X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia polecam Dr. WRZOSEK przyjmuje pryw w Manhattanie we wrzeszczu. Wyciagnela mnie 2 lata temu z paskudnej choroby probkemy z blednikiem zwolnienie 3 miesiace badania itp. Jest super

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue nie ma za co, co ja sie nawkur***łam nad tym html masakraaaa. Szkoda, że tak ( jak powyżej) ta lista nie wygląda :D byłoby łatwiej :D

Sue lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO jak Ty mi to wysłałaś, to w pierwszej chwili pomyślałam - wtf? :P
    Teraz już powoli zaczęłam ogarniać, nie wiem jak mogłam zapomnieć i nie poprawić naszej Mistrzyni, że już dzidzie ma ze sobą ;)

Swoją drogą, ciekawe co u nich :)

• PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Ojej gratki dla Mistrzyni :) Mam nadzieje ze wszystko dobrze ;) Jejku jakbym chciala miec blizniaki . Cos wspanialego. W mojej rodzinie byly wiec moze jest jakas szansa ze kiedys... :)

Ja mam siostrę bliźniaczkę :)

Penelope lubi tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Laurka, moja kuzynka mieszkająca w Waszyngtonie ma takie samo lozeczko!
    Bardzo mi sie podoba, nawet miała nam takie kupić i wysłać ale znaleźliśmy komplet w podobnym stylu u nas w PL.
    Wzięliśmy komplet Ines firmy Bellamy w kolorze szarym. Jestem nimi zachwycona!

Serio? :] Storkcraft jest chyba popularna marka mebli do pokoju dzieciecego. Ja bym bardzo chetnie zrobila pokoj szary z zoltymi i bialymi akcentami, ale nijak by to nie pasowalo w naszym domu.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Sylwia polecam Dr. WRZOSEK przyjmuje pryw w Manhattanie we wrzeszczu. Wyciagnela mnie 2 lata temu z paskudnej choroby probkemy z blednikiem zwolnienie 3 miesiace badania itp. Jest super

dzieki, zaczyna mnie bolec ucho i uz mi je zatkało. Boję się, że to jakieś zapalenie ucha czy coś... :-/

• Laurka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri witaj ponownie! Bardzo fajnie, ze wrocilas! Napisz nam pokrotce jak sie miewasz i jak malenka.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw stawiasz sok pomarańczowy za otwarcie 1800 strony :)

Sloneczna ja sie zgadzan z dziewczynami, surowe pierogi/kluski itp mrozić osobno, a później do woreczka.

Suri wspominałam o Tobie ostatnio i jesteś! :) Wszystko u Was ok na szczescie!

AsiaSzw, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis Termin Porodu i juz wszystko jasne. :) Po prpstu napisane jest tak na samym koncu ze nie zczailam :D

Laura. Napisalam krotko na poprzedniej stronie ale wkleje jeszcze raz ;))

U nas wszystko dobrze. Tydzien temu zdjeli mi pessar bo pojechalam do szpitala ze skurczami takimi konkretnymi i myslalam ze bede rodzic. Bylam wtedy w 35 tyg i i tak bylabym wdzeczna ze d otrzymalam do 35 tyg bo przedtem bylam w szpitalu w 25tyg kiedy mi go zalozono i uratowano przedwczesny porod. No wiec pojechalam do tego szpitalu zapytac o ten pessar co i jak bo chyba bede rodzic i czy mi go zdjema juz. No i zdjeli. I wiecie co...skurcze przeszly. Falszywy alarm. Wrocilam tego samego dna ale bylam pewna ze w ciagu kilku godzin czy dni po zdjeciu szyjka do konca sie skroci i zaczne rodzic. A tu jeszcze nic. Wiadomo skurcze przepowiadajace sa ale nie sa porodowe. :)Najwyrazniej coreczce jest wygodnie w brzuszku i nie chce wychodzic Dzidzia jest juz glowka obrocona wiec mam nadzieje ze uda mi sie naturalnie urodzic.

Laurka, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Znam ten ból :) teściowa ostatnio zamówiła nam łóżeczko a ja juz miałam upatrzone i wymarzone z Ikei :) a na zdjęciu widziałam z jakimś hipciem a ja lubię proste klasyczne rzeczy :)
    Na moje szczęście łóżeczko nie przyszło i ekspedientka powiedziała żeby może wybrać inne i zamieniłam :)

haha to ci sie upieklo :) zazdraszczam! do mnie niestety doszlo :p
    u mnie ta sama sytuacja chcialam biale klasyczne i z szuflada, bo to praktyczne :p podpowiedzialam jakie bysmy chcieli:p
    dostalam wlasnie z jakas zyrafa :p w kolorze drewna wogle nie pasujacym do reszty pokoju i bez szuflady... eh te tesciowe i ich gusta! mam nauczke na przyszlosc zeby kupowac samemu

co do kolezanek ciekawskich- moje tez najbardziej interesuje ile przytylam i ze KONIECZNIE musza mnie zobaczyc jak wygladam jeszcze przed porodem :) haha...

a co do gornikow, ja zgadzam sie z Toba Lara w 100% Jesli nie bedzie nikt protestowac to nigdy sie w tym kraju nic nie zmieni, niestety sytuacja jest chora w Pl teraz, i przyczyna wlasnie ze Polska jest rozkradana przez tych z gory,rozkradana i sprzedawana, powinni wszyscy wlasnie zaczac cos z tym robic, zebrac sie protestowac, a nie siedziec cicho i byc ugniatanym przez system i zaciskajac zeby zyc od 1go do 1go

Patrycja kciuki!

Lara 82, PatrycjaP, truskawkax25 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri witaj sporotem :)

Suri97 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Równo 40 dni do terminu z OM.
    Sam gin mówił ze nie widzi mnie w dwupaku do terminu, wiec czas sie ogarniać.

Zjadłam kawałek czekolady i syn urządza dyskotekę w brzuchu :)

dorocia2324, PatrycjaP, megg lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• cath Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostałam zdjecia z sesji <3 Hahhaha zrzucam na telefon i nie mogę się zdecydować! :D

Sue, Pia Gizela, AsiaSzw, dorocia2324, Topola lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez te wody szalejace dzisiaj na forum wstawilam pierwsze maluszkowe pranie, juz dotarlo ze to juz zaraz

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri to jak juz takie hece za Wami, to teraz juz raczej wytrwasz do szczesliwego finiszu! :]

Ja mam jeszcze miesiac, nie spinam sie ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:11

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia mówisz masz :)

Cath pochwal sie fotami!!!

angelcia lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9b7c72cc88dae626med.jpg
    bbe4e056ebd7991amed.jpg
    8c85bfae0aece748med.jpg
    b633ea1531998be4med.jpg
    6dcbc067cc0fb5a0med.jpg
    dd32106d9b316106med.jpg

No i jeszcze na avatarze mój brzusio <3

dorocia2324, Bietka, Sue, przedszkolanka:), Katiś, Suri97, asia888, Lara 82, AsiaSzw, Penelope, ash, LadyDi, słoneczna 85, truskawkax25, juska19, angelcia, Januszkowa, Kathy's, derii84, megg, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath Piekne zdjecia! <3
    Zdradzisz skad masz takie sliczne lozeczko? Czy te motylki juz na nim byly czy doklejalas? ;)

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie przetestowaliśmy nianię elektroniczną, bo dziś przyszła.
    I jestem zadowolona :) Mamy zasięg w każdym miejscu! I słychać dużo lepiej niż w AngelCare. Mąż jest z siebie zadowolony :) Ma bardzo ładne melodyjki i ten projektor gwiazdek na suficie <3 Zakochałam się :D
    Czyli jeszcze monitor oddechu i wanienka. A po porodzie laktator do kupienia.

derii84 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcia Cath!

cath lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1801 1802 1803 1804 1805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ