WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam jeszcze praktycznie na koszule dla mnie i na laktator - pewnie będą po weekendzie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Jaaa Gosiak dzwonilam Na Dmowskiego, wiec one nie maja bielizny Alles. Maja jakies chore ceny. Stanik 249 zł do karmienia. Masakra. Nie wiem co robic. Czy jechac tylko okreslic rozmiar i glupa palic ze pomysle nad kupnem czy darowac sobie. Jak myslicie??

http://www.lingeria.com.pl/karmienia-c-31_80.html
    A tak, to ja myślałam, że Ty wiesz, pisałam kiedyś.
    Dlatego ja pojadę do nich po porodzie i sobie coś kupię ładnego.
    Powiem tak - jakość ich staników jest o niebo lepsza od allesów. Ja kupiłam dwa na początku ciąży i rosły ze mną cały ten okres.
    Jak na razie nie chcesz tyle wydać, to pojedź chociaż dobrać rozmiar i poprzymierzać. Zawsze możesz powiedzieć, że musisz się jeszcze zastanowić, bo to spory wydatek.
    A jeśli wcześniej nie byłaś u brafiterki, to może się okazać, że nosisz zupełnie inny rozmiar stanika niż powinnaś ;)
    Ze mną tak było. Większość kobiet ponoć nosi źle dobrane rozmiary.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 12:38

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Ja mam tak samo! W ciagu dnia nic!

Dzis znowu mam gorszy dzień, boli mnie głowa, mam lenia. Nadal siedzę w piżamie ;/

Mam identycznie... Niestety... Nie wiem skąd to uczucie ale czuje jakbym zjadła całka kostkę masła... Nie jem juz nic tłustego a dalej mam taki posmak... Okropienstwo....

Co do cesarskiego cięcia się odniosę... Mój ginekolog mówił ze planowane cc nie powinno być wykonywane nie wcześniej niż w 38 + 6. ponieważ 38. A Ponieważ ma się wtedy pewność że płuca są rozwinięte i jest wszystko z maluszkiem ok... Pomijając sytuacje ze jest potrzeba wcześniejszego rozwiązania przez co gdyż to zagraża zdrowiu dziecka lub matki...

Początkowo jak to usłyszałam to się wystraszył łam ze bardzo późno,ale nie ma co się spieszyć najważniejsze aby maluszek był gotowy... Chociaż nie ukrywam ze boje się ze samo się wszystko zacznie i niezdaza mi zrobić cc... Chyba na zawał bym padła... Ale to tylko w filmach jest... Mam nadzieje... Heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 12:36

bella84 lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to ja nie wiedziałam. Tak wszystkie tu zachwalalyscie Allesy ze myslalam ze tylko ta firma i nic wiecej. Ale to dobrze ze mowisz. To ja jednak zamowie na allegro jeden i potem tez pojade do nich.
    Chociaz zobacze jak rusze dupe z wyra to moze dzis sie kopsne ..

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore czekaja na zamowienie z gemini, to ile czekacie juz? Bo wlasnie mam skompletowany koszyk i mysle czy dygac na odbior osobisty czy kurierem, przy osobistym pisze mi ze bedzie mozliwy juz jutro.. A z kurierem myslicie ze beda sie ociagac?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Sebza gratulacje...... sezon porodów otwarty!!

A ja znowu mam temp. Co prawda tylko 37,2 ale juz nie miałam przez 2 dni, a teraz znowu :/

Ja przez całą ciążę mam 37,2 do 37,4. A chora nie jestem... Wiec może też taki Twój urok

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja czekalam prawie tydzien na przesykle. Ostatni raz tak zrobiłam.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza - gratuluję! Odpoczywajcie i cieszcie się sobą <3

Derii - najlepsze życzenia!

Ja wróciłam z mini zakupów, godzinę gadałam z mama przez telefon, zjadłam 2gie śniadanie i nastawiłam rosołek. I ponad pół godziny z Norką się bawiłam, niech ma póki pani ma jeszcze czas ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Człowiek tylko na chwile zaśnie a tu takie rewelacje!!

Sebza, gratulacje! A wczoraj chyba o Ciebie pytałam:)
    życzę dużo zdrowka i sił teraz! Maluszek przy Tobie da Ci tyle energii, że raz dwa wrócisz do formy!
    A Maksa ciocia Sue wita na świecie :* <3

• Penelope Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, gratulacje, zaczęło się :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny ktore czekaja na zamowienie z gemini, to ile czekacie juz? Bo wlasnie mam skompletowany koszyk i mysle czy dygac na odbior osobisty czy kurierem, przy osobistym pisze mi ze bedzie mozliwy juz jutro.. A z kurierem myslicie ze beda sie ociagac?
    Bella, wkleję Ci co mi odpisali - zamawiałam w poniedziałek (12.01):

"Aktualnie zamówienie oczekuje na realizację. Czas, w ciągu którego wysyłamy dane zamówienie, to 96 godzin roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty. Do tego należy doliczyć czas na dostawę, w przypadku firmy kurierskiej UPS jest to 1 dzień roboczy.

Aktualnie spłynęła bardzo duża ilość zamówień. Zamówienia realizowane są w kolejności ich składania.

Jednocześnie chciałabym przeprosić za wydłużony czas oczekiwania. Czas 96 godzin jest przybliżonym czasem realizacji.

Przy dużej liczbie zamówień może się wydłużyć do 10 dni roboczych.

Jednocześnie informuję, że o wysyłce zostanie Pani poinformowana w osobnym mailu.

Bardzo przepraszamy za niedogodności."

Więc odbiór osobisty jest znacznie, znacznie szybciej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri, wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin!! Sto lat!!

Ja zasnelam po 5, o 8 sie obudzilam, przekrecilam na lewy bok i spalam do 11:30. Muszę spróbować położyć się dziś wcześniej, może uda mi się zasnąć:(.

U mnie już lepiej, kaszel mam taki "odrywajacy", katar przechodzi, oslabienie też :)
    Co do ważnych imprez - P. gra 31.01 koncert charytatywny we wrocu, chciałabym pójść, bo zawsze jest fajnie.
    Grają dla dzieci z wrocławskiego hospicjum, już chyba 4 albo 5 raz. No i w przeciwieństwie do wielu muzyków, nie biorą za to kasy.

Gosiak, jak wyślę Ci na priva maila, to wyślesz mi książki, ktore masz w PDF? Wczoraj chciałam cos dzieciowego poczytać, a nic nie mam juz!:(

• bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczaki to skladam na odbior osobisty juz, dzieki za info!!

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, jak wyślę Ci na priva maila, to wyślesz mi książki, ktore masz w PDF? Wczoraj chciałam cos dzieciowego poczytać, a nic nie mam juz!:(
    Jasne, wysyłaj :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    wróciłam wczoraj ze szpitala.
    Stan ogólny bdb, łożysko w II stopniu dojrzałości, szyjka 1cm. Dostaliśmy 4 zastrzyki sterydowe na płucka- dexaven. Lekarz powiedział, że teraz to już mogę rodzić. Pojedyncze skurcze się pojawiają. Zobaczymy jak to będzie jak zacznę się ruszać normalnie tzn w warunkach domowych bo wiadomo, że tutaj zawsze coś do zrobienia, załatwienia jest :) nie to co w szpitalu - spacerek, leżenie tylko. No i już luteiny nie biorę, a dostawałam podwójną dawkę dwa razy dziennie i mówił, że skończę 35tydzień to luteinę już odstawiamy i zostaję tylko na nospe forte.

Dzidziek miał w poniedziałek niby 2400g, ale według wagi usg a urodzeniowej u dziewczyn, które już urodziły to to usg zaniża o minimum 300g (jednej zaniżyło o 700g!)

Torba do szpitala na nowo spakowana. Ta wizyta w szpitalu dużo mi dala, bo dowiedziałam się co potrzebne a co nie, no i poznałam położne :)

Ps a dziś urodziła się moja bratanica <3 :))))))

Gosiak, kasia_1988, Katiś, agaaa28, Lara 82, megg, Laurka, Fedra, LadyDi lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, dobrze, że was wypuścili ze szpitala :) Teraz grzecznie leżcie w domku :)

Ja zabieram się za ogarnięcie łazienki :D A potem w pachnącej, czyściutkiej łazience urządzę sobie mini SPA ;)

Jeju nie wytrzymam do tej 19.00!

relg9vvjrtqik460.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Sebza gratulacje!!!!! Cudowne wieści!

Aż z wrażenia spakowalam torbę Tymka! On jest gotowy, ja zupełnie nie!
    Nie mam nadal stanika do karmienia, bo w H&M nie było rozmiaru :(

Idę dzis dokończyć zakupy apteczne, mam cosmedice pod domem wiec tam kupie wszystko.

Okazało sie ze mam bardzo mało ciuszków na rozm 56 :( muszę dokupić. Chyba do Tesco pojadę pogrzebać.

A co znaczy mało na 56? Bo mnie się wydaje, że ja też mam mało i nie wiem już sama...

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:

Ja zakupiłam w poniedziałek i jeszcze w realizacji

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza - gratuluję, ucałuj maluszka :)

LadyMK powiedz mi kochana jak u Ciebie wyglądały twardnienia, czy skurcze? Bolały Cię?

Zaczynam już mieć dość - brzuch jak skała, napieranie na szyjkę, częste oddawanie moczu, uczucie "mokra" w majtkach... JA NIE CHCĘ DO SZPITALA :o :(

• Katiś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam paste z cieciorki i czosnkiem i suszonymi pomidorami.. jacie ale dobre z chlebkiem :D

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 1810 1811 1812 1813 1814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ