X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, moje zamowienie z gemini dalej jest w trakcie realizacji, więc podkłady to mi na porodowkę od razu zawiozą :)

A z allegro już wszystko dostałam, piorunem mi to wysłali :)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to oczywiscie nie koniec drugiego watku nawet nie bede opisywac ktory wygarnela mojej mamie,ale powiedzialam, ze zapraszam ja jak sie mlody urodzi, a teraz nie ma takiej opcji i koniec kropka, a jak ja przywiezie z zaskoczenia to beda stac pod zamknieta brama. Juz ja tej babie podogryzam bezczelnie jak to ja potrafie jak juz moj mis sie urodzi a ja wroce do sil.
    No na mnie takie cos dziala jak plachta na byka, ze tez sa ludzie z takim tupetem, juz ona pozna moj jezyczek ale po fakcie! Teraz nie bede sie juz denerwowac bo mi misia szkoda.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ludzie nie mają mózgów! Obejrzeć Cię w ciąży - zawsze możesz powiedziec, że wygladasz jak każda kobieta w ciazy - masz brzuch.
    Nie jesteś małpą w zoo, żeby Cię ludzie przyjeżdzali oglądać.

Nie dziwię się, że się wkurzyłaś, bo pewnie mnie też by rozniosło.
    Powtórzę, ludzie nie mają mózgów.
    Wdech-wydech, bo na to nic nie poradzisz, niestety :*

Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja bym mimo wszystko zrobila morfologie i mocz, nie wazne czy zdrowa czy chora, to odzwierciedla stan Twojego organizmu, a tym samym srodowisko Tomusia. A lekarzowi i tak powiesz dokladnie o chorobie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, oj to dlugo u Was choinka stoi. U mnie do tego czasu to by sam kikut zostal :p

A co do rodzicow itd to moja wyrecza mnie we wszystkim, co mnie bardzo irytuje, bo nie dość ze wszystkie ciuszki ona kupila, to jak ja proszę żeby juz nic nie kupowala bo ja chce cos sama wybrać to jak dzwonie do niej to ta juz mi jakieś nowe rzeczy pokazuje. Niby Spoko, bo mam juz dziecko ubrane do 3 roku życia, ale sama bym chciala tez cos kupić. My z mama mamy inny gust i trochę inne spojrzenie na pewne sprawy, ale jej nie przetlumaczysz i koniec. Ona wie lepiej i juz. Ciężka sprawa ale co poradzić.
    A co do innych ludzi to u mnie tez cala ciążę się nie odzywali a przy końcówce to nagle sobie wszyscy o mnie przypomnieli. Ciekawscy i wscibscy. Na poczatku mówilam co i jak ze szczegolami,ale juz się nauczylam ze nie ma co, bo jak ja się pytalam co u nich to bylo tylko 'dobrze' i ucinali rozmowę. Wiec teraz mówią, ze się niemila zrobilam, ale ja ich po prostu traktuje tak samo jak i oni mnie :p

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam chyba za bardzo nie miła dla szwagierki. Zadzwoniła zapytać jak tam czy już rodzę? Więc powiedziałam, że nie, bo jeszcze 3 tygodnie do terminu. A ona dalej drąży: ale widzisz z dnia na dzień jakąś zmianę?
    A ja do niej: ale jaką zmianę? Myślisz, że już pół główki widać? ;>
    Powiedziała, że zadzwoni za tydzień sprawdzić, noszsz...

Sue, AsiaSzw, Lara 82, LadyDi, Laurka, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, teraz musimy się uzbroić cierpliwość, bo ludzie będą dzwonić z pytaniem "urodziłaś już"?
    Ja chyba będę odpowiadać, "nie, wlasnie rodzę" - głupie pytanie, głupia odpowiedź.

Jak pojadę na porodowkę, nikomu nie powiem, P tez ma zakaz, bo zaraz się zaczną telefony, a mnie szlag trafi!
    Jestem na 100% pewna, że jego mama by do mnie zadzwoniła i pytała jak sie czuje!! A jak sie mam czuc? Blogo jest, rozpływam się z rozkoszy, P. przynosi drinki z palemką i tańczymy lambade.
    Na głupotę najlepsza ironia, bo niektórym ludziom trzeba wiecej czasu, żeby zrozumieć :)

Gosiak, justta, Lara 82, LadyDi, Topola, Fedra lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą, zaczęłam 37 tc, za tydzień ciąża donoszona czyżby? :o

Gosiak, justta, Lara 82, Patrycja20, Laurka, Januszkowa, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka co 2 dzien pisze mi czy mam juz termin cc. Wnerwia mnie. Ale teraz wiemy juz dlaczego : te urodzinki w terminie mojego porodu!!!

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, pamietam, też mnie jej głupota wczoraj rozwaliła :)
    Ja nie wiem, skąd to się bierze, bez kitu:)
    Jeszcze rozumiem bezdzietnych ludzi, oni mogą nie wiedzieć, pewnych rzeczy nie rozumieć. Ale jak ktoś ma dziecko i nie ma mózgu - wtedy gorzej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 13:39

• ash Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, miś na ścianie to tapeta Casadeo czy cos takiego. Sprawdzę i dam znac.

Groszku trzymam kciuki!!!!!!

Stokrotka gratulacje!!!! Wracaj szybko do sprawności, zeby Ci maleńka dali.

Ja dzis wyjątkowo dobrze spałam. Tzn standardowo budzilam sie przy każdej zmianie pozycji, ale nie miałam problemów z zaśnięciem i nie miałam zgagi! Sukces!!!

justta, Lara 82 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj do mnie tez kolezanki, rodzina wszyscy pisza,dzwonia czy juz urodzilam. ostatnio jechalam do przyjaciolki na noc bo miala urodziny i zaprosila mnie do siebie i z ta torba podreczba wychodzilam z domu i do auta. Moj partner mnie odwozil. a potem jeszcze jechal na kawalerski do swojego przyjaciela tak sie akurat zlozylo. No i nie bylo nas razem w domu.
    Najlepsze ze o 23 dostaje smsa od mamy czemu nic jej nie napisalam ze jade rodzic. :O Szok. Dzwonie do niej o co chodzi ze jestem u przyjaciolki na noc. A ona mowi ze sasiadka nas widziala jak z torba odjezdzamy do szpitala. I taka plote puscila wszystkim!!!! :O potem sie wszyscy rozdzwonili i rozpisali do mnie. Dobrze ze jeszcze nie poinformowala ich jak przebiegl porod,ile dziecko wazy i mierzy.... Myslam ze ja zamorduje.

Fedra, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kobietki kolejna noc maialam tragiczna bol krocza nasilil sie ledwo siadalam w nocy ,teraz to samo plus brzuch twardy klocie w srodku kurcze chyba zaczynam panikowac nie wiem co robic czy jechac sprawdzic czy to normalne

relge6yd0kju1g7d.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, to widzę każdy ma jakieś przeboje ze znajomymi i rodzina. Najbardziej lubie rady od koleżanek, które nigdy w ciąży nie byly ale one wiedza lepiej jak ja się czuje i co powinnam a co nie :D

przedszkolanka:), Gosiak lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

ale ładna ta nasza lista już :)

co do pytań o poród- ironia najlepsza :P ja będę mówić, że już jestem po :) a rodzinie (prócz rodzicom) dam znać jak już w domu będę :) nie mam zamiaru się denerwować :)

gratuluję nowych tygodni i sama w nowym 36 witam :)

Stokrotka gratuluję księżniczki :)

miłego dnia :)

Gosiak, Patrycja20, Lara 82, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Hahahaha, to widzę każdy ma jakieś przeboje ze znajomymi i rodzina. Najbardziej lubie rady od koleżanek, które nigdy w ciąży nie byly ale one wiedza lepiej jak ja się czuje i co powinnam a co nie :D

ooo tak !! miałam już taką akcję z "najmądrzejszą" nie-matką :P bo ona od koleżanek słyszała i wie lepiej haha :P

LadyDi lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska jezeli sie martwisz to lepiej jedz. Jak bym miala panikowac to wolalabym pojechac i sprawdzic. Zamiast niepotrzebnie sie stresowac.

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka gratulacje! Groszku czekamy na wieści.

relgwn15ilhiioyg.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, że nie tylko mi się marudzenie włączyło :)

Właśnie odgrzewam sobie wczorajsze kotleciki z piersi i będę jadła obiadek, a potem chyba zrobię jakiś porządeczek w dokumentach.

A na 18.30 idę na usg. Zobaczymy jaki duży ten nasz pierworodny. Mam nadzieję, że nie bije rekordów...

No i dalej mam jakiegoś doła z tytułu:
    - czy dam radę urodzić
    - czy będę umiała sobie poradzić z małym
    - a jak bez pracy wytrzymam tyle w domu

ACH...

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Jestem bardzo ciekawa co u Groszka... napisałam SMS ale nie odpisuje czyżby faktycznie się u niej rozkręciło... :)

Suri masz już wybrany szpital gdzie byś chciała rodzić?
    Bo też jestem z Bielska i nie mogę się zdecydować czy Wyspiański czy Wojewódzki, a czas leci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 14:06

qb3c3e5eerxx6827.png
‹‹ 1828 1829 1830 1831 1832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ