X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia811 wrote:
    Mam do Was pytanie, słabły Wam objawy np piersi mniej bolały lub traciłyście apetyt? Dodam że nie mam krwawień ani plamień tylko koleżanka mi kiedyś powiedziała że jak ból piersi słabnie to jest zły znak...

Mnie piersi przestały boleć już jakoś w 8tygodniu.. teraz czasami są bardziej nabrzmiałe ale nie przeszkadza mi to szczególnie i nie jest to ból jak na początku ciąży. Czasami tylko pobolewa tam na dole i w środku, a tak poza tym to wszystkie inne objawy ustąpiły a dzidzia się dobrze rozwija. To chyba normalne bo poziom hormonów się wyrównuje.

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponawiam pytanie- do becikowego moze byc wpis od prywatnego gina, prawda?? do 10 tyg na karcie ciazy

dobrze rozumiem?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właściwie też nie bolą, tylko są wg mnie strasznie duuuże no i ciężkie( przed ciążą miałam miseczkę F )

c7hyim7.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Cześć dziewczyny:)
    Dawno się nie odzywałam, a u mnie trochę się zmieniło.

W poprzedni piątek byłam na wizycie u mojej Dr. miałam robione( zresztą jak na razie przy każdej wizycie) USG. Zmienił mi się termin porodu z 3.02 na 30.01, więc z lutowym mam muszę się wypisać. Szkoda, bo już się tutaj zadomowiłam.

Wg badania z maleństwem wszystko dobrze, rośnie, serduszko bije, na monitorze widziałam jak machało rączkami i nóżkami:)

W najbliższy poniedziałek(21.07) mam USG prenatalne.

Co do dolegliwości to chyba mi już minęły na początku tygodnia:D

Dzisiaj zaczęłam 13 tydz, więc życzę Wam, żeby Wasze samopoczucie też się polepszyło w najbliższym czasie:)

aaaa dostałam też na ostatniej wizycie L4 na miesiąc, więc siedzę w domu i się byczę ;)

Jak zapytałam mojego lekarza o kompleks witamin to powiedziała, że nie poleca bo po tym rodzą się pięciokilogramowe dzieci, niekoniecznie zdrowe. Mam jedynie przyjmować kwas foliowy, jod, wit D3 i DHEA.

Niektóre z Was piszą, że się budzą rano, ja mam wręcz odwrotnie śpię jak zabita, wstaję minimum o 9, a dzisiaj przebudziłam się o 9:30. Oczywiście nad ranem na siusiu muszę wstać, ale robię to szybko na śpiocha i wracam do łóżka ;)

Wiecie co jeszcze zauważyłam?, że po zjedzeniu czegoś smażonego po południu cały wieczór żołądek mnie boli, wcześniej czegoś takiego nie miałam.

To chyba tyle o mnie. Będę was podpatrywać i czasami się odzywać:) chyba, że nie mogę?;>

Buziaki

Niech wasze maleństwa rosną spokojnie :)

Bietka mi też się zmienił termin na 31/01 ale zostaje w lutówkach :-)) Możesz pobyć trochę u Nas trochę w styczniówkach i dzielić się nowinami ze styczniowego forum, bo tam pewnie dziewczyny szybciej wszystko wiedzą, przechodzą niż my lutówki:)

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe tam dziewczyny już kupują ubranka, poduszki do spania, ubrania ciążowe, książki, zastanawiają się nad wózkami itd. :) ja to jeszcze właściwie o niczym konkretnym nie myślałam ;)

c7hyim7.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka nie zapisalam sie jeszcze ale u mnie w pracy i w przychodni jest informacja ze jest taka szkola rodzenia w mojej okolicy i jest od 6 miesiaca:) tez przed ciaza mialam miseczke F;)

Sewerynka dziekuje za odpowiedz :) no chyba tak jest ze hormony sie wyrownuja :)

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, Anusia - Wy jesteście takie drobne i szczupłe dziewczyny (tak wnosze z danych z excela) a macie obie miseczki F...fjufju. Pozazdrościć.
    Ale rzeczywisćie w ciąży może byc z nimi trochę ciężko.

Ja dziś czuję ogromną poprawe samopoczucia. Czyżby normowały się hormony. Oby to nie był jednorazowy epizod...a jutro od nowa. Trzymam kciuki za resztę dziewczyn z mdłościami:)

Bietka, Anusia811 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka no jestem szczupła i mam dosyc spory biust, do tej pory nie było źle ale teraz to nie jest wygodne bo jak bolą to jest ciężko.

Bietka lubi tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię Anusia. Nie wiem czemu sądziłam że to dopiero na koniec ciąży staniemy sie cieżkie i ocieżałe. Ja już teraz moge powiedzieć ze są momenty kiedy cuję sie niezyłym klocem :) jak zjem dużą kolację to mam juz brzuch jak w 6 miesiacu. A piersie urosły mi o dwa rozmiary, i dosyc mocno bolą, wiec mam bieliznę na dzień i na noc. Bez niej spanie było mega męczące,musiałam przytrzymaywac piersi jak się przewracałam z boku na bok. To było śmieszne.
    Ja przed ciążą dużo biegałam...a teraz jak o tym pomyślę i o trzęsących się piersiach, to mi się odechciewa:)

Zaczełyscie juz jakies cwiczenia?

Mąż i Żona od 31 maja
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka zostan z nami! mi tez z USG wychodzi 30.01, z OM 1.02, ale lekarz powiedzial, ze jak urodze na poczatku stycznia to mam sie cieszyc, ze nie grudzien. Ale... zostaje tutaj!!, zadomowilam sie, dobrze mi i jakos jeszcze daleko do ogladania wozkow, kupowania ciuszkow itp takze styczniowki tylko od czasu do czasu podczytuje. Nic nie stoi na przeszkodzie bys byla tu i tam =) my Cie nie wygonimy ;)

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Zaczełyscie juz jakies cwiczenia?

Ja chcę zacząć od 29.07 chodzić na jogę - 2 razy w tygodniu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ponawiam pytanie- do becikowego moze byc wpis od prywatnego gina, prawda?? do 10 tyg na karcie ciazy

dobrze rozumiem?

Jasne! ja w poprzedniej jak i w tej ciazy w ogole nie bylam u lekarza na NFZ i sie nie wybieram, wystarczy by prywatnie gin zalozyl Ci karte ciazy do 10tyg i becikowe dostaniesz.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka no wlasnie jak tez duzo zjem to brzuch wyglada na duzo wiekszy niz jest;) mi narazie urosly o rozmiar i mam nadzieje ze wiecej nie bedzie :)
    No ja wlasnie w staniku umieram, a szczegolnie po jego zdjeciu :/ narazie nie stoju cwicze. A Ty?

• cath Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj mam zalozone opaski akupunkturowe Sea Band i ... Pierwszy raz dziw śniadanie nie wylądowało w kibelku :) serio. Moze to psychika działa ale jeśli tak ma działać jestem za. Dzis normalnie funkcjonuje. Sprzed wczoraj było najgorzej ze wszystkich dni. Aż mój mąż był w szoku ze tak sie źle czuje !!! Wczoraj do poludnia tez kręciło mnie kręciło i nie wiedziałam czy mam jechac do miasta czy do kibelka biec. Kupiłam i na razie jest super. Ale tak jak mówię moze to tak psychika moja działa :) ale na plus :) wierze sumie ze pomagają.
    co do wyprawki to ja po genetycznym będę powolutku sie rozglądać za ubrankami itp :) wózek mam wybrany i kupimy go gdzies w październiku. Potem powoli pokoik, który juz teraz musismy pomalować i wykonać kosmetyczne sprawy :)
    milego dnia wam życzę :)
    p.s. Przepraszam za błędy i brak polskich liter ale pisze z telefonu :*

MistrzyniWKochamCieMisiu, Gosiak lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie teraz w miare tez z tymi opaskami- ale uciskaja neizle jak zajrze pod te kuleczki:)

ciekawe jak dalej bedzie

Gosiak, Madlene lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super że mamy się coraz lepiej. Ja do dziś nie zastanawiałam się nad żadnymi ćwiczeniami, po przyjsciu z pracy kładłam się, odpoczywałam i nie miałam ochoty na nic. Ale mam wrazenie ze objawy, czyli przeokropne mdłosci powli się koncza, a zaczyna powjawiać się energia. Rośnie tez brzuch i waga, wiec chyba czas zacząc ćwiczyć, bo apetyt mam, i jak nic zaraz będę słonikiem.

Gosia - Ty chyba pisałaś że przed ciążą ćwiczyłaś jogę, dobrze pamiętam? Ja nie miałam z nią nigdy żadnego kontaktu, i zupełnie nie wiem jak się za to zabrac. Chyba muszę znaleźć miejsce w którym prowadzone są zajęcia do cieżarnych.

Mąż i Żona od 31 maja
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM sie i j a ka cała w nerwach prosze trzymajcie kciuki dzos mam wizyte oczywiscie jak zawsze przed takimi wizytami mam biegunke.TRZYMAJCIE ZA NAS KCIUKI!

16udskjogri4r6n4.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia - jak piersi mieszkają w staniku to jest ok. Najgorszy jest moment sciagania. Ale bardzo mi sie teraz podobają. Mogłyby juz takie pozostac ze mną na zawsze:)

Mąż i Żona od 31 maja
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka a wiesz jakie cwiczenia sa dobre dla ciezarnych? :)
    no moment sciagania jest najgorszy wiem cos o tym wlasnie. No ja z moich jestem zadowolona oby nie rosly :P

Bommbelek trzymam kciuki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 15:31

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia - nie mam pojecia, to moja pierwsza ciaża. Przed ciaza bylam bardzo aktywna. Ale nie cwiczylam na zajeciach tylko biegalam, jezdzialam na rowerze, chodzilam po gorach. Startowalam w zawodach, w zeszlym roku zaliczylam maraton. Na poczatku tego roku zapisalam się na kolejny... ale chyba nie wystartuje:)
    takze z takim stacjonarnymi cwiczeniami nie mam doświadczenia, a po trzech tygodniach nic nierobienia czuje ze trace forme. Musze cos z tym zrobic.

Mąż i Żona od 31 maja
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ