Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia, ale to przez chorobe czy żle się czujesz i nie mozesz juz chodzic. Jeszcze niedawno spacerek do piekarni, do pracy a teraz taki spokoj u ciebie. Ja ostatno 3 dni przelezalam bo mialam te skorcze ale jak przeszlo to dalej staram sie byc aktywna. Oczywiscie wszedzie autem pod sam sklep, ale w domu zrobie conieco. Wczoraj nawet klientke zrobiłam. To akurat nie najlepszy pomysl byl ale puki daje rade to staram sie robic.
-
AsiaSzw wrote:Gosia, ale to przez chorobe czy żle się czujesz i nie mozesz juz chodzic. Jeszcze niedawno spacerek do piekarni, do pracy a teraz taki spokoj u ciebie. Ja ostatno 3 dni przelezalam bo mialam te skorcze ale jak przeszlo to dalej staram sie byc aktywna. Oczywiscie wszedzie autem pod sam sklep, ale w domu zrobie conieco. Wczoraj nawet klientke zrobiłam. To akurat nie najlepszy pomysl byl ale puki daje rade to staram sie robic.
No i do tego choróbsko, więc do końca tygodnia nie wychodzę. Pierwsze wyjście w piątek na USG
-
Fedra wrote:Jussta kciuki za jutro
Sebza fajnie ze już w domku i ze z maluchem wszystko dobrze
Mnie powoli tez przeraża ten olejnkokosowy i chyba mimo ze nienawidzę kokosu bo mi od samego zapachu niedobrze to chyba tez zakupie
Mnie najbardziej cieszy to ze Lutowe Mamy mimo wszystko przechodzą ciąże spokojnie i nie ma dramatycznych porodów tak jak na innych wątkach można powiedzieć ze jesteśmy szczęściary
Dziewczyny Wasze brzuszki są takie filigranowe
No i muszę się pochwalić przespałam cała noc od północy do 15Fedra lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
laureczka25 wrote:Zaczęłam się martwić bo któraś pisała ze na usg sprawdziła ze maluch nie jest owinięty pepowina. Moim ostatnim usg było polowkowe..poszlbylyscie prywatnie na moim miejscu? Obawiam się ze jak zacznę rodzic juz nikt usg nie będzie mi robił a jak jest dziecko ponad 4kg albo coś z pepowina..kurcze spanikowalam..
laureczka25 lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Aaaaa przepraszam. Ja zapomnialam ze ty masz ta rwe. Az mi wstyd. A to wynika z tego ze ja dzieki mojemu bioenergoterapeucie pozbylam sie jej w 3 dni.
Kurcze Gosiak to nie zazdroszcze ci teraz, a jeszcze nie jest powiedziane ze przejdzie jak urodzisz. Moze tez to wynikac z przesuniecia srodka ciezkosci a nie z ucisku Janeczki.
Ja tez mam wizyte w piatek. I to 2Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam wizyte pojutrze i bardzo jej nie chce. Mam dosyc tego, ze na kazdej wizycie przedstawia mi sie inny konowal. Cisnienie moge sobie sama w domu zmierzyc! Wkurza mnie, ze Ci lekarze gruba kase zarabiaja, a prace wykonuja zalosnie smieszna. Odwrotnie niz w Polsce!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
siedzialam u fryzjera prawie 4 godz!!!! masakra
oto efekt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 19:33
AsiaSzw, słoneczna 85, justta, laureczka25, Katiś, Lara 82, Sue, angelcia, dorocia2324, Patrycja20, LadyDi, Fedra, Januszkowa, Penelope, Asiaa1201, gusiaa, juska19 lubią tę wiadomość
-
Ja jutro spakuje torbe bo szlafrok wilgotny. Czesc rzeczy poszykowalam. Brac herbatke laktacyjna?
I ile bierzecie par wkladek laktacyjnych?
Dla siebie biore mydlo bialy jelen to i chyba dla malego moze byc nie?? Nie bede wielkiego plynu babydream ciagnac;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 19:37
-
Ash? A Ty pakujesz tetry? Bo niby na spisie nie ma i polozna mowila ze jak damy swoje to zgina. Ale mysle moze zapakuje ze swoimi rzeczami jak juz bede miala dzuecko na wylacznosc to przewinac na tym czy nawet wytrzec nie? Co myslisz?? Recznika z kapturem nie biore.
-
Helo
dzisiaj szukalismy dywanika i zaslon do malej, generalnie mam cale mieszkanie w bielach i bezach a mebelki u malej sa biale wiec postanowilam ze dywanik i zaslony beda fioletowe :p taka purpura
Dywanik znalezlismy w leroy merlinjeszze zaslony musimy bo tak byly z takich bardzo ciezki h materialow te fioletowe
Dzis odebralismy tez zamowienie z geminijuz ogarnelam laktator , jutro postaram sie go wyszorowac i zdezynfekowac odpowiednio, a m sie bawil monitorem oddechu , zamiast dziecka uzylismy kota ;p dziala
Spakowalam torbe poza szlafrokiem, pieluchy i podklady w osobna siate, i powiem wam ze kurcze ledwo dopielam!!! Masakranie wiem jak go sie stalo ale peka w szwach a spakowalam:
-papier toaletowy
-chusteczki higieniczne
- laktator lovi caly sprzet
- kocyk
-rozek
-5pieluvh tetrowych i 1 flanela
- 2 koszule (1 maz dowiezie)
- butelka w razie w 230 ml
- kosmetyczka a w niej: krem na odparzenia pieluchowe, krem purelan do brodawek, pasta do zebow, szczoteczka z ladowarka, szampon, plyn do hig int, mydlo w plynje, chusteczki do hig intymnej, krem do twarzy dla mnie, cazki dla malej, wkladki laktacyjne 4 komplety, oslonki silikonowe na sutki
-chusteczki nawilzane dla malej do cialka i buzi
-chusteczki nawilzane do przewijania
-3xbody krotki rekaw,3xbody dlugi rekaw,4 xpajacyk,2xczapeczka bawelna,1xniedrapki
- herbatka laktacyjna 6 szt
-1 duzy recznik dla mnie i 1 mniejszy
-1 mniejszy recznik dla malej zwykly i 1 z kapturkiem
-1stanik do karmienia
-krem na rozstepy
-smoczek+ torebka
-3xwoda z dziubkiem 300 ml
-szczotka z naturalnwlosiem do ew masowania glowki
Jeszcze musze tam wcisnac
-skarpety
-szlafrok
- kapcie
I osobno do torby pieluchy jednorazowe i podklady
I normalnie torba peka w szwach , a to jest torba ltora mam na wycieczki o pakownosci na 20 kg czy nawet ciut wiecej sie zmiesci:/ masakra -
Bella to ty wszystko w jedna torbę pakujesz? Ja mam swoje rzeczy w jednej a młodego w drugiej. Podkłady chyba też w osobną siatę zapakuję, bo jeszcze nie wszystko mam a juz się nie dopina...
Ja mam już decyzję z ZUS w sprawie zasiłku. Niestety do wypłaty dopiero za tydz we wtorek... Druga dziwna kwestia jest taka, ze miałam 3 zwolnienia. Na dwóch z nich są wszystkie informacje, ale na jednym jest tylko nr decyzji i tyle... miała któraś kiedyś taką sytuację? -
słoneczna 85 wrote:Ash? A Ty pakujesz tetry? Bo niby na spisie nie ma i polozna mowila ze jak damy swoje to zgina. Ale mysle moze zapakuje ze swoimi rzeczami jak juz bede miala dzuecko na wylacznosc to przewinac na tym czy nawet wytrzec nie? Co myslisz?? Recznika z kapturem nie biore.
Zapakowalam 3 tetry i 1 flanelową, ręczniczek tez wzięłam bo jest w spisie.
Mam kilka próbek emulsji do kąpieli Emolium to wzięłam dla małego. W domu tez mam ten wielki płyn babydream
Wsadzilam do kosmetyczki 5 par wkładek laktacyjnych.
Dobrze ze o herbatce napisałaś, jutro kupie i dopakuje.
Edit;
Słoneczna a rożek bierzesz? Czy tylko kocyk?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 20:04
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Od 17:30 miałam skurcze . Co średnio 10-13 min, co drugi bardziej bolesny . No i się skończyły. Bądź tu babo mądra i wiedz kiedy do jechać szpitala
ehh no nic pozostaje dalej czekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 19:59
megg, justta, Angélique89, Sue, Patrycja20, kasia_1988, Fedra, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość
Pola
Hania