X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w czarnych porzeczkach

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak jestem za :)

Tam gdzie naturalnie występuje witamina C to pewnie można jeść ;) tylko wszystko z umiarem :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Aha Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki mam pytanie...
    co z tymi badaniami prenatalnymi?
    robic , nie robic?
    bac sie? nie bac sie?

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dzieki za info o adapterach, tez wlasnie sie nad ta firma zastanawialam.

Wspolczuje wszystkim dziewczynom ktore cierpia z powodu mdlosci i wymiotow, u mnie ciaza przebiega prawie bezobjawowo, piersi tez juz dawno przestaly mnie bolec. Czas sie wziac za jakies cwiczenia, ale poczekam az maz wyjedzie, bo bede sie wtedy nudzic po pracy ;) No i moze upaly juz sie skoncza. A trzeba sie wziac, bo wczoraj bylam jakies 1,5h na zakupach a czulam sie jakbym caly dzien po gorach chodzila, tak mnie bolaly plecy i łydki ze poczulam mega ulge jak usiadlam. Moze tez te upaly maja wplyw na takie meczenie sie...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie wydaje ze kazdy robi badanie usg genetyczne czy sie myle? bo to w 12 tyg to przeciez genetyczne

a PAppa test to dopiero jak sa jakies odchylenia

atdcqtkf2affvuei.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi...ale się z tego baranka usmiałam :)
    Obydwoje z mężem chcielibysmy aby dzisius po mnie odziedziczył włosy, bo jestem mega kudłata i kręcona. Nazwaną barankiem byłam nie raz, choć teraz częściej jestem lwicą:)
    Wiec w sumie jak sie głaszczę to tak jak bym głaskała baranka...no zobaczymy czy sie sprawdzi ten przesąd.

Fedra lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aha Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczna

czyli to usg genetyczne to wszystkie robicie ...
    dobrze, to pewnie ja tez zrobie

aagnieszkaa

znalam dziewszyne ktora miala mega loki! jak baran hehe! a wiesz co sie stalo po porodzie... wyprostowaly jej sie. nie wiem jak to mozliwe , ale cos sie zmienilo i juz ma proste! ciekawe. Jej coreczka jednak ma loki.

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właściwie się zastanawiam nad genetycznymi bo nie wiem czy można gdy się ta kosmówka odkleja.
    Mój ginekolog dopiero 7 sierpnia będzie i wtedy mam następna wizytę . I nie wiem czy nie za często wtedy bym miała te usg ? Gdybym po 12 tygodniu poszła na genetyczne a za nie cały tydzień znowu na wizytę u swojego ginekologa ? Jak myślicie ?

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wtedy by Ci pewnie nie robil usg tylko badal normalnie- zreszta to juz chyba bedzie przez brzuch wiec nei szkodzi

nie wiem, ja sie zapisalam na genetyczne- wyraznie podkreslilam ze chce genetyczne z pomiarami- a wizyte u swojego bede miec 2 tyg po tym usg,jak wroci z urlopu

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mniej szkodliwe jest usg przez brzuch ?
    Mi od drugiej wizyty cały czas przez brzuch juz robił Usg :)

Ja też od samego początku byłam za badaniami genetycznymi i chyba dalej przy nich w takim razie zostane ;)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha - nawet mnie nie strasz. Nie wyobrazam sobie zeby moje wlosy się wyprostowały. To prostowanie zaczelo jej sie w trakcie ciazy czy juz po porodzie?

Truskawka - ja miałam już cztery USG, a jeszcze nie miałam genetycznego.
    Mi gin powiedział ze USG nie jest szkodliwe, wiec trochę mnie uspokoil. Ale mysle ze nalezy tu zachować umiar. Pamietaj tylko zeby zdazyc z badaniem przed 13tyg i 6dniem.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

odebralam wyniki badan

wszystkie okej poza tsh .. norma jest od 0.27 do 4.20 a u kobiet w ciazy ma byc ponizej 1 a ja mam 4.41 :( :( nie wiem co robic nigdy nie badalam sie pod katem tarczycy, bylam na poradzie prywatnej u endokrynologa dzisiaj i dala mi jakies tabletki ale nie wiem co dalej :( do konca zycia bede juz chora i bede przyjmowac leki ? :( ja nawet nie wiem z czym mam do czynienia nigdy nie czytalam o tarczycy

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Aha Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez gin powiedziala zebym do niej przyszla w 13 tygodniu i ze te prenatalne mam zrobic tez w 13 tygodniu wiec i tak 2 usg jak nic w jednym tygodniu.

chyba lekarze wiedza co robia i nie stanie sie nic naszym dzieciom.

• Aha Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    val
    spokojnie teraz w ciazy bedziesz miala leki a potem to sie wszystko spokojnie unormuje. glowa do gory

• Sue Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    hej

odebralam wyniki badan

wszystkie okej poza tsh .. norma jest od 0.27 do 4.20 a u kobiet w ciazy ma byc ponizej 1 a ja mam 4.41 :( :( nie wiem co robic nigdy nie badalam sie pod katem tarczycy, bylam na poradzie prywatnej u endokrynologa dzisiaj i dala mi jakies tabletki ale nie wiem co dalej :( do konca zycia bede juz chora i bede przyjmowac leki ? :( ja nawet nie wiem z czym mam do czynienia nigdy nie czytalam o tarczycy
    Vel,
    Ja też nie mam chorej tarczycy, a w ciąży mi zwariowała. W ciąży często cierpimy na niedobór jodu. Możliwe, że po ciąży się uspokoi.
    Ja muszę brać euthyrox25 i jod, a Ty?

• Vel Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam 200 ug jodu w witaminach prenatalnych i wiecej nie dostalam

dodatkowo dostalam od endokrynologa witamine d3 raz dziennie mam brac

i ten euthyrox N50 (50ug) i mam przez 7 dni brac 2 tabletki i po tygodniu 1 tabletke dziennie na czczo a jak przy dawce dwoch dziennie pojawi sie kolatanie serca to odrazu zjechac do 1 i po miesiacu kontrolne TSH czy mi zjechalo do ponizej 1

w ciazy czytalam ze spada wlasnie, a nie rosnie :( czyli juz zawsze bede chora?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 18:08

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bedziesz!!!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • lemonitka Nowa

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało włączam się do grupy lutówek, chociaż termin na 7.02, więc może niechcący wypaść sytczniowo ;)

Witam Was wszystkie :)

Gosiak, bommbelek89, Fedra, Sue lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a ja mam 200 ug jodu w witaminach prenatalnych i wiecej nie dostalam

dodatkowo dostalam od endokrynologa witamine d3 raz dziennie mam brac

i ten euthyrox N50 (50ug) i mam przez 7 dni brac 2 tabletki i po tygodniu 1 tabletke dziennie na czczo a jak przy dawce dwoch dziennie pojawi sie kolatanie serca to odrazu zjechac do 1 i po miesiacu kontrolne TSH czy mi zjechalo do ponizej 1

w ciazy czytalam ze spada wlasnie, a nie rosnie :( czyli juz zawsze bede chora?

Vel,
    nie martw się, ja miałam TSH 2,95 i endokrynolog też kazała mi brać euthyrox.
    Po ciąży też trzeba brać, ale może po porodzie się unormuje :)

• ...WIKI... Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogę dołączyć do wątku :) termin mam na 27 lutego ale z owulacji bedzie to na pewno początek marca :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#gid=0

Januszkowa, Gosiak, bommbelek89, Fedra lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#gid=0
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ