Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Ja planuję w okolicach września wrócić do pracy, jak się uda. Więc laktator się przyda. Skłaniam się ku elektrycznemu. Chociaż nie wiem czy uda mi się karmić piersią. Ale decyzji nie podjęłam jaki kupię
Ja w planach na dziś mam: ogarnąć mieszkanie, poprasować, zrobić się na bóstwoz pomocą kosmetyczki, sesję brzuszkową i odpoczywanie
Do zwykłego trybu życia wracam od jutra
Co do depilacji. To u mnie masakra. Wszystko robię na czuja, na ślepo, na dotykAle planuję kupić krem do depilacji pod prysznicem! Tylko co zaglądam do jakiś moich pobliskich drogerii to nie ma
-
Pia, tylko musisz prześledzić składy tych kremów, bo czytałam gdzieś, żeby w ciąży nie stosować, bo są szkodliwe.
Ja na dziś za wielkich planów nie mam. M. w domu mnie jakoś rozleniwia. Może poukładam pieluchy w szafie
No i na kurierów czekam, będę rozpakowywać paczki: kocyki, czapka, szalik, getereki, rożki, prześcieradła, itp.... I pewnie odsypiać pobudkę o 4.megg lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Pia, tylko musisz prześledzić składy tych kremów, bo czytałam gdzieś, żeby w ciąży nie stosować, bo są szkodliwe.
Ja na dziś za wielkich planów nie mam. M. w domu mnie jakoś rozleniwia. Może poukładam pieluchy w szafie
No i na kurierów czekam, będę rozpakowywać paczki: kocyki, czapka, szalik, getereki, rożki, prześcieradła, itp.... I pewnie odsypiać pobudkę o 4.
Wiem właśnie! Ale w ostateczności planuję i tak jeden mieć na okazję okołoporodową, myślę, że wtedy to już większej różnicy nie zrobiBo korzystanie z maszynki u mnie zawsze ma krwawe skutki
Gosiak lubi tę wiadomość
-
jesli moge polecic laktator to polecam Medele. Sama tez zakupilam;-) chociaz chce karmic piersia, to czasem czlowiek musi gdzies wyjsc na dluzsza chwile i laktator wtedy jak znalazl....
natrafialam czesto na wadliwe Aventy reczne, nie zasysaly pieri w ogole ;-/ pacjentki sie skarzyly... nie wiem czy taka seria tylko byla, czy po prostu sprzet caly... w elektrycznym tez jest o tyle plus, ze nie trzeba sie mordowac z "pompowaniem" tak jak przy recznym...bo czasami naprawde trzeba sie nameczyc by uciagnac "nawal" czy "zastoj"...
a laktatory szpitalne sa bezpieczne pod warunkiem ze sa sterylizowane i dostajecie je zapakowane w tzw.pakiecie...
my juz po badankach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 08:40
-
Hej Wam, ale chłodno dziś na dworze
Ja też już po badaniach, oczywiście wbijałam się bez kolejki, no ale przede mną były 4 ciężarne więc trochę zeszło. Zawsze jak czekam na badania to młody tak się ruszaPodobnie było w szpitalu, a w domku zawsze spokojny
Lula cieszę się, że jest lepiejNajważniejsze, że jesteśmy w domkach.
Ja też w czwartek wizytuję
Też mnie ciekawi ile ten mój żabek już waży, mam nadzieję, że już ponad 2500 gr., bo na mojej wadze pojawia się już czasem magiczna 7 z przodutzn jednego dnia jest 70,4, a drugiego 69,4 czy 68,7 kg. Także waga się waha
Bella widzisz jak szybko minęłopamiętam jak nie mogliście się zdecydować na ile ma Twój mąż płynąć abyś nie zdążyła bez niego urodzić. A Tu daliście radę i jeszcze u Cibie wszystko ok z szyjkami itd., że może przenosisz
Ale mąż już na tym etapie dobrze jak jest blisko
Katiś, Justta, nie wiem kto jeszcze, gratki nowych tygodni
Ja również mam już w domu nowy zakupiony laktator ręczny Avent natural. Podobnie jak Słoneczna i Asia Szw, nie chcę przepłacać, na początek, bo 200 zł różnicy to już sporo, a koleżanki wszystkie miały ten akurat i się doskonale sprawdził, więc mam nadzieję, że u mnie też.Teraz już nie zastanawiam się na tym, tylko spisuję listę napoi pobudzających laktację
Topola też czytałam o tej butelce z medeli calma i po porodzie też zamierzam kupić choćby do podawania wody dziecku lub herbatki. Ale dopiero później kupię bo to koszt ok. 50 zł., ale podobno warto.
Co do używanych laktatorów, to nie wierzę w jakieś zarażenia dziwne. Wszystko jest kwestią dobrej i umiejętnej sterylizacjino ale muszą zalecać używanie nowych bo by się interes nie kręcił
Niedługo używane ubranka też będą be
U mnie ze spaniem na szczęście w miarę ok, ale ja już nie wiem co bym robiła jakbym jeszcze w nocy spać nie mogła, no ale nie zapeszajmy bo może się szybko zmienić
Miłego dnia kobietki.słoneczna 85, bella84, justta, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja
U nas dzis zimno wieje leje masakra pogoda do du.. ale wstac trzeba bylo ja laktator mam reczny tommy tippee zobaczymy jak sie bedzie sprawowal dla Adasia wszystko poprane poprasowane wozek do zloenia zostal i lozeczko ,kurcze zbieram sie z pakowaniem torby ale jakos twierdze ze mam czas ..
Jutro mam szybko skan zeby zobaczyc ile Adas przybral 3 majcie kciuki zeby bylo dobrze bo sie martwie bardzo
Ciekawe jak tam mistrzyni i dziewczynki sie maja
Gratuluje rozpoczetych tygodni Dziewczyny to juz tuz tuz jest ,nasza godzina zero sie zbliza hehejustta, megg, Penelope lubią tę wiadomość
-
Jeszcze ktos ma aventa tu. Chyba agaa28? A ja teraz sie zdrzemnelam. W nocy ciezkozasnac a potem wstawanie..
Ja bym nie chciala uzywanego laktatora- nawet juz nie chodzi o sterylizacje tylko o sam fakt ze ktis obcy wkladal cycke i scuagal pokarm do tej butelkiLara 82, Sue lubią tę wiadomość
-
Oj tak Lara, czS na szczescie szybko leci... Kurcze za 2 tyg mam ciaze donoszona a za 4 to juz pewnie mnie wysla na cc.. Teraz tak sobie mysle ze moglabym jeszcze miesiac pochodIc w ciazy
leze przed tv, cisza, spokoj, wstane jak sie obudze sama i mam ochote wstac... To ostatnie dni takiego zycia na dlugi czas:) moge zjesc pizze dzisiaj i ostrego chinola jak mam ochote :p oczywiscie nie moge sie doczekac malej ale jako ze to juz tuz tuz a maz wraca dzisiaj w nocy to mysle zeby ten ostatni czas wykorzystac
Ja juz zdecydowalam ze laktator wezme lovi prolactisLara 82, asia888 lubią tę wiadomość
-
Ja mam laktator ręczny Tommee Tippee, elektryczny mnie jakoś przeraża! Hehe
Oddałam rano do laboratorium wymaz GBS i zobaczymy co to będzie!
I Wkoncu spakowalam torby do szpitala!
Od rana mały bardzo ruchliwy, aż mnie ciągnie tam na dole, jakby gmeral tam cały czas, i czyści mnie chyba bo biegunke mam i dziś wyleciały takie 3-4 cm galarety eh coś czuję, że się akcja powoli u mnie rozwija!Lara 82, justta, Katiś, Fedra, Penelope, asia888 lubią tę wiadomość
-
No właśnie Słoneczna ja też nie chciałam używanego z takiego powodu jak Ty. Bardziej chodziło mi o intymność tej rzeczy nie o bakterie
Ale znam kobietki, które używały używane ze względu na koszty (no bo nie ukrywajmy dla nie których 100 zł to naprawdę dużo) i żyją, mają się dobrze i są zdrowenic nie złapały.
-
Hej
Ja dzisiaj pospałam 8 godz. co prawda z 2 pobudkami do WC, ale od razu po nich zasypiałam.
Dzisiaj mam księdza po kolędzie, nie wiem o której będzie więc będę w napięciu pewnie cały dzień.
Wczoraj bardzo bolało mnie gardło, przeczytałam w necie, żeby ugotować imbir (20 min.), przecedzić i dodać np. sok malinowy, wypiłam taką miksturę na noc i obudziłam się bez bólu gardła. Także w razie czego- polecam! Nigdy nie wierzyłam w takie napoje
Ciekawe co u Mistrzyni, wczoraj się nie odezwała, mam nadzieję, że dzisiaj coś do nas skrobnie.
justta, Fedra lubią tę wiadomość
-
To teraz już sama nie wiem jaki ten laktator, tak jak Gosiak mam mętlik w głowie że hej, może jednak lepszy ręczny tańszy jak mam zamiar karmić piersią, nie wiem sama już
AsiaSzw moja Kruszynka w 33tc5dn ważyła 1800g ale jest tydzień mniejsza od jakiegoś już czasu więc pewnie twój Ignaś dużo więcej będzie ważył, ja wizytę mam jutro, ciekawe ile teraz waży, mam nadzieję chociaż z 2500g
Juska trzymam mocno kiciuki za twojego syneczka żeby wagę miał już słuszną
Januszkowa u mnie dzisiaj też kolęda, jak ja nie lubię tak czekać nie wiadomo o której przyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 10:02
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
witam sie
ja dzis robie sobie dobrze i ide na 12 do kosmetyczki:)
do fryzjera texz musze sie umowic przed cc bo pozniej nie wiem kiedy sie wyrwe, kusi mnie ombre, ale to moze na kolejne swieta
dzis ma wpasc tez kolezanka i zapowiedziala ze ma dla mnie ciuszki...jeju Franek chyba w tym wszytskim nie obejdzie:)
na tvn mowia o cwiczeniach po ciazy
milego dnia -
megg wrote:witam sie
ja dzis robie sobie dobrze i ide na 12 do kosmetyczki:)
do fryzjera texz musze sie umowic przed cc bo pozniej nie wiem kiedy sie wyrwe, kusi mnie ombre, ale to moze na kolejne swieta
dzis ma wpasc tez kolezanka i zapowiedziala ze ma dla mnie ciuszki...jeju Franek chyba w tym wszytskim nie obejdzie:)
na tvn mowia o cwiczeniach po ciazy
milego dnia
też na 12.30 mam kosmetyczkęi też oglądam tvn teraz
megg lubi tę wiadomość