WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    A co daja te zupki babci Zosi? Pamiętam że o tym pisałyście ale nie zgłebiałam się w to :)
    To są zupki, które się bardzo szybko robi - ok. 30 minut, są z samych naturalnych produktów (suszone warzywa, zioła, itp) i były ostatnio opisane na portalu dziecisawazne - były chwalone jako opcja szybkiego i zdrowego posiłku.
    Myślę, że po porodzie będą jak znalazł :)
    To nie tylko zupki, ale są też kasze z warzywami, kasze z pieczarkami, ryże jakieś na słodko i słono.
    http://sklep-sys.pl/pl/c/Dania-Babci-Zosi-zupy/13

No i wszystkie wege :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 21:32

justta lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A my odebraliśmy dziś przesyłkę z wózkiem. W końcu nie dostaliśmy wózka od znajomych tylko zdecydowaliśmy się na szwedzką firmę Emmaljunga. Ponoć ich wózki są bardzo dobrej jakości - kupiliśmy używany, właśnie M. go złożył - strasznie leciutko się prowadzi, w porównaniu do wszystkich, którymi zdążyłam już jeździć w sklepie. Także jestem podjarana i już bym pojechała na spacer :P
    http://wrzucaj.net/images/2015/01/05/wozek7mH4i.jpg

Tez mam wozek tej firmy potwierdzam jest bardzo dobrej jakosci gondola obskuzla 3 dzieci spacerowka dwoje a nadal wyglada jak prawie nowy :)

Gosiak lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka a to Ci mąż :) moj szy m tez jest zadowolony :)

Cath a moze u ciebie tak jak u Gosi ze jakas pinda zle policzyla bo jej sie nie chcialo i dlatego tak z zusu dostalas??

Bietka lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A to nie jest tak, że nie wypuszczą ze szpitala bez wypełnionej deklaracji? Czytałam chyba na styczniówkach.

Nie ma obowiazku zglaszania kto jest polozna srodowiskowa...
    Pytalam mojgo gina i w przychodni w szpitalu wypelnia sie deklaracje odnosnie kekarza pediatry i przychodni i z tej przychodni jest polozna srodowiskowa...
    Nie ma mozliwosci miec pediatry z jednej przychodni a poloznej z innej bo Ona robi wywiad ktory wpisuje w karte dzidziusia...
    Zaglebialam sie w temat bo pediatre mam z jednej przychodni a polozna srod. chcialam wziasc swoja znajoma ale sie tak nie da :/

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Topola Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się, że chciałam Wam napisać ciekawą informację którą powiedział mi lekarz na ostatniej kontroli. Przy USG mój Mio miał akurat czkawkę i lekarz powiedział, że to mówi o 3 rzeczach: 1. dziecko ćwiczy mięśnie do oddychania, 2. wody płodowe są czyste, bez kupki, 3. poród jeszcze się na pewno w najbliższym czasie nie rozpocznie. Powiedział, że przed samym porodem dziecko nie czka, tak jakby wstrzymuje oddech żeby w trakcie nie zaksztusić się wodami i potem dopiero bierze pierwszy chaust powietrza kiedy jest już na zewnątrz. Powiedział że póki czuję czkawkę (a ostatnio czuję ją czesto), to jeszcze się maluszek na świat nie pcha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 21:39

Gosiak, Bietka, przedszkolanka:), cath, bella84, Fedra, Sue, Lara 82, asia888, Angélique89, anksunamun88 :-) lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, dobrze wiedzieć, Janeczka dzisiaj czkała 2 razy ;)

Topola lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Przypomniało mi się, że chciałam Wam napisać ciekawą informację którą powiedział mi lekarz na ostatniej kontroli. Przy USG mój Mio miał akurat czkawkę i lekarz powiedział, że to mówi o 3 rzeczach: 1. dziecko ćwiczy mięśnie do oddychania, 2. wody płodowe są czyste, bez kupki, 3. poród jeszcze się na pewno w najbliższym czasie nie rozpocznie. Powiedział, że przed samym porodem dziecko nie czka, tak jakby wstrzymuje oddech żeby w trakcie nie zaksztusić się wodami i potem dopiero bierze pierwszy chaust powietrza kiedy jest już na zewnątrz. Powiedział że póki czuję czkawkę (a ostatnio czuję ją czesto), to jeszcze się maluszek na świat nie pcha :)
    Ooo a to nie wiedziałam :D trzeba bedzie obserwowac. O zgadze nic nie mówił hahah ? :D

Asia mam nadzieje ze nie bo pozabijam!!! :/

Topola lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobrze wiedzieć bo mój ma czkawkę kilka razy dziennie..w ogóle to mam ochotę przespać cały styczeń i obudzić się w lutym na porod :)

Bietka a propo tycia to ja mam ostatanio mega apetyt. W pierwszej ciąży przed porodem przytyłam 6kg..lekarz był w szoku ale dziś czytałam ze to może być tak że organizm gromadzi energię na czas porodu tzn ten ogromny wysiłek energetyczny hehe :D

Bietka lubi tę wiadomość

Laureczka25
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Asia mam nadzieje ze nie bo pozabijam!!! :/
    Jeśli dostawałaś w ciągu ostatnich 12 miesięcy jakieś premie czy nagrody, to mogły Ci tego nie wliczyć do podstawy - tak było w moim przypadku. Wzięły gołą pensję jako podstawę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Jeśli dostawałaś w ciągu ostatnich 12 miesięcy jakieś premie czy nagrody, to mogły Ci tego nie wliczyć do podstawy - tak było w moim przypadku. Wzięły gołą pensję jako podstawę.
    Ja się wszystkiego dowiem w środę. :)) jak cos bedzie nie tak to nie ręcze :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni serdecznie gratluje i nadal trzymam kciuki za Dziewczynki ale wierze ze wszystko bedzie dobrze...

Przedszkolanko wiem ze juz rozmawialas ze swoim ginem ale napisze co moj gin zawsze powtarza ze jesli jest krew czy czysta czy ze sluzem dobrze jest podjechac na IP to moze byc nic a moze byc cos na tym etapie lepiej sprawdzic ale to mowi moj gin...

Bietka cudne fotki tez w pierwszej chwili myslalm ze to Cath _)

Topola dzieki za info o czkawce w takim razie jestem juz spokojna bo Mlodej sie czka min 3 razy dziennie :)

Ja pytalam dzisiaj o tego Gbsa i mi gin powiedzial ze do cc tego nie potrzebuje czyli jedna rzecz mniej...

Januszkowa powiem Ci ze waga Natki zaczyna mnie przerazac :/

Topola, Bietka lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Pola też miała dziś czkawke więc ufff nie rodze ;) a mówił ile przed porodem dziecko przestaje czkac :D?

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra nie przerażaj się :) Będzie ją czuć od razu na rękach :)
    Rodzisz cc więc jakoś to będzie, może gorzej byłoby sn.

To dobrze, że ominie Cię to bad. na GBS, ja dzisiaj czekałam w kolejce 1,5 godz. i nie ma żadnego pierwszeństwa dla kobiet w ciąży, bo przychodzą osoby z różnymi dolegliwościami, z małymi dziećmi i wszyscy mają równe prawa. A z brzuszkiem była co 3 pani :)

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra upewnij sie bo z tego co ja wiem to przy CC rowniez robi sie to badanie. Nie masz pewnosci czy powiedzmy porod sie sam nie zacznie przed terminem CC. Ja tez mam cc i bede miala to badanie. Mam nadzieje ze juz w piatek

Gosiak, cath, bella84 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra ja też będę miała badanie na GBSa przed cc w czwartek już, ginka mówiła że robią i przed sn i cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 22:05

Gosiak lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Fedra upewnij sie bo z tego co ja wiem to przy CC rowniez robi sie to badanie. Nie masz pewnosci czy powiedzmy porod sie sam nie zacznie przed terminem CC. Ja tez mam cc i bede miala to badanie. Mam nadzieje ze juz w piatek
    Mój ginek też mówił że przy cc GBS się robi

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś a wg chciałam ci podziękować za pytanie odnośnie szczepienia. Bo w Wejherowie nie ,ożna mieć swojej szczepionki ale za to położne mówiły że wtedy trzeba powiedzieć że sami zaszczepimy w naszej przychodni u rodzinnego i tak zrobimy :*

Katiś, Gosiak lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Gbsa będę miała pobieranego 13.01

• Katiś Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Katiś a wg chciałam ci podziękować za pytanie odnośnie szczepienia. Bo w Wejherowie nie ,ożna mieć swojej szczepionki ale za to położne mówiły że wtedy trzeba powiedzieć że sami zaszczepimy w naszej przychodni u rodzinnego i tak zrobimy :*
    Nie ma za co :) dla nas było to ważne, więc dlatego Ci to wysłałam

cath lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ooo Pola też miała dziś czkawke więc ufff nie rodze ;) a mówił ile przed porodem dziecko przestaje czkac :D?

No właśnie nie mówił. A też mnie to teraz ciekawi :)

Gosiak lubi tę wiadomość

‹‹ 1676 1677 1678 1679 1680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ