Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
witam sie
u nas sloneczko swieci i juz jestem po spacerku:)
mam pytanie- slyszalyscie czy pieluchy z babydream sa ok czy nie? wczoraj tak patrzylam na nie i sie zastanawialam czy moz epotem nie sprobowac, cena atrakcyjna. -
nick nieaktualnycześć Wszytskim!
Dzisiaj zaczynam 35 tydzień
Od kilku dni tak bola mnie kości prawej miednicy, że ledwo chodzę. Jakis koszmar. Nie mówię juz o wstawaniu z łóżka czy obracaniu się. Czuję się jak niepełnosprawna.
No i męczy mnie zgaga - najczęściej wieczorem - biorę rennie w tabletkach i pomaga baardzo szybko....
Co do szkoły rodzenia to wszytsko zależy od prowadzącej. Ja chodziłam do szkoły na nfz Placiłam tylko 100 za siebie i męża - i jestem zadowolona. Połozna która prowadziła zajęcia była bardzo sensowna - nie przesadzała w żadną stronę, zajęcia były bardzo merytoryczne. Natomist raz mielismy zastępstwo z inną i to była tragedia bo było huje muje a nie coś konkretnego. Także może trafiłyście na złe położne?
W czwartek mam wizytę - już nie mogę się doczekać
Dopadły mnie ostatnio schizy, że nie rozpoznam kiedy sączą się wody płodowe (trzeba wtedy jechać szybko do szpitala). I za cholere nie wiem jak to rozpoznać.
Znalazłam w necie specjalne wkładki higieniczne które pokazują czy to moga byc wody zmianą koloru - test clearblue. Tylko są strasznie drogie bo 4 szt kosztują 44zł (20szt - około 160zł). Ale może zainwestuję.... nie wiem
Cath - co do szpitala w wejherowie to większość opinii moich znajomych którzy tam rodzili są negatywne. Tam lekarze są nastaweini na poród naturalny i to bardzi i zwlekają do ostatnich chwil z cesarką. Znajomego żona prawie sie przez to przekręciła i dziecko też urodziło się w złym stanie. Poza tym moja połozna tez odradzała - w wejherowie jest najwięcej przypadków kiedy naturalnie rodzą się dzieci pod 5kg...... Może to była kwestia zmiany, ale w każdym razie słyszałam więcej złych opini niz dobrych i to z pierwszej ręki (nie forum)Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny. Trochę się nie odzywalam ale to dlatego że dzień przed sylwestra skończyli nasz domek marzeń wykańczac... Jestem przeszczesliwa ale okrutnie zmęczona. Organizowaliśmy sylwestra później jeszcze 2 i 3 dwie parapetowki. Juz nie dla mnie w ciąży organizowanie imprez po ponad 15 osób jedna . Ze ja nie urodziłam z powodu takiego tempa to dumna jestem z siebie.... He
Mistrzyni gratuluję dziewczynek. Trzymam za Was kciuki...
Oczwywiscie gratuluję tez słusznej wagi Waszych maluszków juz 3000g to jest waga... Ja mam wizytę w piątek i sama jestem ciekawa ile moja kruszynka waży. Wydaje mi się ze ok 2500g będzie chociaż czasami kopie jakby ważyła ponad 3000 g.
A i będę też znała przewidywalny termin cc.
Wypoczywajcie jak najwięcej i spijcie tez dużo bo to ostatni dzwonek. Później dopiero wyspimy się za jakieś 18 lat...
Miłej niedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 10:56
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaaaa właśnie wczoraj spakowałam juz torby do szpitala - jedną dla mnie i jedna dla dziecka.
Największy problem miałam z rozmiarami ciuszków, bo sporo mam na 54cm i potem na 60 i 62cm. I wzięłam trochę tego i trochę tego - może za dużo, ale nie mam pojęcia jakie długie będzie. Ja jak sie urodziłam miała 56cm....
Ostatnio w tk max udało mi się wyhaczyć super komplecik: body z krótkim rękawem, czapeczka, śpioszki, ręczniczek bawełniany i zabawka na 62 albo 68cm (juz nie pamiętam) - za 29zł -
Co do wejherowa to ja juz posalam, dziewczyna kolegi jest polozna tam i mowila ze ordynator mega naciska nanturalny porod i nawet jak sa wskazania i tak bierze ryzyko na siebie i wywoluje naturalnie... Wiec jak ma sie miec cc to wejherowo szerokim lukiem omijac...
-
*Sylwia wrote:Cath - co do szpitala w wejherowie to większość opinii moich znajomych którzy tam rodzili są negatywne. Tam lekarze są nastaweini na poród naturalny i to bardzi i zwlekają do ostatnich chwil z cesarką. Znajomego żona prawie sie przez to przekręciła i dziecko też urodziło się w złym stanie. Poza tym moja połozna tez odradzała - w wejherowie jest najwięcej przypadków kiedy naturalnie rodzą się dzieci pod 5kg...... Może to była kwestia zmiany, ale w każdym razie słyszałam więcej złych opini niz dobrych i to z pierwszej ręki (nie forum)
Mam znajmoe z trójmiasta które rodziły w wejherowie i bardzo sobie chwalą. Słyszałam jedna negatywną taką bardzo negatywną opinie. Reszta super wszyscy polecaja nie pierwszy raz od znajomyvh słyszałam że tylko Wejherowo. A w Lęborku od początku mówiłam że rodzić nie będe, za dużo się nasłuchałam
A o tym że dzieci po 5 kg się rodzą to wszędzie tak jest bo teraz wskazaniem do cc jest waga dziecka powyżej 5 kg i to obowiązuje w całej polsce. Przy cukrzycy ciążowej tylko jest albo 4 kg albo 4,5kg -
nick nieaktualnyto wiadomo, że ile ludzi tyle opinii, ale faktem jest że wejherowo jest nastawione na porody naturalne i stąd te ociągania w cesarkach. Nie polecam i nie odradzam przekazuję tylko to co niedawno słyszałam od znajomych........
Mi lekarz mówił, że wskazaniem do cesarki jest waga powyżej 4,5kg a nie 5 -
nick nieaktualny
-
Ja cc nie bede miec planowo wiec sie nie obawiam.
Rozumiem ze sa negatywne opinie jak o każdej porodówce nie oszukujmy się. Wczoraj jak byłam to kobiety uśmievhnięte przed porodem i po. Cały oddział zajęty. Więc wydaje mi się że to o czymś świadczyjak ludzie z trójmiasta przyjeżdżaja rodzic! To czemu nie szpital w trójmieście? Wątpie ze chcialo im sie taki kawał jechać. Ja myśle pozytywnie i takie jest moje nastawienie. Jedyny dla mnie warunek ze nie Lębork! Byłam widziałam, ordynator ma mine jak mój kot srający w kuwecie, boxy porodowe jak z horroru. Dziekuję ale nie. Wybieram mniejsze zło
Sama chce sie przekonać jak będzie jeśli okaże się ze bedzie do dupy to nastepne dziecko o ile sie zdecyduje nawet i do Warszawy pojade rodzic. -
*Sylwia wrote:to wiadomo, że ile ludzi tyle opinii, ale faktem jest że wejherowo jest nastawione na porody naturalne i stąd te ociągania w cesarkach. Nie polecam i nie odradzam przekazuję tylko to co niedawno słyszałam od znajomych........
Mi lekarz mówił, że wskazaniem do cesarki jest waga powyżej 4,5kg a nie 5moja kolezanka miała szacowaną wage 4900g małego i nie bylo wskazac do cc
rodziła naturalnie w Lęborku
-
nick nieaktualny
-
Chociaż może z tą wagą zależy od szpitala. Ale wiem ze sie bardzo bała bo cc jej odmówili i pamietam wlaśnie ze 4900g mial miec. W rzeczywistości chyba 4500 jakos tak
ale powiedxieli jej ze powyżej 5kg teraz jest cc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 11:18
-
http://www.gdzierodzic.info/artykul/44 znalazłam
prosze
waga dziecka 5 kg dopiero jest wskazaniem do cc dla zdrowej kobiety
to jest strona fundacji rodzic po ludzku wiekszosc szpitali w polsce jest zaangazowanych w tą kampanie. Chociaz matki rodzace twierdza ze rodzić po ludzku jest to nie inaczej jak rodzić tak jak kobiety rodziły kiedyś
MoniaP lubi tę wiadomość