X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg ja biore krem na rozstepy :)
    A co do pakowania to no ja w 1 torbe sie pakuje i mala :p bo dla siebie to ja mam 2 reczniki, 2 koszule i troszke kosmetykow i papier toaletowy , reszta w sumie jej :)

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg śliczne włosy!!!!!!

megg lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowalam 2 oddzielne torby, łatwiej bedzie cos znaleźć :)
    Wzięłam olej kokosowy, po porodzie tez bede używać.

Wszystkie kobietki w ciąży w okół mnie rozpakowują sie tydzien-dwa przed terminem!!!!!
    Trzeba byc przygotowanym!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ja tez tak mam. Decyzja juz jest musza tylko kaske obliczyc ale to dobra droga.

Katis no ej :) super

Ja tez jestem spakowana w jedna walizke, bardzo wygodnie miec wszystko w jednym miejscu :)

Bietka lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tka walizke ze jak ja otworze to po jednej i drugiej str moge ukladac. z jednej strony mam reczniki koszule ubranka, kocyk a z drugiej podpaski podkklady kosmetyczki kapcie itp.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Jestem marcową mamusią 2015

jakby któraś z was była zainteresowana ciuszkami dziecięcymi zapraszam na allegro

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

ubranka polskiego producenta, bawełna 100 % polecam z czystym sumieniem o czym świadczą tez pozytywne komentarze

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja układam sobie wszystkie rzeczy do spakowania na stole, i też zastanawiam się czy spakować się w jedną czy w dwie torby. Czekam jeszcze na koszule do porodu i staniki, i zrobię to :-)
    Dzisiaj ściągnęłam sobie hybryde z paznokci, więc jestem już odklaczona, rozmalowana, totalnie saute, gotowa do porodu ;-)

Super że piszecie co zabieracie że sobą do szpitala, to mi pomaga samej się spakować, ale widzę że lista jest niekompletna :-)
    Z rzeczy które mam u siebie a nie zauważyłam u Was, to zatyczki do uszu (i to nie po to żeby nie słyszeć dzidziusia, tylko innych wspolspaczy) ale pewnie ich nie użyje, liczę na pokój rodzinny.
    No i krople do oczu. Mam zespół suchego oka, więc nie wyobraxam sobie bez nich życia.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie torby - jedną dla Janeczki, drugą dla siebie - a nie wiem czy w trzecią jakąś taką luźną - sportową nie napakuję podkładów samych, pieluch i wielkich podpasek... wyczytałam gdzieś taką radę. Nie chcę brać wielkiej torby jak na wakacje, największa walizka będzie rozmiarów bagażu podręcznego.

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z porodówki:)
    Jestem bardzo zadowolona, że pojechałam i oswoilam potwora:)
    Porodówka fajna, sala do porodu rodzinnego bardzo przytulna i intymna:)
    W pokoju kanapa, fotel, worek sako, piłka, łazienka w pokoju i drabinki.
    Rodzic mozna w każdej pozycji, z nogami na lampie nawet. Pod ktg nie jest sie podłączona cały czas, wiec mozna sie poruszać. Położne raczej nastawione na aktywny porod, pani mowila, że ja sama mam wybrać pozycje w jakiej mi wygodnie, że to ma być zadanie i trzeba je dobrze wykonać, że mam cwiczyc w domu jak mi wygodnie:)
    Dziecko jest u mamy tyle ile chce, nawet jesli jest konieczność szycia, to jesli matka nie ma nic przeciwko, to dziecko jest na brzuchu. Mierzone, ważone i badane jest w zasięgu mojej ręki, wiec nigdzie go nie zabierają.
    Duze wsparcie laktacyjne. Nie ma problemów z zzo, po zzo nie ma ciągłego ktg, nie zalecają lezenia tez :)

Generalnie porodówka troche wieje komuna, ale jest przytulnie, a pani położna wzbudza zaufanie, więc jestem uspokojona i ja chce juz!!

Jak zapytałam o ochronę krocza pani powiedziała, ze jestem drobna, wiec jesli dziecko bedzie duze, to moze byc konieczność, ale one robia wszystko, zeby tego uniknąć.
    Ja nie wiem co oni wszyscy maja z tym drobna, chuda, mała - jestem normalna, silna baba, urodzę to dziecko, jeszcze sie zdziwia!!!

Angélique89, megg, Gosiak, truskawkax25, Fedra, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile czasu srednio trzymaja w szpitalu po porodzie? Bo tutaj wypisza nas zaraz po, jesli wszystko potoczy sie normalnie i zdrowo. Takze ja bede pakowac 10 rzeczy na krzyz.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nowy objaw zbliżającego się porodu... Po siusiu na papierze jest brązowo + śluz który był biały lub lekko żółty jest lekko brązowy...

Fedra, Januszkowa, juska19 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, no to z opisu tak jak u mnie - i też mi się bardzo podobało w szpitalu - fajnie, cieszę się :)

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Ile czasu srednio trzymaja w szpitalu po porodzie? Bo tutaj wypisza nas zaraz po, jesli wszystko potoczy sie normalnie i zdrowo. Takze ja bede pakowac 10 rzeczy na krzyz.
    2-3 doby.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, to nic dziwnego, ze Wy tyle pakujecie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mojej kuzynce śluz zmienił zabarwienie na brazowy a w nocy odeszły jej wody :D

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia moja walizka wlasnie jest wielkosci wiekszego nagazu podrecznego i mam wszystko :-) przyfarcila mi sie taka torba od znajomej :-)

Przyszedl moj monitor ruchu. Jeju jaki super. To takie malenstwo ze nie zdawalam sobie sprawy z tego :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rodzilam synka to zaraz po porodzie dali mi go i dostawili do piersi. Po jakims czasie zabrali na mycie, wazenie i mierzenie ale moj P poszedl z nimi i byl przy wszystkich czynnosciach i to on przyszedl do mnie z malenstwem jak juz mnie zszyli i zalozyli kroplowke. Kubus znow byl dostawiony do piersi.

Gosiak, Sue, Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia moja walizka wlasnie jest wielkosci wiekszego nagazu podrecznego i mam wszystko :-) przyfarcila mi sie taka torba od znajomej :-)
    No to super, ja właśnie mam małą, ale pakowną torbę kupioną w tym roku przed wyjazdem do Hiszpanii :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    porody na polsat cafe

Patrycja20, truskawkax25 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to rewelka :-) pakuj pakuj :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1872 1873 1874 1875 1876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ