Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJustta wygooglowałam sobie
->http://www.sabsimplex.net.pl/ nawet któraś z Nas tutaj pisała, że to ten skład i w ogóle żeby brać
Na forum też dziewczyny mają jak coś do sprzedania.
Zastanawiam się nad używanym laktatorem medeli mini electric - koszt ok 100-150zł no i wiadomo dokupić lejek i membranę, aby było higienicznie.. Aczkolwiek czy tak osobista rzecz może być "po kimś"? Jak miałabym wydać na to 200zł w tym momencie to okej, spoko cena w miarę... Jednak z drugiej strony dokładam po porodzie 150zł i mam nówkę, ale znowu czekać -
Angelcia właśnie dzisiaj gdzieś czytałam( teraz nie mogę znaleźć gdzie to było), żeby nie kupować używanych laktatorów, chodzi o to że jak jakaś kobietka miała grzybicę, to możesz się zarazić, nawet wymieniając tą końcówkę i teraz nie wiem, ale raczej zdecyduję się na nowy jak będzie trzeba
Edit
Znalazłam
http://blog.zapytajpolozna.pl/polog-karmienie-piersia/laktator-trudna-sztuka-wyboru-przygotuj-sie-przed-po-jest-zbyt-malo-czasu/Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 21:41
-
nick nieaktualnyJustta no właśnie tego się obawiam, że można coś złapać. Szczerze? Mniejsza o to, że ja złapię jakieś ustrojstwo, ale Córa...
Gra nie warta chyba świeczki, bo raczej nie zdecyduję się na laktator, który jest klasy szpitalnej i ma końcówki indywidualne, bo cena... a poza tym ja nie planuję więcej potomstwa.
Co do golenia na czuja - nienawidze tegoa dziś miałam okazję się z tym pomęczyć.
-
justta wrote:Angelcia właśnie dzisiaj gdzieś czytałam( teraz nie mogę znaleźć gdzie to było), żeby nie kupować używanych laktatorów, chodzi o to że jak jakaś kobietka miała grzybicę, to możesz się zarazić, nawet wymieniając tą końcówkę i teraz nie wiem, ale raczej zdecyduję się na nowy jak będzie trzeba
Edit
Znalazłam
http://blog.zapytajpolozna.pl/polog-karmienie-piersia/laktator-trudna-sztuka-wyboru-przygotuj-sie-przed-po-jest-zbyt-malo-czasu/
Nam na szkole rodzenia położna mówiła ze co jak co ale nie poleca kupować używanych laktatorow a broń boże używać tych szpitalnych pomimo nowych końcówek bo tak się dziewczyny zarazaja gronkowiem a i dzieciaczki mają niewiwdomo skąd problemy skórne zwłaszcza na buzi i klatce.... -
z tym goleniem,to wszystkie maja już problem. Ja biore sobie lusterko pod prysznic ale musze sie dlugo namordowac,zeby je dobrze ustawic hehe i teraz w ciazy gole wszystko,bo tak wygodniej hihi
Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
ja mam taka póleczke pod prysznicem,to na niej zawieszam lusterko,bo jakbym miala je trzymac to chyba nie dałabym rady sie ogolic.
-
Lara 82 wrote:Lula 88, a ja Ty się czujesz, leżakujesz?
Jak tam brzuszek napina się ?
Daj znać co u Ciebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 00:46
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
No mój też wariuje, dzik jeden:) nawet mu bajkę o zasypianiu przeczytałam - nic z tego:)
Lewa strona mnie cała boli już, bo się tak rozpycha... A tu jeszcze miesiac ponad:)
Nie wiem po kim to dziecko ma tyle energii...Asiaa1201 lubi tę wiadomość