X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni super że się odezwałaś :) Jak tam mają się Twoje dziewczynki ? :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni super, że wychodzicie to niedługo będą zdjęcia z domku mam nadzieję ;-)

Lara 82 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza gratulacje, mam ciary na całym ciele!!!

Dziewczyny a wiecie jak to jest z biżuterią w szpitalu?? Chodzi mi najbardziej o kolczyki, noszę cały czas złote wkrętki, nie lubię się z nimi rozstawać. Wyciągacie? Jak oglądałam porody na Ipli to chyba żadna z pań nie miała kolczyków do porodu. Jest jakaś teoria na ten temat?? :)

Wróciłam z zakupów z lampkami nocnymi tak jak miałam zaplanowane. A ze spożywczego musiałam wyjść i zostawić mamę z wózkiem pełnym zakupów, bo zrobiło mi się strasznie słabo. Mieli tam w sklepie taki piec, w którym pieką bułki i coś im się chyba przypaliło, ten zapach mnie rozwalił, aż nogi zaczęły mi się uginać, na szczęście na świeżym powietrzu mi przeszło.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni super wiesci. Trzymam kciuki za was z calego serca.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa mamy kolejnego lutowego dzidzia ;) Sebzaaaa gratuluję ;* czekamy na fotke ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa też się nad tym zastanawiałam..moja koleżanka rodziła w łańcuszku bo pamiętam jak byłam ja odwiedzić w szpitalu to miała złoty lancuszek..pewnie jak ktoś zawsze nosi to nawet nie pamięta aby zdjąć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 14:13

Laureczka25
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile mają wasze szyjki..moja ma 1,5 cm i nie wiem czy to dużo czy mało..Termin z om mam na 9.02 ?

Wczoraj gin mi mocno pogmerał w środku i dziś mnie bolą pachwiny i plecy..miała któraś takie dolegliwości po wizycie?

Laureczka25
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii sto lat sto lat i pięknego rozwiązania.

Dobrze, że sobie o śluzie pogadałyście, mój ostatnio też bardziej wodnisty, do tego mam luteinę więc coś ciągle leci. Choć 1 wkładka dałaby radę, ale zmieniam z rozsądku.

Lady MK, no w domu najlepiej, dobrze, że wychodzicie, ale jak mówisz po takim pobycie można się sporo dowiedzieć.

Mistrzni, no to nareszcie w domeczku. Mnie bardzo ciekawi jak Franio zareagował widział dziewczynki, kurcze on ma od razu 2 siostrzyczki :-) Pewnie też stęskniony za Tobą jak nie wiem co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 14:18

relge6yd3cl8y0me.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza gratuluję!!! <3 zaczęło się kochane lutówki :) pora na nas! <3

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka moja na poprzedniej wizycie miała 1.7 cm czyli mało było to tydz. temu i była zamknięta z każdej strony, teraz ma pewnie jeszcze mniej mam termin na 10.02.
    Moja gin jest delikatna i tam już mi nie gmera. Więc mnie po wizycie nic nie boli.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś a jak robisz pastę z cieciorki ? masz tą cieciorkę w puszce ? czy gotujesz ?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa - też się zastanawiam nad biżuteria do szpitala. Bo wciąż noszę i kolczyki i obrączkę i pierścionek i nie wiem czy będę pamiętać, żeby je zdjąć :/ Jakoś w szpitalu wolę ich nie mieć, ale teraz zrezygnować z nich nie chcę :D

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wyprałam mój antygwałt do karmienia.

Taki kupiłam 1 biały :

http://allegro.pl/80e-biustonosz-do-karmienia-bialy-czarny-lub-bez-i4810941923.html

Nawet dobrze obliczyłam i mi pasuje no a jeszcze jak te wkładki dojdą to będzie git. No za 27 zł z przesyłką jest ok.

Coś "seksowniejszego" kupię po porodzie jak będę w stanie określić już nawet nie tylko miseczkę, ale choćby pod biustem, no bo skoro mam tam +15 cm to chyba tak nie zostanie :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zdejmuje bizuteri. Ona w niczym nie przeszkadza.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obrączki i pierścionka nie noszę już niestety i mam bardzo głęboko pochowane, jak już Wam kiedyś pisałam trauma po kradzieży. Nic nie zakładam na porodówkę, bo znam siebie nie chciałabym rozerwać w bólach łańcuszka czy ucho przerwać, bo koszulę za 2o zł mogę targać :-)

Januszkowa lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:

Wczoraj gin mi mocno pogmerał w środku i dziś mnie bolą pachwiny i plecy..miała któraś takie dolegliwości po wizycie?

Tak, mi nawet trochę krwi poleciało po badaniu, dodatkowo czułam dyskomfort przy chodzeniu i przy przewracaniu się na drugi bok podczas leżakowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 14:37

atdc20mmmoziyqnb.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Laureczka moja na poprzedniej wizycie miała 1.7 cm czyli mało było to tydz. temu i była zamknięta z każdej strony, teraz ma pewnie jeszcze mniej mam termin na 10.02.
    Moja gin jest delikatna i tam już mi nie gmera. Więc mnie po wizycie nic nie boli.

Kurcze to widzisz mi nic nie mówił ze krótka i żeby się oszczędzać.Sory za dosadnosc ale gin wsadził mi rękę i pchal mocno tak jakby chcial dotknac główki :) i wczoraj po wizycie chodziłam jak kaczka..właśnie nie wiem co miało na celu to badanie bo chyba nie wywołanie porodu :D Dziwne to było.

Laureczka25
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    .. gin wsadził mi rękę i pchal mocno tak jakby chcial dotknac główki :) i wczoraj po wizycie chodziłam jak kaczka..właśnie nie wiem co miało na celu to badanie bo chyba nie wywołanie porodu :D Dziwne to było.

Doświadczyłam tego samego :D Aczkolwiek w moim przypadku miało to miejsce w szpitalu. Jak lekarz wziął ogromnych rozmiarów metalowy wziernik (bo małych zabrakło) to wiedziałam, że nie będzie miło. Później było już tylko gorzej :)

atdc20mmmoziyqnb.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Tak, mi nawet trochę krwi poleciało po badaniu, dodatkowo czułam dyskomfort przy chodzeniu i przy przewracaniu się na drugi bok podczas leżakowania.

No właśnie wiem, że tak robią np na izbie przyjęć jak ktoś jest po terminie. Specjalnie podczas badania coś porusza żeby szybciej rozwinąć akcje porodowa ale po co on mi to wczoraj zrobił na wizycie to nie wiem..

NASTA a teraz już Ci minął ten bol czy wciąż się utrzymuje?

Laureczka25
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka, ale Ty jak pisałaś przenosiłaś 1 ciąże, poza tym krótka szyjka jeśli nie występują skurcze i częste twardnienia to nic złego. Ja mam czasem takie twardnienia że czuję ciągnięcie nie tylko brzucha ale nawet właśnie tam w środku. Spokojnie myślę, że lekarz wie co robi.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1812 1813 1814 1815 1816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ