Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
cath wrote:A co daja te zupki babci Zosi? Pamiętam że o tym pisałyście ale nie zgłebiałam się w to
Myślę, że po porodzie będą jak znalazł
To nie tylko zupki, ale są też kasze z warzywami, kasze z pieczarkami, ryże jakieś na słodko i słono.
http://sklep-sys.pl/pl/c/Dania-Babci-Zosi-zupy/13
No i wszystkie wegeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 21:32
justta lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:A my odebraliśmy dziś przesyłkę z wózkiem. W końcu nie dostaliśmy wózka od znajomych tylko zdecydowaliśmy się na szwedzką firmę Emmaljunga. Ponoć ich wózki są bardzo dobrej jakości - kupiliśmy używany, właśnie M. go złożył - strasznie leciutko się prowadzi, w porównaniu do wszystkich, którymi zdążyłam już jeździć w sklepie. Także jestem podjarana i już bym pojechała na spacer
http://wrzucaj.net/images/2015/01/05/wozek7mH4i.jpg
Tez mam wozek tej firmy potwierdzam jest bardzo dobrej jakosci gondola obskuzla 3 dzieci spacerowka dwoje a nadal wyglada jak prawie nowyGosiak lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Gosiak wrote:A to nie jest tak, że nie wypuszczą ze szpitala bez wypełnionej deklaracji? Czytałam chyba na styczniówkach.
Nie ma obowiazku zglaszania kto jest polozna srodowiskowa...
Pytalam mojgo gina i w przychodni w szpitalu wypelnia sie deklaracje odnosnie kekarza pediatry i przychodni i z tej przychodni jest polozna srodowiskowa...
Nie ma mozliwosci miec pediatry z jednej przychodni a poloznej z innej bo Ona robi wywiad ktory wpisuje w karte dzidziusia...
Zaglebialam sie w temat bo pediatre mam z jednej przychodni a polozna srod. chcialam wziasc swoja znajoma ale sie tak nie da17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Przypomniało mi się, że chciałam Wam napisać ciekawą informację którą powiedział mi lekarz na ostatniej kontroli. Przy USG mój Mio miał akurat czkawkę i lekarz powiedział, że to mówi o 3 rzeczach: 1. dziecko ćwiczy mięśnie do oddychania, 2. wody płodowe są czyste, bez kupki, 3. poród jeszcze się na pewno w najbliższym czasie nie rozpocznie. Powiedział, że przed samym porodem dziecko nie czka, tak jakby wstrzymuje oddech żeby w trakcie nie zaksztusić się wodami i potem dopiero bierze pierwszy chaust powietrza kiedy jest już na zewnątrz. Powiedział że póki czuję czkawkę (a ostatnio czuję ją czesto), to jeszcze się maluszek na świat nie pcha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 21:39
Gosiak, Bietka, przedszkolanka:), cath, bella84, Fedra, Sue, Lara 82, asia888, Angélique89, anksunamun88 :-) lubią tę wiadomość
-
Topola wrote:Przypomniało mi się, że chciałam Wam napisać ciekawą informację którą powiedział mi lekarz na ostatniej kontroli. Przy USG mój Mio miał akurat czkawkę i lekarz powiedział, że to mówi o 3 rzeczach: 1. dziecko ćwiczy mięśnie do oddychania, 2. wody płodowe są czyste, bez kupki, 3. poród jeszcze się na pewno w najbliższym czasie nie rozpocznie. Powiedział, że przed samym porodem dziecko nie czka, tak jakby wstrzymuje oddech żeby w trakcie nie zaksztusić się wodami i potem dopiero bierze pierwszy chaust powietrza kiedy jest już na zewnątrz. Powiedział że póki czuję czkawkę (a ostatnio czuję ją czesto), to jeszcze się maluszek na świat nie pcha
trzeba bedzie obserwowac. O zgadze nic nie mówił hahah ?
Asia mam nadzieje ze nie bo pozabijam!!!Topola lubi tę wiadomość
-
O dobrze wiedzieć bo mój ma czkawkę kilka razy dziennie..w ogóle to mam ochotę przespać cały styczeń i obudzić się w lutym na porod
Bietka a propo tycia to ja mam ostatanio mega apetyt. W pierwszej ciąży przed porodem przytyłam 6kg..lekarz był w szoku ale dziś czytałam ze to może być tak że organizm gromadzi energię na czas porodu tzn ten ogromny wysiłek energetyczny heheBietka lubi tę wiadomość
Laureczka25 -
Gosiak wrote:Jeśli dostawałaś w ciągu ostatnich 12 miesięcy jakieś premie czy nagrody, to mogły Ci tego nie wliczyć do podstawy - tak było w moim przypadku. Wzięły gołą pensję jako podstawę.
) jak cos bedzie nie tak to nie ręcze
-
Mistrzyni serdecznie gratluje i nadal trzymam kciuki za Dziewczynki ale wierze ze wszystko bedzie dobrze...
Przedszkolanko wiem ze juz rozmawialas ze swoim ginem ale napisze co moj gin zawsze powtarza ze jesli jest krew czy czysta czy ze sluzem dobrze jest podjechac na IP to moze byc nic a moze byc cos na tym etapie lepiej sprawdzic ale to mowi moj gin...
Bietka cudne fotki tez w pierwszej chwili myslalm ze to Cath _)
Topola dzieki za info o czkawce w takim razie jestem juz spokojna bo Mlodej sie czka min 3 razy dziennie
Ja pytalam dzisiaj o tego Gbsa i mi gin powiedzial ze do cc tego nie potrzebuje czyli jedna rzecz mniej...
Januszkowa powiem Ci ze waga Natki zaczyna mnie przerazacTopola, Bietka lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra nie przerażaj się
Będzie ją czuć od razu na rękach
Rodzisz cc więc jakoś to będzie, może gorzej byłoby sn.
To dobrze, że ominie Cię to bad. na GBS, ja dzisiaj czekałam w kolejce 1,5 godz. i nie ma żadnego pierwszeństwa dla kobiet w ciąży, bo przychodzą osoby z różnymi dolegliwościami, z małymi dziećmi i wszyscy mają równe prawa. A z brzuszkiem była co 3 paniFedra lubi tę wiadomość
-
Fedra upewnij sie bo z tego co ja wiem to przy CC rowniez robi sie to badanie. Nie masz pewnosci czy powiedzmy porod sie sam nie zacznie przed terminem CC. Ja tez mam cc i bede miala to badanie. Mam nadzieje ze juz w piatek
Gosiak, cath, bella84 lubią tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Fedra upewnij sie bo z tego co ja wiem to przy CC rowniez robi sie to badanie. Nie masz pewnosci czy powiedzmy porod sie sam nie zacznie przed terminem CC. Ja tez mam cc i bede miala to badanie. Mam nadzieje ze juz w piatek
-
Katiś a wg chciałam ci podziękować za pytanie odnośnie szczepienia. Bo w Wejherowie nie ,ożna mieć swojej szczepionki ale za to położne mówiły że wtedy trzeba powiedzieć że sami zaszczepimy w naszej przychodni u rodzinnego i tak zrobimy :*
Katiś, Gosiak lubią tę wiadomość
-
cath wrote:Katiś a wg chciałam ci podziękować za pytanie odnośnie szczepienia. Bo w Wejherowie nie ,ożna mieć swojej szczepionki ale za to położne mówiły że wtedy trzeba powiedzieć że sami zaszczepimy w naszej przychodni u rodzinnego i tak zrobimy :*
dla nas było to ważne, więc dlatego Ci to wysłałam
cath lubi tę wiadomość
Pola
Hania