mojego Gina jak najbardziej trzeba jeść i jest TENS zamiast ZZO.

Co szpital to obyczaj, ja jednak wolę rodzić tam gdzie już byłam i gdzie mam jakąś znajomą twarz. Wiele dziewczyn pisze, że ten szpital jest be, nawet jedna tutaj na forum pisała, że jej koleżankom dzieci poumierały.. Kurde, jak miałabym tego wszystkiego słuchać to chyba w Sheratonie powinnam rodzić...

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    W Wejherowie mozna jeść i pić!! Hurra :D jakies kanapeczki lekkie sobie zrobie na pewno! :D nie wiem czemu ale zawsze boje sie głodu! :D hahah
    U mnie też można :) A nawet trzeba, położna mówiła, że jak długo nic nie zjemy, to dziecku może spaść tętno, bo to jednak wysiłek i dla nas i dla maluszka.

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U mnie też można :) A nawet trzeba, położna mówiła, że jak długo nic nie zjemy, to dziecku może spaść tętno, bo to jednak wysiłek i dla nas i dla maluszka.
    No i takie podejscie mi sie podoba! <3
    Tez slyszalam ze jak jest kobieta glodna to jakies sa konsewencje tego no i najwazniejsze nie ma sily. Przeciez przez jedzenie nabieramy sił! Chociaż cos zjeść nawet chlebek z wedlinka z indyka a juz inaczej!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale do cesarki na czczo trzeba byc i pic tez nie wolno. Musze zapytac gina na wizycie.
    Chodzi tez o to ze znieczulenie zzo moze spowidowac ze zaczniemy wymiotowac jak bedziemy najedzone.
    Moze pod tym wzgledem.
    No i nie jesc duzo zeby sie nie zesrac;) doslownie ;D

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    No i takie podejscie mi sie podoba! <3
    Tez slyszalam ze jak jest kobieta glodna to jakies sa konsewencje tego no i najwazniejsze nie ma sily. Przeciez przez jedzenie nabieramy sił! Chociaż cos zjeść nawet chlebek z wedlinka z indyka a juz inaczej!

Albo snikersa zeby nie gwiazdorzyc;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 14:26

Sue, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeść dużo zgadzam sie :D ale wydaje mi sie ze zakaz jedzenia i picia to teoche przegięcie. Moja ciotka rodzila 26 godzin i nie wyobrażam sobie tyle czasu nie jeść!

Gosiak, Lara 82, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1590 1591 1592 1593 1594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ