X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc...

Moje dziecko przechodzi samo siebie - jest prawie 5, a ten maratończyk nadal gdzies biegnie. Synu, matka chce spać!!

PatrycjaP, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś kompletmie bezsenną noc. Spałam 2h i to na kanapie w salonie bo tylko tam zdołałam zasnąć. Całą noc bolał mnie brzuch - trochę tak miesiączkowo ale dużo mocniej plus do tego plecy. Zresztą jakoś tak ciągnie mnie ten brzuch. Czyżby poród się zbliżał?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Wczoraj umówiłam się z doulą - na 23.01 - przyjedzie do mnie rano na spotkanie. Tego samego dnia mam jeszcze fryzjera, mam nadzieję, że się uda ;)

agaaa28 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dzień Dobry :)
    Wczoraj umówiłam się z doulą - na 23.01 - przyjedzie do mnie rano na spotkanie. Tego samego dnia mam jeszcze fryzjera, mam nadzieję, że się uda ;)

Ja mam zaproszenie na 24 stycznia na imprezę i bardzo bym chciała pójść. Ciekawe, czy Kubuś mi jeszcze pozwoli :)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Ja mam zaproszenie na 24 stycznia na imprezę i bardzo bym chciała pójść. Ciekawe, czy Kubuś mi jeszcze pozwoli :)
    Ja mam spory event do ogarnięcia w weekend na przełomie stycznia i lutego - bardzo chciałabym pójść :P
    Ciekawe jak będzie :)
    Pamiętam, że moja znajoma 5 lat temu była na ogromnej imprezie w Sopocie organizowanej przez naszą firmę, było dużo gwiazd, tańce do białego rana a ona była w samej końcówce ciąży. Poszła, tańczyła i nad ranem pojechała do szpitala i urodziła synka ;)

derii84, agaaa28, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ja juz dzis zdecydowanie lepiej sie czuje :) oczywiscie kuracje dalej bede kontynuowac pewnie z tydzien indzis internjsta na osluchanie pluc i oskrzeli ale juz jest dobrze :) malzu powiedzial ze do porodu mnie z domu nie bedzie zbytnio wypuszczal bym znowu czegos nie zlapala :p
    Jakis czas temu pisalam o zmianie karmy dla mojej kotki :) kupilam jej finalnie orijen acane i royala dla przelamania smakow :p
    Narazie daje jej 15 g tylko orijena a za tydzien wlacze acane :) poki co je :D wiec jestem dumna :D
    Ale za to kupilam jej tez zdrowe przekaski orijena i tym nietety gardzi...jak jej daje to zaczyna je "zakopywac"'i m sie smieje ze nie chce miich kielkow ( bo te przekaski to 100% natury) i kopie piasek :p no szkoda ale wazne ze chociaz karme wcina :) albo poki co jej nie zauwaza ze ja je :p
    Co do bolow tak czytam o Waszych i nie chce juz siebie znowu zapeszac bo ostatnio mowilam ze nie chkruje i sie wylozylam jak nigdy .. Teraz nie czuje boli zadnych i boje sie ze zaraz zaczne :p wiec odpukac poki co u mnie cisza :) dzis koncze pakiwac torbe chyba i moze skocze do mama i ja obejrzec ten laktator i nakladki przed finalowym zamowieniem z gemini :)
    Jejku ten czas tak leci... Czy stokrotka urodzila czy cisza?
    Ja tak niesmialo zapytam tez bo byla kiedys u Nas na forum Mandragora , czy wiadomo co u Niej?

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane noc taka sobie, ale przetrwałam, coraz bardziej dokucza ból @ więc coś się zaczyna dziać, macica ćwiczy , tak myślę, mam tylko nadzieję wytrwać do środy :-)

Zaraz bedę się zbierała do labu zrobić tsh, w poniedziałek endo- kontrola

Cath piękne zdjęcia, też uwielbiam czarno białe, no i sepie :-)

Ciekawe co u naszych szpitalnych, jak macie jak to dajcie znać

derii84 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam raczej bezsenną noc. Teraz piję sobie ciepły rumianek z cytrynką i liczę, że jeszcze usnę :)

Co do swojej położnej/lekarza w szpitalu - nie będę mieć. Teraz żałuję. Ale przeżyję mam nadzieję, jak coś będę się kłócić ...?
    Wydawało mi się, że wszystkim należy się jakiś standard opieki medycznej.
    Niestety moja wizyta na porodówce i relacja znajomych z ich porodu sprzed tygodnia i sytuacja z nieprzyjęciem brata męża do szpitala po wypadku zasiała we mnie wielkie ziarno strachu. Ale opanuję je, opanuję!

Co do imprez - ja w ostatnią sobotę stycznia mam dużą imprezę i mam zamiar być na niej w dwupaku i nie urodzić zaraz po :P

Gosiak, derii84, agaaa28 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słuchajcie mam w pdfie książkę "poród aktywny" - ściągnęłam sobie z innego wątku, na razie jest wystawiony tutaj: http://wyslijto.pl/files/download/t2ahco5ozb

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziś skończę czytać "Poród bez granic" to może się za ten
    'aktywny poród" wezmę ;)

A tym czasem mówię jeszcze "dobranoc", idę wstawić pranie i spać ;)

Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część. A ja tfu tfu ostatnio dobrze śpię :) mała idzie spać razem ze mną, śpi bez względu czy wstaje na siku czy nie. Teraz jeszcze śpi :) ciekawe czy po porodzie jej tak zostanie :D
    allegro znów zaszalalo . Mamy dyszke na waciki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 07:02

derii84 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)

Ja dzis nawet wyspana :-) cala nocke przespalam, nawet chodzac po siku od razu zasypialam :D

poprosze o kciuki o godz.10 - sciagamy pessara, jade juz w razie czego z torbami, bo nic nie wiadomo... Szpital i lekarza mam 30 km od domu, wiec po co sie stresowac i jezdzic 2 x gdyby mnie cos dopadlo...

Odstawilam wczoraj magnez i nospe.. Juz sie moge bezpiecznie aktywizowac :D

w sobote czeka mnie gruuube sprzatanie w domku... Bo wiecie jak faceci sprzataja :P

derii84, kasia_1988, Bietka, justta, Januszkowa, angelcia, słoneczna 85, Penelope, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam no moj tez ostatnio duzo spokojniejszy, czasem mnie to martwi, nic nie robi tak by mnie bolalo, choc jak on zaczyna byc bardziej ruchliwy to moja glupia macica twardnieje i juz mniej wszystko czuje. Powiedzcie mi czy jak czasem chodzicie to kluje was szyjka czy tam w srodku normalnie uczucie jakby dziecko raczka draplo?

derii84, agaaa28 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek kciuki zaciskamy :)
    Ja dziś mam misję mechanik - tłumik musi zamontować, bo do porodu jechalabym gorzej niż na sygnale :D
    Wczoraj wyczytałam, że poród może się opoznic przez to że człowiek wyczekuje objawów. Także staram się nie myśleć kiedy i czy odejdą mi wody lub czop. Co ma być to będzie a przecież i tak już bliżej niż dalej :D

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do lekarzy to przy porodzie wazna polozna, ale na oddziale kazdy wie kto jest od kogo i nawet jak cos robi inny lekarz to czesto po konsultacji z prowadzacym i wiele do decyzji zostawiaja prowadzacym, chyba ze trzeba cos na cito.

NASTA lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek trzymam kciuki. A ja tam sie nie przejmuje czy moj lekarza bedzie mial akurat w ten dzien dyzur czy nie wazne jest aby sluchac poloznej i swojego ciala reszta jakos pojdziem takie jest moje zdanie.

Lara 82, derii84 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo to nie jest ich prywatny folwark aby robili co im sie podoba, tak mysle, przynajmniej w dobrych szpitalach. Tam gdzie chce rodzic nie umawiasz sie na dzien z lekarzem, musisz przyjsc na oddzial wczesniej zemskierowaniem i sie zapisac na cc, no oczywiscie madznwybor i wiesz kiedy na oddziale jest twoj lekarz no wiec tak wybiera sie dzien cc.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A mi śpi się kiepsko. Zasnąć nie mogę, niewygodnie mi, poduszka za twarda, wszystko mi nie pasuje.

Z tą szyjką Lara też tak czasem mam. Gdzieś mnie tam czasem mały uciśnie czy trafi i zaboli coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 07:38

• Katiś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej lekarki nie będzie przy porodzie, bo tam nie pracuje. Jestem nastawiona na położna. Mam nadzieję, że adrenalina i mój charakter pozwolą mi na wykonywanie jej poleceń.

Gosiak, Patrycja20, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na karcie ciąży wpisaną moją lekarz prowadzącą, która pracuje w tym szpitalu, więc jak mnie przyjmie jakiś jej kolega, to pewnie przeczyta, że to pacjentka koleżanki :P
    To tak zakładając, że lekarze dbają tylko o swoje pacjentki... ale nie sądzę, że tak jest.

Edit: kupiłam kółko poporodowe za 15zł :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 07:47

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1805 1806 1807 1808 1809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ