WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • sebza Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dodam ze nie byl ani podbarwiony krwia ani brazowy ani galaretowaty tylko dosyc zblizony do wydzieliny po lactovaginalu.. Matowy gesty lepki

Myślę, że to po leku. Czasem może dłużej schodzić śluz, jeśli zrobi się mocniej glutkowaty. Ale ja też jestem zdania,że jeśli się niepokoisz, to lepiej to skonsultować z lekarzem.
    Mi powiedziano, że czop w większość przypadków jest zabarwiony, choćby delikatnie na brunatno albo z nitkami krwi.

atdci09k89ytpjkc.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki dziewczyny, dzis mam wizyte u gina o 1515, tyle ze bez usg... Mam nadzieje ze samym badaniem bedzie w stanie sprawdzic czy jest ok :/ kurcze ale sie nieco zestresowalam bo przeciez dopiero co w poniedzialek bylam u gina i szyjka dlugasna 5 cm zamknieta i wszystko cacy.. Wiec skad ten sluz :/ cos nie chce mi sie wierzyc ze jeszcze lactovaginal sie wydala i to tak po calym dniu ciszy :/

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia tylko niestety nie wiem co to będzie za kupon

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro mam na 16:00 usg ocena położenia i masy dzidzi przed porodem. Ciekawa Jestem ile nasza gwiazda waży.

Sue, Gosiak, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Pia tylko niestety nie wiem co to będzie za kupon

Ja mam dużą listę zakupów, może akurat się na coś załapię ;)

Idę się zbierać do kosmetyczki :)

megg lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tym czopie i w sumie to zupelnie inaczej wyglada niby czop jest ciagnacy i galaretowaty a u mnie wygladalo to jak wydzielina po lactovaginalu tyle ze juz mniej duzo... Musze sie uzbroic w cierpliwosc do wizyty...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dołączam dzisiaj do tych które coś boli ciągnie i ogólnie czują się rozbite...

boli mnie dziwnie brzuch, jeszcze takiego braku energii to nie miałam.... a mam tyle rzeczy do ogarnięcia w naszym nowym domku... ehh...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Czytam o tym czopie i w sumie to zupelnie inaczej wyglada niby czop jest ciagnacy i galaretowaty a u mnie wygladalo to jak wydzielina po lactovaginalu tyle ze juz mniej duzo... Musze sie uzbroic w cierpliwosc do wizyty...

Może mniej chodziłaś, więcej odpoczywałaś i lactovaginal nie wydostał się jednorazowo, tylko schodzi stopniowo? Myślę, że nie masz się czym martwić :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    ja dołączam dzisiaj do tych które coś boli ciągnie i ogólnie czują się rozbite...

boli mnie dziwnie brzuch, jeszcze takiego braku energii to nie miałam.... a mam tyle rzeczy do ogarnięcia w naszym nowym domku... ehh...
    No to tak jak ja. W dalszym ciągu leżę pod kołdrą przed tv i nic mi się nie chce.

kasia_1988 lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza no wlasnie w zoraj caly dzien zalegiwalam na wyrze poza zrobieniem sobie obiadu.. Od rana do wieczora wiec jest pewnie taka mozliwosci...:) ale co stresik sie pojawil to jest, do rze ze dzis mnie gin zbada chociazby tylko "recznie"

sebza lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co myślicie o pół-śpiworkach? chodzi mi o takie zamiast spiworków do spania czy otulaczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:02

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ręcznie wszystko sprawdzi - na pewno się upewnisz, że wszystko ok.

Ja pospałam może z 30 minut. Ale ułożyłam już zapas pieluch i mokrych chustek gdzie trzeba, M. Się zabrał za czyszczenie hydromasażu w wannie w przerwie szkolenia a ja kupiłam 3 sztuki bodziaków z wełny merynosa i licytuję jeszcze dwie :P
    Poczytałam o tej wełnie jak kupowałam czapkę, szalik i getry i teraz mam jazdę :P

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Bella, ręcznie wszystko sprawdzi - na pewno się upewnisz, że wszystko ok.

Ja pospałam może z 30 minut. Ale ułożyłam już zapas pieluch i mokrych chustek gdzie trzeba, M. Się zabrał za czyszczenie hydromasażu w wannie w przerwie szkolenia a ja kupiłam 3 sztuki bodziaków z wełny merynosa i licytuję jeszcze dwie :P
    Poczytałam o tej wełnie jak kupowałam czapkę, szalik i getry i teraz mam jazdę :P

Gosiak.....ja i moi rodzice mamy kołdry i poduszki z tego :) plus gdzies rożek pod głowe...kupilismy to kilka lat temu za gigantyczną super..ale nie powiem, super sie w tym spi....warte bylo swojej ceny :)

Gosiak lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz zamowilam koszule i lozeczko bo nie moglam czekac w nieskonczonosc na kupon. Ale jakby byl taki za 50 zl to byl kupila fasolke do karmienia z jakims stanikiem;)
    Jeszcze literki 3d ale nie wiem czy to teraz czy jak urodze? Bo jak wyjdzie Alicja? ;) zdarza sie:)

Gosiak, Fedra, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    czesc;)

Soldy, Soldy, Soldy !!! Wlasnie zaraz sie wybieram, mam nadzieje ze mnie ludzie nie stratuja;)

A moj plan na dzis, ogarnac łazienke ;)
    Heh wariatka ;-) Ja też się pewnie wybiorę ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro juz pewnie przyjedzie lozeczko. Po staniki pojade do hm w sobote pewnie. Jutro wizyta wieczorem. W pt rano jade do Zusu ze zwolnieniem .

Bella nie wiem, ale czop moze odchodzic pomalu kilka tyg przed chyba.

Ja usmazylam nalesniki i teraz maly tak sie wypycha ze az strach;) chyba lubi;)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    I jeszcze mam problem w sylwestra..wczoraj wieczorem moczylam nogi w gorącej wodzie bo mam katar i corka oczywiście też chciała i nasze zabawy tak się skonczyly ze wylalysmy wodę na dywan(z bardzo grubym włosem) trochę go podsuszylam suszarka a dziś patrze a noga od stołu popękala, pewnie naciągnela z dywanu i się zrobiła brzydka (stolik ma parę miesięcy i kupilismy go w agata meble za 500zl) niby niedrogo ale mąż będzie zły..myślicie że uznają reklamacje bo czytam na forach ze ciężko jest w tej firmie cokolwiek wyegzekwowac?
    Laureczka nie bój się na zapas. To że na forum ktoś coś napisał to nie znaczy, że u Ciebie będzie taka sama sytuacja.

Poza tym jak reklamacja jest zasadna to nie ma możliwości żeby Ci jej nie uznali.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś zamawiamy obiad - burgery w żytniej bułce 100% wołowiny z rukolą i pomidorkami koktajlowymi i krem z pomidorów pelatti, będzie o 13:30 :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości zadzwoniłam do mojego giną bo dobrze wiedzieć takie rzeczy i gin mi powiedział ze jeśli śluz jest biały i nie ma zmienionego zapachu a jest go dużo może to być odchodzący czop na początku nie musi być podbarwionym jeśli jest już podbarwionym to może świadczyć o zbliżającym się porodzie...
    Jeśli jest biały gesty i jest go dużo może tak odchodzić nawet 2 tyg i dłużej...
    Dobrze ze masz dzisiaj wizytę na pewno Cię uspokoi :)
    bella84 wrote:
    Ok dzieki dziewczyny, dzis mam wizyte u gina o 1515, tyle ze bez usg... Mam nadzieje ze samym badaniem bedzie w stanie sprawdzic czy jest ok :/ kurcze ale sie nieco zestresowalam bo przeciez dopiero co w poniedzialek bylam u gina i szyjka dlugasna 5 cm zamknieta i wszystko cacy.. Wiec skad ten sluz :/ cos nie chce mi sie wierzyc ze jeszcze lactovaginal sie wydala i to tak po calym dniu ciszy :/

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze Wam tego tv i leżenia..ja mam sesje do zaliczenia i pracę mgr i siedzę i kuje(staram się:P)..

mamusie no i mam pytanie, bo ja jestem zielona: jakie pampersy i ile? Chodzi mi o paczkę new born z dziurką na pępek (jakie, gdzie kupić) i te kolejne ( 1 czy 2? Ile sztuk? )...help!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1689 1690 1691 1692 1693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ