Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jussta ja tez obstawiam dziewczynke, oczywiscie nie sugerujac sie tym co Ty czujesz
przede wszystkim trzymam jednak kciuki aby cc odbylo sie jutro aby jez cie nie trzymali w niepewnosci, aby wszystko odbylo sie szybciutko aby dzidzi bylo zdrowe , ty szybciutko wrocila do formy
bardzo prosimy nie trzymaj nas dlugo w niepewnosci napisz krotkiego smska juz po fakcie gdy bedziesz w stanie.justta lubi tę wiadomość
-
Zaczęłam się martwić bo któraś pisała ze na usg sprawdziła ze maluch nie jest owinięty pepowina. Moim ostatnim usg było polowkowe..poszlbylyscie prywatnie na moim miejscu? Obawiam się ze jak zacznę rodzic juz nikt usg nie będzie mi robił a jak jest dziecko ponad 4kg albo coś z pepowina..kurcze spanikowalam..Laureczka25
-
Ja mocz robiłam na co druga wizytę bo wyniki miałam zawsze dobre a morfologię na każda wizytę...
laureczka25 wrote:Kurcze miałam miec na 13-tą usg i o 12 zadzwonili z przychodni ze zostało przwłożone na 2.02..wkurzylam się bo nie wiem czy doczekam a poza tym następna wizytę bez usg mam 4.02 i juz nie mam na nią robić badań krwi i moczu? Tez macie te ostatnie wizyty bez badań czy moj gin mi nie zlecił bo nie wiem o co chodzi..17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
jesli chodzi o pepowine rozmawialam ze swoja gin. i to jest naprawde wielka loteria i to sa bardzo skrajne przypadki, ze jakas tragedia. Kolejne dziecko moze sie owinac pepowina w ostatniej chwili, oczywiscie nie chce martwic Agnieszki ale tak jest. Kolejne owoniecie pepowina wokol szyji jest grozne ale rownie grozne jest owiniecie wokol raczki (czesto sie zdarza bo dziecko bawi sie tym sznureczkiem) czy nozki. Po to jest Ktg w czasie porodu, i sprawdzanie tetna dzidzi. Kazala mi o tym nie myslec bo zwariuje a nie mam na to wplywu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:31
laureczka25, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A wszystkie brzuszki sa piekne i cudowne, niezaleznie od samopoczucia wlascicielki
no i reszte brzuszkow chcemy zobaczyc przed rozwiazaniem, moze byc bez twarzy bo to o brzuszek chodziWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:32
Sue lubi tę wiadomość
-
Ja w jednym wyniku mialam te erytrocyty ale u mnie z moczem zawsze cos nie tak, bakterie, szczawiany, fosforany itp od poczatku ciazy biore femisept uro, a raz dostalam antybiotyk- jedna saszetke (nazwa na m chyba), mocz robie co wizyte, a morfologie co druga, dzis sie dowiedzialam ze mam GBS- no ale w szpitalu wiedza co z tym robic wiec sie nie martwie, a co do usg to uwazam ze trzeba zrobic na krotko przed porodem zeby ocenic wage, polozenie itp
Laureczka- a nie mialas usg 3trymestru- z tego co wiem to obowiazkowe wg wytycznych MZ, ja na twoim miejscu bym zrobila usg w 38-39tyg chyba ze szpital robi przed porodem, moze zadzwon i zapytaj czy robia i czy wymagaja zeby miec usg 3trym (u mnie trzeba miec)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Lara, Katiś jest dwa tygodnie przede mną, więc jej brzuszek jest trochę większy
Ale z tego co pamiętam, to ona w ciąży waży tyle, ile ja przed, więc to zdecydowanie Katiś jest największą drobinką
Właśnie siadamy do spaghetti, a o 19 jadę zobaczyć porodówkę!!
Aaaaaa, nie mogę się doczekaćGosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Jussta kciuki za jutro
Sebza fajnie ze już w domku i ze z maluchem wszystko dobrze
Mnie powoli tez przeraża ten olejnkokosowy i chyba mimo ze nienawidzę kokosu bo mi od samego zapachu niedobrze to chyba tez zakupie
Mnie najbardziej cieszy to ze Lutowe Mamy mimo wszystko przechodzą ciąże spokojnie i nie ma dramatycznych porodów tak jak na innych wątkach można powiedzieć ze jesteśmy szczęściary
Dziewczyny Wasze brzuszki są takie filigranowe
No i muszę się pochwalić przespałam cała noc od północy do 15Gosiak, justta, Lara 82, Penelope, Januszkowa, Aagnieszkaa, megg lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ja wlasnie pochlonelam 2 miseczki ziemniaczkow z barszczykiem czerwonym. Pychotka!!
Ja praktycznie na kazdej wizycie mam krew i mocz. Teraz tez musze zrobic na wizyte 2.02 no i musze jutro odebrac wynik GBS. Jutro tez odbieram laktator i wypad na miasto. -
Sue wrote:Lara, Katiś jest dwa tygodnie przede mną, więc jej brzuszek jest trochę większy
Ale z tego co pamiętam, to ona w ciąży waży tyle, ile ja przed, więc to zdecydowanie Katiś jest największą drobinką
Właśnie siadamy do spaghetti, a o 19 jadę zobaczyć porodówkę!!
Aaaaaa, nie mogę się doczekać
oo nie wiem nie wiem, waże już 61 kg, a któraś chyba pisała, że ma mniej kg ;pPola
Hania -
nick nieaktualny
-
Fedra wrote:Jussta kciuki za jutro
Sebza fajnie ze już w domku i ze z maluchem wszystko dobrze
Mnie najbardziej cieszy to ze Lutowe Mamy mimo wszystko przechodzą ciąże spokojnie i nie ma dramatycznych porodów tak jak na innych wątkach można powiedzieć ze jesteśmy szczęściary
Fedra, nie chwal dnia przed zachodem słońca
-
Hej Sebza super ze juz jestescie w domku
Ja juz po dzisiejszej wizycie ktg ok byl jeden maly skurcz na 25%
Moja mała wazy 2,300 szyjka sie skróciła niewiem ile bo nie powiedział i mam 1.5 cm rozwarcia .. Doktorek stwierdził ze albo zacznie sie szybciej albo wytrwam do terminu... Zaczynam sie stresować nie powiem
A to my 37 tydz..
dorocia2324, laureczka25, Sue, Patrycja20, Angélique89, Lara 82, Penelope, Januszkowa, megg, LadyDi, Fedra, asia888, Kathy's, juska19 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marcela właśnie miałam miec dziś te usg ale mi odwołano i mam dopiero 2 lutego a tp na 9 lutego wiec się zaczęłam martwić ze moze to zbyt późno i myślę czy by nie umówić się prywatnie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 17:53
Laureczka25