Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaSzw wrote:Jaaa Gosiak dzwonilam Na Dmowskiego, wiec one nie maja bielizny Alles. Maja jakies chore ceny. Stanik 249 zł do karmienia. Masakra. Nie wiem co robic. Czy jechac tylko okreslic rozmiar i glupa palic ze pomysle nad kupnem czy darowac sobie. Jak myslicie??
http://www.lingeria.com.pl/karmienia-c-31_80.html
Dlatego ja pojadę do nich po porodzie i sobie coś kupię ładnego.
Powiem tak - jakość ich staników jest o niebo lepsza od allesów. Ja kupiłam dwa na początku ciąży i rosły ze mną cały ten okres.
Jak na razie nie chcesz tyle wydać, to pojedź chociaż dobrać rozmiar i poprzymierzać. Zawsze możesz powiedzieć, że musisz się jeszcze zastanowić, bo to spory wydatek.
A jeśli wcześniej nie byłaś u brafiterki, to może się okazać, że nosisz zupełnie inny rozmiar stanika niż powinnaś
Ze mną tak było. Większość kobiet ponoć nosi źle dobrane rozmiary.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 12:38
-
ash wrote:Ja mam tak samo! W ciagu dnia nic!
Dzis znowu mam gorszy dzień, boli mnie głowa, mam lenia. Nadal siedzę w piżamie ;/
Mam identycznie... Niestety... Nie wiem skąd to uczucie ale czuje jakbym zjadła całka kostkę masła... Nie jem juz nic tłustego a dalej mam taki posmak... Okropienstwo....
Co do cesarskiego cięcia się odniosę... Mój ginekolog mówił ze planowane cc nie powinno być wykonywane nie wcześniej niż w 38 + 6. ponieważ 38. A Ponieważ ma się wtedy pewność że płuca są rozwinięte i jest wszystko z maluszkiem ok... Pomijając sytuacje ze jest potrzeba wcześniejszego rozwiązania przez co gdyż to zagraża zdrowiu dziecka lub matki...
Początkowo jak to usłyszałam to się wystraszył łam ze bardzo późno,ale nie ma co się spieszyć najważniejsze aby maluszek był gotowy... Chociaż nie ukrywam ze boje się ze samo się wszystko zacznie i niezdaza mi zrobić cc... Chyba na zawał bym padła... Ale to tylko w filmach jest... Mam nadzieje... Heh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 12:36
bella84 lubi tę wiadomość
-
Aaaa to ja nie wiedziałam. Tak wszystkie tu zachwalalyscie Allesy ze myslalam ze tylko ta firma i nic wiecej. Ale to dobrze ze mowisz. To ja jednak zamowie na allegro jeden i potem tez pojade do nich.
Chociaz zobacze jak rusze dupe z wyra to moze dzis sie kopsne ..Gosiak lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ktore czekaja na zamowienie z gemini, to ile czekacie juz? Bo wlasnie mam skompletowany koszyk i mysle czy dygac na odbior osobisty czy kurierem, przy osobistym pisze mi ze bedzie mozliwy juz jutro.. A z kurierem myslicie ze beda sie ociagac?
-
*Sylwia wrote:Sebza gratulacje...... sezon porodów otwarty!!
A ja znowu mam temp. Co prawda tylko 37,2 ale juz nie miałam przez 2 dni, a teraz znowu
Ja przez całą ciążę mam 37,2 do 37,4. A chora nie jestem... Wiec może też taki Twój urok -
Sebza - gratuluję! Odpoczywajcie i cieszcie się sobą
Derii - najlepsze życzenia!
Ja wróciłam z mini zakupów, godzinę gadałam z mama przez telefon, zjadłam 2gie śniadanie i nastawiłam rosołek. I ponad pół godziny z Norką się bawiłam, niech ma póki pani ma jeszcze czas
-
Hej:)
Człowiek tylko na chwile zaśnie a tu takie rewelacje!!
Sebza, gratulacje! A wczoraj chyba o Ciebie pytałam:)
życzę dużo zdrowka i sił teraz! Maluszek przy Tobie da Ci tyle energii, że raz dwa wrócisz do formy!
A Maksa ciocia Sue wita na świecie :*
-
bella84 wrote:Dziewczyny ktore czekaja na zamowienie z gemini, to ile czekacie juz? Bo wlasnie mam skompletowany koszyk i mysle czy dygac na odbior osobisty czy kurierem, przy osobistym pisze mi ze bedzie mozliwy juz jutro.. A z kurierem myslicie ze beda sie ociagac?
"Aktualnie zamówienie oczekuje na realizację. Czas, w ciągu którego wysyłamy dane zamówienie, to 96 godzin roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty. Do tego należy doliczyć czas na dostawę, w przypadku firmy kurierskiej UPS jest to 1 dzień roboczy.
Aktualnie spłynęła bardzo duża ilość zamówień. Zamówienia realizowane są w kolejności ich składania.
Jednocześnie chciałabym przeprosić za wydłużony czas oczekiwania. Czas 96 godzin jest przybliżonym czasem realizacji.
Przy dużej liczbie zamówień może się wydłużyć do 10 dni roboczych.
Jednocześnie informuję, że o wysyłce zostanie Pani poinformowana w osobnym mailu.
Bardzo przepraszamy za niedogodności."
Więc odbiór osobisty jest znacznie, znacznie szybciej. -
Deri, wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin!! Sto lat!!
Ja zasnelam po 5, o 8 sie obudzilam, przekrecilam na lewy bok i spalam do 11:30. Muszę spróbować położyć się dziś wcześniej, może uda mi się zasnąć.
U mnie już lepiej, kaszel mam taki "odrywajacy", katar przechodzi, oslabienie też
Co do ważnych imprez - P. gra 31.01 koncert charytatywny we wrocu, chciałabym pójść, bo zawsze jest fajnie.
Grają dla dzieci z wrocławskiego hospicjum, już chyba 4 albo 5 raz. No i w przeciwieństwie do wielu muzyków, nie biorą za to kasy.
Gosiak, jak wyślę Ci na priva maila, to wyślesz mi książki, ktore masz w PDF? Wczoraj chciałam cos dzieciowego poczytać, a nic nie mam juz!
-
Dzien dobry
wróciłam wczoraj ze szpitala.
Stan ogólny bdb, łożysko w II stopniu dojrzałości, szyjka 1cm. Dostaliśmy 4 zastrzyki sterydowe na płucka- dexaven. Lekarz powiedział, że teraz to już mogę rodzić. Pojedyncze skurcze się pojawiają. Zobaczymy jak to będzie jak zacznę się ruszać normalnie tzn w warunkach domowych bo wiadomo, że tutaj zawsze coś do zrobienia, załatwienia jestnie to co w szpitalu - spacerek, leżenie tylko. No i już luteiny nie biorę, a dostawałam podwójną dawkę dwa razy dziennie i mówił, że skończę 35tydzień to luteinę już odstawiamy i zostaję tylko na nospe forte.
Dzidziek miał w poniedziałek niby 2400g, ale według wagi usg a urodzeniowej u dziewczyn, które już urodziły to to usg zaniża o minimum 300g (jednej zaniżyło o 700g!)
Torba do szpitala na nowo spakowana. Ta wizyta w szpitalu dużo mi dala, bo dowiedziałam się co potrzebne a co nie, no i poznałam położne
Ps a dziś urodziła się moja bratanica)))))
Gosiak, kasia_1988, Katiś, agaaa28, Lara 82, megg, Laurka, Fedra, LadyDi lubią tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
ash wrote:Sebza gratulacje!!!!! Cudowne wieści!
Aż z wrażenia spakowalam torbę Tymka! On jest gotowy, ja zupełnie nie!
Nie mam nadal stanika do karmienia, bo w H&M nie było rozmiaru
Idę dzis dokończyć zakupy apteczne, mam cosmedice pod domem wiec tam kupie wszystko.
Okazało sie ze mam bardzo mało ciuszków na rozm 56muszę dokupić. Chyba do Tesco pojadę pogrzebać.
A co znaczy mało na 56? Bo mnie się wydaje, że ja też mam mało i nie wiem już sama... -
bella84 wrote:Dziewczyny ktore czekaja na zamowienie z gemini, to ile czekacie juz? Bo wlasnie mam skompletowany koszyk i mysle czy dygac na odbior osobisty czy kurierem, przy osobistym pisze mi ze bedzie mozliwy juz jutro.. A z kurierem myslicie ze beda sie ociagac?
Ja zakupiłam w poniedziałek i jeszcze w realizacji -
nick nieaktualnySebza - gratuluję, ucałuj maluszka
LadyMK powiedz mi kochana jak u Ciebie wyglądały twardnienia, czy skurcze? Bolały Cię?
Zaczynam już mieć dość - brzuch jak skała, napieranie na szyjkę, częste oddawanie moczu, uczucie "mokra" w majtkach... JA NIE CHCĘ DO SZPITALA :o