Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hello w 37. tc.
Ja od początku byłam nastawiona na Medele, zdecydowałam się na Swing, bo nie za bardzo wyobrażam sobie to ściąganie ręcznym, albo proszenie męża o pomoc. Młoda mama ma co robić - zajmowanie się dzieckiem, prasowanie, nie mówiąc o ogarnianiu domu, a tu jeszcze jak się pojawi problem z laktacją to trzeba by było pompować.To do mnie przemówiło, no i oczywiście bardzo dobre opinie o Medeli. Ogólnie wydaje mi się, że większość kobiet najpierw potrzebuje laktatora do rozkręcenia laktacji, a potem do opanowania nawału. Przynajmniej tak jak patrzę na forum albo na kobiety w rodzinie, chociaż pewnie wyjątki od reguły też się trafią.
Ogólna konkluzja jest taka, że dobrze, że jest mnogość tych laktatorów, bo jak widać, każda potrzebuje czegoś innego
Mistrzyni, trzymam kciuki a Twoje córeczki, mam nadzieję, że szybko dojdziecie do siebie.Fedra, Penelope, angelcia, megg, justta lubią tę wiadomość
-
dzień dobry w słoneczny ,ale zimny dzień
gratuluję ciąż donoszonych! i nowych tygodni
Katiś rozumiem,że akcja:jak najszybszy poród się zaczyna ?
Asiaa coraz bliżej widzę już u Ciebie, pewnie się cieszysz co?
z laktatorem czekam do porodu, rozmawiałam z położną i jeszcze się powstrzymuję
mam jeszcze pytanie co Wy sądzicie, mąż szuka fotelika i znalazł taki :
http://allegro.pl/fotelik-nosidelko-0-13-fisher-price-beone-adac-i4943592448.html
ma dobre opinie, 4 gwiazdki i według "polecających" jest lepszy niż np.cybex do którego byłam przekonana, tylko cena nie duża, co myślicie?
PS. dołączam do jutro wizytujących
miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:03
justta lubi tę wiadomość
-
witam i ja
byłam na pobraniu krwi, bo jutro wizyta i muszę przynieść wyniki.
Moja kosmetyczka powiedziała, że w ciąży niewskazane jest czyszczenie twarzy i mikrodermabrazja, o kwasach nie wspominając
Przed porodem zrobię hennę na rzęsy bo mam bardzo jasne, brwi mam permanentne więc pół biedy. No i jeszcze balejaż muszę zrobić na początku lutego, bo już będzie odrost.
Paznokcie mam cały czas hybrydowe, teraz tylko już będę robić delikatny french.
-
Witamy sie i my...
Mnie tez w nocy bolą biodra i nogi cholernie...a do tego non stop mam skurcze łydek i stóp ale to takie konkretne..wczoraj mnie tak złapał skurcz stopy ze darłam sie na cały blok..R mi cos masował, naciągał tak jak On sobie robi podczas meczu itd i coś mi pomogło..ale dziś czuje ból mięśnia...Magnez jem i wszystkie witaminki wiec nie wiem z czego sie to bierze...
Dzis u mnie chlodno a musze leciec na miasto, o 13 wizyta...kciukujcie
Zobacze ile Mały wazy i jak sie ma...bo to co wyczynia w brzuchu to przesadasłoneczna 85, Lara 82, megg lubią tę wiadomość
-
Witam...
Co do laktatorów przemyślcie jedna rzecz moja szwagierka wróciła do pracy i musiała odciągać pokarm i musiała robić to w pracy wiec tu sprawdził się laktator ręczny... Podobno elektryczny jest szybszy ale trudniej z niego skorzystać poza domem...
My kupiliśmy taki zestaw z TT koszt około 130 zł jeśli dobrze pamietam w zestawie były małe buteleczki, pojemniki na pokarm, pojemnik do sterylizacji w mikrofali i smoczki uspokajaczki... Zakup zrobiłam po konsultacji z mamami z ovu które bardzie polecały TT niż avent (oczywiście na podstawie własnych doświadczeń)...
Gratuluje kolejnych tygodnimegg lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
a ja kupiłam najzwyklejszy laktator z babyOno, ciagnie jak zły...zobaczymy jak sie spraedzi przy cycu, szczerze mowiac nie zamierzam uzywać, wiec to bedzie sporadyczne....co do butelek, to ja znów po konsultacji kupiłam i smoczki i butelki Lovi...no i tez sie sama przekonam jak sie spisza
-
Dziewczyny troche sie przerazilam... Na wkladce znalazlam baaardzo gesty sluz i bylo go bardzo duzo, dodam ze z poniedzialku na wtorek zaaplikowalam sobie lactovaginal ale rano wyplynal a potem caly dzien juz bylo normalnie.. Wiec nie wiem skad dzisiaj ten sluz... Zaczelam sie obawiac czy to nie ten czop sluzowy ... Powiem szczerze ze serce zabilo mi szybko:/ nie wiem co o tym myslec kurcze
-
Gosiek ale wiesz nie wszędzie są takie pokoje niestety większość firm jest jeszcze nie przyjazna matka a z tego co mi mówiła szwagierka czasem udawało jej się zamknąć w pokoju socjalnym a tak to musiała odciągać w wc
nie wiem jak to jest z tymi elektrycznymi czy są np na baterie czy trzeba podłączyć do prądu ale Ona mówiła ze ten ręczny był bardzo dyskretny...
Gosiak wrote:Ja będę wracać do pracy najwcześniej w kwietniu 2016, więc nie wiem czy jeszcze będę karmić w tym czasie. A dlaczego w pracy lepszy ręczny? U nas jest specjalny pokój dla matek karmiących i mozna tam się zamknąć i na spokojnie odciągnąć.17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Hmmm wiec może był to porostu śluz który zebrał się w pochwie i teraz wyleciał, ale lekarzem nie jestem wiec wszystko co odbiega od normy skonsultowalabym z ginem choćby telefonicznie...bella84 wrote:Dodam ze nie byl ani podbarwiony krwia ani brazowy ani galaretowaty tylko dosyc zblizony do wydzieliny po lactovaginalu.. Matowy gesty lepki17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Bella nie mam pojęcia. Ja przez całą ciążę mam sporo śluzu. Ostatnio bywa czasem galaretkowaty. Ale lekarka mówiła, że dopóki jest mleczno-białawy to ok. Nie pomogę
U mnie w pracy niestety żadnych pokoi socjalnych ect. nie maZresztą dyrekcja nie jest jakoś za ciężarnymi i mamami
-
Fedra wrote:Gosiek ale wiesz nie wszędzie są takie pokoje niestety większość firm jest jeszcze nie przyjazna matka a z tego co mi mówiła szwagierka czasem udawało jej się zamknąć w pokoju socjalnym a tak to musiała odciągać w wc
nie wiem jak to jest z tymi elektrycznymi czy są np na baterie czy trzeba podłączyć do prądu ale Ona mówiła ze ten ręczny był bardzo dyskretny...