Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    :) mysle ze on jest rozsadnym lekarzem.. Polecal mi go moj onkolog.. Bo moj gin ma tez onkologa spec. :p
    W sumie na poczatku nawet sie zastanawialam czy naprawde jest sens brac euthyrox skoro tsh mialam 2,6 a ft4 ok.. A norma byla lab do 4 wiec mimo wszystko w normie ale on stwierdzil ze lepiej tak wiec ok :p
    Zapytam o ten jod w sms.. Tylko no wlasnie bralam do tej pory jodid od ok 14 tc i tez bylo ok mimo ze w falvicie jest..no zobaczymy... Mam nadzieje ze taki jeden skok do 2,77 to nic nie zaszkodzi... W ramach back upu ide do endokrynologa w lux med tez fajnego ktory do rze dawki umie dobrac, wezme skierowanie na tsh by nie bulic a przy okazji zapytam o te witaminy jod i moje tsh:)
    Dlatego eutyrox bierzesz ponieważ norma w ciąży jest chyba w I trymestrze do 2,5 o ile się nie mylę i nawet najmniejszy skok moze byc groźny. Ale fakt nie miałaś dużego podwyższenia ja mialam 3,14 tez szalu nie bylo :D sa kobiety które maja 7 albo 10 nawet w ciąży :)

bella84 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole wczoraj bylam na szkole rodzenia... Mam wrazenie ze wszystkie laski patrza w ta polozna jak w autorytet... Ona mowi szczepic wszystkie odpowiadaja szczepimy, mowila ze lepiej szpitalnymi bo ten engerix to trzeba przetransportowac odpowiednio itd itp a roznica w rteci jest nieznaczna i nie bedzie miala wplywu (o polowe mniejsza to nieznaczna?) ... Wczoraj byly zajecia z karmienia.. Onsamym karmieniu to chyba z 10 min a reszta to takie pieprzenie.. Tylko tyle ze wartto karmic ale jak malo pokarmu to nie na sile tylko wtedy dokarmiac mm z butli, i ze nie nosic dziecka i nie karmic tyle razy ile ono chce tylko co 2,5-3 h ( co w sumie troche sprzeczne z teoria 4 trymestru), i mowila ze jak bedziemy nosic dziecko pozwalac im byc blisko dlugo to sie rozbestwia ( kolejne zaprzeczenie bo niby nie da sie rozpiescic do 4 m malucha) ... Co do laktatorow to sie wypowiedziala ze moga owszem pobudzic na zasadzie zeciut wiecej sie sciagnie mleka i polecala medele i avent bo lovi to mloda firma wiec ciezko bylo jej sie wypowiedziec... Mowila ze lozeczko przy naszym do 2 tyg max a potem do siebie bo inaczej juz nie bedzie chcialo u siebie spac...i badz tu madry :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciaza mialam 2-2,2 :) wiec w moim przypadku ten skok byl taki nie za wielki ale to tez ciekawe bo norma lab mowila ze norma jest do 4 a lekarz ze najlepiej do 2,5 i dlatego chcial zbijac :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :-)

O widze ze o tsh piszecie. Ja w czwartek robie wyniki. Na szczescie sie wogole nie stresuje bo nic mi sie nie dzieje z tarczyca. Zawsze tsh ponizej 1 wiec mam nadzieje ze i teraz nie wzroslo zanadtto.

Wczoraj jedna tabl gavisconu uratowala mnie. Moge jesc normalnie ale sie ciesze :-)

Dzis dzien lenia. Jakos nie moge sie przyzwyczaic ze mam mojego kochanego tyle w domu ostatnio

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella,mam odczucie,że ta położna to straszna teoretyczka??
    Dokarmiac z butli...dobre. Tak to jest potrzebne,gdy mama nie ma siły a także zaparcia w sobie.
    A co do rączek i noszenia dziecka,tu się zgodzę,można dziecko przyzwyczaić fo tego,ale nie że jest noszone tylko ono czuje bicie serducha,więc za tym teskni i tego się domaga,a najlepiej czuć serducho będąc u mamy czy taty na rękach.

Tak w ogóle to dzień dobry

Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella w każdej szkole rodzenia mówią co innego. :D ja posłuchałam chetnie co u nas Alina mowila wiele rzeczy sie przyda. Ale moim zdaniem warto zachować zdrowy rozsądek i troche własnego zdania :) nikt nie powinien nam narzucać ze cos jest dobre dla naszego dziecka a my tego nie robimy to jestesmy złymi matkami itp. :) ale tez miałam chwile konsternacji w szkole rodzenia :D

Lara 82, justta lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam,

Ja też nowy tydzień :-) choć tak bardzo już bym chciała tak jak Penelope. Z niecierpliwością czekam na 20 styczeń :-)

derii84, Fedra, megg, agaaa28, Sue, nick nieaktualny, Penelope lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piatek mam skończony 37 tydzień <3 ja nie mogę jak ten czas pędzi!!! :D jak szalony!!

Gosiak, derii84, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nontak szczerze powiem Wam ze do tej pory na tej szkole rodzenia nie bylo nic sensownego.. Moze to wynika ze szkola ma umowe z nfz? Zajecia z meritum sprawy moglyby trwac 10 min a nie godzine bo 10 min to sens sprawy reszta to gadanie o wszystkim i niczym... A mam male porownanie bo bylam na szkole rodzenia prywatnej ( roznica w cenie spora: ta z nfz: 25 zl babka, 75 partner za caly pakiet, ta prywatna 350 zl caly pakiet, pojedyncze zajecia 40 zl) i na tej prywatnej np na 1 zajeciach jak bylismy to trwaly 2 h bylo oczywiscie oddychanie cwiczenia itd itp, pierwsza pomoc, chusty i nosidelka wiazanie chust itd... Ale ogolnie 80% zajec to bylo sensowne a reszta glupoty... Wiec porownujac jednak placisz to masz? A na nfz klops? Choc nie bylam na pozistalych zajeciach moze rownie nudne i bez setna sprawy w 90%:p

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, niezła ta położna, ja teraz czytam księgę rodzicielstwa bliskości i tam się powtarza prawie wszystko co w najszczęśliwszym niemowlęciu. Nawet w książce "w Paryżu dzieci nie grymaszą", która jest bardzo nastawiona na dyscyplinę piszą, ze do 3-4 miesiąca trzeba byc na każde zawołanie dziecka, bo to jest ten czas kiedy dziecko tego potrzebuje i w tym czasie nie ma opcji, żeby je rozpiescic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 09:11

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ok tarczycę, badałam 2 razy w ciąży, za drugim razem wynik był wyższy, ale ok. Gin mi powiedziała, że TSH w każdym trymestrze trochę wzrasta, dlatego normy są inne dla każdego trymestru.

http://parenting.pl/portal/tsh-w-ciazy

Myślę, że raczej witaminy nie mają tu wielkiego znaczenie, tak po prostu bywa w trzecim trymestrze. Choć ja nic nie zmieniam i nie suplemętuję bez wiedzy mojej gin.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I najlepsza konkluzja z książki " księga rodzicielstwa bliskości" jest taka - nie słuchać doradców od "wychowania" dzieci. Rodzic instynktownie wie co jego dziecku w danej chwili potrzeba. Poza tym maluszek, który ma w pierwszym okresie zaspokajane swoje potrzeby - bliskości, jedzenia, przytulenia potem jest dużo bardziej ufny, pewny siebie w dorosłym życiu, empatyczny, wie co dobre a co złe, stara sie unikać złych zachowań. Przez krotki okres czasu mozna mu dać pakiet/ zaplecze na całe życie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 09:50

Lara 82, cath, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się o TSH nie wypowiem, bo w życiu nie mialam tego badanego.

Ja mam dziś slaby dzien. Obudzila mnie zgaga, potem brzuch mi twardnial, wymioty i następnie biegunka. Takze leże na kanapie i sie z niej nie ruszam...

Przydaloby się torbę spakowac. Na szczęście ja muszę wrzucić tylko szlafrok, kapcie i ciuszki na wyjście dla malej.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja chodziłam do prywatnej szkoły rodzenia i byly i ćwiczenia i oddychanie na akzdych zajęciach no i trwaly 1,5 godziny :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście dziwna ta położna. Ja sobie nie wyobrażam, jakby moje dziecko takie malutkie leżało i płakało w łóżeczku, a ja bym stała nad nim i nie przytuliła. Jak dziecko do nawet 6 miesiąca może mieć rozwinięte mechanizmy manipulacji. Bzdura. Ja lubię być przytulana jak mi źle i moje dziecko też będzie, a na dyscyplinę przyjdzie czas.

Gosiak, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzis pospalm jupi :)

Co do tsh niedawno robilam przez podwyzszony pls i wynik wyszedl cos ok 1,98 i lekarz powiedzial ze normy w ciazy sa inne i gdyby przekroczylo 2 wlaczyl by leki...

Milego dnia Wam zycze i gratuluje kolejnych tygodni za chwile bedziemy gratulowac sobie porodow :)

I prosze o zmiane terminu cc na 23 stycznia lubie spadac z piedestalu ;)

megg lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!
    Wczorajszy wieczór mnie wykończył. Przyjmowanie gości i zabawianie ich do 23,30 nie jest już dla mnie ;P

Plan na dziś - do 13 odpoczywam, potem obiad i deser u moich rodziców. I mam nadzieję, że potem będę dalej odpoczywać ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Czy u Was też jest tak pięknie i słonecznie?!
    To wyganiam wszystkie na spacer. Im więcej się ruszam i spaceruje w tej końcówce, tym lepiej się czuję i śpię.

Dzisiaj mamy w planach sesje zdjęciową. Chciałabym w plenerze, ale w kurtce męża w której teraz chodzę, zmieści się jeszcze jedną ciężarną, więc mojego brzuszka wogole nie widać. Chyba będę musiała się rozbierać...brrryyyy...

Miłego dnia Wam życzę, i oprócz miłego spacerku żadnych innych zajęć i obowiązków. Dużo leniuchowania i odpoczynku.

Aha...a jak u Was z apetytem..jecie teraz więcej czy mniej?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa mi sie wydaje ze jem podobnie.. Choc dopadl mnie dzien kiedy bylam wiecznie glodna :/ a ogolnie wydaje mi sie ze jem podobnie jak przed ciaza + kolacja zawsze zdecydowanie mniej ruchu niz przed ciaza..

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiazujac do watku karmy z wczoraj :) zlozylam zamowienie i zakupilam royal canin neutred female ( bez tego mi cfaniara nie tknie karmy zbytnio) a do tego orijen regional red I acana grasslands :) oby nie krecila nosem za bardzo :) bede mieszac te 3 i zobacze... :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ