Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Francuska25 wrote:Dziewczęta a kupowalyscie smoczki???Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Katiś wrote:Powiedzcie mi czy pod koniec ciąży szyjka jest nisko? Tak prawie przy ujściu ?
no to tak intymnie Ci powiem
-
nick nieaktualnyKatis wyczuwam ja wkladajac palec. Czasem jest blizej ujscia, czasem dalej. To zalezy od pozycji w ktorej sie znajduje. Nawet jak czasami siedze to czuje, ze tak jakby sie ugina.
Wysokosc polozenia szyjki zalezy chyba tez od dnia cyklu w którym się znajdujemy, ale teraz to nas chyba nie dotyczy. -
Katiś ja widzę, że Ty się już ostro szykujesz na porodówkę, kochana- Twoja Pola to nawet 3 tyg. jeszcze może posiedzieć w brzuszku
A co do smoczków to ja już mam zapakowany w torbie do szpitala. Wyparzyłam go i włożyłam do specjalnego pudełka na smoczki (też wyparzonego)
-
Co do karmienia mnie też ono nie rajcuje i jakoś czasami tak dziwnie się czuję jak o tym pomyślę, taki jakiś wstyd, że będę jadłodajnią, ale odrzucam co z całych sił by się nie zablokować bo oczywiście bardzo chcę karmić. Po pierwsze dla zdrowia mojego syncia, po drugie dla kasy no bo mm to dużo kosztuje, po trzecie z czystej wygody, żeby mieć mniej roboty, a więcej czasu dla siebie.
Laurka, megg, Pia Gizela lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o karmienie przy ludziach w miejscach publicznych no to ja akurat będę się zasłaniać lub wychodzić no to jednak pokazanie cycka, więc się wstydzę. Lubię też gdy inni robią to dyskretnie. Wiem i widzę, że ktoś karmi ale na tyle dyskretnie, że nie widzę cyca z całą brodawą.
Co do przebierania w restauracji to jestem cięta,kupa to kupa i koniec, jeśli bym przy jedzeniu gówno poczuła i zobaczyła, że ktoś dziecko przebiera zwróciła bym uwagę i koniec i kropka. Na szczęście nie miałam takiej sytuacji.
Ja również nie zafunduję czegoś takiego innym w restauracji. W końcu jak dziecię małe to jakiś wózek jest więc można gdzieś odjechać, nawet jak nie ma przewijaka. No a jak dziecko chodzi to już w ogóle łatwiej bo można jakoś na stojąco.dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny martwi mnie usg, które mi robiono w poniedziałek w szpitalu (34tyg 4dni). Mianowicie wymiar BPD odpowiada 37tygodniowi a FL odpowiada 32tyg 2dniu
Ogólnie wszystkie pomiary ma w granicach 90centyla, ale ta kość udowa (FL) jest na poziomie 5 centyla...
zna się ktoś na tym?? proszęMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Ja bym chciała taki pas po porodzie no ale nie wiem jak dobrać rozmiar.
Smoczuś mam jeden uspokajający z Lovi dostałam na warsztatach z bezpiecznego malucha to na razie tyle.
Mleka MM też nie kupuję, zobaczę jak będzie z laktacją, a w szpitalu powiedzieli, że nie muszę oni mają takie malutkie buteleczki. Jak coś będzie nie halo, m pojedzie i kupi co nam doradzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 23:18
-
Lara 82 wrote:Ja bym chciała taki pas po porodzie no ale nie wiem jak dobrać rozmiar.
Smoczuś mam jeden uspokajający z Lovi dostałam na warsztatach z bezpiecznego malucha to na razie tyle.
Podobno taki rozmiar jak nosiło się przed ciążą, jeśli M to kupić pas M np. Ale nie dam sobie głowy uciąć, że taki rozmiar jest najlepszy.
Zapłaciłam 50 zł za swój, jak będzie luźniejszy to kupie drugi mniejszy później.Lara 82 lubi tę wiadomość
-
LadyMK, wiesz ja jak byłam w Katowicach w szpitalu to mi robili USG i nawet pokrywało się z tym u mojej Gin. Ale jak mi zrobili w cz-wie w 19tc to tak jakoś zawyżyli wszystko, że na II prenatalnym 3 zy 4 tyg później młody nie był taki duży. Ja myślę, że oni czasem mają gorszy sprzęt w tych szpitalach i zależy kto mierzy. Mój też ma wymiar główki do przodu w tc, a wymiar kości udowej kilka dni do tyłu. Ale wszystko jest w granicach normy i raz to porównałam, a potem przestałam. Stwierdziłam, że już dla mnie nie ma to znaczenia, a lekarz ma obowiązek mówić prawdę nawet najgorszą.
A potem tak patrzę na męża, a młody do niego podobny jak nie wiem i mój m, nie jest jakiś wysoki i nie ma na pewno długich nóg, więc i dziecko musi być do kogoś podobne.
Lady już nic nie sprawdzaj, dzidzi musi przyrastać, choć trochę bo to ważne, poziom AFI jest teraz ważny, przepływy i łożysko, no i te nasze szyjki. A tak wszystkie dzidzi już muszą być oki. -
nick nieaktualnyLadyMK wrote:Dziewczyny martwi mnie usg, które mi robiono w poniedziałek w szpitalu (34tyg 4dni). Mianowicie wymiar BPD odpowiada 37tygodniowi a FL odpowiada 32tyg 2dniu
Ogólnie wszystkie pomiary ma w granicach 90centyla, ale ta kość udowa (FL) jest na poziomie 5 centyla...
zna się ktoś na tym?? proszę
przy wymiarach powinnaś mieć jeszcze stosunek fl/ac
i fl do bpd zobacz czy mieścisz się w przedziale, poza tym zawsze jest błąd pomiaru, a jak nie to dziecko ma jeszcze czas żeby wyrównać.
Ja miałam usg 34tc i 2d i bpd odpowiada 37tc i 6d a fl odpowiada 36tc i 3d
wszytskie wymiary na poziomie 78 centyla