X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota gratulacje! Czekamy na zdjęcie ksiezniczki

Mój mały jest ułożony pośladkowo i na obrót chyba małe szanse

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest : jesli nie jestesmy po slubie to czy ojciec dziecka sam moze zalatwic sprawe w urzedzie miejskim czy musimy byc razem??

Od wczoraj wieczora mam jakas galarete w majtach i nie wiem czy dotrwam do lutego. Musze wszystko ogarnac teraz :/ chce dokumenty do macierzynskiego wypisac, deklaracje przygotowac do wyslania. zaczynam peniac...

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj noc nie przespana jakis dziwny bol calego dolu brzucha nawet nie byl to bol miesiaczkowy... Jakis taki dziwny.

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia musicie razem.

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota gratuluję <3 trzymaj się tam,lada moment Niunie Ci przyniosą :-*

Groszku,jeżeli to już "to",trzymam mocno kciuki :-)

Megg koleżanka też miała poprzecznie jakoś w tym tyg,niunia się obróciła :-D.

Gosiak kuruj się!!

Angelcia no stres,ludzie tak mają. A ja mam nadzieję,ze narodziny Ady wszystko zmienią na lepsze.

megg lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Dziewczyny jak to jest : jesli nie jestesmy po slubie to czy ojciec dziecka sam moze zalatwic sprawe w urzedzie miejskim czy musimy byc razem??
    Może załatwić sam.
    https://www.msw.gov.pl/pl/sprawy-obywatelskie/rejestracja-stanu-cywi/35,Akt-urodzenia.html

Patrycja20, AsiaSzw lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Gosia super info ja ostatnio jak sie dowiadywalam to nie mila Pani oznajmila mi ze musimy byc razem.

Gosiak lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :))
    Stokrotka gratulacje:)
    Groszek oby to było już to :D informuj nas...

Ja już jestem przerażona tym że zaczynamy się rozpakowywac...

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dziekuje za linka.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszytskim!
    Stokrota gratulacje!!!!!!

J nie spałam do 3 bo tak mi zatkało 1 dziurkę, że nie byłam w stanie usnąć. Dopiero po wpuszczeniu kropli zasnęłam i spałam do 9:40 :-)
    Gosiak jak czujesz, że coś ci zalega w zatokach to trzeba sie tego pozbyć. Ja właśnie próbuję nowa metodę. Po każdych kroplach nasivin musze wpuszczać mucofluid na rozpuszczenie badziewia. Potem chwila przerwy - jakies tam rzadkie smarki lecą, ale potem robię inhalację 1-2min z majeranku i tymianku - znowu smarkanie i potem oczyszczanie sola fizjologiczną. I trochę sie pozbywam tego badziewia. Te inhalacje to będę robiła chyba 5 razy dziennie. Szału jeszcze nie ma, ale jakby nos trochę bardziej czysty. Jeszcze cos siedzi mi na gardle i za cholere nie moge tego wyksztusić pomimo suropu wykrztusnego (co prawda to syrop dla dzieci) no ale może jeszcze 2-3 dni takiej kuracji i jakos to pódzie......

ZCo do zabierania dzieci do retauracji - mam mieszane uczucia. Zawsze mnie wkurzło, że drą dzioby albo przeszkadzają. Pewnie w głównej mierze to wina rodziców bo na zbyt wiele dzieciom pozwalają i ja tego nie popieram. Dziecko musi sie dostosowac do dorosłych w takich miejscach.
    A karmienie piersia to jestem za. Wiele razy widziałam jak babki karmia w miejscach publicznych tylko sie zasłaniaja jakąs chustka czy czym także nic kompletnie nie widać. A jak ludzie są tym zgorszeni to są hipokrytami. To im przeszkadza a nie przeszkadzaja reklamy prawie nagich modelek reklamujących bieliznę czy inne rajstopy - paranoja. Może jakby babka wyciagnęła cyca na wierzch i obnosiła się z tym to tak - to sa jednak intymne części i wg mnie nie należy się z nimi obnosic w miejscach punlicznych, tak jak z całowaniem sie itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - gdzie kupiłas to kółko poporodowe? podaj jakiegoś linka :-)
    Ja nie mam jeszcze przewijaka. Może w nastepny weekend przemeblujemy w końcu sypialnię i zobaczę wtedy czy się zmieści :-)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak - gdzie kupiłas to kółko poporodowe? podaj jakiegoś linka :-)
    Ja kupiłam tutaj: http://allegro.pl/show_item.php?item=4981894505
    a jeszcze znalazłam takie: http://allegro.pl/323-kolo-kolko-poporodowe-poduszka-i4994862937.html http://akpolbaby.pl/pl/akcesoria-dla-mam/3751-kolo-poporodowe-hearts-ty-i-my-5907738123009.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 10:47

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki ;]

• asia888 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z karmelowa inka :)

Strotka gratulacje!!!

Groszek trzymam kciuki!

Laurka u mnie ostatnio ciagle galaretka i budyn smietankowy :p

tak z tymi ciuzkami to masakra, ale akurat tak sie zlozylo ze podostawalam w tych najmniejszych rozmiarach mase, szczegolnie body, i jeszcze mi proponuja to odmawiam bo juz niemam gdzie tego trzymac, ciekawe czy wogle moj maly w ten rozmiar wejdzie z jego przewidywana duza waga, bo to beda cyrki :p

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota super, wielkie gratulacje <3 obyś szybciutko tuliła swoją córeczkę

Groszku kciuki mocno zaciśnięte ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie dzieje :) stokrota gratulacje!!! :)
    A ja dostalam info ze juz mkg odebrac zamowienie z gemini :p wiec w poniedzialk podjade ufff :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota gratulacje Michalinki! :)) Mam nadzieje ze jak najszybciej ja zobaczysz :)

Groszek trzymam kciuki ! Pisz na biezaco co i jak ;))

Szok codziennie juz jakies narodzinowe wiadomosci :O Az sie boje kiedy nadejdzie moja kolej

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bietka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka gratulacje dla ciebie i córeczki!

Groszek czyżby pessar aż tak dobrze do tej pory trzymał szyjkę? u mnie cisz mam nadzieję, ze jeszcze z tydzień. Trzymam za Ciebie kciuki i dawaj znać! :)

c7hyim7.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Sebzie, Stokrocie i trzymam kciuki za Groszka! Szczerze Wam powiem, ze Wam zazdroszcze - tak pozytywnie oczywiscie ;p

Ja mam dzis slaby dzien i jestem na nie. Plakac mi sie chce tak po prostu bez powodu. Gdyby sie dalo to dzis bym poszla urodzic. Mam takie same dolegliwosci jak i Wy, czyli bezsennosc, mokre gacie, jakies bole niewiadomo czego. Ogolnie jakos tak zle, ale czemu nie umiem powiedziec ;/ No i jeszcze mam durne uczucie, ze cos zapomnialam albo mialam zrobic. Ciagle mi sie cos kolacze z tylu glowy, ale nie mam pojecia co...
    To sie wyzalilam ;p
    Chyba uskutecznie jakis spacer na poprawe samopoczucia.

Jak idziecie do toalety i sie zalatwiacie czujecie napor na krocze? Siedzac na kanapie wydaje mi sie ze chce mi sie 2, bo brzuch tak mierzwi i kreci, a jak ide do wc to nic. Ja normalnie sie czuje na kibelku jakbym miala urodzic glowke i sie boje mocniej 'przec'.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek kciuki zacisniete :D
    Stokrotka Gratuluje :)
    Jejku dziewczyny coraz blizej do spotkania z naszymi maluchami az sie wierzyc nie chce pamietam jak dolaczylam do forum mowilam jejku aby do 12 tc pozniej do 20 ,30 itp a to juz dzis nowy 35 tc :D zlecialo jak nie wiem super ze te forum polecila mi siostra przynajmniej jakos czas mi zlecial z wami i moznz na was liczyc w kazdej sytuacji :*
    do cc zostalo mi 26 dni a donoszona bedzie 31 stycznia mam nadzieje ze wytrwam :D

nick nieaktualny, Lara 82, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 1826 1827 1828 1829 1830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ