X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tym oto pięknym akcentem mowię Wam dobranoc może uda mi się choć na chwile zamknąć oczy ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • megg Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spijcie dziewczyny a ja wstałam juz i nie wiem co ze sobą zrobić :-)
    To dzień dobry

Fedra lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ja nie spoe choc bardzo mi sie chce ale mam tak sucho w nosie ze az ciezko mi sie oddycha, uzylam masci majerankowej psiknelam woda morska a tam dalej pustynia :/ m wlaczyl nawilzacz powietrza inzobaczymy, poszlam do salonu by mu nie przeszkadzac w snie bo sie mecze i mecze tym odychaniem, salie jak jakas starsza babka :/ jak nie katar z rana to teraz pustynia ... Grrr :( wogole w sypialni mamy kaloryfer zakreconh a jest tam tak goraco, jak sprawdzam to 22 st a nawet i wiecej bywa... Nie wiem moze to sasiedzi tak piecuja nad i pod nami:/ znowu wiec dzis bede badac caly dzien przez taka meke w nocy :/
    Powiem Wam ze jak Was czytam to mam podobnie aptopos wiary ze jestem w ciazy :) mimo ze nie staralismy sie jakos strasznie dlugo bo 3 m naturalnie, potem juz porobilam badanja bo cos mnie niepokoilo a tam wynik za wynikiem jak wyrok prawie.. Fsh prawie 30! Amh niskie.. Normalnie wyniki jak na menopauze w wieku 29 lat, zalamka i rozpacz ze nigdy nie bede mama a przeciez cale zycie zylam zdrowo, nigdy nie palilam pilam tez nie jakos duzo a tu takie strzaly... I gdy udalo sie dzieki iui , a juz bylam nastawiona na ivf ( oczywiscie komercja bo na rzadowe z takimi wynikami to mozna pomarzyc, nie mowiac o okresie staran w moim przypadku musialabym miec 24 m udokumentowane...)to nie moglam uwierzyc, nawet teraz tak mam ze budze sie i odkrywam koldre i sprawdzam ze mam brzuszek, a jak jeszze mnie obudzi kopnieciem to poprostu nie wierze w swoje szczescie:) mimo ze to juz 9 miesiac widac to golym okiem ze w ciazy jestem to nadal mam chwile ze do mnie to nie dociera ze bede mama :) ze sie udalo i nasze zycie wypelni takie szczescie:) przez dlugi czas podczytywalam forum ivf i zmagania dziewczyn z sukcesami i porazkami... I choc sie tak nie udzielalam to mam wrazenie ze wszystkie historie znam i razem je przezywalam i kibicowalam bo wiedzialam ze zaraz dolacze do tego watku :) oj trafilo mi sie jak slepej kurze ziarno :p

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja też mam pustynię w nosie :( I obudziłam się z bólem głowy.
    Budziłam się dziś równo co 2h na siku, na szczęście od razu udawało się zasnąć, więc nawet się wyspałam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj śniła Cath, ale bez męża, więc nikt nikogo nie wyganiał ;) ;)
    Byłyśmy u mnie i chyba obie już nie w ciąży :)

megg, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny.
    Ja spalam gora 4 godz dzisiejszej nocy...
    Wiec zaraz cos zjem i ide znow probowac zasnac

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra podsumowalas pięknie ;**

Gosia co my od tej Cath chcemy hehe ;)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł :D
    Co ja laski was tak nawiedzam w tych snach :D

Gosiak, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam. Zjadłam śniadanie i nie mam już sił! Muszę jeszcze odkurzyć i się wyszykować, bo dziś jadę na konferencję zawodową :)

Dziewczyny jak przez całą ciążę nie miałam zachcianek tak od 2 tygodni tylko pączki mi w głowie :D

Gosiak, asia888, Laurka, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam straszne bole miesiaczkiwe :/ co sie nie obrócę to jeszcze bardziej dokuczają. A do tego Tylek mnie strasznie boli (?) tu zagadka bo od czego?

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam. Widzę że nocą tutaj też tętni życie. Dobrze, dobrze będzie co robić podczas nocnych karmien :D

Gosiak, Penelope, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mam straszne bole miesiaczkiwe :/ co sie nie obrócę to jeszcze bardziej dokuczają. A do tego Tylek mnie strasznie boli (?) tu zagadka bo od czego?
    Mam koleżankę, która mówiła, że pod koniec ciąży tak bolała ją kość ogonowa, że nie mogła siedzieć praktycznie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mam koleżankę, która mówiła, że pod koniec ciąży tak bolała ją kość ogonowa, że nie mogła siedzieć praktycznie.
    No mnie tak wlasnie boli jakbym caly wczorajszy dzien siedziala. Nie wiem czy mięśnie czy kości ! Masakra. Ludzie ta końcówka ciąży jest okropna!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela ja mam znow zachcianke od jakiegos czasu na ciasto francuskie. Szczegolnie na moje ulubione koperty. Cos wspanialego <3

Mi najbardziej z koncowki ciazy denerwuje to ze nie moge spac....Potem jestem nie do zycia. Wiem ze przy malym dziecku tym bardziej nie bede mogla sobie pozwolic na spokojny sen dlatego chcialabym chociaz na koniec moc dobrze sypiac a tu lipa...Nie da sie w zaden sposob ulozyc. Czasami spie niemal na siedzaco bo jest mi tak lepiej niz na lezaco. Ale nie tylko o pozycjchodzi ale o to ze spac sie po prostu nie da...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 08:45

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kość ogonowa boli jak długo posiedze tak na prosto czyli na krześle, gdzie zachowuje się kat prosty.

• cath Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nigdy nie bylam jakas mega maruda! :/ nie doszukiwalam sie chorób i objawów ale teraz jak mnie wszystko boli to aż musze pomarudzić ! :/ nie no uciazliwa końcówka mojej ciąży! Bardzo sir ciesze ze to juz końców i wg ze bedzie dzidzia. I tego się trzymam.

Ogolnie dzis jest 13 dni do planowanego terminu. Jak ten czas zapierdziela szok!

asia888, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam jakiegoś doła. Sama nie wiem czemu. Jestem zdrowa, dzidzia też, mam co jeść i gdzie mieszkać, T mnie kocha, a jednak mam doła psychicznego. Niech któraś dziś urodzi to humor Bedzie lepszy :)

• cath Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    A ja dziś mam jakiegoś doła. Sama nie wiem czemu. Jestem zdrowa, dzidzia też, mam co jeść i gdzie mieszkać, T mnie kocha, a jednak mam doła psychicznego. Niech któraś dziś urodzi to humor Bedzie lepszy :)
    Ja mam taki humor od trzech dni. A mój M tak mnie wkurza nawet tym ze oddycha! Co nie zrobi mam jakiegoś nerwa co nie powie najchętniej bym mu w łeb przyłożyła! Masakra!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doby.
    Nocna zmiane tez ciezko nadrobic.

Ja odpukac ostatnio spie. Padam ok 23 i spie do rana czasem z jedna przerwa na siku. Ale juz od dawna zalozylam ze max 21 pije ostatni kubek herbaty i jest to Melisa.

Pogoda w Gdansku koszmar :(
    Moj kochany pojechal do pracy, ja juz na kanapie leze i do 13 nic nie robie bo potem jedziemy do Mama I Ja i na obiad ze znajomymi. Musze sie oszczedzac.

derii84 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zamiar leżeć co najmniej do 13-14, mój M. zaraz jedzie na strzelnicę, obiad mam przygotowany, więc tylko podgrzać i ugotować kluseczki.
    Na 18:00 jedziemy na ostatnią przed porodem wizytę do mojego tybetańskiego doktora.
    Oj, dziś mu pomarudzę trochę :P

derii84, cath lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1824 1825 1826 1827 1828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ