Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak to jest : jesli nie jestesmy po slubie to czy ojciec dziecka sam moze zalatwic sprawe w urzedzie miejskim czy musimy byc razem??
Od wczoraj wieczora mam jakas galarete w majtach i nie wiem czy dotrwam do lutego. Musze wszystko ogarnac terazchce dokumenty do macierzynskiego wypisac, deklaracje przygotowac do wyslania. zaczynam peniac...
-
Stokrota gratuluję
trzymaj się tam,lada moment Niunie Ci przyniosą :-*
Groszku,jeżeli to już "to",trzymam mocno kciuki
Megg koleżanka też miała poprzecznie jakoś w tym tyg,niunia się obróciła.
Gosiak kuruj się!!
Angelcia no stres,ludzie tak mają. A ja mam nadzieję,ze narodziny Ady wszystko zmienią na lepsze.megg lubi tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Dziewczyny jak to jest : jesli nie jestesmy po slubie to czy ojciec dziecka sam moze zalatwic sprawe w urzedzie miejskim czy musimy byc razem??
https://www.msw.gov.pl/pl/sprawy-obywatelskie/rejestracja-stanu-cywi/35,Akt-urodzenia.htmlPatrycja20, AsiaSzw lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć wszytskim!
Stokrota gratulacje!!!!!!
J nie spałam do 3 bo tak mi zatkało 1 dziurkę, że nie byłam w stanie usnąć. Dopiero po wpuszczeniu kropli zasnęłam i spałam do 9:40
Gosiak jak czujesz, że coś ci zalega w zatokach to trzeba sie tego pozbyć. Ja właśnie próbuję nowa metodę. Po każdych kroplach nasivin musze wpuszczać mucofluid na rozpuszczenie badziewia. Potem chwila przerwy - jakies tam rzadkie smarki lecą, ale potem robię inhalację 1-2min z majeranku i tymianku - znowu smarkanie i potem oczyszczanie sola fizjologiczną. I trochę sie pozbywam tego badziewia. Te inhalacje to będę robiła chyba 5 razy dziennie. Szału jeszcze nie ma, ale jakby nos trochę bardziej czysty. Jeszcze cos siedzi mi na gardle i za cholere nie moge tego wyksztusić pomimo suropu wykrztusnego (co prawda to syrop dla dzieci) no ale może jeszcze 2-3 dni takiej kuracji i jakos to pódzie......
ZCo do zabierania dzieci do retauracji - mam mieszane uczucia. Zawsze mnie wkurzło, że drą dzioby albo przeszkadzają. Pewnie w głównej mierze to wina rodziców bo na zbyt wiele dzieciom pozwalają i ja tego nie popieram. Dziecko musi sie dostosowac do dorosłych w takich miejscach.
A karmienie piersia to jestem za. Wiele razy widziałam jak babki karmia w miejscach publicznych tylko sie zasłaniaja jakąs chustka czy czym także nic kompletnie nie widać. A jak ludzie są tym zgorszeni to są hipokrytami. To im przeszkadza a nie przeszkadzaja reklamy prawie nagich modelek reklamujących bieliznę czy inne rajstopy - paranoja. Może jakby babka wyciagnęła cyca na wierzch i obnosiła się z tym to tak - to sa jednak intymne części i wg mnie nie należy się z nimi obnosic w miejscach punlicznych, tak jak z całowaniem sie itp. -
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:Gosiak - gdzie kupiłas to kółko poporodowe? podaj jakiegoś linka
a jeszcze znalazłam takie: http://allegro.pl/323-kolo-kolko-poporodowe-poduszka-i4994862937.html http://akpolbaby.pl/pl/akcesoria-dla-mam/3751-kolo-poporodowe-hearts-ty-i-my-5907738123009.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 10:47
-
nick nieaktualny
-
Witam sie z karmelowa inka
Strotka gratulacje!!!
Groszek trzymam kciuki!
Laurka u mnie ostatnio ciagle galaretka i budyn smietankowy :p
tak z tymi ciuzkami to masakra, ale akurat tak sie zlozylo ze podostawalam w tych najmniejszych rozmiarach mase, szczegolnie body, i jeszcze mi proponuja to odmawiam bo juz niemam gdzie tego trzymac, ciekawe czy wogle moj maly w ten rozmiar wejdzie z jego przewidywana duza waga, bo to beda cyrki :p -
nick nieaktualnyStokrota gratulacje Michalinki!
) Mam nadzieje ze jak najszybciej ja zobaczysz
Groszek trzymam kciuki ! Pisz na biezaco co i jak)
Szok codziennie juz jakies narodzinowe wiadomosciAz sie boje kiedy nadejdzie moja kolej
Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Gratuluje Sebzie, Stokrocie i trzymam kciuki za Groszka! Szczerze Wam powiem, ze Wam zazdroszcze - tak pozytywnie oczywiscie ;p
Ja mam dzis slaby dzien i jestem na nie. Plakac mi sie chce tak po prostu bez powodu. Gdyby sie dalo to dzis bym poszla urodzic. Mam takie same dolegliwosci jak i Wy, czyli bezsennosc, mokre gacie, jakies bole niewiadomo czego. Ogolnie jakos tak zle, ale czemu nie umiem powiedziec ;/ No i jeszcze mam durne uczucie, ze cos zapomnialam albo mialam zrobic. Ciagle mi sie cos kolacze z tylu glowy, ale nie mam pojecia co...
To sie wyzalilam ;p
Chyba uskutecznie jakis spacer na poprawe samopoczucia.
Jak idziecie do toalety i sie zalatwiacie czujecie napor na krocze? Siedzac na kanapie wydaje mi sie ze chce mi sie 2, bo brzuch tak mierzwi i kreci, a jak ide do wc to nic. Ja normalnie sie czuje na kibelku jakbym miala urodzic glowke i sie boje mocniej 'przec'. -
Groszek kciuki zacisniete
Stokrotka Gratuluje
Jejku dziewczyny coraz blizej do spotkania z naszymi maluchami az sie wierzyc nie chce pamietam jak dolaczylam do forum mowilam jejku aby do 12 tc pozniej do 20 ,30 itp a to juz dzis nowy 35 tczlecialo jak nie wiem super ze te forum polecila mi siostra przynajmniej jakos czas mi zlecial z wami i moznz na was liczyc w kazdej sytuacji :*
do cc zostalo mi 26 dni a donoszona bedzie 31 stycznia mam nadzieje ze wytrwamSuri97, Lara 82, asia888, Fedra lubią tę wiadomość