X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota gratulacje! Czekamy na zdjęcie ksiezniczki

Mój mały jest ułożony pośladkowo i na obrót chyba małe szanse

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest : jesli nie jestesmy po slubie to czy ojciec dziecka sam moze zalatwic sprawe w urzedzie miejskim czy musimy byc razem??

Od wczoraj wieczora mam jakas galarete w majtach i nie wiem czy dotrwam do lutego. Musze wszystko ogarnac teraz :/ chce dokumenty do macierzynskiego wypisac, deklaracje przygotowac do wyslania. zaczynam peniac...

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj noc nie przespana jakis dziwny bol calego dolu brzucha nawet nie byl to bol miesiaczkowy... Jakis taki dziwny.

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia musicie razem.

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota gratuluję <3 trzymaj się tam,lada moment Niunie Ci przyniosą :-*

Groszku,jeżeli to już "to",trzymam mocno kciuki :-)

Megg koleżanka też miała poprzecznie jakoś w tym tyg,niunia się obróciła :-D.

Gosiak kuruj się!!

Angelcia no stres,ludzie tak mają. A ja mam nadzieję,ze narodziny Ady wszystko zmienią na lepsze.

megg lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Dziewczyny jak to jest : jesli nie jestesmy po slubie to czy ojciec dziecka sam moze zalatwic sprawe w urzedzie miejskim czy musimy byc razem??
    Może załatwić sam.
    https://www.msw.gov.pl/pl/sprawy-obywatelskie/rejestracja-stanu-cywi/35,Akt-urodzenia.html

Patrycja20, AsiaSzw lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Gosia super info ja ostatnio jak sie dowiadywalam to nie mila Pani oznajmila mi ze musimy byc razem.

Gosiak lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :))
    Stokrotka gratulacje:)
    Groszek oby to było już to :D informuj nas...

Ja już jestem przerażona tym że zaczynamy się rozpakowywac...

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dziekuje za linka.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszytskim!
    Stokrota gratulacje!!!!!!

J nie spałam do 3 bo tak mi zatkało 1 dziurkę, że nie byłam w stanie usnąć. Dopiero po wpuszczeniu kropli zasnęłam i spałam do 9:40 :-)
    Gosiak jak czujesz, że coś ci zalega w zatokach to trzeba sie tego pozbyć. Ja właśnie próbuję nowa metodę. Po każdych kroplach nasivin musze wpuszczać mucofluid na rozpuszczenie badziewia. Potem chwila przerwy - jakies tam rzadkie smarki lecą, ale potem robię inhalację 1-2min z majeranku i tymianku - znowu smarkanie i potem oczyszczanie sola fizjologiczną. I trochę sie pozbywam tego badziewia. Te inhalacje to będę robiła chyba 5 razy dziennie. Szału jeszcze nie ma, ale jakby nos trochę bardziej czysty. Jeszcze cos siedzi mi na gardle i za cholere nie moge tego wyksztusić pomimo suropu wykrztusnego (co prawda to syrop dla dzieci) no ale może jeszcze 2-3 dni takiej kuracji i jakos to pódzie......

ZCo do zabierania dzieci do retauracji - mam mieszane uczucia. Zawsze mnie wkurzło, że drą dzioby albo przeszkadzają. Pewnie w głównej mierze to wina rodziców bo na zbyt wiele dzieciom pozwalają i ja tego nie popieram. Dziecko musi sie dostosowac do dorosłych w takich miejscach.
    A karmienie piersia to jestem za. Wiele razy widziałam jak babki karmia w miejscach publicznych tylko sie zasłaniaja jakąs chustka czy czym także nic kompletnie nie widać. A jak ludzie są tym zgorszeni to są hipokrytami. To im przeszkadza a nie przeszkadzaja reklamy prawie nagich modelek reklamujących bieliznę czy inne rajstopy - paranoja. Może jakby babka wyciagnęła cyca na wierzch i obnosiła się z tym to tak - to sa jednak intymne części i wg mnie nie należy się z nimi obnosic w miejscach punlicznych, tak jak z całowaniem sie itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - gdzie kupiłas to kółko poporodowe? podaj jakiegoś linka :-)
    Ja nie mam jeszcze przewijaka. Może w nastepny weekend przemeblujemy w końcu sypialnię i zobaczę wtedy czy się zmieści :-)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak - gdzie kupiłas to kółko poporodowe? podaj jakiegoś linka :-)
    Ja kupiłam tutaj: http://allegro.pl/show_item.php?item=4981894505
    a jeszcze znalazłam takie: http://allegro.pl/323-kolo-kolko-poporodowe-poduszka-i4994862937.html http://akpolbaby.pl/pl/akcesoria-dla-mam/3751-kolo-poporodowe-hearts-ty-i-my-5907738123009.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 10:47

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki ;]

• asia888 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z karmelowa inka :)

Strotka gratulacje!!!

Groszek trzymam kciuki!

Laurka u mnie ostatnio ciagle galaretka i budyn smietankowy :p

tak z tymi ciuzkami to masakra, ale akurat tak sie zlozylo ze podostawalam w tych najmniejszych rozmiarach mase, szczegolnie body, i jeszcze mi proponuja to odmawiam bo juz niemam gdzie tego trzymac, ciekawe czy wogle moj maly w ten rozmiar wejdzie z jego przewidywana duza waga, bo to beda cyrki :p

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota super, wielkie gratulacje <3 obyś szybciutko tuliła swoją córeczkę

Groszku kciuki mocno zaciśnięte ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie dzieje :) stokrota gratulacje!!! :)
    A ja dostalam info ze juz mkg odebrac zamowienie z gemini :p wiec w poniedzialk podjade ufff :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota gratulacje Michalinki! :)) Mam nadzieje ze jak najszybciej ja zobaczysz :)

Groszek trzymam kciuki ! Pisz na biezaco co i jak ;))

Szok codziennie juz jakies narodzinowe wiadomosci :O Az sie boje kiedy nadejdzie moja kolej

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• Bietka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka gratulacje dla ciebie i córeczki!

Groszek czyżby pessar aż tak dobrze do tej pory trzymał szyjkę? u mnie cisz mam nadzieję, ze jeszcze z tydzień. Trzymam za Ciebie kciuki i dawaj znać! :)

c7hyim7.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Sebzie, Stokrocie i trzymam kciuki za Groszka! Szczerze Wam powiem, ze Wam zazdroszcze - tak pozytywnie oczywiscie ;p

Ja mam dzis slaby dzien i jestem na nie. Plakac mi sie chce tak po prostu bez powodu. Gdyby sie dalo to dzis bym poszla urodzic. Mam takie same dolegliwosci jak i Wy, czyli bezsennosc, mokre gacie, jakies bole niewiadomo czego. Ogolnie jakos tak zle, ale czemu nie umiem powiedziec ;/ No i jeszcze mam durne uczucie, ze cos zapomnialam albo mialam zrobic. Ciagle mi sie cos kolacze z tylu glowy, ale nie mam pojecia co...
    To sie wyzalilam ;p
    Chyba uskutecznie jakis spacer na poprawe samopoczucia.

Jak idziecie do toalety i sie zalatwiacie czujecie napor na krocze? Siedzac na kanapie wydaje mi sie ze chce mi sie 2, bo brzuch tak mierzwi i kreci, a jak ide do wc to nic. Ja normalnie sie czuje na kibelku jakbym miala urodzic glowke i sie boje mocniej 'przec'.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek kciuki zacisniete :D
    Stokrotka Gratuluje :)
    Jejku dziewczyny coraz blizej do spotkania z naszymi maluchami az sie wierzyc nie chce pamietam jak dolaczylam do forum mowilam jejku aby do 12 tc pozniej do 20 ,30 itp a to juz dzis nowy 35 tc :D zlecialo jak nie wiem super ze te forum polecila mi siostra przynajmniej jakos czas mi zlecial z wami i moznz na was liczyc w kazdej sytuacji :*
    do cc zostalo mi 26 dni a donoszona bedzie 31 stycznia mam nadzieje ze wytrwam :D

Suri97, Lara 82, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 1826 1827 1828 1829 1830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ