X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    hej wam no moj tez ostatnio duzo spokojniejszy, czasem mnie to martwi, nic nie robi tak by mnie bolalo, choc jak on zaczyna byc bardziej ruchliwy to moja glupia macica twardnieje i juz mniej wszystko czuje. Powiedzcie mi czy jak czasem chodzicie to kluje was szyjka czy tam w srodku normalnie uczucie jakby dziecko raczka draplo?

Lara, mnie kłuje w szyjce, boli podbrzusze, pachwiny i uda... Lekarz mówi, że teraz malec to układa się już do porodu i tak będzie.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam fatalną noc. Długo nie mogłam zasnąć, a jak juz zasnęłam to budzilam sie co chwile zeby zmienić pozycje bo mi nie wygodnie było i znowu zasypianie :/
    Jakieś głupie sny miałam z lakatorem w roli głównej....eh!
    Cos czuje ze juz do porodu tak bedzie , masakra

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Dzisiaj wybieram sie do laryngologa sprawdzic czy wszytsko ok. Wczoraj jak wydmuchiwałam nos to cos xle poszło i dmuchnęłam w ucho - od tego ten ból. Mam nadzieję, że nie rozwini się stan zapalny. Nasmarowałam uho wczoraj przed spaniem olejkiem kamforowym i nie boli juz ale jest lekko przytkane;-/

Twardnienia tez mam, bóle miesiączkowe też, raz bola raz nie ale szału nie ma z bolem.
    Bizuterii na rękach nie nosze juz od jakiś 2-3 tyg bo mi palce puchną. Do szpitala tez lepiej nic nie mieć bo jak za bardzo palce spuchna to będa przecinac pierścionki i obrączki - a szkoda.

Ja chiałabym urodzic na początku lutego. Musze mieć czas żeby wyzdrowieć i pozałatwiac parę rzeczy ;]

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mi udało się usnąć około 3 i wstałam dopiero teraz ;)

Ja też mam bóle miesiaczkowe i to z dnia na dzień są silniejsze...

Stokrotka odezwij sie ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to sie witam po raz drugi. Po pobudce o 4 poszłam spać jeszcze raz po 6, pospałam do 8.30, potem śniadanie i znów drzemałam do 10.30.

Mam dziś kilka spraw do załatwienia, a że mąż w domu to go powykorzystuje. Ostatnio to ciągle jestem poza domem.

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie jedna uwaga co do posiewu na paciorkowca, bo wiem, że niektóre dziewczyny miały pobierany wymaz tylko z pochwy. Zapytajcie w szpitalach, w których będziecie rodzić, czy wymagają tylko z pochwy, czy z pochwy i przedsionka odbytu, bo ja wczoraj rozmawiałam w swoim szpitalu z położną i mi powiedziała, że konieczne są oba. Jeśli przyszłabym tylko z wynikiem z pochwy, to uznaliby, że mam wynik dodatni na paciorkowca mimo ujemnego na wymazie z pochwy i podaliby antybiotyk.

951c9e183b.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki my możemy sobie chcieć, kiedy te nasze dzieciaczki by najlepiej wyszły, ale one same wiedzą i wyjdą jak będzie ich czas ;-) u mnie też bóle @ coraz silniejsze z dnia na dzień

Gosiak a jak twoje ciśnienie mierzysz już?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 11:17

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mnie te bóle też stają się co raz bardziej uciążliwe. To przez nie mogłam dziś spać mimo że brałam leki rozkurczowe...

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rano sniadanie i znowu spalam do 11:)

w nocy jak wstaje to od razu zasypiam- ale krece sie i przekrecam

a co do stop! to wczoraj nie moglam juz butow wlozyc wiec chyba bede chodzic w adidasach:)) zawsze to mozna luzniej zasznurowac.

chociaz nie widze ze spuchniete sa stopy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 11:44

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaale sie szarpneli z tym kuponem......10 zl

Gosiak, Sue, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Gosiak a jak twoje ciśnienie mierzysz już?
    Czekam na ciśnieniomierz - idzie kurierem z Gemini, ale nie wiem czy nie będzie dopiero po weekendzie :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ja za to idę spać z potwornym bólem głowy i tak od trzech dni. Fakt zasypiam od razu, ale póki się nie położe to masakra.

Skorzystam jeszcze z okazji i dziś na obiad kapuśniak :P Przed chwilą wciągłam prince polo i tak myślę co by tu jeszcze zjeść.
    Powiem Wam, że od wczoraj mam jakiś wzmożony apetyt. Jem wszystko dosłownie. Obiad, 4 jabłka, 4 jogurty, kaszkę z mlekiem, chipsy. Masakra.

Laski a u mnie jak były bóle, tak sobie poszły. Raz na jakiś czas twardnieje brzuch i tyle. Jakoś się wszystko wyciszyło.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Czekam na ciśnieniomierz - idzie kurierem z Gemini, ale nie wiem czy nie będzie dopiero po weekendzie :/

W tym Gemini to jakaś masakra ostatnio. W poniedziałek kupiłam u nich monitor ANGELCARE i ciągle w realizacji, a jak pytałam mailem o zamówienie, to dostałam informacje, ze mają dużo zamówień i czas realizacji może się przedłużyć do 10 dni roboczych !!!!!

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    W tym Gemini to jakaś masakra ostatnio. W poniedziałek kupiłam u nich monitor ANGELCARE i ciągle w realizacji, a jak pytałam mailem o zamówienie, to dostałam informacje, ze mają dużo zamówień i czas realizacji może się przedłużyć do 10 dni roboczych !!!!!
    Tak, dokładnie, ja dostałam taką samą odpowiedź. Wychodzi na to, że najlepiej zamówić odbiór osobisty w aptece, potem dopłacić za przesyłkę kurierem, wysłać im dowód wpłaty i wysyłają od razu :P
    Tak było z moim ciśnieniomierzem, a zamówiony wcześniej laktator jeszcze leży w magazynie...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dolaczam do Was na sam koniec co prawda, ale dopiero teraz mnie siły opuściły i spedzam więcej czasu na polegiwanie w domu wiec mam czas na szperanie po necie, nie wiem jak Wam ale mi ta "końcówka" się okropnie dluży, ogólnie czuje się nieforemna, problemem jest zakładanie butow, jazda samochodem, czy wygodne ułożenie się do snu, do tego moja malutka leży sobie w poprzek i ciągle wciska pupe pod prawe zebra.. Właśnie wczoraj robilam wymaz z pochwy na gbs i teraz nie wiem czy iść jeszcze raz robić z odbytu, bo lekarz nie zlecił tego drugiego:\ wszystkie robilyscie dwa wymazy? Wydaje mi się ze ze wzg na bliskie sąsiedztwo gdyby gbs był w okolicach odbytu to i na przedsionek pochwy by się przeniósł... Sama nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 11:44

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 witaj :) Czy mam Cię dopisać do listy :)? Jeżeli tak to napisz na kiedy masz termin porodu i imię które wybraliście dla córeczki :)

Moja gin robiła tylko z pochwy, ale w szpitalu w którym będę rodzić potrzebują tylko ten jeden wynik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 11:45

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja puki co nie mam twardnień brzucha, sam ból @ i to najczęściej wieczorem w nocy i nad ranem, potem przechodzi

Witaj Marcela

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • ash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Ja puki co nie mam twardnień brzucha, sam ból @ i to najczęściej wieczorem w nocy i nad ranem, potem przechodzi

Ja mam tak samo! W ciagu dnia nic!

Dzis znowu mam gorszy dzień, boli mnie głowa, mam lenia. Nadal siedzę w piżamie ;/

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie dostać antybiotyku musisz mieć dwa wymazy. Jak masz tylko z pochwy ujemny, to w szpitalu zakładają, że jest dodatki i podają antybiotyk.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nową koleżankę ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 1808 1809 1810 1811 1812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ