Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamuś była u mnie i 4 godziny prasowała rzeczy dla młodego, no bo ja nie mogę, aż mi głupio było, do tej pory to ja zawsze pomagałam, a teraz leżeć i leżeć.
Gosiak też nie lubię takich głupich tekstów. Jak mój synuś się zdrowo i szczęśliwie urodzi to ja będę mogła góry przenosić, bo znam siebie. I ja bardzo już chcę spojrzeć mu w oczy i czuć właśnie to zmęczenie, a nie jak teraz leżeć nic nie robić i zastanawiać się czy wszystko będzie OK.Gosiak lubi tę wiadomość
-
To dziś jakiś dzień jest chyba, bo ja zjadłam dwa naleśniki z nutellą! Tak mi się chciało czekolady, że to szok!
Młody teraz dostaje kociokwiku, normalnie zaraz mi brzuch potarga
Angelique, ja też pomyślałam, że za miesiąc na wizycie możesz się już z doktorkiem nie spotkać
Angelcia, ja nie kupuję żadnych leków, jak będzie trzeba, to wtedy kupię. NIe wiem czy takiemu maluszkowi można cokolwiek podawać bez konsultacji z pediatrą, więc bez sensu kupować chybaAptekę mam na osiedlu, wyjść z domu czasem trzeba
Ja pampersy kupuję chyba białe na początek, potem zamierzam używać tych babydream, a od ok. 4-5 miesiąca pieluch wielorazowych.
-
Angelciu absolutnie nic nie kupuję z lekarstw. Do 3 miesiąca życia bez konsultacji z lekarzem nie powinno się nawet przeciwgorączkowych dawać dziecku. Więc nie zamierzam leczyć maleństwa na własną rękę. A jak pojawia się gorączka u takiego dzidziusia to niestety często ląduje się nawet w szpitalu.
-
Megg Pieluszki baby dream używała moja znajoma przy dwójce dzieci właściwie od początku sobie chwaliła. Tylko nie wiem jakich dokładnie bo chyba są różne. Ja ich na pewno spróbuję, zobaczymy czy się przyjmą
JA też żadnych leków młodemu nie kupujęmegg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
megg wrote:Sue a masz jakies opinie o tych pieluchach babydream? sa dobre?
bo cena zachecajaca
Używa ich od początku moja koleżanka - bardzo je chwali. Jej synek nie miał żadnych odparzeń czy uczuleń. Dostała na chrzciny mega pakę pampersów, to mówiła, że zdecydowanie babydream są lepsze
W tych babydream ponoć jest najmniej chemii - używa też płynu do kąpieli i też chwali.
Ja od samoego początku planowałam używać tego, bo na pewno nie będę kupować emolium albo oilatum. Mimo, że wszystkie położne prawie polecają.megg lubi tę wiadomość
-
Witam wieczornie.
No bylo co czytac.
My mielismy boski dzien dzis. Do 12 w lozku sobie lezelismy, potem sniadanko ( ja drugie ) herbatka, potem poczytalam ksiazke, w koncu wzielam w lape jezyk niemowlatpotem obiad, spacer i znowu kanapa. Teraz juz padam.
Co do golenia to powiem wam ze my z moim to od samego poczatku zwiazku razem sie kapiemy. To taki czas tylko dla nas i bardzo tego pilnujemy. Juz boje sie ze nie damy rady tego u nas po porodzie wykonywacno ale zmierzam do tego ze zawsze sie golilismy nawzajem
duzo smiechu przy tym bylo i rozne " fryzurki " wychodzily. Wiec ja do dzis dnia sie nie musze wyginac bo haslo golenie u nas dobrze sie kojarzy
Ja tez nie kupuje lekow. Jedynie Sab Simplex kupilam na bazarku czekam na przesylke. A pisalam ostatnio ze w aptece dostalam prezenty od p. Mgr w postaci 4 opakowan vit K+D i bobotic krople na kolki. Sama vit F tez mam bo mlody przyjmuje. Zaopatrze sie w inne leki gdy bedzie potrzeba.
Gaviscon w tabsach uratowal mnie od bolu. Jem normalnie i wszystko jest super.Fedra lubi tę wiadomość