Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Jestem marcową mamusią 2015
jakby któraś z was była zainteresowana ciuszkami dziecięcymi zapraszam na allegro
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612
ubranka polskiego producenta, bawełna 100 % polecam z czystym sumieniem o czym świadczą tez pozytywne komentarze
-
Ja układam sobie wszystkie rzeczy do spakowania na stole, i też zastanawiam się czy spakować się w jedną czy w dwie torby. Czekam jeszcze na koszule do porodu i staniki, i zrobię to
Dzisiaj ściągnęłam sobie hybryde z paznokci, więc jestem już odklaczona, rozmalowana, totalnie saute, gotowa do porodu
Super że piszecie co zabieracie że sobą do szpitala, to mi pomaga samej się spakować, ale widzę że lista jest niekompletna
Z rzeczy które mam u siebie a nie zauważyłam u Was, to zatyczki do uszu (i to nie po to żeby nie słyszeć dzidziusia, tylko innych wspolspaczy) ale pewnie ich nie użyje, liczę na pokój rodzinny.
No i krople do oczu. Mam zespół suchego oka, więc nie wyobraxam sobie bez nich życia.Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Ja mam dwie torby - jedną dla Janeczki, drugą dla siebie - a nie wiem czy w trzecią jakąś taką luźną - sportową nie napakuję podkładów samych, pieluch i wielkich podpasek... wyczytałam gdzieś taką radę. Nie chcę brać wielkiej torby jak na wakacje, największa walizka będzie rozmiarów bagażu podręcznego.
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Wróciliśmy z porodówki:)
Jestem bardzo zadowolona, że pojechałam i oswoilam potwora:)
Porodówka fajna, sala do porodu rodzinnego bardzo przytulna i intymna:)
W pokoju kanapa, fotel, worek sako, piłka, łazienka w pokoju i drabinki.
Rodzic mozna w każdej pozycji, z nogami na lampie nawet. Pod ktg nie jest sie podłączona cały czas, wiec mozna sie poruszać. Położne raczej nastawione na aktywny porod, pani mowila, że ja sama mam wybrać pozycje w jakiej mi wygodnie, że to ma być zadanie i trzeba je dobrze wykonać, że mam cwiczyc w domu jak mi wygodnie:)
Dziecko jest u mamy tyle ile chce, nawet jesli jest konieczność szycia, to jesli matka nie ma nic przeciwko, to dziecko jest na brzuchu. Mierzone, ważone i badane jest w zasięgu mojej ręki, wiec nigdzie go nie zabierają.
Duze wsparcie laktacyjne. Nie ma problemów z zzo, po zzo nie ma ciągłego ktg, nie zalecają lezenia tez
Generalnie porodówka troche wieje komuna, ale jest przytulnie, a pani położna wzbudza zaufanie, więc jestem uspokojona i ja chce juz!!
Jak zapytałam o ochronę krocza pani powiedziała, ze jestem drobna, wiec jesli dziecko bedzie duze, to moze byc konieczność, ale one robia wszystko, zeby tego uniknąć.
Ja nie wiem co oni wszyscy maja z tym drobna, chuda, mała - jestem normalna, silna baba, urodzę to dziecko, jeszcze sie zdziwia!!!Angélique89, megg, Gosiak, truskawkax25, Fedra, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość
-
Gosia moja walizka wlasnie jest wielkosci wiekszego nagazu podrecznego i mam wszystko
przyfarcila mi sie taka torba od znajomej
Przyszedl moj monitor ruchu. Jeju jaki super. To takie malenstwo ze nie zdawalam sobie sprawy z tegoGosiak lubi tę wiadomość
-
Jak rodzilam synka to zaraz po porodzie dali mi go i dostawili do piersi. Po jakims czasie zabrali na mycie, wazenie i mierzenie ale moj P poszedl z nimi i byl przy wszystkich czynnosciach i to on przyszedl do mnie z malenstwem jak juz mnie zszyli i zalozyli kroplowke. Kubus znow byl dostawiony do piersi.
Gosiak, Sue, Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość