X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, od poludnia po wizycie u tego gina ktorego polecal mi lekarz z lux med u ktorego chcialabym rodzic bije sie z myslami.. Juz maz ma mnie dosc... Dr u ktorego bylam ogolnie nie jest jakis bardzo zly, ale nie przypadl mi do gustu, gada tyle ze mam wrazenie ze wogile nie skupia sie na tym co mowi pacjentka, usg ktore zrobil ( choc mi na nim nie zalezalo akurat) bylo mega marne.. W porownaniu do usg robionego w gamecie u mojego doktorka to wogole bym tgo usg nie nazwala, pomachal sobie po brzuchu i tyle... Jedyne slowo w usg to " dziewczynka to wiecie?" Jakos tak mam strasznie zle odczucia po tej wizycie, zwyklam tez sprawdzac opinie lekarzy do ktorych chodze i ten na znanym lekarzu ma ogolnie srednia 4,5, a te negatywne opinie to dotycza tego ze leci na kase i tylko swoje pacjentki traktuje dobrze.. I fakt skasowal mnie 150 zl a jakosc calej wizyty nie doradta do piet temu co doswiadczam w gamecie - rowniez za 150 zl... Maz wyszedl z zalozenia ze skoro opinie dotycza tylko tego ze leci na kase to trudno w koncu nie prowadzimy u niego ciazy, a ta kasa za wizyte jest de facto kasa za dobre odebranie porodu... I tylko po to do czasu porodu mamy tam lazic , by dac "w lape" w formie wizyty...
    To co mnie tez zastanawia.. Bardzo chcialabym by ten dr z lux med odbieral porod a nie jego kolega po fachu ktorego mi polecal no ale... Jak bylam u niego w lux med to zawsze mowil ze porod nawet cc jet w terminie z @, ze nie umawia wczesniej itd itp .. A tu ide do jego kolegi na prywatna wizyte i od razu mam termin cc 2 tyg przed terminem... Dlaczego? Czy gdybym temu z lux med dala w lape- poszlabym do niego prywatnie na wizyte to wtedy by mnie umowil wczesniej na cc? Maz wlasnie mowi ze powinnam sie prywatnie przejsc bo im wszystkim tylko o kase chodzi.. A ja od poczatku ciazy chodze do niego na lux med i mam tez juz umowione wizyty 2 do konca stycznia.. I nie wiem co robic:(
    Z tego wszystkiego umowilam sie w rozpaczy do dr Zoltkowskiego na wizyte prywatna, ktory dyzuruje w redlowie ( mimo ze przeciez chcialam i chyba dalej chce rodzic na zaspie) :( poprostu rozpacz mnie ogarnia bo albo gin ktoremu ufam nad wszystko i prowadzi mnie od pocAtku i nawet w staraniach w zesniej wogole nie ma dyzurow w szpitalu, upatruje innego dodatkowo by u niego rodzic to mnie zbywa i nie chce ustalic terminu cc wczesniej a odsyla do kolegi a z kilei ten kolega wogole mi nie podpasowuje :( juz sama nie wiem czym sie kierowac w wyborze szpitala i tego wszystkiego.. A maz wogole nie chce mi doradzac ani pomagac bo wyszedl z zazlozenia- moze slusznego ze jak cos bedzie nie tak to bedzie jego wina a tak to on mnie nigdy nie wini za nic a i bedzie mial on spokoj:( buuu

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz nadrobilam:)

kupilam staniki w hm i wody z dziobkiem:)

jeszcze jutro zobacze co to za kupon z grubsza w niedziele sie spakuje lub w pon:)

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota ja także rodziłam na Brochowie,i tak jak pisałam już wcześniej,jestem bardzo zadowolona. Czułam się tam dobrze,a przede wszystkim widziałam,że o Tymusia bardzo dbają,wiec byłam spokojna :)

O to skromny kącik dla Olafka.nie będę nic kombinować nad łóżeczkiem,ponieważ w sierpniu będziemy robic berbeciowi osobny.także jak na razie tylko tyle.Oczywiście jeszcze pościel nie ubrana i brak jest ochraniacza.....ale to później

http://www.iv.pl/images/70559967548309057334_thumb.jpg

Sue, AsiaSzw, Patrycja20, angelcia, dorocia2324, Januszkowa, LadyDi, Penelope, Laurka lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja też już chciałabym się spakować, ale jak na złość, nie mam proszku i stoję w miejscu z praniem, itd ;/

A jak te staniki? Jaki wzięłaś rozmiar?

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moze ci pomoge. To wszystko jest kwestia lekarza i jego przekonan. Moj gin prowadzacy powiedzial ze on uwaza za bzdure czekanie z cc do terminu. Jesli jest wskazanie to powinno zostac zrobione wczesniej.

Jak poszlam do Zabula to on powiedzial to samo. Termin cc 2 tyg przed terminem z OM. Mysle ze to nie jest kwestia wizyty prywatnej. Jak chcesz jeszcze sie konsultowac to moge ci odstapic moj termin u zabula w przyszly piatek jesli uda mi sie umowic na jeszcze kolejny tydzien. Tu z wizyty bedziesz mega zadowolona.

Tak naprawde jak pojdziesz chyba na zaspe to tez umowia ci termin na cc i zrobi ja ktos kto aakurat ma dyzur i moze sie okazac super bo tam jest wielu fajnych lekarzy.

Nie mysl za duzo o tym :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja słyszałam taką opinię, żeby cesarki robić w terminie, może po prostu Matkowski postępuje zgodnie ze swoimi poglądami a tamten za kasę zrobi kiedy chcesz.... Nie wiem czy to dobrze o nim świadczy. Ja tam słyszałam o Matkowskim same dobre opinie, nie sądzę, że gdybyś poszła do niego prywatnie to by nagle zmienił zdanie co do terminu cc.
    Poza tym luxmed to jednak nie NFZ, oni tez dostają kasę za te wizyty i to nie małą.

Edit: kilka info znalezionych: cc planowane wykonuje sie ok 39 tyg ciazy kiedy dziecko jest juz gotowe, czyli tydzien przed terminem wyznaczonym na usg czy z miesiączki

U mnie w szpitalu na planowaną cc umawia się na 39tc, chyba, że maluch się szybciej pospieszy sam

Wiem, że do niedawna było tak, że cesarkę robiło się przed terminem porodu, ale teraz są podobno nowe zalecenia, żeby czekać na skurcze, ewentualnie je wywołać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:07

Laurka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Słoneczna, ja też już chciałabym się spakować, ale jak na złość, nie mam proszku i stoję w miejscu z praniem, itd ;/

A jak te staniki? Jaki wzięłaś rozmiar?

kupilam te w hm - 2 za 79zl

ja mam 85C myslalam ze tak na styk ale w domu zmierzylam i ok. 90 przeciez nie bede brala jak przed ciaza zapinalaam sie w 75:)

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jutro nie przyjdzie Ci zamowienie to idz kup w jakims tesco dzidziusia czy cos i pierz

przeciez rozek, kocyki, nasze koszule i ubranka musisz naszykowac.

ja jutro porpasuje koszule i reczniki

i zrobie pranie jeszcze rozka i maty i stanikow i juz.

a jeszcze jutro majty zamowie ciazowe luzne- jak bedzie kupon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:07

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze co lekarz to opinia. Nie ma regoly jak widac.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ja także mam z h&m. Dla mnie rozmiar 85E ale jestem przekonana,ze przy laktacji zwiększy się rozmiar. Bynajmniej tak mialam z Tymciem

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moje dziecko przez śmiało tydzień nie miało czkawki tak teraz ma za te wszystkie dni!! :D

Topola lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam oporu co do cc 2 tyg przed terminem, nie tozumiem tylko czemu np branicki polecony przez matkowskiego od razu ustalil na poczatku wizyty termin, a matkowski z mega swietnymi opiniami nie chcial tak mi ustalic.. Moj maz uwaza ze to dlatgo bo poszlam w lux med do niego a nie prywatnie... On uwaza ze gdybym do matkowskiego poszla na. Prywatna wizyte to by mi tez ustalil termin cc tak by on byl i juz:/
    Asiu dziekuje wierze ze zabul jest swietnym lekarzem ( zalowalam ze w gamecie do niego na te genetyczne nie poszlam ale poszlam do innego to juz prY kolejnych wolalam do tego samego) ale chyba jak pojde do 4go lekarza gina to chyba oszaleje:/
    Ja strasznie analizuje wszystko i wnikam w wiele rzeczy, nieraz chcialabym posiasc wiedze z kazdej mozliwej dziedziny, mam zawsze milion pytan i wnikam w takie rzeczy ktore naqet moj gin z gamety mowi ze mi niepotrzebne i malo takich pacjentek jak ja...ale oczywiscie zawsze robi mi wyklad tego co chce wiedziec... Nastawialam sie od poczatku na ta zaspe i na matkowskiego... Teraz ten branicki mnie podgarnal jakby jako swoja pacjentke a mial byc tylko moim awaryjnym wyjsciem i stad moje dylematy czemu matkowski mnie tak splawia, moze jest tak jak pisze Gosiak ze to nie wynika z rodzaju wizyty a z jego przekonan co do cc, a moze jednak nie? Nie wiem czy to sprawdzac i co mi to da:/ mam u niego wizyte 21 i 27 stycznia w lux med i bede mu ryc beret dalej o ta cc u niego.. Choc do tej pory szedl w zaparte ze cc w terminie bo wiele razy pediatrzy np mieli pretensje ze za szybko bylo wykonane cc i ze to moze zle dzialac na dziecko... A po tej wizycie dzisiaj czuje ze moze mnie poprostu zbywal :( sama nie wiem :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Bella sama musisz zadecydowac.
    Zabul jest synem ordynatora i jesli faktycznie pediatrzy mieliby kolki na glowie ciosac to on predzej bylby od tego z daleka. Pogadaj jeszcze ran na spokojnie.

Dobranoc

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, że Matkowski nie chciał ustalić terminu, bo uważa, ze cc się przeprowadza wtedy kiedy zaczynasz rodzić. Do mnie przemawia ta teoria z macicą i z pediatrami, którzy mają pretensje, że cc było zrobione za szybko.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem wściekła. Pokłóciłam się z moim J. Tak mnie wkurza.
    Mówię do niego coś sto razy, a on dalej robi swoje.
    Robił sobie kanapki z białym serem i dżemem i zawsze ten ser musi zostać ubrudzony tym dżemem, za każdym razem tak jest, albo masło jest z dżemem, a ostatnio z pasztetem. Tak mnie to brzydzi jak mało co. Skończy się na tym, że będę miała osobno swoje jedzenie.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama mam do siebie teraz wyrzuty ze nie umowilam sie do matkowskiego prywatnie bo moze inaczej by mowil wtedy? Ale terminow teraz nie ma do niego dopiero na 26 stycznia... Lux med mu raczej nie placi tyle co dostaje prywatnie...i oczywiscie nie zawsze lekarze prywatnie daja rachunek..wiec sa na jeszcze wiekszy +....

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw a Ty rodzisz u Zabula? On prowadzi Twoja ciaze czy tylko ma odebrac porod? A jak porod to ile razy do niego przed terminem chodzisz?
    Dodatkowo pytanie bo Ty rodzilas juz syna na zaspie, jaka tam jest opiekadla noworodka i jak polozne? Niby wiem ze maja tam bdb odzial noworodkowy ale jednak jeszcze ciagle czytam opinie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:35

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak już jesteście przy temacie szpitala, porodu, lekarzy to ja też powiem co leży mi na sercu... Nie mam komu się o tym nawet pożalić :)

W każdym, ale to w każdym szpitalu była jakaś niekomfortowa, a wręcz fatalna sytuacja dla pacjentki itp. I przez to ludzie odradzają dany szpital. Już nie wspomnę o ludziach, którzy lubią sobie życie pokolorować i usłyszą coś od kogoś, a przekazując dalej dodają swoje pięć groszy. Nosz kuźwa... I to jest takie sranie w banie, odradzanie, straszenie i Bóg wie co jeszcze. Wydaje mi się, że jak miałoby się coś stać to nawet full wypas mi nie pomoże, bo każdy skończy tak jak ma skończyć, każda sytuacja potoczy się tak jak ma się potoczyć... SZKODA BARDZO, że nikt nie chce mówić i opiniować pozytywnych akcji w danej placówce.

Dla mnie, a przeze mnie... mojego lekarza nie musi być przy moim porodzie, ani w trakcie mojego pobytu w szpitalu. Ja idę tam urodzić dziecko, a nie liczyć na lepsze traktowanie ze względu na dyżur mojego Gina. Jak ktoś będzie miał być niemiły to nawet mój gin taki dla mnie będzie. Wiadomo, że fajnie widzieć jakąś znajomą gębę w tym "hotelu", ale cóż... Nie wiem, nie zrozumcie mnie źle. Może ja jestem zarozumiała, może jakaś niewrażliwa, NIE WIEM jak to opisać (?) Może pomyślicie, że mi nie zalezy na tej ciąży czy coś, ale... no na prawdę wg mnie to cały scenariusz tego wszystkiego co nas czeka jest gdzieś zapisany i tyle.

Dziewczyny - kiedy ostatnie USG z określeniem masy płodu (takiej przypuszczalnej)? Robicie takowe? Bo mi się wydaje, że dobrze wiedzieć tak +/- ile dzidek waży, no chyba, że przesadzam.

Gosiak, kafabi, Sue, Lara 82, Penelope, Laurka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moze jestem naiwna, ale nie wierzę, żeby ten sam lekarz miał inną opinię w luxmedzie a inną w prywatnym gabinecie. Sama kilka razy pytałam papińskiej, że może prywatnie do niej pójdę jak jest problem z terminami a ona zawsze mówiła - ma pani abonament i bez sensu, żeby go nie wykorzystać - po co ma pani dodatkowo płacić za wizyty? I zawsze mnie wciskała na jakiś termin, złego słowa nie mogę o niej powiedzieć i ani razu mi przez myśl nie przyszło, że miałaby inne zdanie czy bardziej by sie starała gdybym chodziła do jej gabinetu prywatnego.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja takie usg już miałam 8 stycznia, ale wiem, że przy przyjęciu do szpitala wykonuja jeszcze aby potwierdzić położenie i wagę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:43

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 1803 1804 1805 1806 1807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ