Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:u mnie najgorzej jak lykam duphaston i folik- to wtedy strasznie mi sie wymiotowac chce
mam brac tez Jod ale jeszcze pare dni poczekam.
tez tak macie po tabletkach?
musialam zamienic kapsulki omegamed na folik bo to od razu zwracalam
-
Januszkowa wrote:Hej! Odebrałam dzisiaj wyniki badań, wszystkie są bardzo dobre, morfologia, glukoza, TSH, mocz. Nareszcie wiem jaką mam grupę krwi-
0RhD+
Czy wiecie coś na temat tej grupy?? Kompletnie się na tym nie znam. Może któraś z Was ma taką? Nie mogę znaleźć żadnych informacji w internecie.
Ja mam taka grupe
Na necie wpisz sobie po prostu 0Rh+
Januszkowa lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
słoneczna 85 wrote:u mnie najgorzej jak lykam duphaston i folik- to wtedy strasznie mi sie wymiotowac chce
mam brac tez Jod ale jeszcze pare dni poczekam.
tez tak macie po tabletkach?
musialam zamienic kapsulki omegamed na folik bo to od razu zwracalam
a nie lepiej jak kupisz sobie witaminy ktore maja w sobie i jod i kwas foliowy i wiele innych np zelazo kwasy omega witamine d i bedziesz brac to w postaci kapsułki ?
i zapytaj gina czy duphastonu nie mozesz zamienic na cos dopochwowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 17:59
-
co to znaczy ze sie nie przyjmuja? że wymiotujesz po nich czy ze ogolnie w ciazy ?
moze po tych opaskach Ci sie polepszy i bedziesz mogla normalnie lykac tabletkiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 18:05
-
Hej mamusie dawno mnie nie było ale mdłości i wymioty mnie wykańczały. Na szczescie od wczoraj mam spokój i oby tak dalej. Dziś byłam na fundusz u gin. Kobiety. Powiedziałam tylko że zrobiłam niedawno test i wyszedł pozytywny. Dostałam skierowanie na badania. Z racji cukrzycy naweg dała mi skierowanie do Białegostoku do kliniki na badania genetyczne. Mam jechać za dwa tyg. Dzidziuś rośnie wg usg odpowiada 11 tyg ciąży nie pytałam o szczegóły ale serce bije jak szalone pierwszy raz miałam okazję słyszeć ten piękny dźwięk wg usg wszystko jest ok. Maluch robił fikołki. W przyszlym tygodniu mam iść do swego gin. na pomiary dzieciątka i zastanawiam się czy takie usg co kilka dni nie szkodzi mu ?
Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Vel wrote:gratuluje:)co wychodzi Ci z kalendarza chinskiego płci biorac pod uwage Twoj wiek ukonczony, a nie rocznikowy w miesiac poczecia??
https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka
jak Twoja cera????
ciagnie Cie do slodkiego???
wymiotujesz???
No dobra To wg tego kalendarza powinna byc dziewczynka Moja cera nigdy nie byla idealna, na poczatku ciazy to byla istna masakra, teraz szalu nie ma, czyli jak zawsze u mnie.
Nie ciagnie mnie specjalnie do slodkiego i chyba mi sie zoladek skurczyl bo mega szybko sie najadam.
Ani razu nie wymiotowalam, kilka razy mnie mdlilo popoludniu, teraz juz jest ok.Vel, Fedra lubią tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:No dobra To wg tego kalendarza powinna byc dziewczynka Moja cera nigdy nie byla idealna, na poczatku ciazy to byla istna masakra, teraz szalu nie ma, czyli jak zawsze u mnie.
Nie ciagnie mnie specjalnie do slodkiego i chyba mi sie zoladek skurczyl bo mega szybko sie najadam.
Ani razu nie wymiotowalam, kilka razy mnie mdlilo popoludniu, teraz juz jest ok.
dziękuję :* wszystko jest prawie jak u mnie
termin masz dzien przede mna
wiek ciazy mamy identyczny
problemy z cera tez zawsze mialam i teraz jest tez bez szalu
wymiotow tez w ogole nie mialam
wg kalendarza wychodzi mi dziewczynka
a ze slodkim mam jak zawsze, czasem tak ale nie bardziej niz zawsze
może u mnie też będzie chłopak podobno w tak wczesnej ciazy najlatwiej chlopaka dojrzeć a skoro coś odstaje to może Twoj Maz ma racje
Fedra lubi tę wiadomość
-
Vel wrote:dziękuję :* wszystko jest prawie jak u mnie
termin masz dzien przede mna
wiek ciazy mamy identyczny
problemy z cera tez zawsze mialam i teraz jest tez bez szalu
wymiotow tez w ogole nie mialam
wg kalendarza wychodzi mi dziewczynka
a ze slodkim mam jak zawsze, czasem tak ale nie bardziej niz zawsze
może u mnie też będzie chłopak podobno w tak wczesnej ciazy najlatwiej chlopaka dojrzeć a skoro coś odstaje to może Twoj Maz ma racje
-
słoneczna 85 wrote:zanim zaczelam plamic wlasnie mialam luteine dopochwowa- a na duphastonie wszystko ok.
no ale trzeba lykac.
nigdy nie zapomne jak wlozylam luteine w panice,ze brazowa wkladka a tam krew na palcu- masakra ale ciesze sie ze to juz za nami
Gin mi wyjasnil ze czesto po luteinie pacjetki maja plamienia dlatego on zaleca lutinus ja oczywiscie jestem odmiennym przykladem bo po lutinusie tez mialam plamienia ale juz nie takie przerazajace jak po luteinie
cath lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
sebza wrote:Kochana, rozumiem Cię, bo i u mnie jest zmęczenie, a jestem w domu.Może też już potrzebujesz wolnego?
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i same dobre wieści. U mnie prenatalne za tydzień. Nie mogę się doczekać, ale z drugiej strony panicznie się boję... No ale trzeba być dobrej myśli.
Codziennie sobie mówię, że spróbuję wytrzymać jeszcze jeden dzień, że od przyszłego tygodnia będzie już na pewno lepiej. Ale póki co jest nadal ciężko. Nie spodziewałam się takiego ekstremalnego zmęczenia. Myślałam, że człowiek jest trochę bardziej śpiący poprostu A mnie aż wszystko boli. Eh, no nie jest łatwo być w ciąży. I tak dziewczyny, które wymiotują cały dzień mają dużo gorzej, więc powinnam się cieszyć, że mam farta. Bardzo Wam współczuję dziewczyny. Obyj jak najszybciej minęło.
Ja właśnie jem śniadanko i szykuję się do pracy. Oby dziś było lepiej.
Sebza, będę trzymać mocno kciuki za badania prenatalne. Na pewno wszystko będzie w jak najlepszym porządku
Miłego dnia życzę.Fedra lubi tę wiadomość