X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue zgadza się. Jakby wystawalo to bym jechała. Masz rację nie wiadomo co jest prawidłowe a co nie.

Co do pasów to dostałam w spadku, ale nie wiem czy będę używać.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Katiś. Teraz pewnie będzie się wszystko obniżało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 22:15

Katiś lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis moj szym od poczatku ciazy sie smial ze wklada tam palec a tam jakas szafa na suficie i ze ktos mu tam przemeblowanie zrobil. Wiec mysle ze u ciebie to tez szafa :-)

Dobranoc dziewczynki. Milego wieczoru.

Katiś lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy życzę :)

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Dziewczęta a kupowalyscie smoczki???;)
    ja mam smoczek i dziś będąc w odwiedzinach u bratowej w szpitalu nabrałam przekonania, że taki smoczek to wielkieee dobro! Malutka chciała ciągle ssać, więc bratowa nawet siku nie mogła wstać. Smoczek w buźkę i w końcu młoda mamuśka mogła się ogarnąć :)

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Powiedzcie mi czy pod koniec ciąży szyjka jest nisko? Tak prawie przy ujściu ?
    Katiś no ja to się nie znam wsadzam codziennie luteinę najgłębiej jak mogę palcem wskazującym i szczerze nic nie wyczułam, tzn. szyjki. Choć przyznam ja jej nie szukam bo nawet bałabym się teraz jej dotknąć. Jedyne co zauważyłam mam tam chyba ostatnio ogólnie więcej luzu :-) no to tak intymnie Ci powiem :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lara :) więc u mnie może serio zaczyna się obniżać wszystko. Hmmm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis wyczuwam ja wkladajac palec. Czasem jest blizej ujscia, czasem dalej. To zalezy od pozycji w ktorej sie znajduje. Nawet jak czasami siedze to czuje, ze tak jakby sie ugina.

Wysokosc polozenia szyjki zalezy chyba tez od dnia cyklu w którym się znajdujemy, ale teraz to nas chyba nie dotyczy.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza gratulacje!! Odpoczywajcie i cieszcie sie soba!!

Nie jestem w stanie Was nadrobic. Uciekam spac, jutro zajrze. Dobranoc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś ja widzę, że Ty się już ostro szykujesz na porodówkę, kochana- Twoja Pola to nawet 3 tyg. jeszcze może posiedzieć w brzuszku :)

A co do smoczków to ja już mam zapakowany w torbie do szpitala. Wyparzyłam go i włożyłam do specjalnego pudełka na smoczki (też wyparzonego) :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia mnie też ono nie rajcuje i jakoś czasami tak dziwnie się czuję jak o tym pomyślę, taki jakiś wstyd, że będę jadłodajnią, ale odrzucam co z całych sił by się nie zablokować bo oczywiście bardzo chcę karmić. Po pierwsze dla zdrowia mojego syncia, po drugie dla kasy no bo mm to dużo kosztuje, po trzecie z czystej wygody, żeby mieć mniej roboty, a więcej czasu dla siebie.

Laurka, megg, Pia Gizela lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o karmienie przy ludziach w miejscach publicznych no to ja akurat będę się zasłaniać lub wychodzić no to jednak pokazanie cycka, więc się wstydzę. Lubię też gdy inni robią to dyskretnie. Wiem i widzę, że ktoś karmi ale na tyle dyskretnie, że nie widzę cyca z całą brodawą.
    Co do przebierania w restauracji to jestem cięta,kupa to kupa i koniec, jeśli bym przy jedzeniu gówno poczuła i zobaczyła, że ktoś dziecko przebiera zwróciła bym uwagę i koniec i kropka. Na szczęście nie miałam takiej sytuacji.
    Ja również nie zafunduję czegoś takiego innym w restauracji. W końcu jak dziecię małe to jakiś wózek jest więc można gdzieś odjechać, nawet jak nie ma przewijaka. No a jak dziecko chodzi to już w ogóle łatwiej bo można jakoś na stojąco.

dorocia2324 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny martwi mnie usg, które mi robiono w poniedziałek w szpitalu (34tyg 4dni). Mianowicie wymiar BPD odpowiada 37tygodniowi a FL odpowiada 32tyg 2dniu :/:(
    Ogólnie wszystkie pomiary ma w granicach 90centyla, ale ta kość udowa (FL) jest na poziomie 5 centyla...

zna się ktoś na tym?? proszę :(

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, ile Wy naskrobałyście....

Ja mleka na razie kupować nie będę, smoczek zakupiłam z Avent.

Wróciliśmy niedawno od znajomych i chyba pora spać.
    Dobranoc

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała taki pas po porodzie no ale nie wiem jak dobrać rozmiar.

Smoczuś mam jeden uspokajający z Lovi dostałam na warsztatach z bezpiecznego malucha to na razie tyle.

Mleka MM też nie kupuję, zobaczę jak będzie z laktacją, a w szpitalu powiedzieli, że nie muszę oni mają takie malutkie buteleczki. Jak coś będzie nie halo, m pojedzie i kupi co nam doradzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 23:18

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Ja bym chciała taki pas po porodzie no ale nie wiem jak dobrać rozmiar.

Smoczuś mam jeden uspokajający z Lovi dostałam na warsztatach z bezpiecznego malucha to na razie tyle.

Podobno taki rozmiar jak nosiło się przed ciążą, jeśli M to kupić pas M np. Ale nie dam sobie głowy uciąć, że taki rozmiar jest najlepszy.
    Zapłaciłam 50 zł za swój, jak będzie luźniejszy to kupie drugi mniejszy później.

Lara 82 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja będę też karmić trochę z egoistycznych pobudek - łątwiej dojdę do figury (schudnę) po porodzie, jak dziecia pokarmię ;)
    No ale Mama mnie karmiła piersią, więc ja swoje dziecko też chce :)
    Generalnie temat rzeka :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam kilo mandarynek :)

Laurka lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK, wiesz ja jak byłam w Katowicach w szpitalu to mi robili USG i nawet pokrywało się z tym u mojej Gin. Ale jak mi zrobili w cz-wie w 19tc to tak jakoś zawyżyli wszystko, że na II prenatalnym 3 zy 4 tyg później młody nie był taki duży. Ja myślę, że oni czasem mają gorszy sprzęt w tych szpitalach i zależy kto mierzy. Mój też ma wymiar główki do przodu w tc, a wymiar kości udowej kilka dni do tyłu. Ale wszystko jest w granicach normy i raz to porównałam, a potem przestałam. Stwierdziłam, że już dla mnie nie ma to znaczenia, a lekarz ma obowiązek mówić prawdę nawet najgorszą.
    A potem tak patrzę na męża, a młody do niego podobny jak nie wiem i mój m, nie jest jakiś wysoki i nie ma na pewno długich nóg, więc i dziecko musi być do kogoś podobne.

Lady już nic nie sprawdzaj, dzidzi musi przyrastać, choć trochę bo to ważne, poziom AFI jest teraz ważny, przepływy i łożysko, no i te nasze szyjki. A tak wszystkie dzidzi już muszą być oki.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    Dziewczyny martwi mnie usg, które mi robiono w poniedziałek w szpitalu (34tyg 4dni). Mianowicie wymiar BPD odpowiada 37tygodniowi a FL odpowiada 32tyg 2dniu :/:(
    Ogólnie wszystkie pomiary ma w granicach 90centyla, ale ta kość udowa (FL) jest na poziomie 5 centyla...

zna się ktoś na tym?? proszę :(

przy wymiarach powinnaś mieć jeszcze stosunek fl/ac
    i fl do bpd zobacz czy mieścisz się w przedziale, poza tym zawsze jest błąd pomiaru, a jak nie to dziecko ma jeszcze czas żeby wyrównać.

Ja miałam usg 34tc i 2d i bpd odpowiada 37tc i 6d a fl odpowiada 36tc i 3d
    wszytskie wymiary na poziomie 78 centyla

‹‹ 1821 1822 1823 1824 1825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ