WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja planuję w okolicach września wrócić do pracy, jak się uda. Więc laktator się przyda. Skłaniam się ku elektrycznemu. Chociaż nie wiem czy uda mi się karmić piersią. Ale decyzji nie podjęłam jaki kupię :/

Ja w planach na dziś mam: ogarnąć mieszkanie, poprasować, zrobić się na bóstwo :D z pomocą kosmetyczki, sesję brzuszkową i odpoczywanie ;)
    Do zwykłego trybu życia wracam od jutra ;)

Co do depilacji. To u mnie masakra. Wszystko robię na czuja, na ślepo, na dotyk :D Ale planuję kupić krem do depilacji pod prysznicem! Tylko co zaglądam do jakiś moich pobliskich drogerii to nie ma :/

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, tylko musisz prześledzić składy tych kremów, bo czytałam gdzieś, żeby w ciąży nie stosować, bo są szkodliwe.

Ja na dziś za wielkich planów nie mam. M. w domu mnie jakoś rozleniwia. Może poukładam pieluchy w szafie :P
    No i na kurierów czekam, będę rozpakowywać paczki: kocyki, czapka, szalik, getereki, rożki, prześcieradła, itp.... I pewnie odsypiać pobudkę o 4.

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Pia, tylko musisz prześledzić składy tych kremów, bo czytałam gdzieś, żeby w ciąży nie stosować, bo są szkodliwe.

Ja na dziś za wielkich planów nie mam. M. w domu mnie jakoś rozleniwia. Może poukładam pieluchy w szafie :P
    No i na kurierów czekam, będę rozpakowywać paczki: kocyki, czapka, szalik, getereki, rożki, prześcieradła, itp.... I pewnie odsypiać pobudkę o 4.

Wiem właśnie! Ale w ostateczności planuję i tak jeden mieć na okazję okołoporodową, myślę, że wtedy to już większej różnicy nie zrobi ;) Bo korzystanie z maszynki u mnie zawsze ma krwawe skutki ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli moge polecic laktator to polecam Medele. Sama tez zakupilam;-) chociaz chce karmic piersia, to czasem czlowiek musi gdzies wyjsc na dluzsza chwile i laktator wtedy jak znalazl....
    natrafialam czesto na wadliwe Aventy reczne, nie zasysaly pieri w ogole ;-/ pacjentki sie skarzyly... nie wiem czy taka seria tylko byla, czy po prostu sprzet caly... w elektrycznym tez jest o tyle plus, ze nie trzeba sie mordowac z "pompowaniem" tak jak przy recznym...bo czasami naprawde trzeba sie nameczyc by uciagnac "nawal" czy "zastoj"...

a laktatory szpitalne sa bezpieczne pod warunkiem ze sa sterylizowane i dostajecie je zapakowane w tzw.pakiecie...

my juz po badankach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 08:40

relge6yd309xm1zq.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc;)

Soldy, Soldy, Soldy !!! Wlasnie zaraz sie wybieram, mam nadzieje ze mnie ludzie nie stratuja;)

A moj plan na dzis, ogarnac łazienke ;)

megg, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam, ale chłodno dziś na dworze :-)

Ja też już po badaniach, oczywiście wbijałam się bez kolejki, no ale przede mną były 4 ciężarne więc trochę zeszło. Zawsze jak czekam na badania to młody tak się rusza :-) Podobnie było w szpitalu, a w domku zawsze spokojny :-)

Lula cieszę się, że jest lepiej :-) Najważniejsze, że jesteśmy w domkach. :-)
    Ja też w czwartek wizytuję :-)

Też mnie ciekawi ile ten mój żabek już waży, mam nadzieję, że już ponad 2500 gr., bo na mojej wadze pojawia się już czasem magiczna 7 z przodu :-) tzn jednego dnia jest 70,4, a drugiego 69,4 czy 68,7 kg. Także waga się waha :-)

Bella widzisz jak szybko minęło :-) pamiętam jak nie mogliście się zdecydować na ile ma Twój mąż płynąć abyś nie zdążyła bez niego urodzić. A Tu daliście radę i jeszcze u Cibie wszystko ok z szyjkami itd., że może przenosisz :-) Ale mąż już na tym etapie dobrze jak jest blisko :-)

Katiś, Justta, nie wiem kto jeszcze, gratki nowych tygodni :-)

Ja również mam już w domu nowy zakupiony laktator ręczny Avent natural. Podobnie jak Słoneczna i Asia Szw, nie chcę przepłacać, na początek, bo 200 zł różnicy to już sporo, a koleżanki wszystkie miały ten akurat i się doskonale sprawdził, więc mam nadzieję, że u mnie też. :-) Teraz już nie zastanawiam się na tym, tylko spisuję listę napoi pobudzających laktację ;-)

Topola też czytałam o tej butelce z medeli calma i po porodzie też zamierzam kupić choćby do podawania wody dziecku lub herbatki. Ale dopiero później kupię bo to koszt ok. 50 zł., ale podobno warto.

Co do używanych laktatorów, to nie wierzę w jakieś zarażenia dziwne. Wszystko jest kwestią dobrej i umiejętnej sterylizacji :-) no ale muszą zalecać używanie nowych bo by się interes nie kręcił :-)
    Niedługo używane ubranka też będą be :-)

U mnie ze spaniem na szczęście w miarę ok, ale ja już nie wiem co bym robiła jakbym jeszcze w nocy spać nie mogła, no ale nie zapeszajmy bo może się szybko zmienić :-)

Miłego dnia kobietki.

słoneczna 85, bella84, justta, megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :D
    U nas dzis zimno wieje leje masakra pogoda do du.. ale wstac trzeba bylo ja laktator mam reczny tommy tippee zobaczymy jak sie bedzie sprawowal dla Adasia wszystko poprane poprasowane wozek do zloenia zostal i lozeczko ,kurcze zbieram sie z pakowaniem torby ale jakos twierdze ze mam czas ..
    Jutro mam szybko skan zeby zobaczyc ile Adas przybral 3 majcie kciuki zeby bylo dobrze bo sie martwie bardzo
    Ciekawe jak tam mistrzyni i dziewczynki sie maja
    Gratuluje rozpoczetych tygodni Dziewczyny to juz tuz tuz jest ,nasza godzina zero sie zbliza hehe

justta, megg, Penelope lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ktos ma aventa tu. Chyba agaa28? A ja teraz sie zdrzemnelam. W nocy ciezkozasnac a potem wstawanie..
    Ja bym nie chciala uzywanego laktatora- nawet juz nie chodzi o sterylizacje tylko o sam fakt ze ktis obcy wkladal cycke i scuagal pokarm do tej butelki :)

Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Lara, czS na szczescie szybko leci... Kurcze za 2 tyg mam ciaze donoszona a za 4 to juz pewnie mnie wysla na cc.. Teraz tak sobie mysle ze moglabym jeszcze miesiac pochodIc w ciazy :) leze przed tv, cisza, spokoj, wstane jak sie obudze sama i mam ochote wstac... To ostatnie dni takiego zycia na dlugi czas:) moge zjesc pizze dzisiaj i ostrego chinola jak mam ochote :p oczywiscie nie moge sie doczekac malej ale jako ze to juz tuz tuz a maz wraca dzisiaj w nocy to mysle zeby ten ostatni czas wykorzystac :)
    Ja juz zdecydowalam ze laktator wezme lovi prolactis :)

Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator ręczny Tommee Tippee, elektryczny mnie jakoś przeraża! Hehe

Oddałam rano do laboratorium wymaz GBS i zobaczymy co to będzie!

I Wkoncu spakowalam torby do szpitala!

Od rana mały bardzo ruchliwy, aż mnie ciągnie tam na dole, jakby gmeral tam cały czas, i czyści mnie chyba bo biegunke mam i dziś wyleciały takie 3-4 cm galarety eh coś czuję, że się akcja powoli u mnie rozwija!

Lara 82, justta, Katiś, Fedra, Penelope, asia888 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Słoneczna ja też nie chciałam używanego z takiego powodu jak Ty. Bardziej chodziło mi o intymność tej rzeczy nie o bakterie :-)
    Ale znam kobietki, które używały używane ze względu na koszty (no bo nie ukrywajmy dla nie których 100 zł to naprawdę dużo) i żyją, mają się dobrze i są zdrowe ;-) nic nie złapały.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska spokojnie, może Twój mały nagle przyspieszy i utyje, każde dzidzi jest inne. Już dziś trzymam kciuki :-)

juska19 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa jak Tam nasze mini mistrzynie sobie radzą :-)
    i jak się czuje nasza duża mistrzyni :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, też czekam na wieści od Mistrzyni.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tam JUSKA mały napewno przybrał ładnie na wadze a Ty nie potrzebnie się stresujesz

juska19 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się przypomniało, że mam jeszcze rzeczy do poprasowania :/ Cóż ;P

relg9vvjrtqik460.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja dzisiaj pospałam 8 godz. co prawda z 2 pobudkami do WC, ale od razu po nich zasypiałam.

Dzisiaj mam księdza po kolędzie, nie wiem o której będzie więc będę w napięciu pewnie cały dzień.

Wczoraj bardzo bolało mnie gardło, przeczytałam w necie, żeby ugotować imbir (20 min.), przecedzić i dodać np. sok malinowy, wypiłam taką miksturę na noc i obudziłam się bez bólu gardła. Także w razie czego- polecam! Nigdy nie wierzyłam w takie napoje :)

Ciekawe co u Mistrzyni, wczoraj się nie odezwała, mam nadzieję, że dzisiaj coś do nas skrobnie.

justta, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz już sama nie wiem jaki ten laktator, tak jak Gosiak mam mętlik w głowie że hej, może jednak lepszy ręczny tańszy jak mam zamiar karmić piersią, nie wiem sama już

AsiaSzw moja Kruszynka w 33tc5dn ważyła 1800g ale jest tydzień mniejsza od jakiegoś już czasu więc pewnie twój Ignaś dużo więcej będzie ważył, ja wizytę mam jutro, ciekawe ile teraz waży, mam nadzieję chociaż z 2500g ;-)

Juska trzymam mocno kiciuki za twojego syneczka żeby wagę miał już słuszną ;-)

Januszkowa u mnie dzisiaj też kolęda, jak ja nie lubię tak czekać nie wiadomo o której przyjdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 10:02

Januszkowa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • megg Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie

ja dzis robie sobie dobrze i ide na 12 do kosmetyczki:)
    do fryzjera texz musze sie umowic przed cc bo pozniej nie wiem kiedy sie wyrwe, kusi mnie ombre, ale to moze na kolejne swieta

dzis ma wpasc tez kolezanka i zapowiedziala ze ma dla mnie ciuszki...jeju Franek chyba w tym wszytskim nie obejdzie:)

na tvn mowia o cwiczeniach po ciazy

milego dnia

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    witam sie

ja dzis robie sobie dobrze i ide na 12 do kosmetyczki:)
    do fryzjera texz musze sie umowic przed cc bo pozniej nie wiem kiedy sie wyrwe, kusi mnie ombre, ale to moze na kolejne swieta

dzis ma wpasc tez kolezanka i zapowiedziala ze ma dla mnie ciuszki...jeju Franek chyba w tym wszytskim nie obejdzie:)

na tvn mowia o cwiczeniach po ciazy

milego dnia

też na 12.30 mam kosmetyczkę ;) i też oglądam tvn teraz ;)

megg lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1686 1687 1688 1689 1690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ