Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:ja nie cierpię kokosa, więc dla mnie wzięcie go do ust byłoby trudne
Ale generalnie olej kokosowy ma właściwości antybakteryjne, więc nic dziwnego, że ma tyle zastosowań
To tak jak z chińskim jedzeniem, też jest mega zdrowe - widziałyście kiedys grubego Chinczyka?Sue lubi tę wiadomość
-
Wiecie co w ogóle to mój gin inaczej liczy te tygodnie ja też mam 20 dni do porodu i dla niego to jest dopiero 35/36 tydzień.
Czyli tak jakby u niego termin porodu z om to 38 tydzień ciazy. Chyba ze to belly liczy źle..wiem ze juz kiedyś była dyskusja na ten temat i każda liczy inaczej.Laureczka25 -
Hejka kochane witamy się dzień przed porodem
Dom ogarnięty, myślę że już wszystko spakowane teraz pozostało tylko czekać, jutro jadę na 8 rano do szpitala, a cesarka będzie popołudniu, ewentualnie na następny dzień, już się nie mogę doczekać tej mojej Kruszynki
Piękne brzuszki kochane macie, a to nasze ostanie zdjęcie w dwupaku
Gosiak, Patrycja20, Sue, Angélique89, Lara 82, Aagnieszkaa, truskawkax25, megg, Penelope, słoneczna 85, AsiaSzw, dorocia2324, kasia_1988, juska19, Fedra, sebza, Januszkowa, LadyDi, asia888, Kathy's lubią tę wiadomość
-
laureczka25 wrote:Wiecie co w ogóle to mój gin inaczej liczy te tygodnie ja też mam 20 dni do porodu i dla niego to jest dopiero 35/36 tydzień.
Czyli tak jakby u niego termin porodu z om to 38 tydzień ciazy. Chyba ze to belly liczy źle..wiem ze juz kiedyś była dyskusja na ten temat i każda liczy inaczej.laureczka25 lubi tę wiadomość
-
justta wrote:Hejka kochane witamy się dzień przed porodem
Dom ogarnięty, myślę że już wszystko spakowane teraz pozostało tylko czekać, jutro jadę na 8 rano do szpitala, a cesarka będzie popołudniu, ewentualnie na następny dzień, już się nie mogę doczekać tej mojej Kruszynki
Powodzenia kochana, trzymam kciuki ;-*justta lubi tę wiadomość
-
Hej Kochane,
Ciezko Was nadrobicale udalo sie.
Po pierwsze gratulacje dla rozpakowanych! Podium CC zajete, teraz czas na SN. Ciekawe ktora z nas bedzie pierwsza
U mnie ostatnio bardzo intensywnie. Caly piatek i sobote szalalam ze sprzataniem i gotowaniem! Moj maz nie byl w stanie mnie powstrzymac od czyszczenia fug w kuchni i w lazience, na kolanach, szczoteczka do zebow!!
W niedzielę rano myslalam ze skonam. Bolalo mnie wszystko. Ale impreza urodzinowo-imieninowa super sie udala.
Gdzies w tym szalenstwie zaliczylam mam nadzieje ostatnia wizyte u ginka, w sobote Fredzio wazyl 3470, wiec do porodu jest szansa ze dociagnie do 4000. Licze jednak na blad na moja korzysc i jednak troche mniej. Wyniki badan w normie, szyjka 2cm, sredniotwarda.
I u mnie moj szal wicia gniazda nic nie zmienil. Maly siedzi grzecznie w brzuszku i sie nie spieszy. Ginek dokladnie sprawdzil polozenie malego i to na czym mi bardzo zalezalo, czy ma pepowinke wokol szyi. No i nie ma. Przy moim naturalnym porodzie to bardzo wazne. Im mniej problemow/przeszkod tym latwiejszy porod, no i ja w mniejszym stresie.
W piatek idziemy z moim m. na spotkanie z moja polozna Kasia. M. pierwszy raz zobaczy nasza sale porodowa. Wybralam sobie Rzymmam nadzieję ze bedzie wolna jak przyjedziemy rodzic. Poki co nie ma tam oblozenia
Powiem Wam ze juz nie moge sie doczekac!!!
Od wczoraj odpoczywam, dopakowywuje torbe. Chce juz byc gotowa. W koncu zostalo mi juz tylko 18 dni.
Patrycja20, cath, Gosiak, Lara 82, Fedra, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Aagnieszkaa wrote:Gosia, i jak laktator? Jakie bierzesz pieluszki do szpitala? I ile tetrowych?
Zamówiłam też od razu butelkę Medela Calma i kubeczek do karmienia noworodków.
Biorę te pieluszki: http://www.krainapieluszek.pl/ekologiczne-pieluszki-jednorazowe?product_id=1148
A tetrowych nie wiem ile - 4-5?