WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    ja nie cierpię kokosa, więc dla mnie wzięcie go do ust byłoby trudne :)
    Ale generalnie olej kokosowy ma właściwości antybakteryjne, więc nic dziwnego, że ma tyle zastosowań :)

To tak jak z chińskim jedzeniem, też jest mega zdrowe - widziałyście kiedys grubego Chinczyka? :)
    Ja też kokosa nienawidzę ba jak czuję to mi niedobrze się robi!

Sue lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam olej kokosowy, nie wyobrażam sobie teraz innego smarowidła do ciała. To mój ideał i bosko pachnie. Skóra jest po nim taka mięciutka ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co w ogóle to mój gin inaczej liczy te tygodnie ja też mam 20 dni do porodu i dla niego to jest dopiero 35/36 tydzień.
    Czyli tak jakby u niego termin porodu z om to 38 tydzień ciazy. Chyba ze to belly liczy źle..wiem ze juz kiedyś była dyskusja na ten temat i każda liczy inaczej.

Laureczka25
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane witamy się dzień przed porodem ;-)

Dom ogarnięty, myślę że już wszystko spakowane teraz pozostało tylko czekać, jutro jadę na 8 rano do szpitala, a cesarka będzie popołudniu, ewentualnie na następny dzień, już się nie mogę doczekać tej mojej Kruszynki ;-)

Piękne brzuszki kochane macie, a to nasze ostanie zdjęcie w dwupaku <3

39ce653563010786med.jpg

Gosiak, Patrycja20, Sue, Angélique89, Lara 82, Aagnieszkaa, truskawkax25, megg, Penelope, słoneczna 85, AsiaSzw, dorocia2324, kasia_1988, juska19, Fedra, sebza, Januszkowa, LadyDi, asia888, Kathy's lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta my czekamy z niecierpliwością na wieści "po" :) Trzymamy kciuki i ciekawie czy bedzie Nina czy Leoś:D

justta lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Wiecie co w ogóle to mój gin inaczej liczy te tygodnie ja też mam 20 dni do porodu i dla niego to jest dopiero 35/36 tydzień.
    Czyli tak jakby u niego termin porodu z om to 38 tydzień ciazy. Chyba ze to belly liczy źle..wiem ze juz kiedyś była dyskusja na ten temat i każda liczy inaczej.
    Wygląda tak, ze Twój ginekolog liczy nie od ostatniej miesiączki, tylko od zapłodnienia, czyli dwa tygodnie mniej. Ciąża liczona od poczęcia trwa 38 tygodni, liczona od miesiączki 40 tygodni, stąd ta różnica.

laureczka25 lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, kciuki jutro będą mocno zaciśnięte!!!
    Pozytywnie zazdraszczam :) <3

justta lubi tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Hejka kochane witamy się dzień przed porodem ;-)

Dom ogarnięty, myślę że już wszystko spakowane teraz pozostało tylko czekać, jutro jadę na 8 rano do szpitala, a cesarka będzie popołudniu, ewentualnie na następny dzień, już się nie mogę doczekać tej mojej Kruszynki ;-)

Powodzenia kochana, trzymam kciuki ;-*

justta lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my, dziś

4qr0xd.jpg

p.s. paski poszerzają :P

Angélique89, Lara 82, Gosiak, truskawkax25, Katiś, megg, Penelope, słoneczna 85, Patrycja20, Bietka, AsiaSzw, dorocia2324, kasia_1988, juska19, Fedra, Januszkowa, LadyDi, asia888, Kathy's lubią tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta robimy zakłady? Ja obstawiam chłopaka ;-)

justta lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, kciuki zaciśnięte. O której stawiasz się w szpitalu?

justta lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, widzę z okna kuriera, zaraz będę miała swój laktator i będę mogła w spokoju pójść pospać :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to łoże mojego Księcia:

r0cxeq.jpg

I jego mini kącik:

21mt15l.jpg

Penelope, Angélique89, Lara 82, Gosiak, słoneczna 85, Katiś, cath, Aagnieszkaa, Patrycja20, Bietka, dorocia2324, Fedra, Januszkowa, ash, LadyDi, asia888, Kathy's lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechał kurier, zamówienie z Apteki Gamoni w końcu u mnie - biorę się za rozpakowanie i praaaanie - yaay! :)

Gosiak, Katiś, megg, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Przyjechał kurier, zamówienie z Apteki Gamoni w końcu u mnie - biorę się za rozpakowanie i praaaanie - yaay! :)
    Ale się zgrali, mój właśnie poszedł i oglądam sobie laktator :)

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=7t0EtKlQxyo

Hahaha powiem wam że ja się wcale ani to wcale się nie zdziwię jeśli mój mąż zrobiłby coś podobnego z kolegami! Jak się chłopy spotkają to są nieobliczalni!

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane,

Ciezko Was nadrobic :-) ale udalo sie.

Po pierwsze gratulacje dla rozpakowanych! Podium CC zajete, teraz czas na SN. Ciekawe ktora z nas bedzie pierwsza ;-)

U mnie ostatnio bardzo intensywnie. Caly piatek i sobote szalalam ze sprzataniem i gotowaniem! Moj maz nie byl w stanie mnie powstrzymac od czyszczenia fug w kuchni i w lazience, na kolanach, szczoteczka do zebow!!
    W niedzielę rano myslalam ze skonam. Bolalo mnie wszystko. Ale impreza urodzinowo-imieninowa super sie udala.

Gdzies w tym szalenstwie zaliczylam mam nadzieje ostatnia wizyte u ginka, w sobote Fredzio wazyl 3470, wiec do porodu jest szansa ze dociagnie do 4000. Licze jednak na blad na moja korzysc i jednak troche mniej. Wyniki badan w normie, szyjka 2cm, sredniotwarda.
    I u mnie moj szal wicia gniazda nic nie zmienil. Maly siedzi grzecznie w brzuszku i sie nie spieszy. Ginek dokladnie sprawdzil polozenie malego i to na czym mi bardzo zalezalo, czy ma pepowinke wokol szyi. No i nie ma. Przy moim naturalnym porodzie to bardzo wazne. Im mniej problemow/przeszkod tym latwiejszy porod, no i ja w mniejszym stresie.
    W piatek idziemy z moim m. na spotkanie z moja polozna Kasia. M. pierwszy raz zobaczy nasza sale porodowa. Wybralam sobie Rzym :-) mam nadzieję ze bedzie wolna jak przyjedziemy rodzic. Poki co nie ma tam oblozenia :-)

Powiem Wam ze juz nie moge sie doczekac!!!
    Od wczoraj odpoczywam, dopakowywuje torbe. Chce juz byc gotowa. W koncu zostalo mi juz tylko 18 dni.

Patrycja20, cath, Gosiak, Lara 82, Fedra, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, i jak laktator? Jakie bierzesz pieluszki do szpitala? I ile tetrowych?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Gosia, i jak laktator? Jakie bierzesz pieluszki do szpitala? I ile tetrowych?
    Fajny :) Zamówiłam też od razu butelkę Medela Calma i kubeczek do karmienia noworodków.
    Biorę te pieluszki: http://www.krainapieluszek.pl/ekologiczne-pieluszki-jednorazowe?product_id=1148
    A tetrowych nie wiem ile - 4-5?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak powiedz czy olejek ze słodkich migdałów kupiłaś ten zimno tłoczony? bo ja szukałam i szczerze ciężko go znaleźć...a też chcę zakupić

c7hyim7.png
‹‹ 1867 1868 1869 1870 1871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ