X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny, nie wiem czy to normalne czy anomalia, ale nieraz jak mala sie rusza a ja np stoje/ chodze, a teraz np nawet jak leze to tak mnie chwilami zakluje tam w stodku jakby w pochwie/ szyjce jakby mi ktos szpile wbijal... Az sie chce wyc.... :( czy ktoras ma podobnie ? Nie wiem czy sie martwic czy olac, generalnie poza tym sie nic absolutnie nie dzieje, i tez nie mam tak non stop tylko czasem.. Np dzisiaj- teraz, wczoraj mialam ze 2 razy, a tak to tydzien temu gdzies tez z kilka tazy i takie przerwy dlugie... Moze kwestia ulozenia.. Nie wiem.. Ale jak tak sie dzieje to boli okrutnie :(
    Ja tak mam od dłuższego czasu, dokładnie tak jak opisujesz. Czasem boli aż tak, że aż muszę przykucnąć. Dodatkowo czasem mały uciśnie jakiś nerw i mam takie nerwobóle od krocza aż do kostki, przez całą nogę. Jeżeli stoję akurat no to nie jestem wstanie się utrzymać i upadam na kolana ;-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 13:44

relgwn15ilhiioyg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, jemy, póki możemy :) Bo potem tylko delikatne jedzonko :)

A jak u Ciebie z baby bluesem? udało się uniknąć czy to prawda co mówią, że te pierwsze dni po porodzie jakiś taki smutek ogarnia kobietę?

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie - zapomniałam dziewczyny, które się zastanawiają nad szpitalami w Warszawie - na grupie na fb laski ostatnio rozmawiały o szpitalach w Warszy. Jak znajdę tego posta, to najważniejsze info Wam podeślę ;)

One rozmawiały o Madalińskiego, Inflanckiej, Zofii i jakimś jeszcze :)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z polecacie na wzmocnienie. Czuję się jakaś osłabiona. I boli mnie gardło. Wzięłam gorącą kąpiel. Piję rumianek z miodem i cytryną, zrobiłam inhalację, popłukałam gardło szałwią, do nosa sól morska. I nadal mam uczucie zalegania w zatokach czegoś :/
    Jakieś propozycje? ;>

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja nie jestem na tej grupie, więc wrzucaj! mnie inflancka interesuje :)

Ja mam skierowanie na mocz i morfologię

Ja też ostatnio zajadam się słodyczami jak głupia. Chyba instynkt mówi, ze trzeba korzystać, póki można ;p

c7hyim7.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie najlepiej dziala czosnek z mlekiem;) choć strasznie śmierdzi :)a i sok z buraków czerwonych,ale chyba dlatego,że jestem anemiczką

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie baby bluesa, to czytałam w książce "W głębi kontynuum" teorię skąd się bierze. Ale nie wiem na ile jest prawdziwa... Któraś z Was czytała tę książkę?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań to ja też dostałam na mocz i morfologie żebym miała świeże do porodu. Jutro idę. Aaa i odebrałam wynik GBS- nie posiadam :) więc się cieszę :)

Gosiak, cath, Lara 82 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, wyślę Ci na priv, bo to jednak prywatne wypowiedzi tych dziewczyn, a grupa zamknięta :)

Bietka lubi tę wiadomość

• NASTA Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Dziewczyny a co z polecacie na wzmocnienie. Czuję się jakaś osłabiona. I boli mnie gardło. Wzięłam gorącą kąpiel. Piję rumianek z miodem i cytryną, zrobiłam inhalację, popłukałam gardło szałwią, do nosa sól morska. I nadal mam uczucie zalegania w zatokach czegoś :/
    Jakieś propozycje? ;>

Zjedz kromkę chleba z czosnkiem.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Jakieś propozycje? ;>
    Olej kokosowy - do "płukania gardła" i generalnie do jedzenia, bo jest przeciwbakteryjny, przeciwwirusowy.
    Na zaleganie kataru w zatokach polecam sinupret - ziołowy lek, który jest dozwolony w ciąży.
    Można też krople homeopatyczne Euphorbium. Stosuję od wczoraj i jest znaczna różnica w stosunku do soli morskiej.
    Na chrypkę i chorą krtań homeovox. Na gardło Tantum Verde - stosuję od wczoraj wieczora Tantum Verde, Homeovox i euphorbium i różnica jest diametralna w samopoczuciu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 14:04

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Odnośnie baby bluesa, to czytałam w książce "W głębi kontynuum" teorię skąd się bierze. Ale nie wiem na ile jest prawdziwa... Któraś z Was czytała tę książkę?

Gosiak, moja koleżanka czytała po porodzie tę książkę i mi polecała. Muszę się w nią zaopatrzyć, bo ponoć fajnie jest też opisane karmienie piersią.

• sebza Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

A jak u Ciebie z baby bluesem? udało się uniknąć czy to prawda co mówią, że te pierwsze dni po porodzie jakiś taki smutek ogarnia kobietę?

Nie, mnie smutek nie ogarną, ale taka tęsknota za ciążą. To strasznie dziwne uczucie, bo moja ciąża do najłatwiejszych nie należała. No i takie ciągłe rozczulanie, jak mały ma czkawkę, to że tak czkał w brzuchu, jak czasem wykonuje jakichś ruch, to że ja to czułam dokładnie tak, jak to wygląda teraz... Taka wielka radość ze spotkania z dzieckiem i z początku czegoś nowego, ale zarazem świadomość,że coś się skończyło
    Nie wiem, czy to baby blues, ale czułam się dziwnie kilka razy. Ale szybko mijało, jak trzeba wrócić do zmiany pieluchy i odbijania:D

Sue, justta, Lara 82, dorocia2324, Fedra, Suri97 lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pt pojade na krew. Bedzie na swiezo.

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Olej kokosowy - do "płukania gardła" i generalnie do jedzenia, bo jest przeciwbakteryjny, przeciwwirusowy.
    Na zaleganie kataru w zatokach polecam sinupret - ziołowy lek, który jest dozwolony w ciąży.
    Można też krople homeopatyczne Euphorbium. Stosuję od wczoraj i jest znaczna różnica w stosunku do soli morskiej.
    Na chrypkę i chorą krtań homeovox.
    Gosiak śmiem twierdzić że olej kokosowy jest na wszystko :D Po co nam lekarze jak mamy olej kokosowy <3 I ie mówię tego z ironią tylko jestem w szoku ż ejedna rzecz a na wszystko :D

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Gosiak śmiem twierdzić że olej kokosowy jest na wszystko :D Po co nam lekarze jak mamy olej kokosowy <3 I ie mówię tego z ironią tylko jestem w szoku ż ejedna rzecz a na wszystko :D
    Dokładnie tak jak mówisz, jest nawet taka książka "Cud oleju kokosowego" ;) I nie jest taka całkiem cieniutka :) Z ciekawostek - to regularnie spożywany potrafi zahamować postęp choroby Alzheimera u starszych osób.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 14:11

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrze na ten mój brzuch to myśle, że z porodem nie wyrobię się do kwietnia- bo jakiś mały, ale myślę również, że to przez te czyszczenie przez 2 ostatnie dni i nic niejedzenie- schudłam myślę.

e68be5ae8dbf1125med.jpg

Aaa byłam w biedronce, mam jakieś 20 min pieszo. W połowie drogi fala goraca i chlup coś w majty ;p Niestety to nie wody, a duuuuużo śluzu. Szkoda, lecz dobre i to :D

cath, Angélique89, Patrycja20, Januszkowa, kasia_1988, Lara 82, Penelope, Bietka, dorocia2324, juska19, Fedra, Suri97, Kathy's lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Nie, mnie smutek nie ogarną, ale taka tęsknota za ciążą. To strasznie dziwne uczucie, bo moja ciąża do najłatwiejszych nie należała. No i takie ciągłe rozczulanie, jak mały ma czkawkę, to że tak czkał w brzuchu, jak czasem wykonuje jakichś ruch, to że ja to czułam dokładnie tak, jak to wygląda teraz... Taka wielka radość ze spotkania z dzieckiem i z początku czegoś nowego, ale zarazem świadomość,że coś się skończyło
    Nie wiem, czy to baby blues, ale czułam się dziwnie kilka razy. Ale szybko mijało, jak trzeba wrócić do zmiany pieluchy i odbijania:D

Nawet nie masz pojęcia, jak Ci zazdroszczę, że masz już maluszka przy sobie :) Ale tak pozytywnie Ci zazdroszczę :)

Teraz będzie pierwszy uśmiech, gaworzenie, śmiech.. :) Ale o tęsknocie za ciążą też słyszałam ;)
    A jak mąż, zakochany w synku? Kurcze, pięknie, że już macie synka ze sobą, dzieci to jest jednak szczęście ;)

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, wysłałam Ci zaproszenie - zaakceptuj, to Ci podeślę te opinie, bo już przygotowałam ;)

• cath Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dokładnie tak jak mówisz, jest nawet taka książka "Cud oleju kokosowego" ;) I nie jest taka całkiem cieniutka :) Z ciekawostek - to regularnie spożywany potrafi zahamować postęp choroby Alzheimera u starszych osób.
    O jezu jeszcze książka jest cała! :D Kurde!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1865 1866 1867 1868 1869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ