X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mozecie przypomniec jak adapter do pasów kupowalyscie? Bo patrze na Allegro i nie wiem co wybrac.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) ja też trzymam kciuki za wasze badania.. Narazie nie na dażam pisać z wami bo pracuje. Od września idę już sobie odpoczywac więc będę częściej..

Co do kalendarza chińskiego mi wychodzi chłopak..
    A jestem zmęczona na twarzy co rusz jakiś wielki syfek, podjądam słodycze ale jeszcze nie tak bardzo no i wstręt do mięsa

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Hej :) Mozecie przypomniec jak adapter do pasów kupowalyscie? Bo patrze na Allegro i nie wiem co wybrac.

Ja mam taki: http://www.tomi.pl/clippasafe-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy-pl.html
    i jestem bardzo zadowolona.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Gin mi wyjasnil ze czesto po luteinie pacjetki maja plamienia dlatego on zaleca lutinus ja oczywiscie jestem odmiennym przykladem bo po lutinusie tez mialam plamienia ale juz nie takie przerazajace jak po luteinie ;)

ja biore luteine, zostaly mi jeszcze 3tygodnie brania, oby nic sie nie wydarzylo...

idę na 10 do lekarza odebrac wyniki badań, nie będzie USG bo to ta pierwsza przychodnia gdzie nie mają, z ta straszna polozna i nie chce tam ciazy prowadzic, a poszlam tam zeby miec gdzies wpis ze bylam przed 10tc, odbiore wyniki i się stamtąd wypisuje i zostaje przy mojej Pani doktor ;) ale jestem ciekawa jak wszystko wyszlo!! :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia811 wrote:
    Mam do Was pytanie, słabły Wam objawy np piersi mniej bolały lub traciłyście apetyt? Dodam że nie mam krwawień ani plamień tylko koleżanka mi kiedyś powiedziała że jak ból piersi słabnie to jest zły znak...
    U mnie ból piersi się zmniejszył, a wczoraj widziałam naszego maluszka i wszystko z nim w porządku, ruszał się i szalał aż się pani dr śmiała, więc się nie martw.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dziękuje za odpowiedź bo koleżanka mnie straszyła że objawy muszą być cały czas.

• Topola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dokładnie taki sam adapter do pasów. Ale jeszcze nie doszedł bo tu za granicą poczta pracuje straaaaaasznie wolno.

Gosiak mówisz że się sprawdza? To super :)

Anusia, możesz u mnie posprzątać trochę jeśli szukasz zajęcia :P Bo ja jak wracam to marzę tylko żeby się położyć w mam w nosie kurz na półkach :D Hihi

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola to samo mam jak wracam z pracy:P u siebie wczoraj posprzątałam właśnie:P

Topola lubi tę wiadomość

• Borgnesse Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo, w pracy jest ok, ale jak wracam to najchętniej robię NIC. Ale dzisiaj zaplanowałam pieczenia ciasta z rabarbarem ;-) Także zapraszam

Topola lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chętnie bym wpadła na ciacho z rabarbarem :)

Mi w pracy też jest ciężko. Od połowy dnia już nie daję rady i wszystko mnie boli jakbym conajmniej w kopalni pracowała :)

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia811 wrote:
    Mam do Was pytanie, słabły Wam objawy np piersi mniej bolały lub traciłyście apetyt? Dodam że nie mam krwawień ani plamień tylko koleżanka mi kiedyś powiedziała że jak ból piersi słabnie to jest zły znak...

ja też tak panikowałam jak TY, ale spokojnie z maluchem jest wszystko dobrze, a mnie piersi już prawie wcale nie bolą może delikatnie wieczorem, po
    prostu to są spokojne bezproblemowe maluszki :):):) tak mi moja gin powiedziała

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola ja mam tak samo ale tylko jak mam druga zmiane w pracy i sie ciagnie:)

Olcia aha no jak patrze to jestes w 9 tygodniu jak ja :) widac mamy spokojne dzieci ;)

• Penelope Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból piersi zanikł w 6 tygodniu. Do tej pory nic. Wiec, chyba nie u każdego jest tak samo.
    Anusia811 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 09:25

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope no u każdej jest inaczej ale koleżanka mnie wystraszyla a dokladniej nawet dwie kolezanki ze to zly znak ale widze ze nie koniecznie :)

• Penelope Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może oczywiście niestety się zdarzyć że nagły zanik objawów może byś spowodowany jakimś problemem ale nie musi tak być. Kiedy masz następną wizytę?
    Anusia811 wrote:
    Penelope no u każdej jest inaczej ale koleżanka mnie wystraszyla a dokladniej nawet dwie kolezanki ze to zly znak ale widze ze nie koniecznie :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope 13 sierpnia bo teraz bylam w ta srode, pozniej lekarza nie ma bo ma urlop, a na poczatku sierpnia ja jestem nad morzem.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli byłaś w środę, dwa dni temu i wszystko było dobrze to się nie martw, widocznie już Ci przechodzi objaw, a może to tylko na chwilę. Tez mam momenty, dni bez objawów i się martwię, a potem jak dowali to się modlę żeby już minęły. Odpoczywaj nad morzem i się nie zamartwiaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 09:59

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope dziękuje bardzo :) postaram sie cieszyc wypoczynkiem a przed wizyta zobaczymy nasze malenstwo :)

Penelope lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia mi też ból piersi szybko minął. Też jakiś chyba 6-7 tydzień. Też się tym trochę martwiłam, ale potem na usg wszystko było ok i dzidziuś fikał sobie zdrowo.

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola my mamy pierwsze usg miedzy 12-14 tygodniem bo chodze na nfz i lekarz nie zrobi wiecej niz 3 moja kolezanka chodzi do tego lekarza i tez tak miala. Mam nadzieje ze wszystko dobrze z maluszkiem.

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ