WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem tyle co przed ciążą. Jakoś mi się smaki i zachcianki sprzed ciąży nie zmieniły :)

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do jedzenia to jem jak przed :) choviaz nie powiem dopadaja mnie dni typowej głodomorrrrrry :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam teraz jakoś specjalnie zwiększonego apetytu. Fakt, ze przed ciąża uwazalam na to co jem a teraz sobie pozwalam na zachcianki - ale takie zachcianki mam raz na jakiś czas.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni gratuluję dziewczynek...lada moment bedziesz mieć je przy sobie <3

Penelope gratuluję....jesteś następna....:-*

Cisnie kobitki,coraz bliżej do przytulenia naszych bobasow :-)

Penelope lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie
    u nas sloneczko swieci i juz jestem po spacerku:)

mam pytanie- slyszalyscie czy pieluchy z babydream sa ok czy nie? wczoraj tak patrzylam na nie i sie zastanawialam czy moz epotem nie sprobowac, cena atrakcyjna.

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Wszytskim!
    Dzisiaj zaczynam 35 tydzień :-)

Od kilku dni tak bola mnie kości prawej miednicy, że ledwo chodzę. Jakis koszmar. Nie mówię juz o wstawaniu z łóżka czy obracaniu się. Czuję się jak niepełnosprawna.
    No i męczy mnie zgaga - najczęściej wieczorem - biorę rennie w tabletkach i pomaga baardzo szybko....

Co do szkoły rodzenia to wszytsko zależy od prowadzącej. Ja chodziłam do szkoły na nfz Placiłam tylko 100 za siebie i męża - i jestem zadowolona. Połozna która prowadziła zajęcia była bardzo sensowna - nie przesadzała w żadną stronę, zajęcia były bardzo merytoryczne. Natomist raz mielismy zastępstwo z inną i to była tragedia bo było huje muje a nie coś konkretnego. Także może trafiłyście na złe położne?

W czwartek mam wizytę - już nie mogę się doczekać :-)

Dopadły mnie ostatnio schizy, że nie rozpoznam kiedy sączą się wody płodowe (trzeba wtedy jechać szybko do szpitala). I za cholere nie wiem jak to rozpoznać.
    Znalazłam w necie specjalne wkładki higieniczne które pokazują czy to moga byc wody zmianą koloru - test clearblue. Tylko są strasznie drogie bo 4 szt kosztują 44zł (20szt - około 160zł). Ale może zainwestuję.... nie wiem

Cath - co do szpitala w wejherowie to większość opinii moich znajomych którzy tam rodzili są negatywne. Tam lekarze są nastaweini na poród naturalny i to bardzi i zwlekają do ostatnich chwil z cesarką. Znajomego żona prawie sie przez to przekręciła i dziecko też urodziło się w złym stanie. Poza tym moja połozna tez odradzała - w wejherowie jest najwięcej przypadków kiedy naturalnie rodzą się dzieci pod 5kg...... Może to była kwestia zmiany, ale w każdym razie słyszałam więcej złych opini niz dobrych i to z pierwszej ręki (nie forum)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem pewna czy czułam juz czkawkę u dziecka. Co prawda zdarzyło się, że czułam takie rytmiczne delikatne pukanie ale trwało to może minutę. Najczęściej kilkanaście sekund - nie wiem czy to czkawka

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Trochę się nie odzywalam ale to dlatego że dzień przed sylwestra skończyli nasz domek marzeń wykańczac... Jestem przeszczesliwa ale okrutnie zmęczona. Organizowaliśmy sylwestra później jeszcze 2 i 3 dwie parapetowki. Juz nie dla mnie w ciąży organizowanie imprez po ponad 15 osób jedna . Ze ja nie urodziłam z powodu takiego tempa to dumna jestem z siebie.... He

Mistrzyni gratuluję dziewczynek. Trzymam za Was kciuki...
    Oczwywiscie gratuluję tez słusznej wagi Waszych maluszków juz 3000g to jest waga... Ja mam wizytę w piątek i sama jestem ciekawa ile moja kruszynka waży. Wydaje mi się ze ok 2500g będzie chociaż czasami kopie jakby ważyła ponad 3000 g.
    A i będę też znała przewidywalny termin cc.

Wypoczywajcie jak najwięcej i spijcie tez dużo bo to ostatni dzwonek. Później dopiero wyspimy się za jakieś 18 lat...

Miłej niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 10:56

Fedra lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa właśnie wczoraj spakowałam juz torby do szpitala - jedną dla mnie i jedna dla dziecka.
    Największy problem miałam z rozmiarami ciuszków, bo sporo mam na 54cm i potem na 60 i 62cm. I wzięłam trochę tego i trochę tego - może za dużo, ale nie mam pojęcia jakie długie będzie. Ja jak sie urodziłam miała 56cm....

Ostatnio w tk max udało mi się wyhaczyć super komplecik: body z krótkim rękawem, czapeczka, śpioszki, ręczniczek bawełniany i zabawka na 62 albo 68cm (juz nie pamiętam) - za 29zł :-)

• cath Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/porod/dobre-porody,1244.html
    Polecam poczytac :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wejherowa to ja juz posalam, dziewczyna kolegi jest polozna tam i mowila ze ordynator mega naciska nanturalny porod i nawet jak sa wskazania i tak bierze ryzyko na siebie i wywoluje naturalnie... Wiec jak ma sie miec cc to wejherowo szerokim lukiem omijac...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Cath - co do szpitala w wejherowie to większość opinii moich znajomych którzy tam rodzili są negatywne. Tam lekarze są nastaweini na poród naturalny i to bardzi i zwlekają do ostatnich chwil z cesarką. Znajomego żona prawie sie przez to przekręciła i dziecko też urodziło się w złym stanie. Poza tym moja połozna tez odradzała - w wejherowie jest najwięcej przypadków kiedy naturalnie rodzą się dzieci pod 5kg...... Może to była kwestia zmiany, ale w każdym razie słyszałam więcej złych opini niz dobrych i to z pierwszej ręki (nie forum)
    Sylwia ja jestem tego zdania że złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy . Poród nie jest wspaniałym i wyczekiwanym przeżyciem. Jak szpital wykonuje za dużo cc żle, jak stawia na poród naturalny źle!!
    Mam znajmoe z trójmiasta które rodziły w wejherowie i bardzo sobie chwalą. Słyszałam jedna negatywną taką bardzo negatywną opinie. Reszta super wszyscy polecaja nie pierwszy raz od znajomyvh słyszałam że tylko Wejherowo. A w Lęborku od początku mówiłam że rodzić nie będe, za dużo się nasłuchałam

A o tym że dzieci po 5 kg się rodzą to wszędzie tak jest bo teraz wskazaniem do cc jest waga dziecka powyżej 5 kg i to obowiązuje w całej polsce. Przy cukrzycy ciążowej tylko jest albo 4 kg albo 4,5kg

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wiadomo, że ile ludzi tyle opinii, ale faktem jest że wejherowo jest nastawione na porody naturalne i stąd te ociągania w cesarkach. Nie polecam i nie odradzam przekazuję tylko to co niedawno słyszałam od znajomych........
    Mi lekarz mówił, że wskazaniem do cesarki jest waga powyżej 4,5kg a nie 5

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie jest tak, że jak poród przebiega książkowo to mozna urodzic nawet w autobusie, a jak zaczynają się komplikacje to ważny jest zespół i szpitak. natomiast tego oczywiście nigdy się nie wie jak będzie

• cath Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cc nie bede miec planowo wiec sie nie obawiam. :)
    Rozumiem ze sa negatywne opinie jak o każdej porodówce nie oszukujmy się. Wczoraj jak byłam to kobiety uśmievhnięte przed porodem i po. Cały oddział zajęty. Więc wydaje mi się że to o czymś świadczy :) jak ludzie z trójmiasta przyjeżdżaja rodzic! To czemu nie szpital w trójmieście? Wątpie ze chcialo im sie taki kawał jechać. Ja myśle pozytywnie i takie jest moje nastawienie. Jedyny dla mnie warunek ze nie Lębork! Byłam widziałam, ordynator ma mine jak mój kot srający w kuwecie, boxy porodowe jak z horroru. Dziekuję ale nie. Wybieram mniejsze zło
    Sama chce sie przekonać jak będzie jeśli okaże się ze bedzie do dupy to nastepne dziecko o ile sie zdecyduje nawet i do Warszawy pojade rodzic.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    to wiadomo, że ile ludzi tyle opinii, ale faktem jest że wejherowo jest nastawione na porody naturalne i stąd te ociągania w cesarkach. Nie polecam i nie odradzam przekazuję tylko to co niedawno słyszałam od znajomych........
    Mi lekarz mówił, że wskazaniem do cesarki jest waga powyżej 4,5kg a nie 5
    Teraz jest 5 kg. Pzy cukrzycy ciążowej jest mniejsza waga :) moja kolezanka miała szacowaną wage 4900g małego i nie bylo wskazac do cc :) rodziła naturalnie w Lęborku

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko....... nie zazdroszczę ;]

• asia888 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ludzie az 5 kg??? musze zapytac jak tu jest

Penelope, Groszku gratuluje!

Penelope lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż może z tą wagą zależy od szpitala. Ale wiem ze sie bardzo bała bo cc jej odmówili i pamietam wlaśnie ze 4900g mial miec. W rzeczywistości chyba 4500 jakos tak :) ale powiedxieli jej ze powyżej 5kg teraz jest cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 11:18

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gdzierodzic.info/artykul/44 znalazłam :) prosze :) waga dziecka 5 kg dopiero jest wskazaniem do cc dla zdrowej kobiety :) to jest strona fundacji rodzic po ludzku wiekszosc szpitali w polsce jest zaangazowanych w tą kampanie. Chociaz matki rodzace twierdza ze rodzić po ludzku jest to nie inaczej jak rodzić tak jak kobiety rodziły kiedyś

MoniaP lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ