WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna z tego co mi koleżanki mówiły to białe pampersy są z reguły droższe.
    I one używały zawsze zielonych.

Mnie też zamula dziś forum i też logowałam się już 2 raz.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta ja też ostatnio słodkie to tylko czekoladowe, organizm chyba wie, że potem nie będzie mógł. Ale jak lubię kakao muszę uważać bo po nim mam problemy z 2, a po czekoladzie nie nie wiem czemu.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuś była u mnie i 4 godziny prasowała rzeczy dla młodego, no bo ja nie mogę, aż mi głupio było, do tej pory to ja zawsze pomagałam, a teraz leżeć i leżeć.

Gosiak też nie lubię takich głupich tekstów. Jak mój synuś się zdrowo i szczęśliwie urodzi to ja będę mogła góry przenosić, bo znam siebie. I ja bardzo już chcę spojrzeć mu w oczy i czuć właśnie to zmęczenie, a nie jak teraz leżeć nic nie robić i zastanawiać się czy wszystko będzie OK.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziś jakiś dzień jest chyba, bo ja zjadłam dwa naleśniki z nutellą! Tak mi się chciało czekolady, że to szok!
    Młody teraz dostaje kociokwiku, normalnie zaraz mi brzuch potarga :P

Angelique, ja też pomyślałam, że za miesiąc na wizycie możesz się już z doktorkiem nie spotkać :)

Angelcia, ja nie kupuję żadnych leków, jak będzie trzeba, to wtedy kupię. NIe wiem czy takiemu maluszkowi można cokolwiek podawać bez konsultacji z pediatrą, więc bez sensu kupować chyba :) Aptekę mam na osiedlu, wyjść z domu czasem trzeba :)

Ja pampersy kupuję chyba białe na początek, potem zamierzam używać tych babydream, a od ok. 4-5 miesiąca pieluch wielorazowych.

• megg Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a masz jakies opinie o tych pieluchach babydream? sa dobre?
    bo cena zachecajaca

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu absolutnie nic nie kupuję z lekarstw. Do 3 miesiąca życia bez konsultacji z lekarzem nie powinno się nawet przeciwgorączkowych dawać dziecku. Więc nie zamierzam leczyć maleństwa na własną rękę. A jak pojawia się gorączka u takiego dzidziusia to niestety często ląduje się nawet w szpitalu.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do oczków poczytajcie :-)

http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/zdrowie-mamy/jak-ciaza-wplywa-na-wzrok,230_5642.html

http://www.mavit.com.pl/wplyw_ciazy_na_wzrok

To pogorszenie na szczęście przejściowe :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg Pieluszki baby dream używała moja znajoma przy dwójce dzieci właściwie od początku sobie chwaliła. Tylko nie wiem jakich dokładnie bo chyba są różne. Ja ich na pewno spróbuję, zobaczymy czy się przyjmą :)
    JA też żadnych leków młodemu nie kupuję

megg lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze, ja też nic nie biorę oprócz sabsimplexu i soli fizjologicznej. :)

• justta Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia skąd będziesz miała sab simplex?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo matko ogolic sie teraz to jest wyczyn :)))

Lara 82, przedszkolanka:), Sue, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja to prawda, ja już większość na czuja się golę, a jakie zmęczenie, ciężko ciężko ;-)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja tak samo :D zapomnialam chyba jak wygladam tam na dole :D

justta, przedszkolanka:), Sue, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula 88, a ja Ty się czujesz, leżakujesz?
    Jak tam brzuszek napina się ?
    Daj znać co u Ciebie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa ja tez probowalam sie golic "na slepo" troche golarka troche maszynka... Tyle o ile by u lekarza wstydu nie bylo :p ale wyczyn niezly.. A ile sie nasapalam przy tym :p

Patrycja20, justta, maja35, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Sue a masz jakies opinie o tych pieluchach babydream? sa dobre?
    bo cena zachecajaca

Używa ich od początku moja koleżanka - bardzo je chwali. Jej synek nie miał żadnych odparzeń czy uczuleń. Dostała na chrzciny mega pakę pampersów, to mówiła, że zdecydowanie babydream są lepsze :)
    W tych babydream ponoć jest najmniej chemii - używa też płynu do kąpieli i też chwali.
    Ja od samoego początku planowałam używać tego, bo na pewno nie będę kupować emolium albo oilatum. Mimo, że wszystkie położne prawie polecają.

megg lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja staram sie czesto ale dzisiaj to juz masakra stwierdziłam ze nastepnym razem chyba poprosze o pomoc mojego P. :D

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Sab Simplex zamówiłam ze strony Sab simplexu- oryginalny z Niemiec , szybka wysyłka i super kontakt!

justta lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w Pl nie ma Sab simplexu? Bo się ostatnio nad tym zastanawiałam :)
    Nam kupi ojciec mojego P. bo pracuje w Niemczech, ale to ciekawe, że trzeba zamawiać spoza Polski

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie.
    No bylo co czytac. :-)

My mielismy boski dzien dzis. Do 12 w lozku sobie lezelismy, potem sniadanko ( ja drugie ) herbatka, potem poczytalam ksiazke, w koncu wzielam w lape jezyk niemowlat :-) potem obiad, spacer i znowu kanapa. Teraz juz padam.

Co do golenia to powiem wam ze my z moim to od samego poczatku zwiazku razem sie kapiemy. To taki czas tylko dla nas i bardzo tego pilnujemy. Juz boje sie ze nie damy rady tego u nas po porodzie wykonywac :-( no ale zmierzam do tego ze zawsze sie golilismy nawzajem :-) duzo smiechu przy tym bylo i rozne " fryzurki " wychodzily. Wiec ja do dzis dnia sie nie musze wyginac bo haslo golenie u nas dobrze sie kojarzy :-)

Ja tez nie kupuje lekow. Jedynie Sab Simplex kupilam na bazarku czekam na przesylke. A pisalam ostatnio ze w aptece dostalam prezenty od p. Mgr w postaci 4 opakowan vit K+D i bobotic krople na kolki. Sama vit F tez mam bo mlody przyjmuje. Zaopatrze sie w inne leki gdy bedzie potrzeba.

Gaviscon w tabsach uratowal mnie od bolu. Jem normalnie i wszystko jest super.

Fedra lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1683 1684 1685 1686 1687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ