Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczna nie odradzał szpitala jako takiego tylko jego oglądanie. Chodziło mu o to, ze przeszli się tylko po korytarzu, oczywiście nie mogli nigdzie zaglądać, bo wszędzie były pacjentki.
Wygląd oddziału też na pewno dokłada się do tego, ze wybieram inny, ale jest mnóstwo innych przesłanek. Dla mnie ważna jest poradnia laktacyjna, a na inflanckiej takowa jest. Poza tym ostatnio ciągle słyszę o tym, że inflancka ma coraz lepsze opinie wg pacjentek, więc to też o czymś świadczy
MAm świadomość tego, że dużo zależy od zmiany położnych i nastawienia rodzącej.
Jak urodzę tam,to wtedy będę mogła wystawić moją opinię i zweryfikować inne. Na razie zostaje mi wierzyć innym pacjentkom -
A ja po wizycie:) standardowo nie było usg i juz do porodu nie bedzie
Główka napiera na szyjke, rozwarcie na poł opuszka, ale główkę mozna odepchnąć. Czyli u mnie sie nic nie dzieje.
Lekarz mi powiedział, że nie jest powiedziane, że urodzę do 20.02:(
Dostałam zwolnienie do 20.02, potem bede musiała kombinować z internista!! Wrrrr...
Po sobocie zaczynam ostrzej cwiczyc, trzeba młodego człowieka zaczac gonić na swiatLara 82, Gosiak, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Jejku ja sobie smacznie śpię po wczorajszych nocnych stresach, a tu się tyle dzieje. Sebza odpowiada na pytania no i jeszcze księcia można zobaczyć.
Sebza cudowny jeszcze raz gratuluję
Ja po wczorajszej nocy też nie mogę się doczekać. Trzeba kopa dostać aby zdanie zmienić, tak to już ze mną jest. -
A teraz po raz kolejny witam się w skończonym 37tc, jak ja na to czekałam
Taka wiadomość na Belly to miód na moje oczy
Jesteś w 38 tygodniu ciąży
(37 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 35 tydzień
Data porodu:
10 lutego 2015
(pozostało 21 dni)
A tu prezencik dla forumowych cioć. Mieszkanko mojego syncia w rozpoczętym 38 tc.
Buziaczki
http://www.iv.pl/images/39792702916107796854_thumb.jpgmarcela29, Sue, Gosiak, dorocia2324, Patrycja20, słoneczna 85, NASTA, Bietka, megg, Penelope, Januszkowa, Angélique89, Fedra, Kathy's lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:A ja po wizycie:) standardowo nie było usg i juz do porodu nie bedzie
Główka napiera na szyjke, rozwarcie na poł opuszka, ale główkę mozna odepchnąć. Czyli u mnie sie nic nie dzieje.
Lekarz mi powiedział, że nie jest powiedziane, że urodzę do 20.02:(
-
U mnie tez skonczony 37;) niech sie teraz dzieje wola nieba... Staram sie byc nadal aktywna, zeby mala wyklula sie szybciej niz 9luty, choc objawow przed porodowych brak, w pt mam wizyte i zobaczymy co i jak, ja mam ten komfort ze na kazdej wizycie mam usg i podgladam mloda, slucham serduszka i patrze na jej akrobacje, czasem lekarz przelacza na 3d i dzieki temu widzialam jvz "usmiech" malej, focha, zabawy stopka i pepowina, kilka fotek mam na pamiatke;) dzieki tym podgladaniom czuje sie spokojniejsza, wydaje mi sie ze takie usg w koncowce ciazy jest szczegolnie wazne, sprawdzamy polozenie plodu, czy nie owija sie pepowina, ilosc wod plodowych, wydolnosc lozyska itp poza usg zwykle gin bada mi szyjke i sprawdza cos takim papierkiem, ale to ze wzg na moje bakterie w moczu...
Szykuje obiadek dla meza, a potem spacer z psiakiem do ksiegowej min godzina dotlenienia;)Lara 82, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Gosiak wrote:Hm, ciekawe czy moja próbowała odpychać główkę, bo o rozwarciu nic nie mówiła, tylko, że główka napiera. I szyjka krótka. No ciekawe, ciekawe... ja sobie jeszcze porodu nie wróżę
No tak lekarz powiedział, że główkę mozna odepchnąć - nie wiem o co chodzi)
Rozmowa starszych pan na przystanku:
"Byłam w aptece poprawić receptę. A w niedziele wyjęłam z zamrazarki mięso, myslalam, ze to skrzydełka a to były żeberka" - to tak na poprawę humoru)
Jestem dziś totalnie bez energii...Gosiak, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:No tak lekarz powiedział, że główkę mozna odepchnąć - nie wiem o co chodzi
)
Rozmowa starszych pan na przystanku:
"Byłam w aptece poprawić receptę. A w niedziele wyjęłam z zamrazarki mięso, myslalam, ze to skrzydełka a to były żeberka" - to tak na poprawę humoru)
Jestem dziś totalnie bez energii...
"A czy to folia spożywcza?"
Na co druga odpowiada "No nie widzisz, ze pisze Value" (??) HaMyślałam że padne bo do tej pory nie wiem co to Value
Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCath value to wartość
haha..
Wstyd, bo pomyliłam jakość z wartościąbrak szkoły mi się udziela
Gosiak a jak Twój niemiecki? Bo dawno nic nie pisałaś o lekcjach
Ja wizytę mam dopiero we wtorek i muszę coś zmajstrować żeby było to rozwarcie, albo coś...Nie chcę przeterminować Ady, a już przecież może legalnie opuścić lokal!
Jeszcze jestem uwiązana w domu, bo ma przyjść kurier z telefonem w godzinach 11:30-13:30To nic, że zamówiłam sobie nie ten telefon co trzeba...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 11:50
-
A mnie wlasnie wkurwila stara baba w autobusie!!! Jeżdzę takim, że bilet u kierowcy trzeba kupic, stoję w kolejce, a ta za mna sie ciśnie, bo ma miesięczny. I wciska mi brzuch w kasownik. Nie wytrzymałam i zapytałam czy nie moze chwile poczekać, bo przecież widzi, ze ja nie mam jak sie przesunąć. To i tak sie głupia stara przecisnęła!! Kierowca się zasmial pod nosem z jej głupoty, a ja jej powiedziałam, ze jest głupia stara baba. Nic mi nie odpowiedziała.
Umarlaby, jakby wsiadła po mnie! Wrrrrrr...
Na poprawę humoru ide po paczka! Nic nie przytyłam, waga mi leci w dół, wiec moge:)Gosiak lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:A mnie wlasnie wkurwila stara baba w autobusie!!! Jeżdzę takim, że bilet u kierowcy trzeba kupic, stoję w kolejce, a ta za mna sie ciśnie, bo ma miesięczny. I wciska mi brzuch w kasownik. Nie wytrzymałam i zapytałam czy nie moze chwile poczekać, bo przecież widzi, ze ja nie mam jak sie przesunąć. To i tak sie głupia stara przecisnęła!! Kierowca się zasmial pod nosem z jej głupoty, a ja jej powiedziałam, ze jest głupia stara baba. Nic mi nie odpowiedziała.
Umarlaby, jakby wsiadła po mnie! Wrrrrrr...
Na poprawę humoru ide po paczka! Nic nie przytyłam, waga mi leci w dół, wiec moge:)Domagają się szacunku a same go nie mogą w sobie odnaleźć do innych!
-
cath wrote:No niesttey niektóre są okropne te stare baby
Domagają się szacunku a same go nie mogą w sobie odnaleźć do innych!
Cath, lepiej tego nie mogłas ująć! Brzuch mnie boli teraz w tym miejscu, mały sie rusza na szczescie. Głupia stara jędza!!
Gosiak, fajnie masz, ja się nie dowiem jaka jest waga mojego karateki, chyba, że w szpitalu przed porodem mi zrobią usg
Następna wizyta za 2 tyg i pierwsze ktg- serduszka posłucham chociaż