Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja badam szyjkę gin powiedział na ostatniej wizycie ze ma 21 mm ale ja nie czuje żeby zeszła niżej nadal jest wysoko jakby już dawno była po owulacji
Katiś wrote:Proszę o odpowiedź czy szyjka na tym etapie ciąży jest nisko przy ujściu? Czy któraś może stwierdzić? Angelcia ty tam się badalas czy szyjke masz nisko? Tak prawie przy wejściu ?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Och jakbyś zgadła chciałabym żeby to moje dziecko było już po drugiej stronie i oszczędziło mi już tych kopniaków w rozebrała ale jeszcze tydzień wytrzymam chyba ze sama wylezie
Penelope, megg, kafabi, dorocia2324, Januszkowa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Nie powiem żebym Cię nie rozumiała!!! Już się podświadomie czeka choć staram się trzymać na wodzy swój brak cierpliwościFedra wrote:Och jakbyś zgadła chciałabym żeby to moje dziecko było już po drugiej stronie i oszczędziło mi już tych kopniaków w rozebrała ale jeszcze tydzień wytrzymam chyba ze sama wylezie
Fedra lubi tę wiadomość
-
A co do karmienia piersią w miejscu publicznym mnie to nie przeszkadza
A co najlepsze ludzie się burza tym ze kobieta karmi choć piersi w ogóle nie widać już nie wspomnę o sutku ale jakoś nikomu nie przeszkadzają reklamy bielizny gdzie cycki widać czy np panienki z gołymi tyłkami czy dekoltem do pępka...
Uważam karmienie piersią za cos normalnego i jak widziałam karmiąca matkę zawsze im zazdrościłam bo była obawa ze dzieci mieć nie będę...
To jest jak ze wszystkim nie podoba Ci się nie patrz;)
Choć na pewno dziecka nie przewinelabym przy jedzeniu, jak ktoś to ujął kupa to kupa jeśli w wc nie ma przewijaka zawsze można poprosić obsługę o udostępnienie jakiegoś kata
I ja tez nie mam ciśnienia na karmienie piersią uda się super nie uda się trudno włosów z głowy sobie wyrywać z tego powodu nie będę
Co do smoczków mam kilka ale nie kupowałam dostawałam na warsztatach czy innych eventach...
Dziewczyny super macie pokoiki i miejsca dla maluchów...Januszkowa lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
No ja już zaczynam popadać w jakaś paranoje sprawdzam wszystko po 100 razy czy wszystko mam choć jak czytam co macie pokupowania to chyba z połowy tego nie mam, ubranka wyciągam oglądam i składam, torbę chyba już z kilka razy przepakowywalam, mojemu to chyba z milion razu mówiłam jak to będzie wyglądać aż w końcu zrobiłam mu tak notes z ważnymi numerami, adresami gdzie co i kiedy ma załatwić, już chyba z 4 razy poprawiałam listę z zakupami spożywczymi tak by maz nie musiał latać po sklepach i kupować na szybko...
Penelope wrote:Nie powiem żebym Cię nie rozumiała!!! Już się podświadomie czeka choć staram się trzymać na wodzy swój brak cierpliwościPenelope, Laurka, megg, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
A mnie ostatnio dobijają tel i sosy z pytaniem "rodzisz już" "turlasz się jeszcze" ewentualnie "a wyskoczyły Ci rozstępy" cholera za grosz taktu czasem u ludzi
Ostatnio w sklepie miałam sytuacje ze była dość długa kolejka i pani kasjerka widziała mój brzuch i zadzwoniła po druga kasjerkę pani zaprosiła mnie do kasy a przemiła babka starsza odemnie może z 10 lat na cała kolejkę ze ona stała w kolejce pierwsza i wypchała się przedednie kasjerka była w szoku a ja się zaczęłam śmiać i skwitowalam to słowami ze karma wraca i ze nic się nie poradzi na to ze niektórzy są upośledzeni społeczniepo czym wyszłam z kolejki i poszłam do tej drugiej gdzie pan od razu zaczną zbierać z taśmy swoje zakupy żeby mnie przepuścić podziękowałam i powiedziałam ze poczekam w końcu jestem tylko w 9 miesiącu ciąży
Laurka, Penelope, Asiaa1201, asia888 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Wow, zorganizowane jestescie kobiety. Moj szacun. Ja mezowi zadnej listy nie zrobie, dorosly jest, prawie 40 lat beze mnie zyl, takze licze na niego :]]]]]]
Mnie nikt nigdzie nie przepuszcza, do glowy tu nikomu nie przyjdzie, ale teraz sporo milych pacjentow mi sie trafia i codziennie ktos pyta i gratuluje i zgaduja sobie czy chlopiec czy dziewczynka, a ja mowie, ze nie wiem :] Mile to w sumie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 01:54
Fedra, Topola, Penelope lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Widzę ze nie tylko ja cierpię na bezsenność
U mnie to jest przesada od początku tygodnia w nocy nie śpię w dzień w porywach do 3 godz... Mój maz już mówi ze złe wyglądam jakbym była chora a ja może i bym poszła spać ale po 5 min muszę wstać bo mnie wszystko boli i oczy jak 5 zł...
Dla rozrywki gram w kanasty lub remika na kurnik.pl ehhhPenelope lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Poszlam popatrzec na lozeczko. Do mnie to nadal nie dociera, ze wyjdzie ze mnie malenka istota ludzka. Niesamowite to jest. I juz nie bedziemy tylko ja i On, ale jeszcze bedzie dziecko, bedziemy rodzina. Wszystko bedzie inne.
Fedra, Penelope, Gosiak, Asiaa1201, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Wow, zorganizowane jestescie kobiety. Moj szacun. Ja mezowi zadnej listy nie zrobie, dorosly jest, prawie 40 lat beze mnie zyl, takze licze na niego :]]]]]]
Ja to się w pierwszej chwili zastanawiałam czy listę zrobiłam dla męża czy bardziej dla siebie bo wiem ze wpływu nie będę mieć na to co się będzie działo po porodzie czyli rejestracja Młodej w USC czy inne takie... Numery zapisałam mu do mojego gina dwóch koleżanek plus do kuriera od krwi pepowinowej...
Wiem ze mój to wszystko ogarnie i bez tej ściągi bo to umysł ścisły zadaniowy ale ja jakoś spokojniejsza jestem jak to jest spisane...
A przy okazji wyszło ze musimy załatwić Nasz skrócony odpis aktu małżeństwa bo Młoda się będzie rodzic w innym mieście niż Nasz domCzyli będzie musiała być zarejestrowana w innym USC...
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra HA HA HA HA rozwalilas mnie tymi grami na kurnik.pl ! Zakrztusilam sie ze smiechu. No ja juz ide spac, bo kompletnie zdycham. Ciezki byl dzien i dlugi tydzien. Pojde tylko pozmywam, co jest do pozmywania w zlewie i do wyrka. Trzymajcie sie Lutowe Mamuski zdrowo! Zwlaszcza Sylwia niech nam wraca szybko do zdrowia.
Fedra, Penelope lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurko ja nigdy się nie nastawiałam na przepuszczanie w kolejce w sumie wychodzę z założenia ze jeśli daje radę obejść cały market to i w kolejce wystaje a jeśli nie to nigdy nie idę sama wiec zawsze mogę zostawić męża w kolejce i iść usiąść
My na Nasza Mała czekaliśmy z 7 lat, po 2 stratach i miesiącach walki udało się i mimo ze Młoda jest wystarana to do mnie tez nie dociera fakt ze to już zaraz ze to jest rzeczywistość a nie sen ze w końcu nie będziemy tylko małżeństwem ale prawdziwa rodzina...
No i się poryczalam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 03:41
Penelope, Malenq, Patrycja20, megg, kafabi, Lara 82, asia888, Topola, PatrycjaP, niki640, Januszkowa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Laurka w tym nie ma nic śmiesznego
zabijace czasu z tego miejsca jest super zważywszy ze gierki są darmowe i gra się z prawdziwymi ludźmi
Ja idę w takim razie w cos zagrać choć powinnam spać bo rano trzeba na badania jechać no cóż
Śpijcie dobrze Lutowe Mamy... Szybko wracajcie do zdrowia te co chore są bo za chwile będzie jak w reklamie "mamy nie biorą zwolnień"
Sebza jeszcze raz gratuluje i Mistrzyni cieszę się ze już do domku Was puścili...
Ciekawe która rozpakuje się następnaPenelope, Januszkowa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra, ja na kurniku gram w tysiąca
Jeszcze 10 miesięcy temu będąc w 36 roku życia nie uwierzylabym że kiedykolwiek będę w ciąży, sny tylko czasem takie miewalam. Ja byłam w w duchu przekonana że jestem bezpłodna i zawsze mówiłam że jeśli się zdarzy że zajde to uznam to za cud. Dlatego ja się nawet nie starałam, nic nie brałam, nie badałam, nic. Ja do dziś mam ranki ze się budzę i łapię za brzuch myśląc czy czyta nie ten sam sen, tylko teraz on sie zawsze miło kończyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 02:33
Asiaa1201, Malenq, Patrycja20, Fedra, megg, Lara 82, asia888, Topola, Angélique89, Laurka, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak pięknie piszecie o swoich rodzinach i okruszkach
Ja co prawda też uważam swoje dziecko za cud! Po mojej chorobie nowotworowej itp to najpiękniejszy prezent cud od Boga jaki mogłam dostać! Po tych cierpieniach, załamaniu itp Dzieckoja nadal nie mogę sobie uświadomić tego, ale kocham go z całych sił tego mojego skarba
Ja ostatnio taka placzliwa jestem ze siebie nie poznaje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 02:53
Penelope, Sue, Fedra, megg, bella84, Lara 82, asia888, Angélique89, Laurka, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
U Nas gdyby nie iv to nie było by co liczyć na cud... Tez tak mam ze budzę się rano i sprawdzam brzuch i ciagle mi się wydaje ze jest mały a w obwodzie już od dawna ponad 120 cm... Płakałam kiedy nie miałam kreski na brzuchu lub żadnego rozstępy twierdząc do męża ze jak tego nie mam to znaczy ze w ciąży nie jestem od takie moje paranojePenelope wrote:Fedra, ja na kurniku gram w tysiąca
Jeszcze 10 miesięcy temu będąc w 36 roku życia nie uwierzylabym że kiedykolwiek będę w ciąży, sny tylko czasem takie miewalam. Ja byłam w w duchu przekonana że jestem bezpłodna i zawsze mówiłam że jeśli się zdarzy że zajde to uznam to za cud. Dlatego ja się nawet nie starałam, nic nie brałam, nie badałam, nic. Ja do dziś mam ranki ze się budzę i łapię za brzuch myśląc czy czyta nie ten sam sen, tylko teraz on sie zawsze miło kończymegg, Penelope, Januszkowa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Czyli nie tylko wygrałas swoje życie na nowo ale i Bóg docenił Twoja sile i podarował Ci nowe życie za które będziesz teraz odpowiedzialna
to taka swoista nagroda można by rzec...
Asiaa1201 wrote:Dziewczyny jak pięknie piszecie o swoich rodzinach i okruszkach
Ja co prawda też uważam swoje dziecko za cud! Po mojej chorobie nowotworowej itp to najpiękniejszy prezent cud od Boga jaki mogłam dostać! Po tych cierpieniach, załamaniu itp Dzieckoja nadal nie mogę sobie uświadomić tego, ale kocham go z całych sił tego mojego skarba
Ja ostatnio taka placzliwa jestem ze siebie nie poznaje!Asiaa1201, Sue lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi