X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw a ja Ci z checia oddam czekolade, mam wielka milke z orzechami:p
    Tesciowa byla na zakupach i mi kupila... Po tym jak 2 dni temu kupila mi merci i czekolade inna z orzechami i wsunelam i zalowalam ze zjadlam tak szybko i ze bede gruba i wogole to teraz kupila jeszcze wieksza czekolade :p wiec oddam w do re rece by nie kusic losu :)

AsiaSzw, megg lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella zaraz mi jezyk do tylka ucieknie :)
    Wyjadam kakao łyżeczka :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Bella ten wozek super :)

Mysle ze odnosnie czkawki to tez tak jak gadali ze czkawka oznacza ze dziecko na pewno bedzie mocno owlosione :)

Oddam wszystko za czekolade!!!!

To chyba nie chodzi o cząstkę tylko o zgage... Ze dziecko będzie miało długie włoski... No moja powinna mieć do pasa w takim razie

My też się wylamalismy z wózkiem bo mamy juname moto style. Tez ma duże koła i przednie i tylne. A to ważne dla nas było bo zamierzamy spacerować polnymi drogami.

Wy też macie taki totalny spadek energii?

Gosiu choroby współczuję ale co do ciśnienia to jeszcze bez paniki ja mam takie ostatnio codziennie i ciesze się jak nie jest powyżej 140/90... Wczesniejmialam ciśnienie 120/80 wiec tez mam ciagle podwyższone ale niczym ono jeszcze nie zagraża

Gosiak lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ten brak energii to chyba zasługa dzisiejszego dnia bo dziś "Blue monday"

kasia_1988, Sue lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dzisiaj brak energii u mnie

Gosiak na którą masz do lekarza?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta jakie to poczucie ze jeszcze tylko kilkanaście godzin w dwupaku? Jest juz stresik?

justta lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaaaa tak!!! Ale babola napisalam. Chodzilo mi o zgage :-)
    Widzisz chociaz ty pomyslalas bo ja jak widac nie bardzo. Dziekuje

Juz mi niedobrze od tego kakao :-/

kasia_1988 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiła któraś z Was wynik GBS w laboratorium diagnostyka, bo mnie chyba cos trafi z tą placówką- dzwoniłam w zeszłym tygodniu to mi babka mówi, że wyniki po 5 dniach roboczych, w czwartek zaniosłam wymaz to w rejestracji mówią, że po 3 dniach, dziś dzwonię po wynik to mi mówią, że po 7 dniach - cholery można dostać, w piątek do dr i na 100% nie zdążę wyniku powtórzyć w innym labolatorium, żeby zrobić jeszcze z odbytu jakby się z pochwy okazał ujemny- jakiś niekompetentny personel w tym labolatorium:-/

ja dziś nadal w dorym samopoczuciu- odwiedziłam więc:
    - przychodnię do której chce zapisać małą i babka w rejestracji z tekstem, ze skoro ja jestem zapisana w innej przychodni to dr musi wyrazić zgodę, na zapis dziecka- więc musiałam drugi raz się fatygować do przychodni i czekać 20 min pod gabinetem, oczywiście dr wyraziła zgodę bo i tak musiała wg przepisów- absurd jakiś bo mam styczność ze służbą zdrowia "od kuchni" i wiem ze dziecko można zapisać tam gdzie mi pasuje bez względu na to gdzie są rodzice zapisani i jak dalego do domu jest przychodni
    - w żłobku dyrektorka bardzo miła, placówka też ładna - robi dobre wrażenie (wywiad wśród znajomych o tym żłobku zrobiłam już wcześniej) wzięłam dokumenty do zapisu i zaraz po narodzinach trzeba biec i miejsce klepać
    - w piekarni przepyszne pączki z kukułką- pierwszy raz jadłam takie, ale są mega smaczne, zjadłam jeden, a drugi dla męża bo ostatnio jak zjadałm oba z czekoladą to mi dwa dni wyrzuty robił, że nie dałam mu spróbować:p
    - sklep zoologioczny i zakupy z sunią też zaliczone

Pozostało czekanie na meża aż wróci z pracy i wieczorny spacer:)

Ps. ja to chyba z mega opóźnieniem urodze bo niewiele mam z Waszych objawów zbliżającego sie porodu:-/

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Topola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny pytałam dziś położnej o co chodzi z tą czkawką u dzidzi że niby przed porodem ona nie występuję kobita była zdziwiona i powiedziała że pierwszy raz słyszy o czymś takim :P

Mi to wtedy lekarz wytłumaczył na jakiej zasadzie to działa. Nie mówił tego jako zabobon czy przesąd. Otóż powiedział, że czkawka to ćwiczenie mięśnia przepony który jest potrzebny przy oddychaniu. Dziecko w brzuchu ćwiczy odruch wdechu i wydechu. Przed samym porodem przestaje to robić i też przestaje czkać po to żeby niechcący przy czkawce nie zachłysnęło się za wcześnie wodami. Tłumaczył mi, że dziecko tak jakby wstrzymuje oddech na jakiś czas i potem bierze pierwszy chaust powietrza już na zewnątrz. I to zatrzymanie czkawki ma z tym do czynienia. Ja tam się nie upieram, że to tak faktycznie jest, tylko przekazuję Wam co mi lekarz powiedział bo wydało mi się ciekawostką :D

Byliśmy dzisiaj na kontroli. Nic ciekawego, wszystko w normie. Główka już nisko, wstawiła się w ten kanał miednicy, ale powiedziała pani doktor że to może oznaczać że poród może się rozkręcić w każdej chwili a równie dobrze i za 3 tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 16:57

justta, Sue, Gosiak, Lara 82, cath, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Justta jakie to poczucie ze jeszcze tylko kilkanaście godzin w dwupaku? Jest juz stresik?

Jest jest, chociaż może bardziej to ekscytacja taka, żeby już była ta środa i zobaczę Kruszynkę i będę mogła ją w końcu przytulić, o samej cesarce nie myślę, bo mnie przeraża, jak na razie wychodzi mi to moje myślenie o tuleniu dzieciątka ;-) i już się nie mogę doczekać

megg, kasia_1988, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LadyDi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzis taki przyplyw energii, ze szok. Pierwszy raz od jakiegos miesiaca chce mi sie cokolwiek robic w domu, tak sama z siebie a nie z przymusu. Ogarnelam cala sypialnie, nawet w szufladach w komodach ogarnelam, zrobilam porzadek w papierach, w miedzy czasie zrobilam obiad, teraz prasuje, a jeszcze bede robic szyszki. No i w koncu zrobilam rzeczy, ktore non stop odkladalam na pozniej ;p
    Jestem zmeczona, bo bez tego sie nie obedzie, ale cos pcha mnie do przodu i robie dalej :D szok normalnie :D

Wspolczuje chorowitkom! Przesylam dobra energie, bo ja odpukac, przez cala ciaze nawet kataru nie mialam i teraz tez czuje sie swietnie. Takze wspieram wirtualnie :**

justta, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wozeczek Camarelo Carmela 3w1. Kolor szary zakard. Wystarczy nam ;-)

dzis mialam pare krzyzowcow.. :O oh, czuje ze moj porod bedzie wlasnie "krzyzowy" nie podbrzuszny :O

"2" w nocy ostro i do poludnia... teraz przeszlo...

a Gabrysiek ma juz druga czkawe dzis ;-) hihi

i pewnie lysy jak kolano bedzie nie doswiadczylam w ciazy zgagi ani razu, a wszystko spozywam :D

jak nic nie wzrasta w wymazie GBS to nawet po 3 dniach wysylaja... ale to tez pewnie zalezy od laboru

kurujcie sie chorutkke dziewczynki, zdrowka zycze

Juska, najlepszego !!! ;-) lekkiego i latwego porodu, zdrowiutkiego Bobaska ;-)

justta, Penelope, juska19, asia888 lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta ale fajnie <3 <3 <3 cesarka sie nie martw. To rzecz drugoplanowa. Liczycie sie tylko wy z dzidziusiem. W koncu sie dowiemy czy Ninus czy Leos :-)

justta, Sue lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, a slyszalas o naglym przyplywie energii i sily przed porodem ? :D :D hihi ;-)

Lara 82, LadyDi lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Gosiak na którą masz do lekarza?
    Na 18:30 - właśnie napisałam i wydrukowałam kartkę dla lekarki, bo nic nie jestem w stanie powiedzieć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wózków to mówiłam już tu że kupiłam Camarelo Sevilla kolor szary. Możliwe że może ostatecznie zdecydowałabym się na inny, albo i nie, a może inny kolor ale ja swój kupiłam jako używany, w idealnym stanie (Uzywany był tylko fotelik i rama) wszystko inne nówka, do tego baza isofix, torba, folie, moskitiera itp. i naprawdę wygląda jak nowiutki a dałam 750 zł tylko i kupiłam w UK bez zamawiania z PL. Naprawdę nie było się nad czym zastanawiać. choć na początku chciałam nowy, skórzany i nawet mąż mnie namawiał ale jednak stwierdziłam że to może trochę przesada. Każdemu co innego się podoba, Cath pisała kiedyś że nie podoba jej się Camarelo :) i ok, przecież nie musi wszystkim :) Nie jest przecież jakiś super hiper ale na moje potrzeby myślę że zda świetnie egzamin. I tak na lato jadąc do Polski na dwa miesiące będę musiała kupić lekką spacerówkę (coś typu parasolka - tak na nie mówią nie wiem czemu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 17:09

cath, Lara 82, Sue, asia888 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurdee to rozpętałam dyskusję na temat wózków :)

A czy ktoś wie jak wielka jest różnica w rozmiarach/ wadze między bebetto luca a riko nano ?Bo któraś pisała ze riko duży niby. u Angelci na zdjeciach nie wwyglada na olbrzyma :)

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs to 3-4 dni.
    Ja gotuje zupe ogorkowa;)

Ja nie choruje, w ogole sie nie przeziebiiam ale tez malo wychodze;)
    Gosiak mozesz i mi ten porod wyslac? Podawalam juz maila ;))

Moze i ja poczytam...

Dzis ZUs sie postaral i mam dobry humor;)

AsiaSzw, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja na stronie smyka sa wymiary-przynajmniej byly;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath wiesz.. nie chciałam już od Ciebie odgapiać tego Bebetto :D (haha) i wzięłam Riko! Ja mogę sobie pozwolić na cięzki wózek, kupienie kilku rzeczy na spacerze i obszerny wóz, bo mieszkam na parterze i nie muszę tachać go przez 100 schodów więc dla mnie tutaj waga nie miała znaczenia akurat jak u większości z Was :)

Co do wózków Quinny to widziałam, że to przednie koła, które dają wrażenie tylko 3 kółek w wózku można zmienić na te szersze - ale ile to kosztuje to nie mam pojęcia no i z dostępnością może być średnio...

Sylwia ja też myślę, że ta czkawka to zabobon, no ale jakoś trzeba sie ludzić :)

Marcela ja bym ich zjechała za te kombinowanie w przychodni. Taka prawda, że Ty możesz być zapisana na jednym końcu miasta, a Twoje dzieci na drugim i nikomu nic do tego. Jedynie jesli masz swoją położną u swojego lekarza w placówce to wpisujesz to w deklaracje, aby nie przyszła do Ciebie żadna z przychodni dziecka - ot, taka filozofia nic więcej. Niektórzy to sobie lubią komplikować życie, no i innym...

Ja może raz miałam zgagę w ciązy więc wg przesądów Ada również będzie łysolem, a niech se będzie :) Włoski i tak sie pościerają.

Penelope to i tak moim zdaniem cud, że kupiłaś podobająci Ci się wózek w UK, bo słyszałam (i widziałam), że oni tam zbytniej uwagi do tego nie przywiązują. Gondola dla nich, jak i dla Amerykanów to zupełna abstrakcja. Wózek ala spacerówka do tego fotelik i jazda :O.

Camarelo, Riko i Expandery można powiedzieć, że są robione na jednego kopyto - wszystkie podobne do siebie :)

Wiecie czego ja nie mogę się doczekać po porodzie? Tego jak się zobaczę powiedzmy, że bez brzucha - mam świadomość, że on dalej będzie, na pewno nie mały, ale mniejszy i taki tylko mój <3 Nie będę musiała się z nikim dzielić już moim ciałem :) JESTEM PODEKSCYTOWANA

Patrycja jak chcesz mogę Ci wysłac porównanie wymiarów, bo mam gdzies zapisane.

‹‹ 1852 1853 1854 1855 1856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ