Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak dzieki za info o adapterach, tez wlasnie sie nad ta firma zastanawialam.
Wspolczuje wszystkim dziewczynom ktore cierpia z powodu mdlosci i wymiotow, u mnie ciaza przebiega prawie bezobjawowo, piersi tez juz dawno przestaly mnie bolec. Czas sie wziac za jakies cwiczenia, ale poczekam az maz wyjedzie, bo bede sie wtedy nudzic po pracyNo i moze upaly juz sie skoncza. A trzeba sie wziac, bo wczoraj bylam jakies 1,5h na zakupach a czulam sie jakbym caly dzien po gorach chodzila, tak mnie bolaly plecy i łydki ze poczulam mega ulge jak usiadlam. Moze tez te upaly maja wplyw na takie meczenie sie...
-
Hihi...ale się z tego baranka usmiałam
Obydwoje z mężem chcielibysmy aby dzisius po mnie odziedziczył włosy, bo jestem mega kudłata i kręcona. Nazwaną barankiem byłam nie raz, choć teraz częściej jestem lwicą
Wiec w sumie jak sie głaszczę to tak jak bym głaskała baranka...no zobaczymy czy sie sprawdzi ten przesąd.Fedra lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
sloneczna
czyli to usg genetyczne to wszystkie robicie ...
dobrze, to pewnie ja tez zrobie
aagnieszkaa
znalam dziewszyne ktora miala mega loki! jak baran hehe! a wiesz co sie stalo po porodzie... wyprostowaly jej sie. nie wiem jak to mozliwe , ale cos sie zmienilo i juz ma proste! ciekawe. Jej coreczka jednak ma loki. -
Ja właściwie się zastanawiam nad genetycznymi bo nie wiem czy można gdy się ta kosmówka odkleja.
Mój ginekolog dopiero 7 sierpnia będzie i wtedy mam następna wizytę . I nie wiem czy nie za często wtedy bym miała te usg ? Gdybym po 12 tygodniu poszła na genetyczne a za nie cały tydzień znowu na wizytę u swojego ginekologa ? Jak myślicie ? -
to wtedy by Ci pewnie nie robil usg tylko badal normalnie- zreszta to juz chyba bedzie przez brzuch wiec nei szkodzi
nie wiem, ja sie zapisalam na genetyczne- wyraznie podkreslilam ze chce genetyczne z pomiarami- a wizyte u swojego bede miec 2 tyg po tym usg,jak wroci z urlopu -
Aha - nawet mnie nie strasz. Nie wyobrazam sobie zeby moje wlosy się wyprostowały. To prostowanie zaczelo jej sie w trakcie ciazy czy juz po porodzie?
Truskawka - ja miałam już cztery USG, a jeszcze nie miałam genetycznego.
Mi gin powiedział ze USG nie jest szkodliwe, wiec trochę mnie uspokoil. Ale mysle ze nalezy tu zachować umiar. Pamietaj tylko zeby zdazyc z badaniem przed 13tyg i 6dniem.Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
hej
odebralam wyniki badan
wszystkie okej poza tsh .. norma jest od 0.27 do 4.20 a u kobiet w ciazy ma byc ponizej 1 a ja mam 4.41nie wiem co robic nigdy nie badalam sie pod katem tarczycy, bylam na poradzie prywatnej u endokrynologa dzisiaj i dala mi jakies tabletki ale nie wiem co dalej
do konca zycia bede juz chora i bede przyjmowac leki ?
ja nawet nie wiem z czym mam do czynienia nigdy nie czytalam o tarczycy
-
Vel wrote:hej
odebralam wyniki badan
wszystkie okej poza tsh .. norma jest od 0.27 do 4.20 a u kobiet w ciazy ma byc ponizej 1 a ja mam 4.41nie wiem co robic nigdy nie badalam sie pod katem tarczycy, bylam na poradzie prywatnej u endokrynologa dzisiaj i dala mi jakies tabletki ale nie wiem co dalej
do konca zycia bede juz chora i bede przyjmowac leki ?
ja nawet nie wiem z czym mam do czynienia nigdy nie czytalam o tarczycy
Ja też nie mam chorej tarczycy, a w ciąży mi zwariowała. W ciąży często cierpimy na niedobór jodu. Możliwe, że po ciąży się uspokoi.
Ja muszę brać euthyrox25 i jod, a Ty?
-
a ja mam 200 ug jodu w witaminach prenatalnych i wiecej nie dostalam
dodatkowo dostalam od endokrynologa witamine d3 raz dziennie mam brac
i ten euthyrox N50 (50ug) i mam przez 7 dni brac 2 tabletki i po tygodniu 1 tabletke dziennie na czczo a jak przy dawce dwoch dziennie pojawi sie kolatanie serca to odrazu zjechac do 1 i po miesiacu kontrolne TSH czy mi zjechalo do ponizej 1
w ciazy czytalam ze spada wlasnie, a nie rosnieczyli juz zawsze bede chora?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 18:08
-
Vel wrote:a ja mam 200 ug jodu w witaminach prenatalnych i wiecej nie dostalam
dodatkowo dostalam od endokrynologa witamine d3 raz dziennie mam brac
i ten euthyrox N50 (50ug) i mam przez 7 dni brac 2 tabletki i po tygodniu 1 tabletke dziennie na czczo a jak przy dawce dwoch dziennie pojawi sie kolatanie serca to odrazu zjechac do 1 i po miesiacu kontrolne TSH czy mi zjechalo do ponizej 1
w ciazy czytalam ze spada wlasnie, a nie rosnieczyli juz zawsze bede chora?
Vel,
nie martw się, ja miałam TSH 2,95 i endokrynolog też kazała mi brać euthyrox.
Po ciąży też trzeba brać, ale może po porodzie się unormuje
-
mogę dołączyć do wątku
termin mam na 27 lutego ale z owulacji bedzie to na pewno początek marca
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#gid=0
Januszkowa, Gosiak, bommbelek89, Fedra lubią tę wiadomość
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#gid=0