Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam dziś kompletmie bezsenną noc. Spałam 2h i to na kanapie w salonie bo tylko tam zdołałam zasnąć. Całą noc bolał mnie brzuch - trochę tak miesiączkowo ale dużo mocniej plus do tego plecy. Zresztą jakoś tak ciągnie mnie ten brzuch. Czyżby poród się zbliżał?
-
Gosiak wrote:Dzień Dobry
Wczoraj umówiłam się z doulą - na 23.01 - przyjedzie do mnie rano na spotkanie. Tego samego dnia mam jeszcze fryzjera, mam nadzieję, że się uda
Ja mam zaproszenie na 24 stycznia na imprezę i bardzo bym chciała pójść. Ciekawe, czy Kubuś mi jeszcze pozwoliGosiak, Fedra lubią tę wiadomość
-
agaaa28 wrote:Ja mam zaproszenie na 24 stycznia na imprezę i bardzo bym chciała pójść. Ciekawe, czy Kubuś mi jeszcze pozwoli
Ciekawe jak będzie
Pamiętam, że moja znajoma 5 lat temu była na ogromnej imprezie w Sopocie organizowanej przez naszą firmę, było dużo gwiazd, tańce do białego rana a ona była w samej końcówce ciąży. Poszła, tańczyła i nad ranem pojechała do szpitala i urodziła synkaderii84, agaaa28, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
ja juz dzis zdecydowanie lepiej sie czuje
oczywiscie kuracje dalej bede kontynuowac pewnie z tydzien indzis internjsta na osluchanie pluc i oskrzeli ale juz jest dobrze
malzu powiedzial ze do porodu mnie z domu nie bedzie zbytnio wypuszczal bym znowu czegos nie zlapala :p
Jakis czas temu pisalam o zmianie karmy dla mojej kotkikupilam jej finalnie orijen acane i royala dla przelamania smakow :p
Narazie daje jej 15 g tylko orijena a za tydzien wlacze acanepoki co je
wiec jestem dumna
Ale za to kupilam jej tez zdrowe przekaski orijena i tym nietety gardzi...jak jej daje to zaczyna je "zakopywac"'i m sie smieje ze nie chce miich kielkow ( bo te przekaski to 100% natury) i kopie piasek :p no szkoda ale wazne ze chociaz karme wcinaalbo poki co jej nie zauwaza ze ja je :p
Co do bolow tak czytam o Waszych i nie chce juz siebie znowu zapeszac bo ostatnio mowilam ze nie chkruje i sie wylozylam jak nigdy .. Teraz nie czuje boli zadnych i boje sie ze zaraz zaczne :p wiec odpukac poki co u mnie ciszadzis koncze pakiwac torbe chyba i moze skocze do mama i ja obejrzec ten laktator i nakladki przed finalowym zamowieniem z gemini
Jejku ten czas tak leci... Czy stokrotka urodzila czy cisza?
Ja tak niesmialo zapytam tez bo byla kiedys u Nas na forum Mandragora , czy wiadomo co u Niej?Gosiak lubi tę wiadomość
-
Hejka kochane noc taka sobie, ale przetrwałam, coraz bardziej dokucza ból @ więc coś się zaczyna dziać, macica ćwiczy , tak myślę, mam tylko nadzieję wytrwać do środy
Zaraz bedę się zbierała do labu zrobić tsh, w poniedziałek endo- kontrola
Cath piękne zdjęcia, też uwielbiam czarno białe, no i sepie
Ciekawe co u naszych szpitalnych, jak macie jak to dajcie znaćderii84 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam raczej bezsenną noc. Teraz piję sobie ciepły rumianek z cytrynką i liczę, że jeszcze usnę
Co do swojej położnej/lekarza w szpitalu - nie będę mieć. Teraz żałuję. Ale przeżyję mam nadzieję, jak coś będę się kłócić ...?
Wydawało mi się, że wszystkim należy się jakiś standard opieki medycznej.
Niestety moja wizyta na porodówce i relacja znajomych z ich porodu sprzed tygodnia i sytuacja z nieprzyjęciem brata męża do szpitala po wypadku zasiała we mnie wielkie ziarno strachu. Ale opanuję je, opanuję!
Co do imprez - ja w ostatnią sobotę stycznia mam dużą imprezę i mam zamiar być na niej w dwupaku i nie urodzić zaraz po
Gosiak, derii84, agaaa28 lubią tę wiadomość
-
Część. A ja tfu tfu ostatnio dobrze śpię
mała idzie spać razem ze mną, śpi bez względu czy wstaje na siku czy nie. Teraz jeszcze śpi
ciekawe czy po porodzie jej tak zostanie
allegro znów zaszalalo . Mamy dyszke na waciki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 07:02
derii84 lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Hejka
Ja dzis nawet wyspanacala nocke przespalam, nawet chodzac po siku od razu zasypialam
poprosze o kciuki o godz.10 - sciagamy pessara, jade juz w razie czego z torbami, bo nic nie wiadomo... Szpital i lekarza mam 30 km od domu, wiec po co sie stresowac i jezdzic 2 x gdyby mnie cos dopadlo...
Odstawilam wczoraj magnez i nospe.. Juz sie moge bezpiecznie aktywizowac
w sobote czeka mnie gruuube sprzatanie w domku... Bo wiecie jak faceci sprzatajaderii84, kasia_1988, Bietka, justta, Januszkowa, angelcia, słoneczna 85, Penelope, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
hej wam no moj tez ostatnio duzo spokojniejszy, czasem mnie to martwi, nic nie robi tak by mnie bolalo, choc jak on zaczyna byc bardziej ruchliwy to moja glupia macica twardnieje i juz mniej wszystko czuje. Powiedzcie mi czy jak czasem chodzicie to kluje was szyjka czy tam w srodku normalnie uczucie jakby dziecko raczka draplo?
derii84, agaaa28 lubią tę wiadomość
-
Groszek kciuki zaciskamy
Ja dziś mam misję mechanik - tłumik musi zamontować, bo do porodu jechalabym gorzej niż na sygnale
Wczoraj wyczytałam, że poród może się opoznic przez to że człowiek wyczekuje objawów. Także staram się nie myśleć kiedy i czy odejdą mi wody lub czop. Co ma być to będzie a przecież i tak już bliżej niż dalejPola
Hania -
co do lekarzy to przy porodzie wazna polozna, ale na oddziale kazdy wie kto jest od kogo i nawet jak cos robi inny lekarz to czesto po konsultacji z prowadzacym i wiele do decyzji zostawiaja prowadzacym, chyba ze trzeba cos na cito.
NASTA lubi tę wiadomość
-
Groszek trzymam kciuki. A ja tam sie nie przejmuje czy moj lekarza bedzie mial akurat w ten dzien dyzur czy nie wazne jest aby sluchac poloznej i swojego ciala reszta jakos pojdziem takie jest moje zdanie.
Lara 82, derii84 lubią tę wiadomość
-
wiadomo to nie jest ich prywatny folwark aby robili co im sie podoba, tak mysle, przynajmniej w dobrych szpitalach. Tam gdzie chce rodzic nie umawiasz sie na dzien z lekarzem, musisz przyjsc na oddzial wczesniej zemskierowaniem i sie zapisac na cc, no oczywiscie madznwybor i wiesz kiedy na oddziale jest twoj lekarz no wiec tak wybiera sie dzien cc.
-
Hej. A mi śpi się kiepsko. Zasnąć nie mogę, niewygodnie mi, poduszka za twarda, wszystko mi nie pasuje.
Z tą szyjką Lara też tak czasem mam. Gdzieś mnie tam czasem mały uciśnie czy trafi i zaboli coś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 07:38
-
A ja mam na karcie ciąży wpisaną moją lekarz prowadzącą, która pracuje w tym szpitalu, więc jak mnie przyjmie jakiś jej kolega, to pewnie przeczyta, że to pacjentka koleżanki
To tak zakładając, że lekarze dbają tylko o swoje pacjentki... ale nie sądzę, że tak jest.
Edit: kupiłam kółko poporodowe za 15złWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 07:47