WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • sebza Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello w 37. tc. :)
    Ja od początku byłam nastawiona na Medele, zdecydowałam się na Swing, bo nie za bardzo wyobrażam sobie to ściąganie ręcznym, albo proszenie męża o pomoc. Młoda mama ma co robić - zajmowanie się dzieckiem, prasowanie, nie mówiąc o ogarnianiu domu, a tu jeszcze jak się pojawi problem z laktacją to trzeba by było pompować. :) To do mnie przemówiło, no i oczywiście bardzo dobre opinie o Medeli. Ogólnie wydaje mi się, że większość kobiet najpierw potrzebuje laktatora do rozkręcenia laktacji, a potem do opanowania nawału. Przynajmniej tak jak patrzę na forum albo na kobiety w rodzinie, chociaż pewnie wyjątki od reguły też się trafią.
    Ogólna konkluzja jest taka, że dobrze, że jest mnogość tych laktatorów, bo jak widać, każda potrzebuje czegoś innego :)

Mistrzyni, trzymam kciuki a Twoje córeczki, mam nadzieję, że szybko dojdziecie do siebie.

Fedra, Penelope, angelcia, megg, justta lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, a czym się różni swing od tak polecanej medeli mini electric?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry w słoneczny ,ale zimny dzień :)

gratuluję ciąż donoszonych! i nowych tygodni :)
    Katiś rozumiem,że akcja:jak najszybszy poród się zaczyna ? :)

Asiaa coraz bliżej widzę już u Ciebie, pewnie się cieszysz co? :)

z laktatorem czekam do porodu, rozmawiałam z położną i jeszcze się powstrzymuję :)

mam jeszcze pytanie co Wy sądzicie, mąż szuka fotelika i znalazł taki :
    http://allegro.pl/fotelik-nosidelko-0-13-fisher-price-beone-adac-i4943592448.html

ma dobre opinie, 4 gwiazdki i według "polecających" jest lepszy niż np.cybex do którego byłam przekonana, tylko cena nie duża, co myślicie?

PS. dołączam do jutro wizytujących <3

miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:03

justta lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja :)
    byłam na pobraniu krwi, bo jutro wizyta i muszę przynieść wyniki.

Moja kosmetyczka powiedziała, że w ciąży niewskazane jest czyszczenie twarzy i mikrodermabrazja, o kwasach nie wspominając :(
    Przed porodem zrobię hennę na rzęsy bo mam bardzo jasne, brwi mam permanentne więc pół biedy. No i jeszcze balejaż muszę zrobić na początku lutego, bo już będzie odrost.
    Paznokcie mam cały czas hybrydowe, teraz tylko już będę robić delikatny french.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my...

Mnie tez w nocy bolą biodra i nogi cholernie...a do tego non stop mam skurcze łydek i stóp ale to takie konkretne..wczoraj mnie tak złapał skurcz stopy ze darłam sie na cały blok..R mi cos masował, naciągał tak jak On sobie robi podczas meczu itd i coś mi pomogło..ale dziś czuje ból mięśnia...Magnez jem i wszystkie witaminki wiec nie wiem z czego sie to bierze...

Dzis u mnie chlodno a musze leciec na miasto, o 13 wizyta...kciukujcie :)
    Zobacze ile Mały wazy i jak sie ma...bo to co wyczynia w brzuchu to przesada :)

słoneczna 85, Lara 82, megg lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...

Co do laktatorów przemyślcie jedna rzecz moja szwagierka wróciła do pracy i musiała odciągać pokarm i musiała robić to w pracy wiec tu sprawdził się laktator ręczny... Podobno elektryczny jest szybszy ale trudniej z niego skorzystać poza domem...

My kupiliśmy taki zestaw z TT koszt około 130 zł jeśli dobrze pamietam w zestawie były małe buteleczki, pojemniki na pokarm, pojemnik do sterylizacji w mikrofali i smoczki uspokajaczki... Zakup zrobiłam po konsultacji z mamami z ovu które bardzie polecały TT niż avent (oczywiście na podstawie własnych doświadczeń)...

Gratuluje kolejnych tygodni :)

megg lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupiłam najzwyklejszy laktator z babyOno, ciagnie jak zły...zobaczymy jak sie spraedzi przy cycu, szczerze mowiac nie zamierzam uzywać, wiec to bedzie sporadyczne....co do butelek, to ja znów po konsultacji kupiłam i smoczki i butelki Lovi...no i tez sie sama przekonam jak sie spisza :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny troche sie przerazilam... Na wkladce znalazlam baaardzo gesty sluz i bylo go bardzo duzo, dodam ze z poniedzialku na wtorek zaaplikowalam sobie lactovaginal ale rano wyplynal a potem caly dzien juz bylo normalnie.. Wiec nie wiem skad dzisiaj ten sluz... Zaczelam sie obawiac czy to nie ten czop sluzowy ... Powiem szczerze ze serce zabilo mi szybko:/ nie wiem co o tym myslec kurcze :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i ból bioder czy nóg jest już na tym etapie normalne niestety Nasze brzuchy robią tu robotę :/ ja oprócz boli nóg czy bioder mam sztywnienie i ból palców w dłoniach...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę wracać do pracy najwcześniej w kwietniu 2016, więc nie wiem czy jeszcze będę karmić w tym czasie. A dlaczego w pracy lepszy ręczny? U nas jest specjalny pokój dla matek karmiących i mozna tam się zamknąć i na spokojnie odciągnąć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela a czy ten śluz był inny niż zawsze czy może przypominał taki który występuje podczas owulacji?
    Możesz to z kimś skonsultować?

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze nie byl ani podbarwiony krwia ani brazowy ani galaretowaty tylko dosyc zblizony do wydzieliny po lactovaginalu.. Matowy gesty lepki

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byl to zwykly sluz... Byl taki mega gesty... Jak po globulce dopochwowej

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiek ale wiesz nie wszędzie są takie pokoje niestety większość firm jest jeszcze nie przyjazna matka a z tego co mi mówiła szwagierka czasem udawało jej się zamknąć w pokoju socjalnym a tak to musiała odciągać w wc :/ nie wiem jak to jest z tymi elektrycznymi czy są np na baterie czy trzeba podłączyć do prądu ale Ona mówiła ze ten ręczny był bardzo dyskretny...
    Gosiak wrote:
    Ja będę wracać do pracy najwcześniej w kwietniu 2016, więc nie wiem czy jeszcze będę karmić w tym czasie. A dlaczego w pracy lepszy ręczny? U nas jest specjalny pokój dla matek karmiących i mozna tam się zamknąć i na spokojnie odciągnąć.

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaaaaaa będzie kupon na allegro 9.01 o godz. 00:00 :D

Fedra, Pia Gizela, Gosiak, Sue, Bietka, ash, megg, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm wiec może był to porostu śluz który zebrał się w pochwie i teraz wyleciał, ale lekarzem nie jestem wiec wszystko co odbiega od normy skonsultowalabym z ginem choćby telefonicznie...
    bella84 wrote:
    Dodam ze nie byl ani podbarwiony krwia ani brazowy ani galaretowaty tylko dosyc zblizony do wydzieliny po lactovaginalu.. Matowy gesty lepki

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • sebza Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sebza, a czym się różni swing od tak polecanej medeli mini electric?

Ma różne fazy zasysania, więc podobno lepiej stymuluje do ściągania i na mocniejszym zasysaniu lepiej ściąga i podobno jest cichszy.

Gosiak lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nie mam pojęcia. Ja przez całą ciążę mam sporo śluzu. Ostatnio bywa czasem galaretkowaty. Ale lekarka mówiła, że dopóki jest mleczno-białawy to ok. Nie pomogę :(

U mnie w pracy niestety żadnych pokoi socjalnych ect. nie ma :/ Zresztą dyrekcja nie jest jakoś za ciężarnymi i mamami :/

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś dzięki za info!!! Będę kupować to, czego mi brakuje!

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Gosiek ale wiesz nie wszędzie są takie pokoje niestety większość firm jest jeszcze nie przyjazna matka a z tego co mi mówiła szwagierka czasem udawało jej się zamknąć w pokoju socjalnym a tak to musiała odciągać w wc :/ nie wiem jak to jest z tymi elektrycznymi czy są np na baterie czy trzeba podłączyć do prądu ale Ona mówiła ze ten ręczny był bardzo dyskretny...
    Jasne, rozumiem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1688 1689 1690 1691 1692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ