X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg ja biore krem na rozstepy :)
    A co do pakowania to no ja w 1 torbe sie pakuje i mala :p bo dla siebie to ja mam 2 reczniki, 2 koszule i troszke kosmetykow i papier toaletowy , reszta w sumie jej :)

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg śliczne włosy!!!!!!

megg lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowalam 2 oddzielne torby, łatwiej bedzie cos znaleźć :)
    Wzięłam olej kokosowy, po porodzie tez bede używać.

Wszystkie kobietki w ciąży w okół mnie rozpakowują sie tydzien-dwa przed terminem!!!!!
    Trzeba byc przygotowanym!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ja tez tak mam. Decyzja juz jest musza tylko kaske obliczyc ale to dobra droga.

Katis no ej :) super

Ja tez jestem spakowana w jedna walizke, bardzo wygodnie miec wszystko w jednym miejscu :)

Bietka lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tka walizke ze jak ja otworze to po jednej i drugiej str moge ukladac. z jednej strony mam reczniki koszule ubranka, kocyk a z drugiej podpaski podkklady kosmetyczki kapcie itp.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Jestem marcową mamusią 2015

jakby któraś z was była zainteresowana ciuszkami dziecięcymi zapraszam na allegro

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

ubranka polskiego producenta, bawełna 100 % polecam z czystym sumieniem o czym świadczą tez pozytywne komentarze

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja układam sobie wszystkie rzeczy do spakowania na stole, i też zastanawiam się czy spakować się w jedną czy w dwie torby. Czekam jeszcze na koszule do porodu i staniki, i zrobię to :-)
    Dzisiaj ściągnęłam sobie hybryde z paznokci, więc jestem już odklaczona, rozmalowana, totalnie saute, gotowa do porodu ;-)

Super że piszecie co zabieracie że sobą do szpitala, to mi pomaga samej się spakować, ale widzę że lista jest niekompletna :-)
    Z rzeczy które mam u siebie a nie zauważyłam u Was, to zatyczki do uszu (i to nie po to żeby nie słyszeć dzidziusia, tylko innych wspolspaczy) ale pewnie ich nie użyje, liczę na pokój rodzinny.
    No i krople do oczu. Mam zespół suchego oka, więc nie wyobraxam sobie bez nich życia.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie torby - jedną dla Janeczki, drugą dla siebie - a nie wiem czy w trzecią jakąś taką luźną - sportową nie napakuję podkładów samych, pieluch i wielkich podpasek... wyczytałam gdzieś taką radę. Nie chcę brać wielkiej torby jak na wakacje, największa walizka będzie rozmiarów bagażu podręcznego.

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z porodówki:)
    Jestem bardzo zadowolona, że pojechałam i oswoilam potwora:)
    Porodówka fajna, sala do porodu rodzinnego bardzo przytulna i intymna:)
    W pokoju kanapa, fotel, worek sako, piłka, łazienka w pokoju i drabinki.
    Rodzic mozna w każdej pozycji, z nogami na lampie nawet. Pod ktg nie jest sie podłączona cały czas, wiec mozna sie poruszać. Położne raczej nastawione na aktywny porod, pani mowila, że ja sama mam wybrać pozycje w jakiej mi wygodnie, że to ma być zadanie i trzeba je dobrze wykonać, że mam cwiczyc w domu jak mi wygodnie:)
    Dziecko jest u mamy tyle ile chce, nawet jesli jest konieczność szycia, to jesli matka nie ma nic przeciwko, to dziecko jest na brzuchu. Mierzone, ważone i badane jest w zasięgu mojej ręki, wiec nigdzie go nie zabierają.
    Duze wsparcie laktacyjne. Nie ma problemów z zzo, po zzo nie ma ciągłego ktg, nie zalecają lezenia tez :)

Generalnie porodówka troche wieje komuna, ale jest przytulnie, a pani położna wzbudza zaufanie, więc jestem uspokojona i ja chce juz!!

Jak zapytałam o ochronę krocza pani powiedziała, ze jestem drobna, wiec jesli dziecko bedzie duze, to moze byc konieczność, ale one robia wszystko, zeby tego uniknąć.
    Ja nie wiem co oni wszyscy maja z tym drobna, chuda, mała - jestem normalna, silna baba, urodzę to dziecko, jeszcze sie zdziwia!!!

Angélique89, megg, Gosiak, truskawkax25, Fedra, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile czasu srednio trzymaja w szpitalu po porodzie? Bo tutaj wypisza nas zaraz po, jesli wszystko potoczy sie normalnie i zdrowo. Takze ja bede pakowac 10 rzeczy na krzyz.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nowy objaw zbliżającego się porodu... Po siusiu na papierze jest brązowo + śluz który był biały lub lekko żółty jest lekko brązowy...

Fedra, Januszkowa, juska19 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, no to z opisu tak jak u mnie - i też mi się bardzo podobało w szpitalu - fajnie, cieszę się :)

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Ile czasu srednio trzymaja w szpitalu po porodzie? Bo tutaj wypisza nas zaraz po, jesli wszystko potoczy sie normalnie i zdrowo. Takze ja bede pakowac 10 rzeczy na krzyz.
    2-3 doby.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, to nic dziwnego, ze Wy tyle pakujecie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mojej kuzynce śluz zmienił zabarwienie na brazowy a w nocy odeszły jej wody :D

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia moja walizka wlasnie jest wielkosci wiekszego nagazu podrecznego i mam wszystko :-) przyfarcila mi sie taka torba od znajomej :-)

Przyszedl moj monitor ruchu. Jeju jaki super. To takie malenstwo ze nie zdawalam sobie sprawy z tego :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rodzilam synka to zaraz po porodzie dali mi go i dostawili do piersi. Po jakims czasie zabrali na mycie, wazenie i mierzenie ale moj P poszedl z nimi i byl przy wszystkich czynnosciach i to on przyszedl do mnie z malenstwem jak juz mnie zszyli i zalozyli kroplowke. Kubus znow byl dostawiony do piersi.

Gosiak, Sue, Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia moja walizka wlasnie jest wielkosci wiekszego nagazu podrecznego i mam wszystko :-) przyfarcila mi sie taka torba od znajomej :-)
    No to super, ja właśnie mam małą, ale pakowną torbę kupioną w tym roku przed wyjazdem do Hiszpanii :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    porody na polsat cafe

Patrycja20, truskawkax25 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to rewelka :-) pakuj pakuj :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1872 1873 1874 1875 1876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ