X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    co oni z tymi nartami - wszytscy na narty ;]
    Dokladnie to samo mialam napisac!

Co oni z tymi nartami;) ?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale to lepiej ze teraz pojechal bo wroci jak bedziesz sie rozpakowywac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 17:19

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie uderzylam się w maly palec u nogi i krzyknelam 'ala! Ku**a!', a W przylecial taki wystraszony z pytaniem czy juz jedziemy do szpitala. Rozsmieszyl mnie w tym cierpieniu nie powiem ;p ale tak spanikowanego go jeszcze nie widzialam :p ale aż mi lzy polecialy tak się walnelam :/

Penelope, Topola lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio nadziałam na karton i mam takie 2 sine krechy na brzuchu. Masakra, też wrzasnęłam, bo się przestraszyłam :/

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Kasia ale to lepiej ze teraz pojechal bo wroci jak bedziesz sie rozpakowywac.

A no też prawda... Mam nadzieje ze do jego powrotu Lili będzie grzeczna

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze dzieciaczki są dobrze chronione to nic się nie stalo na pewno :)

Ja ostatnio mam durne myśli, ze mala się urodzi z jakimś znamieniem gdzieś na twarzy albo innym widocznym miejscu i będzie ja to szpecic.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja jeszcze wrócę to Twojej wiadomości dotyczącej fryzjera. Ja tez raz poszłam do nieznanej mi fryzjerki( do renomowanego salonu) na strzyżenie i rozjaśnianie. Miałam też modelowane włosy. Do czasu kiedy nie umyłam tych włosów wszystko się wydawało ok, a jak tylko je umyłam od razu zauważyłam różnicę, sama bym sobie lepiej je obcięła... Poszłam złożyć reklamację, to otrzymałam odp, że ona tak obcinała, ze przy modelowaniu dobrze wyglądają, a jak ja je sobie tylko wyprostuję to nie mam co się dziwić, ze nie wygląda to dobrze....Zaproponowała m w ramach reklamacji powtórne strzyżenie, podziękowałam, bo bałam się jeszcze gorszego efektu...
    Dla mnie najlepsza fryzjerka jest moja siostra. Mimo, że nie ma wykształcenia kierunkowego to strzyże lepiej niż niejedna wykształcona...

Co do telefonów to ja też tak mam, jedna znajoma powiedziała nawet że na porodówkę przyjedzie ;p Teściowa powiedziała, ze będzie teraz dzwonić codziennie, na szczęście planu nie wprowadziła w życie ;)

co do cc i porodów indukowanych to ja zaczęłam czytać książkę podesłaną przez Gosię "Aktywny poród" i tam jest trochę rozjaśnione dlaczego tak sie dzieje

Byliśmy dzisiaj z mężem na spacerze, pogoda wydawała sie świetna jak wczoraj a okazało się, ze wieje dość mocno. Pospacerowaliśmy z 40 min i się zmęczyłam solidnie ;) chyba muszę częściej robić spacery :)

c7hyim7.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak czy książkę najszczęśliwsze dziecko w okolicy masz w pdf? Bo ja nie mogę jej zdobyć. Nawet w bibliotece nie maja :(

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    No ja nie ukrywam trochę wkurzylam się na mojego ginekologa ze teraz pojechał bo mówił ze po 10 lutego a tutaj mnie zaskoczył... Sylwia mam nadzieje ze lepiej się czujesz?

chyba lepiej, ale sama nie wiem. Katar mam ciągle i ciężko mi go wysmarkać pomimo tego że inhaluję się 3-4razy dziennie, przepłukuję sola fizjologiczna i woda morska i jeszcze krople. Już nie wiem co mam robić. Czasami jak smarkam to czuję jak mi w uszach chlupocze - nie wiem czy to dobrze czy źle ehh

gotuję sobie kompot z suszu ;] uwielbiam

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej☺kochane posiadam pampersy DADA (z biedronki) 2-ki 3-6kg 156szt oraz 3ki 4-9kg 128szt do odsprzedania za 80zł po 28gr sztuka jeśli któraś z Was jest chętna proszę pisać ☺ niestety moja Córcia ma na nie uczulenie

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, chyba dziś nic nie poprasuje... ;/
    Brzuch mnie ciągnie po tym sprzątaniu, więc dziś chyba tylko już leżenie zostaje.

Kaszlę jak dzika, chyba się nie obejdzie bez antybiotyku, bo ten kaszel mnie martwi trochę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue idź w poniedziałek do lekarza. Niech cie osłucha. Najważniejsze żeby nie poszło na oskrzela

• Sue Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ten mój kaszel jest taki oskrzelowy - to nie jest mokry kaszel odkrztuszający, tylko taki głębszy. Pewnie wiesz, o co mi chodzi :)
    W poniedziałek idę na morfologię, więc przy okazji pójdę do internisty, żeby posłuchał, bo kaszlę jak stary gruźlik.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczny kurujcie sie i potem juz tylko uwazac byle do konca dotrwac :)
    Do nas dzis zjechala tesciowa mam nadzieje ze moja kotka znowu z zasdrosci gdzies nie naleje, nawet lazalismy tesciowej by dala jej ulibiony smakolyk z reki i kurcze nie wziela!! Nawet ode mnie przy niej nie wziela, tylko dopiero jak sie schowalam z nia, foch na calego...:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Gosiak czy książkę najszczęśliwsze dziecko w okolicy masz w pdf? Bo ja nie mogę jej zdobyć. Nawet w bibliotece nie maja :(
    Mam "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" i tylko w wersji papierowej :/
    Miałam zacytować a polubiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 19:19

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue kuruj sie bo na morfologii wyjdzie a to moze ostatnia do porodu.
    Czosnku grubo nakroj na kanapke ;)

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja mam w wersji na ebooka najszczesliwsze niemowle w okolicy w wersji angielskiej jesli jestes zainteresowana :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja byłabym zainteresowana:)

Słoneczna, cały czas sie faszeruje natura - miód, cytryna, malinki. Mam nadzieje, że odpuści!

• bella84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To maila poprosze :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór.
    Stokrotko gratuluję córeczki :)
    U nas póki co bez zmian. Czop odchodzi, jakiś lekki skurcz złapie i cisza.
    w poniedziałek ostatnia wizyta u gin i albo na następny dzień skierowanie do Białegostoku do szpitala, albo jeśli z małym, łożyskiem i przepływami ok to na 26go do szpitala. Już bym mogła urodzić. To czekanie i nieświadomoś kiedy się zacznie mnie dobija.
    Pozdrawiamy :)

Lara 82, Malenq, Januszkowa lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
‹‹ 1830 1831 1832 1833 1834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ