Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A jakich badan krwi? Morfologia z rozmazem i crp? Jak tak to pewni dadza Ci antybiotyk by do porodu zaleczyc stan zapalny,mi wlasnie kazano zrobic te badania by sprawdzic czy jestem zdrowa czy mam infekcje by ew podac antybiotyk i do porodu zaleczyc...
-
Witam porannie.
No widze ze aktywny wieczor i noc w pisanie. 4 strony. Gruboo.
Bella ja rodzilam 15 lat temu. To raczej troche duzo cAsu minelo aby porownywac. Ale opieka byla super.
Co do mojego gi a to on nie pracuhe w zadnym szpitalubardzo zaluje. Ale co zrobic.
U Zabula byla puki co raz. I bylo to tak ze jak przyszlam to spytal czy jest jakis konkretny cel mojej wizyty w tak zaawansowanej ciazy a widzi mnie pierwszy raz. Powiedzialam mu ze przede wszystkim przyszlam na USG tak poprostu aby sie upewnic okiem innego lekarza czy wszystko jest dobrze i chcialam go jeszcze podpytac o conieco. Powiedzialam ze mam skier na cc i ze moj gin nie przyjmuje w szpitalu, ze nie mam skad zaczerpnac informacji, ze bardzo sie boje ze nie wiem co robic czy sie czeka czy umawia ze kazdy mowi co innego i ze jestem zalamana. I on zaczal mi o wszystkim mowic. Ze mam sie nie bac, ze oni maja sporo takich przypadkow ze skierowaniem. Ze oni praktykuja umowienie sie na zabieg bo kazdy porod jest inny i nie zakladaja ze masz ikes czasu na dojazd itp ( moja kolezanka w lipcu po odejsciu wod plodowych urodzila syna 4100 35 minut pozniej nikt nie zdazyl by jej zrobic cc. Byla akurat w szpitalu na patologi maz nie zdazyl dojechac ). I jezeli chce to on moze mi ta cc zrobic na przelomie 38/39tc. " Niech pani pomysli sobie na spokojnie, jesli sie pani zdecyduje to zapraszam w 37tc na qizyte ocenimy wielkosc dziecka, czy wszystko okej i ustalimy termin."
Tyle. Zaznacze ze wizyta trwala 40 min bylo badanie, usg dopochwowe z ocena szyjki i usg brzuszne mega mega dlugie. Takie III trym. Nie chcialabym aby prowadzil maja cala ciaze, ale jest bardzo profesjonalny. To moj 2 porod i ja nie bede czekac do terminu i do akcji porodowej bo po poprzednim porodzie sn mialam same komplikacje i gdyby sie okazalo ze moge szybko urodzic to boje sie czy tez bede potem miala takie problemy.
Ale to tylko moje zdanie, ja ta teorie popieram bo nie jestem pierworodka i wiem jak wygladaja te sprawy. I tez co najwazniejsze nie chce absolutnie negowac decyzji innych dziewczyn. Szanuje je wiec moje zdanie to tylko moje zdanie.
Ja mialam wczoraj caly dzien skorcze. Shize juz tez zlapalam ze jak dzis tez tak bedzie to wieczorem ponade na IP bo dla nas to tez troche za szybko. Ale dzis jest okej przynajmniej puki co. Wlaczylam od wczoraj oszczedny tryb zycia, bo chyba ostatnio mocno przesadzilam. Glupio mi z tego powodu. No ale mam za swoje. Dla malego mam wszystko wiec nie ma spinki.
Zaraz nadrobie reszte bo juz zapomnialam ze mialam jeszcze jakiejs lutowce odpisacderii84, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
A my się witamy w 39 tygodniu
równe 14 dni do porodu!
Właśnie otworzyłam oczka patrzy a moja kotka leży sobie przy mnie na cebuszce. Jezu ja nie mam serca jej z sypialni wyganiać jak bedzie dzidzia
Dzis ostatnie prasowanie rzeczy do szpitala!
Asia to widzę ze mój mąż zbytnio gościnny nie jest w twoim sniea zapraszam jak bedzie któraś z was w pobliżu Łeby badz Lęborka na kawusie
Wczoraj wieczorem bardzo pachwiny mnie bolały o teraz nawet je czuje jak sie załatwiam! To tak ma byc?megg, Katiś, bella84, juska19, Januszkowa, angelcia, gusiaa, ash, Asiaa1201, agaaa28, słoneczna 85, Lara 82, Laurka, Fedra, derii84 lubią tę wiadomość
-
hej
ledwo was nadrobilam
prezwde wszystkim powodzenia Patrycja- bedzie dobrze i Stokrota- daj znac!
pewnie chciam cos jeszcze napisac ale zapomnialam co:)
aaa- Derii 100 lat!
co do tematu CC ja mam i ja bym nie czekala do akcj, po 1 jest to stres dla mnie czekac i szybko jechac zeby zdazyc na cc, po 2 ja mam przesunięta miednice i co jak maly juz by czasem wszedl w kanal rodny? a ja mam mozliwosc ze sie zaklinuje, mysle ze lekarze wiedza co robia,poza tym mam byc dzien wczesniej na badania na spokojnie. moj nie czeka na termin i zrobi mi na pewno wczesniej, na wizycie ostatniej pewnie oceni małego i ustali kiedy. Jego dyzur tez bedzie mial tu role bo chce zeby on robil to cc. W szpitalu nie oszukujmy sie wiedza ze ktos od nich nas prowadzil i jest inaczej zawsze. wczoraj tez mnie pytali czy mam od nich lekarza.
no wlasnie wczoraj bylam w szpitalu dowiedziec sie co i jak to te Tychy sa ok, ogolnie mam dobre wrazenie. maz moze byc blisko jak bede miala cc. ale pokaza mi dzicko i nie kanguruje bo podobno przez 12 godz bede nie do zycia i nie beda chcieli zebym sie nawet odwracala glowa. Maz moze byc przy mierzeniu itd. jak juz wezma mnie na sale po to juz nikt nie bedzie mogł ze mna tam byc. wiec pewnie pozniej małego zobacze na nast dzien z rana.
pytalam i zastrzyki beda! 10, mowicie ze one bola?
cewnik zakladaja przed i tez chyba boli- tak mi kolezanka mowial. a o bólo po nie mysle bo to pewnie norma a kazdy ma inczej. bede lezec od 3 dni do 6, zalezy jaki bedzie nas stan.
jedyne co jest nie fajne to odwiedizny i moge nawet trafic na sale 6 osobowa
(moze trafie na 2 os), odwiedzac mozna na korytarzu. ale z 2 strony nie chcialabym zeby sie 5 osoba na mojej sali zwalili goscie jak np. karmie
i widziala wczoaj matki po cc i sn, biedulki wymeczone. ale dostana wyprawe z rmf fm
a wczorajszy dzien cudny:) bylismy potem na zakupach w kinie (n bajce wielka szóstka haha-fajny) i na pizza hut (jest festiwal pizzy) i nawet sie dobrze czulam a caly dzien łaziłam. milo ze spedzilam czas z mezem bo tak to caly czas jest zajety jak nie praca to szkola , a nie wiem kiedy uda sie taki kolejny wypad
ide jesc jajeczko:)
i sa bony allegro 10 złWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 08:26
Lara 82, derii84 lubią tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:
Cath gratki nowego tygodnia. Ale to zleciało co
Oj taki ogolnie na Belly w nowym tygodniu pisze ze moje dziecko wazy juz 3300g!! Hallo moje wazy o wiele więcej hahah
składam reklamacje!
Dziewczyny u mnie przy porodzie tez nie bedzie mojego gina. Tak samo nie znam żadnej poloznej. Z tego co mi znajome mowily to ginekolog przychodzi tylko zbadać i widzisz go moze przez 10 minut i pare razy przy akcji tylko. Moja kolexanka opowiadala mi ze jak przyszedl do niej ginekolog to powiedzial "a pani jeszcze nie urodziła?" Podkrecil oksy i poszedłi tyle go widziala
Gosiak lubi tę wiadomość
-
A ja mam taki nowy "ciekawy" objaw ostatnio. A muanowicie bolą mnie palce dłoni. Może ma to coś do rzeczy z ogólnym stanem stawów? Czy ktoś coś podobnego ma? W poniedziałek mam kontrolną wizytę u mojej lekarki to jeśli nie zapomnę to zapytam co ona na to. Póki co zdjęłam obrączkę na wszelki wypadek bo przez kostkę trochę ciasno zaczęła przechodzić.
-
Cath bo tak jest. Ja z mojego porodu tez pamietam ze lekarz to na koncu przyszedl.
Ja dzis fatalnie spalam. Przez pierwsza czesc nocy mialam jeszcze te skorcze i do tego dokoptowaly sie glupie sytuacyjne sny. Dopiero potem zasnelam twardziej i juz do budzika spalam. Ale czuje sie taka blehh. Jutro mam w planie do wrzeszcza pojechac po staniki do karmienia. Ciekawe czy plan wypali. Mamy sie jeszcze spotkac ze znajomymi na nalesnikachmniam
-
Topola wrote:A ja mam taki nowy "ciekawy" objaw ostatnio. A muanowicie bolą mnie palce dłoni. Może ma to coś do rzeczy z ogólnym stanem stawów? Czy ktoś coś podobnego ma? W poniedziałek mam kontrolną wizytę u mojej lekarki to jeśli nie zapomnę to zapytam co ona na to. Póki co zdjęłam obrączkę na wszelki wypadek bo przez kostkę trochę ciasno zaczęła przechodzić.
mnie bolą stawy w śródstopiu. Wcześniej bolała lewa, teraz prawa.Pola
Hania -
Oj, to widzę że nie jestem sama. I nawet u mnie nie jest z tym tak źle, bo póki co ze stopami ok. Bolą tylko te dłonie i to raczej do wytrzymania. Bardziej mnie serce boli, że obrączkę musiałam zdjąć i mi bez niej smutno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 08:44
laureczka25 lubi tę wiadomość