WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuacje Mistrzyni!!!!! Kciuki za dziewczynki!!!!

Przedszkolanka trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok!

Super brzuszki, furki i pokoiki!
    Gosiak a kupowaiscie wozeczek przez internet czy ogladaliscie na zywo przed zakupem?

Ja kupilam staniki do karmienia w H&M fajne mieciutkie wygodne, biust mi nie urosl za bardzo, troche pelniejszy i tyle a mam B, teraz male C :( takze szalu nie ma! ale jesli urosnie jak mowicie przy karmieniu to super! choc pewnie nowe staniki trzeba bedzie kupic wtedy

słoneczna 85, anksunamun88 :-) lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra jak będzie coś się działo to mam do niej dzwonić od razu. Wizytę mam za 2 dni więc jak wszystko jest dobrze,to czekam a w razie W telefon i jadę :) opisałam co i jak i tak mi powiedziała to muszę jej zaufać a przy tym wsłuchuję się i obserwuję organizm :)

Fedra lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj polazilam po wyprzedazach, a raczej poczlapalam jak kaczka :> i jestem zadowolona kupilam jeszcze do szpitala szlafrok i 2 dluzsze podkoszulki, jestem gotowa z zakupami dla siebie!

a z jedzenia planuje wziasc jakies kanapeczki, banany, wode i batoniki

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Gosiak a kupowaiscie wozeczek przez internet czy ogladaliscie na zywo przed zakupem?
    Kupowaliśmy przez internet. Ale poznaliśmy wiele opinii znajomych, że to są super wózki, więc zaufaliśmy im.
    Ja zresztą jestem typem, który wszystko kupuje przez internet i jakoś praktycznie zawsze trafiam - ciuchy, buty, bez oglądania na żywo i przymierzania kupuję bardzo często :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oszaleje. Pisałam Wam o rozstępach na boku - dość, że się powiększają to bolą i swędzą... Super. Ręce, dupa i cycki mi opadają w tym momencie.

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaczyna boleć gardło i czuję, że coś nie tak jest z zatokami. Wypiłam miksturę (gorąca woda, cytryna, miód, sok malinowy) i wzięłam dwie pastylki Prenalenu, mam nadzieję, że rano będzie lepiej.
    A wszystko przez shakea waniliowego z McDonalda :(

Angelciu smaruj, smaruj i jeszcze raz smaruj, nawet 10 razy dziennie te miejsca.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje dla Mistrzyni!!! Straaasznie mocno trzymam kciuki za dziewczynki!! Bedzie dobrze :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • ash Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni gratulacje!!!!! I kciuki za Kruszynki!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni bardzo gratuluję ;***
    aż się łezka w oku zakrecila ;)

Ja po wizycie.. Szyjka co prawda trzyma, normowodzie, i mały tak nisko ułożony, że gin wyczuł w trakcie badania główkę! I wtedy dopiero zdałam sobie sprawe że to zaraz, za chwilę ;) .. Pobrał dzis GBS w środę muszę dostarczyć materiał do laboratorium.. Wizytę ustalił mi na 26.01 Ale zdecydowanie powiedział, że wątpi ze się spotkamy na wiZycie, raczej na porodowce ;)
    już chodzę jak struta hehe ;)
    no i moje wyniki są idealne i podobno takie robią się przed porodem ;)

Ah i dostałam plan porodu od położnej
    wypełnić mam i zabrać do porodu ;)

Dziewczynki te co chodzą prywatnie kupujecie coś swoim lekarza i położnym w ramach wdzięczności za opiekę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 23:22

Fedra, Sue, Patrycja20, megg, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia no to tylko sie cieszyc ze wszystko tak dobrze!

Gosiak ja tez sobie chwale zakupy przez internet i tez zastanawiam sie wlasnie nad uzywanym wozkiem, ale troche sie boje bo to jednak wydatek spory! A duzo zaplaciliscie za wozeczek?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Aa zapomnialam powiedziec ze widzialam zupki Babci Zosi w Buedronce! Chyba 3,95 kosztuja;)

W koncu znalaslam taka w ktorej na miejscu pobiera polozna. Jakbys nie mogla znalezc to nazywa sie ALFA LEK.
    A szuklalam bo lekarz w lux med pobral tylko z pochwy bo tak jego zdaniem sie robi...

Ach ...

A do alabu mozna jutro zadzwonic ale ja mam wizyte w piatek o 19.20 to kurcze nie wiem czy da sie to jeszcze jakos dostarczyc

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, gratulacje! Wszystko będzie ok z dziewczynkami zobaczysz! Ale kciuki zaciskam,żeby nie bylo ;)

Mialam niedawno skurcz 10 sekundowy może, ale bolesny jak cholera. Oj będzie się dzialo przy porodzie.

Dziewczyny, co to jest gbs? Tu w Danii się tego nie robi.

Co do kasy to i mnie spotkaly problemy z wyplaconymi pieniędzmi. Otóż dostalam w tym miesiącu jakąś jedna trzecia normalnej sumy. Co się dzis okazalo ktoś madry w firmie zglosil, ze na poczatku grudnia wrocilam do pracy. I teraz muszę to odkrecac, a w firmie każdy przerzuca winę na kogoś innego :/ nie wiem jak ale jakoś to zalatwie. Dobrze ze juz wszystko mamy dla Malej no i jakieś zachomikowane pieniądze, bo by bylo slabo...

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Fedra upewnij sie bo z tego co ja wiem to przy CC rowniez robi sie to badanie. Nie masz pewnosci czy powiedzmy porod sie sam nie zacznie przed terminem CC. Ja tez mam cc i bede miala to badanie. Mam nadzieje ze juz w piatek

No wlasnie pytalam go kilka razy czy jest pewny a On powiedzial ze tak a jesli by sie zaczal porod naturalny mam jechac do szpitala w miedzy czasie dzwonic do niego rzuci wszystko i zalatwi cc od razu na przyjciu ;)
    Wierze ze to konieczne nie bedzie i wszystko pojdzie zgodnie z planem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 00:02

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh widze ze ten moj gin to ma podejscie do tego zupelnie inne niz wszyscy inni lekarze... moze dlatego ze mlody jest ma okolo 35 lat :) do tego ma dwojke dzieci i chyba wie co robi zreszta On jest uprzedzony ze jak cos bedzie nie tak to go udusze ;)

promoszka, LadyDi, megg, Gosiak lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    38 tydzień rozpoczęty, ciąża donoszona :) doczekałam, ale mam radochę, teraz mogę iść spać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 01:24

Gosiak, Groszek, derii84, bella84, angelcia, Patrycja20, Lara 82, Fedra, Bietka, Aagnieszkaa, juska19, przedszkolanka:), megg, sebza, Katiś, asia888, Sue, Topola, justta, Januszkowa, Angélique89 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ;)

Penelope a ja nie mogę spać! Bezsenność mnie wykończyć chce!

Penelope lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XD spac nie moge :D jest ktos jeszcze??

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, gratulacje dziewczynek !! :-) bedzie ok :-) jak sie usamodzielnia to napewno je dostaniesz :-) a jesli wstalas to napewno juz bylas je odwiedzic :-) widze, ze jedna druga "zjadla" troszke hihi :-)
    Niech posiedza troche w ciepelku, jak im to potrzebne <3 dojdzie mniejsza szybko do 2 kg i bedzie supeer:-)

Gbs, raczej robia zawsze... Ale jak jest c.c.to nie jest brany kompletnie pod uwage bo dziecko nie przechodzi przez kanal rodny skolonizowany bakteriami i niczego "nie zbiera"
    Takze mysle, ze gin Fedry pomyslal o tym z tej strony. Skoro ma byc cesarka to musi byc i juz.

Jestesmy po sesji zdjeciowej wczoraj... Wykamana na maxa bylam :-/ kolega nas meczyl przez 3 h :O pierwszy raz sie tak ruszalam odkad mam pesara... Troche sie balam ze cos poruszymy, ale jest ok..
    I udalo sie! Ciesze sie ze dotrwalismy i mamy fotki! :-) :-) :-) myslalam, ze to nas ominie...

Maly wczoraj cisnal na prawe zebro... Masakra! Okropny bol... Az miedzyzebrami na nerwy...
    Pojechalam sprawdzic do szpitala... Wsio ok.
    Glowkowo ulozony...ale zmienil strony.. Z lewej na prawa...
    Ssal palec od stopy hahaha, pozniej pokazal jezorek i otwieral buzinke, polykal wody plodowe...
    Wazy 3250 g.

Hmm kocham Go bardzo, choc dokucza mi strasznie.... :-) <3

Wody, przeplywy ok.. Gmerac sobie nie dalam... :-p poza tym i tak jest pessar...a wizyta w czwartek. Czulam niepokoj, dlatego pojechalam :-)

padlam po wczorajszym dniu, ale tez jakos sie szybko wyspalam :P mialam wrazenie ze wykonalam prace nie z tej ziemi- w stylu posprzatanie calego domu czy cos podobnego...

U nas wszystko zasypane sniegiem, pooddychalam sobie swiezym mroznym powietrzem w koncu ! :O ale cudownie :-) :-)

Maz zaczyna byc coraz bardziej odpowiedzialny, nawet nie dyskutowal ze przesadzam, panikuje i musimy jechac czy cos... Przez ten czas jak jestesmy razem od przed swiat jego pomoc jest nieoceniona :-) i widze, ze bardzo martwi sie o nas... <3 nie tchorzy juz, stanal na wysokosci zadania :-) (zobaczymy przy porodzie)

ale wiecie co? Moj stres juz gdzies ulecial :-) :-) juz nie panikuje w zwiazku z rodzeniem :D
    przyjelam to "na klate" z cala swiadomoscia, ze to musi sie wydarzyc i nie ma innej opcji :-) bedzie dobrze !! :-) nie takie rodzily :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 05:35

Penelope, Fedra, Bietka, słoneczna 85, asia888, Angélique89 lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Ja już na nogach, mój M. dzisiaj zaczyna zdalne szkolenie z domu i do końca tygodnia będzie z nami :)
    A do porodu zostało równe 30 dni!
    Penelope, gratulacje! :)

Penelope, Groszek, derii84, Fedra, megg, Sue, Topola lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, czekamy na zdjęcia!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1677 1678 1679 1680 1681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ