Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sebza gratulacje, mam ciary na całym ciele!!!
Dziewczyny a wiecie jak to jest z biżuterią w szpitalu?? Chodzi mi najbardziej o kolczyki, noszę cały czas złote wkrętki, nie lubię się z nimi rozstawać. Wyciągacie? Jak oglądałam porody na Ipli to chyba żadna z pań nie miała kolczyków do porodu. Jest jakaś teoria na ten temat??
Wróciłam z zakupów z lampkami nocnymi tak jak miałam zaplanowane. A ze spożywczego musiałam wyjść i zostawić mamę z wózkiem pełnym zakupów, bo zrobiło mi się strasznie słabo. Mieli tam w sklepie taki piec, w którym pieką bułki i coś im się chyba przypaliło, ten zapach mnie rozwalił, aż nogi zaczęły mi się uginać, na szczęście na świeżym powietrzu mi przeszło. -
Januszkowa też się nad tym zastanawiałam..moja koleżanka rodziła w łańcuszku bo pamiętam jak byłam ja odwiedzić w szpitalu to miała złoty lancuszek..pewnie jak ktoś zawsze nosi to nawet nie pamięta aby zdjąć..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 14:13
Laureczka25 -
Derii sto lat sto lat i pięknego rozwiązania.
Dobrze, że sobie o śluzie pogadałyście, mój ostatnio też bardziej wodnisty, do tego mam luteinę więc coś ciągle leci. Choć 1 wkładka dałaby radę, ale zmieniam z rozsądku.
Lady MK, no w domu najlepiej, dobrze, że wychodzicie, ale jak mówisz po takim pobycie można się sporo dowiedzieć.
Mistrzni, no to nareszcie w domeczku. Mnie bardzo ciekawi jak Franio zareagował widział dziewczynki, kurcze on ma od razu 2 siostrzyczkiPewnie też stęskniony za Tobą jak nie wiem co.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 14:18
-
Laureczka moja na poprzedniej wizycie miała 1.7 cm czyli mało było to tydz. temu i była zamknięta z każdej strony, teraz ma pewnie jeszcze mniej mam termin na 10.02.
Moja gin jest delikatna i tam już mi nie gmera. Więc mnie po wizycie nic nie boli. -
A ja dziś wyprałam mój antygwałt do karmienia.
Taki kupiłam 1 biały :
http://allegro.pl/80e-biustonosz-do-karmienia-bialy-czarny-lub-bez-i4810941923.html
Nawet dobrze obliczyłam i mi pasuje no a jeszcze jak te wkładki dojdą to będzie git. No za 27 zł z przesyłką jest ok.
Coś "seksowniejszego" kupię po porodzie jak będę w stanie określić już nawet nie tylko miseczkę, ale choćby pod biustem, no bo skoro mam tam +15 cm to chyba tak nie zostanie -
Ja obrączki i pierścionka nie noszę już niestety i mam bardzo głęboko pochowane, jak już Wam kiedyś pisałam trauma po kradzieży. Nic nie zakładam na porodówkę, bo znam siebie nie chciałabym rozerwać w bólach łańcuszka czy ucho przerwać, bo koszulę za 2o zł mogę targać
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
laureczka25 wrote:
Wczoraj gin mi mocno pogmerał w środku i dziś mnie bolą pachwiny i plecy..miała któraś takie dolegliwości po wizycie?
Tak, mi nawet trochę krwi poleciało po badaniu, dodatkowo czułam dyskomfort przy chodzeniu i przy przewracaniu się na drugi bok podczas leżakowania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 14:37
-
Lara 82 wrote:Laureczka moja na poprzedniej wizycie miała 1.7 cm czyli mało było to tydz. temu i była zamknięta z każdej strony, teraz ma pewnie jeszcze mniej mam termin na 10.02.
Moja gin jest delikatna i tam już mi nie gmera. Więc mnie po wizycie nic nie boli.
Kurcze to widzisz mi nic nie mówił ze krótka i żeby się oszczędzać.Sory za dosadnosc ale gin wsadził mi rękę i pchal mocno tak jakby chcial dotknac główkii wczoraj po wizycie chodziłam jak kaczka..właśnie nie wiem co miało na celu to badanie bo chyba nie wywołanie porodu
Dziwne to było.
Laureczka25 -
laureczka25 wrote:.. gin wsadził mi rękę i pchal mocno tak jakby chcial dotknac główki
i wczoraj po wizycie chodziłam jak kaczka..właśnie nie wiem co miało na celu to badanie bo chyba nie wywołanie porodu
Dziwne to było.
Doświadczyłam tego samegoAczkolwiek w moim przypadku miało to miejsce w szpitalu. Jak lekarz wziął ogromnych rozmiarów metalowy wziernik (bo małych zabrakło) to wiedziałam, że nie będzie miło. Później było już tylko gorzej
-
NASTA wrote:Tak, mi nawet trochę krwi poleciało po badaniu, dodatkowo czułam dyskomfort przy chodzeniu i przy przewracaniu się na drugi bok podczas leżakowania.
No właśnie wiem, że tak robią np na izbie przyjęć jak ktoś jest po terminie. Specjalnie podczas badania coś porusza żeby szybciej rozwinąć akcje porodowa ale po co on mi to wczoraj zrobił na wizycie to nie wiem..
NASTA a teraz już Ci minął ten bol czy wciąż się utrzymuje?Laureczka25 -
Laureczka, ale Ty jak pisałaś przenosiłaś 1 ciąże, poza tym krótka szyjka jeśli nie występują skurcze i częste twardnienia to nic złego. Ja mam czasem takie twardnienia że czuję ciągnięcie nie tylko brzucha ale nawet właśnie tam w środku. Spokojnie myślę, że lekarz wie co robi.