X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już idę spać, ale wcześniej wycieczka do kuchni po jakąś kanapeczkę :)
    Dobranoc :)

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie mam dziecko wymiarami o jakieś 1,5-2 tyg do przodu

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Sue to po czwarte do figury trzeba wrócić i moich 55 kg, to kolejny mój powód do KP. Nie jesteś sama Ty "egoistko" ;-)

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że nie jestem sama :) Ja muszę wrócić do moich 53 :) a jakby się mniej udało, to suuuuper ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK ja bym sie chyba jakos zasadniczo nie przejmowala, przykladowo moj gin w gamecie jak mi robil usg ostatnio a on tobi tak bardzo dokladnie i wogole rozne rzeczy sprawdza to wyszla waga 2480 i bylo to ok 2 tyg temu a wczoraj bylam u tgo gina ze szpitala do porodu i mu wyszla waga 2400 :p ale usg jak patrzylam jak robil to makabra tak na dwal se pomachal, zdjecie jakosci marnej wiec wogole sie tymi rzeczami nie przejmuje :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow jak się dziś wyspałam to mi się spać nie chce ale jeszcze pomyślę co Wam miałam napisać i dopiero pójdę spać.

relge6yd3cl8y0me.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero was nadrabiłam... :)
    Ją chce karmić piersia ,ale czy będzie mi to dane okaże się po porodzie :):)

Ją od wczoraj zaliczam intensywne spacery tak ,że aż pod brzusze boli i nogi zaczynaja dretwiec :/

Zazdroszcze tym co mogą spać ... ją się pewnie będę męczyć do 2 znowu...

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • asia888 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zjadlam galaretke z bita smietana ;p

i policzylam najmniejsze ciuszki jakie mam 56, i wyszlo 30 body..... i niedobor pajacow :/ tesciowa miala mi kupic w prezencie pajace to kupila 10 body i mam juz 40 body ludzie....masakra chyba musze to jakos powymieniac w sklepie bo to bez sensu kompletnie ta moja 'wyprawka'

dziewczyny nie przejmujcie sie pomiarami napewno wszystko jest dobrze! u mnie nawet nie mowia pomiarow zadnych :) teraz juz jest duzy prog bledu jak maluszek taki duzy i scisniety mysle ze te pomiary nie sa juz tak miarodajne na tym etapie

Laurka lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia ja tez niedlugo planuje zaczac intensywne spacery i inne aktywnosci :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Gusia ja tez niedlugo planuje zaczac intensywne spacery i inne aktywnosci :)
    Wczoraj zaliczylam 3h a dziś troszkę krótszy ...

asia888 lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj z okazji piątku piekę po nocy ciasto, bo tak mi się zachciało. I tak zasnąć bym nie mogła :)

Co do karmienia piersią to ja to widzę jako taki mój wyjątkowy czas z dzieciaczkiem. Taki naturalny, czysty instynkt i miłość macierzyńska, gdzie będziemy tylko my dwoje, patrzeć sobie w oczy :) Nikt inny mnie w tym nie zastąpi i to sprawia że czuję że przez to nasza więź jest wyjątkowa :) Nie żebym uważała, że karmiąc butelką nie ma się wyjątkowej więzi czy miłości macierzyńskiej broń boże! Tak tylko sobie myślę już o tym karmieniu i się na nie cieszę :)

A publicznie też raczej będę się krępowała karmić i wolę, jak już będzie taka potrzeba gdzieś móc się schować w kątku czy chociaź zakryć. A w domu, jeśli będą jacyś goście to będę wychodzić do drugiego pokoju. Sama też chcę mieć spokojną i przytulną atmosferę do tego bez gapiów.

Laurka lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, jeśli chodzi o Twoją chorobę to piszesz, że jutro sobie coś kupisz, no myślę, że nie sama osobiście. Ty nigdzie nie wychodź przez kilka kolejnych dni tym bardziej do przychodni czy apteki. To miejsca licznych zarazków i sobie tylko dokładasz, teraz tylko domowa izolatka.
    I musisz uzbroić się w cierpliwość teraz bo to szybko nie przejdzie, ale przejdzie tylko w ciąży to dłużej trwa.
    Zmniejsz sobie też troszkę temp w domu do tego wszystkiego, lepiej się oddycha, tylko nie otwieraj okien.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi i Ash piękne pokoiki super po prostu.

Ash a skąd jest ten miś na ścianie podoba mi się?

kafabi, ash lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska a no wlasnie, uczulenie na laktoze. Wypadki chodza po ludziach i nie zawsze sie da. Potepiac tez nikogo nie potepiam, raczej sie czasami po prostu troche dziwie. "Nie chciala piersi, wiec dalismy butelke i juz. Po co sie przejmowac?" Slowa mojej kuzynki. Nie ogarniam. A probowala? Podjela wysilek? Jakas konsultacja? Cokolwiek? Przeciez malo co w zyciu wychodzi natychmiast za pierwszym razem. Raczej wszystkiego trzeba sie nauczyc. Ja bym tak nie postapila, ale to nie znaczy, ze potepiam, bo coreczka mojej kuzynki ma teraz niecale 3 latka i jest zdrowym, radosnym dzieckiem. Jesli mama sie kieruje dobrem dziecka, a nie tylko swoim wlasnym wygodnictwem, to sie szanuje cudza decyzje nawet, jesli ma sie inne poglady. Prosta sprawa :)

Mi nie bedzie dane byc z moim dzieckiem dlugo w domu, wiec zalezy mi, zeby ten wysilek podjac i karmic piersia w tych kilku pierwszych miesiacach, ktore bede miala do dyspozycji. Chce cos mojemu dziecku z siebie dac. Ot tyle.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nigdy nie badalam swojej szyjki i lekarze tu tez mi nic nie badaja, wiec ten temat jest dla mnie jak z kosmosu. Fajnie Wy umiecie wyczuc zmiane.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zastalam pudlo z fotelem do karmienia na ganku jak przyjechalam do domu. Musialam sama wciagnac je do srodka, choc latwe, to nie bylo, bo nie zostawie go przeciez na kolejnych 8 godzin na mrozie i w potencjalnym sniegu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zjadlam kilka Pringlesow, nastepnie kilka grzybkow w panierce z piekarnika ze smietana i szczypiorkiem, a na koniec dopchnelam czterema lyzeczkami lodow czekoladowych. Zastanawiam sie czy bede miala sensjacje zoladkowe po takim kombosie.

Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia888 ja ostatnio ciagle wcinam galaretke :]
    Ale z tymi ubrankami to szalenstwo. Wy wszystkie tyle macie? Ja mam po 5-7 par tak, zeby na pierwszy miesiac bylo. I tak ciagle bede prac i tak. A ze nie wiem ani jak duze bedzie moje dziecko, ani nie znam plci, to stwierdzialm, ze wiecej sie dokupi jak juz z nami bedzie ;] Na poczatek potrzebne tylko tyle, zeby przetrwac ;]

Penelope, asia888 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka gdyby nie koleżanki to też bym tylko tyle miała ubranek, bo dużo nie kupowałam nowych, może z 10 komplecików. Ale potem jedna kol. odsprzedała mi po synku za 100zł, tak gigantyczną torbę, że szok. Druga pożyczyła też wielką torbę, do tego szwagierka pożyczyła i się normalnie w szafie nie mieszczę. Jeszcze więcej bym miała ale musiałam odmawiać no bo to już za dużo.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie też nie mam mam jakichś zatrważających ilości ciuszków. Tych najmniejszych mam najmniej, tak jakos wyszło. Nic, jak nie nadążę z praniem to się dokupi w 15 minut w miasteczku.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym u mnie cisza. Nic się nie zapowiada a jeszcze trochę byłam zła dziś i postanowiłam się z lekka zacząć forsować. . Dziś byłam w mieście i celowo torbiszcza wręcz dzwigalam na 3 poziom parkingu, potem kolejne z Tesco.
    Wczoraj byłam u położnej, dwa tygodnie temu badała palpacyjnie i mówiła ze główka na dole w stronę kanału, wczoraj już się tak nie cieszyła i mówiła że główka nie jest w kanale. A najgorsze to to że ja jej nie zapytałam co to w sumie znaczy i co w związku z tym. Dziś kupiłam piłkę i siedzę robiąc koliste ruchy miednicy bo wyczytałam że pomaga żeby się główka prawidłowo usadowiła. Jutro w planie mycie podłóg na kolanach bo ponoć ta pozycja też pomaga. Nie wiem czy jeśli główka nie jest w kanale rodnym to czy w ogóle akcja porodowa może się sama zacząć, czy wody odejść. Położna od dziś na urlopie. Żałuję że nie wypytalam o szczegóły ale jakoś w ogóle wizyta biegusiem była. I tyle u mnie.

Laurka lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dla poprawy humoru zjadłam trochę czekolady, już wiem jak naprawić te moje zj.. włosy. Żal i smutek, bo były piękne długie, a teraz muszę je na maksa skrócić, żeby wyrównać.
    Boli mnie w klatce piersiowej od tego kaszlu... :(

Idę spać, może dziś wcześniej zasnę :)

Penelope, piłka, okna umyj, spaceruj + trochę seksu i może się zacznie ;)

Penelope lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, z seksu nici, mąż nie chce, boi się, ostatni raz był 12 maja jak poczęliśmy Zdziebąda, potem wyjechałam a potem okazało się że jestem w ciąży. Na początku strach żeby dotrwać do 12 tygodnia a potem już nie bo dalej strach (tym bardziej że nie miałam żadnego badania ginekologicznego przez całą ciążę) więc trochę się byliśmy. Dziś namawiałam męża ale nie bardzo mu się widzi żeby tym sposobem coś przyspieszać. Wiec mu powiedziałam że skoro tak to pewnie następny raz będzie znów 12 maja, na urodziny Jego, raz w roku, a co, niech ma chłopak ;)

Sue, gusiaa, Asiaa1201, megg, Angélique89 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 1822 1823 1824 1825 1826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ