X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie najgorzej jak lykam duphaston i folik- to wtedy strasznie mi sie wymiotowac chce

mam brac tez Jod ale jeszcze pare dni poczekam.

tez tak macie po tabletkach?

musialam zamienic kapsulki omegamed na folik bo to od razu zwracalam

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    u mnie najgorzej jak lykam duphaston i folik- to wtedy strasznie mi sie wymiotowac chce

Ja po tabletkach nie, ale jak myję zęby, to mam od razu taki odruch wymiotny, że hej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Hej! Odebrałam dzisiaj wyniki badań, wszystkie są bardzo dobre, morfologia, glukoza, TSH, mocz. Nareszcie wiem jaką mam grupę krwi-
    0RhD+
    Czy wiecie coś na temat tej grupy?? Kompletnie się na tym nie znam. Może któraś z Was ma taką? Nie mogę znaleźć żadnych informacji w internecie.

Ja mam taka grupe ;)
    Na necie wpisz sobie po prostu 0Rh+ ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Vel Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

a nie lepiej jak kupisz sobie witaminy ktore maja w sobie i jod i kwas foliowy i wiele innych np zelazo kwasy omega witamine d i bedziesz brac to w postaci kapsułki ?

i zapytaj gina czy duphastonu nie mozesz zamienic na cos dopochwowego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 17:59

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapsulki sie nie przyjmuja..

musi byc mala tabletka

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zanim zaczelam plamic wlasnie mialam luteine dopochwowa- a na duphastonie wszystko ok.

no ale trzeba lykac.

nigdy nie zapomne jak wlozylam luteine w panice,ze brazowa wkladka a tam krew na palcu- masakra ale ciesze sie ze to juz za nami

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to znaczy ze sie nie przyjmuja? że wymiotujesz po nich czy ze ogolnie w ciazy ?

moze po tych opaskach Ci sie polepszy :) i bedziesz mogla normalnie lykac tabletki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 18:05

zjk3p18.png

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie dawno mnie nie było ale mdłości i wymioty mnie wykańczały. Na szczescie od wczoraj mam spokój i oby tak dalej. Dziś byłam na fundusz u gin. Kobiety. Powiedziałam tylko że zrobiłam niedawno test i wyszedł pozytywny. Dostałam skierowanie na badania. Z racji cukrzycy naweg dała mi skierowanie do Białegostoku do kliniki na badania genetyczne. Mam jechać za dwa tyg. Dzidziuś rośnie wg usg odpowiada 11 tyg ciąży nie pytałam o szczegóły ale serce bije jak szalone pierwszy raz miałam okazję słyszeć ten piękny dźwięk ;) wg usg wszystko jest ok. Maluch robił fikołki. W przyszlym tygodniu mam iść do swego gin. na pomiary dzieciątka i zastanawiam się czy takie usg co kilka dni nie szkodzi mu ?

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    gratuluje:)co wychodzi Ci z kalendarza chinskiego płci biorac pod uwage Twoj wiek ukonczony, a nie rocznikowy w miesiac poczecia??

https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

jak Twoja cera????

ciagnie Cie do slodkiego???

wymiotujesz???

No dobra :) To wg tego kalendarza powinna byc dziewczynka :P Moja cera nigdy nie byla idealna, na poczatku ciazy to byla istna masakra, teraz szalu nie ma, czyli jak zawsze u mnie.
    Nie ciagnie mnie specjalnie do slodkiego i chyba mi sie zoladek skurczyl bo mega szybko sie najadam.
    Ani razu nie wymiotowalam, kilka razy mnie mdlilo popoludniu, teraz juz jest ok.

Vel, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    No dobra :) To wg tego kalendarza powinna byc dziewczynka :P Moja cera nigdy nie byla idealna, na poczatku ciazy to byla istna masakra, teraz szalu nie ma, czyli jak zawsze u mnie.
    Nie ciagnie mnie specjalnie do slodkiego i chyba mi sie zoladek skurczyl bo mega szybko sie najadam.
    Ani razu nie wymiotowalam, kilka razy mnie mdlilo popoludniu, teraz juz jest ok.

dziękuję :* wszystko jest prawie jak u mnie

termin masz dzien przede mna
    wiek ciazy mamy identyczny
    problemy z cera tez zawsze mialam i teraz jest tez bez szalu
    wymiotow tez w ogole nie mialam
    wg kalendarza wychodzi mi dziewczynka
    a ze slodkim mam jak zawsze, czasem tak ale nie bardziej niz zawsze

może u mnie też będzie chłopak :) podobno w tak wczesnej ciazy najlatwiej chlopaka dojrzeć a skoro coś odstaje :) to może Twoj Maz ma racje :)

Fedra lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    dziękuję :* wszystko jest prawie jak u mnie

termin masz dzien przede mna
    wiek ciazy mamy identyczny
    problemy z cera tez zawsze mialam i teraz jest tez bez szalu
    wymiotow tez w ogole nie mialam
    wg kalendarza wychodzi mi dziewczynka
    a ze slodkim mam jak zawsze, czasem tak ale nie bardziej niz zawsze

może u mnie też będzie chłopak :) podobno w tak wczesnej ciazy najlatwiej chlopaka dojrzeć a skoro coś odstaje :) to może Twoj Maz ma racje :)
    Nie chcę nas straszyć dziewczyny - sama bym chciała chłopaka - ale mojemu koledze lekarze powiedzieli, że będzie chłopak na bank i strasznie się cieszyli, urządzali pokój, a przed samym porodem na usg wyszło, że jednak dziewczynka... ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vel nie przyjmuja sie kapsulki tzn ze je zwracam

narazie nei widze poprawy po opaskach, wymioty wystapily jak zjadlam pare czeresni..

ech..zycie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    narazie nei widze poprawy po opaskach, wymioty wystapily jak zjadlam pare czeresni..

ech..zycie.
    Kurcze, współczuję :( Miałam nadzieję, że pomogą

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    zanim zaczelam plamic wlasnie mialam luteine dopochwowa- a na duphastonie wszystko ok.

no ale trzeba lykac.

nigdy nie zapomne jak wlozylam luteine w panice,ze brazowa wkladka a tam krew na palcu- masakra ale ciesze sie ze to juz za nami

Gin mi wyjasnil ze czesto po luteinie pacjetki maja plamienia dlatego on zaleca lutinus ja oczywiscie jestem odmiennym przykladem bo po lutinusie tez mialam plamienia ale juz nie takie przerazajace jak po luteinie ;)

cath lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    Dziś dla odmiany obudziłam się koło 4:30 - miłego dnia wszystkim życzę!

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Kochana, rozumiem Cię, bo i u mnie jest zmęczenie, a jestem w domu.Może też już potrzebujesz wolnego?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i same dobre wieści. U mnie prenatalne za tydzień. Nie mogę się doczekać, ale z drugiej strony panicznie się boję... No ale trzeba być dobrej myśli.

Codziennie sobie mówię, że spróbuję wytrzymać jeszcze jeden dzień, że od przyszłego tygodnia będzie już na pewno lepiej. Ale póki co jest nadal ciężko. Nie spodziewałam się takiego ekstremalnego zmęczenia. Myślałam, że człowiek jest trochę bardziej śpiący poprostu :) A mnie aż wszystko boli. Eh, no nie jest łatwo być w ciąży. I tak dziewczyny, które wymiotują cały dzień mają dużo gorzej, więc powinnam się cieszyć, że mam farta. Bardzo Wam współczuję dziewczyny. Obyj jak najszybciej minęło.

Ja właśnie jem śniadanko i szykuję się do pracy. Oby dziś było lepiej.

Sebza, będę trzymać mocno kciuki za badania prenatalne. Na pewno wszystko będzie w jak najlepszym porządku :)

Miłego dnia życzę.

Fedra lubi tę wiadomość

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:)
    Ja jakos juz spac nie moge i po 6 wstalam, przez zapchany nos:( ale jest lepiej niz wczoraj na zwolnieniu do srody oszaleje chyba...

• Topola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesz się Anusia i odpoczywaj za te które muszą pracować :) Pozdrowienia

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola odpoczywam za pracuje ale nie umiem długo leżeć w łóżku wiec muszę sobie zajęcia znajdować :)

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, słabły Wam objawy np piersi mniej bolały lub traciłyście apetyt? Dodam że nie mam krwawień ani plamień tylko koleżanka mi kiedyś powiedziała że jak ból piersi słabnie to jest zły znak...

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ