X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Jakie ja mam straszne bóle w dole brzucha! i doszły plecy! :/ Ale ciągłe są cały czas bolą!!!!! Ratunku :(

Kochana, tak mialam wczoraj...wziełam 4 magnezy i 2 nospy..troche przeszlo..w nocy znów mnie obudziły straszne bole krzyzowe...:) ehhh zaczyna sie :)

Dzien dobry wszyystkim :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Laureczka a badalas sie na zakrzepice. Jeju jak sie zmartwilam twraz. Widze ze brzuchy mamy takie same :-)

Cath oby to bylo to :-)

Tak badałam w pierwszej ciąży bo też miałam żylaki a po ciąży się ładnie wchlonely ale w drugiej wyszło ich dwa razy więcej i tez na tej samej nodze..prawdopodobnie dziecko mi jakoś tak niefortunnie uciska..

Laureczka25
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Gosiak spokojnie mi mój gin już 3 tygodni temu mówił że mogę nie doczekać n astepnej wizyty a jak przyszłam tydzień temu to się zdziwił ze jeszcze tu jestem :D
    Uffff, to mnie pocieszyłaś. No ona też powiedziała, że w sumie to ją już teraz w ciążach nic nie zdziwi, ale sama jest ciekawa czy się zobaczymy :P
    Oby!

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Kochana, tak mialam wczoraj...wziełam 4 magnezy i 2 nospy..troche przeszlo..w nocy znów mnie obudziły straszne bole krzyzowe...:) ehhh zaczyna sie :)

Dzien dobry wszyystkim :)
    ja właśnie nic nie biorę zawsze byłam antylekowa :D Zawsze wolałam przeczekać chyba że ból się ciągnął i był nie do zniesienia to co innego :) NA razie nie jest źle :) Wiecie co najgorsze jest to ż enie wiadomo czy to już powoli to czy jeszcze nie! :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do mnie dzwonili, że wysłali kurierem TENSa - całkiem zapomniałam o nim, więc dziecko - chcesz czy nie chcesz musisz wytrzymać do urodzin mamusi :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja też tak mam, ze biore wtedy gdy musze i co musze..przez cała ciąze wziełam 2 nospy...nie liczą wczoraj...
    ale wczoraj tak mnie bolał brzuch, ciągnąl, jalby mieśnie, jak coś..nawet nie umiem tego opisać, ze ani siedzieć, ani stać, tym bardziej leżeć...od rana do 16 wytrzymałam, potem wziełam tablety bo już mi organizm padał z bólu...:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Sebza maluszek jest słodki!!!

Słoneczna nie byliśmy w praskim, mąż rozmawiał z kumplem, który tam pojechał na oglądanie iddziału i ten mu skutecznie odradził ten szpital i jego oglądanie. W takim razie szpital mam już wybrany- Inflancka- chyba, że coś mi się jeszcze zmieni a jest jakieś prawdopodobieństwo tego ;)

Sylwia to ja jestem upośledzona społecznie bo pływać nie umiem ;) bardzo bym chciała, ale tak jak Cath strasznie boję się wody... próbowałam się nauczyć, ale niestety chyba już jestem za stara. Co prawda do wody wejdę, ale musze mieć wszystko pod kontrolą, jeżeli zanurzę głowę to wpadam w panikę i wtedy nie panuję na swoim ciałem. JA strasznie nie lubię lać sobie wodę na oczy bo mnie to stresuje ;p

Młodego chcemy brać na basen, ale mąż powiedział, ze będziemy chodzić razem :)

Co do tatuażu to mój mąż ma na żebrach i gdyby miał fundusze to by zrobił sobie też rękaw cały, ale on kosztuje około 4 tys, więc na razie odpuszcza... JA też możliwe, że kiedyś sobie zrobię, bo trochę mnie ciągnie do tego :)

Dziewczyny ja chyba jestem jakaś dziwna ;p wy marudzicie i narzekacie na bóle różnego rodzaju, doszukujecie się symptomów porodu. JA mam odwrotnie... nic mnie nie boli, wczoraj byłam pół dnia poza domem i nie odczuwałam później żadnych niedogodności. Nic mnie nie boli, brzuch chyba mi nie opadł a do terminu porodu zostało mi 10 dni. W takim tempie moje dziecko wyjdzie chyba w lutym ;p

Dzisiaj mam zamiar wysprzątać generalnie kuchnie, może w końcu coś poczuję ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 10:29

cath, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Uffff, to mnie pocieszyłaś. No ona też powiedziała, że w sumie to ją już teraz w ciążach nic nie zdziwi, ale sama jest ciekawa czy się zobaczymy :P
    Oby!
    Oczywiscie że każda ciąża jest inna ale jak widać nie ma reguły :D Jak ma wyjść to wyjdzie i tyle :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath szczerze to patrząc co robi mój organizm to wolałabym tą nieszczęsna lewatywe na oddziale (sorry jeżeli ktoś jest wrażliwy). No i dalej czekam na bardziej dosadne objawy porodu. :)
    zaczynajcie rodzić, to przynajmprzynajmniej tak nie będę myślała o sobie :P

Gosiak, cath lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath jak ja Ci zazdroszczę tego małego brzuszka :) ja juz prawie 20kg przytyłam i czuje się jak słon a Ty tak pięknie wygladasz jak byś była w szóstym miesiacu..zżera mnie zazdrość i Cie podziwiam ze taka zgrabna jesteś :(

cath lubi tę wiadomość

Laureczka25
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA też jestem antylekowa i to tak solidnie, biorę coś jak już ból jest na tyle silny, ze ciężko mi wytrzymać ;p

Co do opinii lekarza, to moja gin powiedziała kiedyś, że jak tylko zdejmie mi pessar to popłynę, ostatnio zmieniła zdanie ;p

Mnie czyści teraz codziennie rano od około 2 tyg ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 10:31

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, masz przepięknego synka! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Cath jak ja Ci zazdroszczę tego małego brzuszka :) ja juz prawie 20kg przytyłam i czuje się jak słon a Ty tak pięknie wygladasz jak byś była w szóstym miesiacu..zżera mnie zazdrość i Cie podziwiam ze taka zgrabna jesteś :(
    Kochana nie ma czego zazdrościć! Ja jestem bardzo dziwnym przypadkiem i nawet poeiwem ciw pewnym momencie bałam się że naprawdę jest coś nie tak ze mną. :* Mam aktualnie 2,5kg na plusie. Wiecie ze bym chciała przytyć te 12/13 kg !! Mi każdy lekarz mówi jak widzi wpisy w karte ciaży czy wszytstko ok i że jestem wybrykiem natury nawet ostatnio usłyszałam

laureczka25 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja - pewnie ostatnia fotka brzucha :P
    http://wrzucaj.net/images/2015/01/20/brzucho.jpg

cath, megg, Katiś, dorocia2324, kafabi, Sue, LadyDi, Lara 82, Patrycja20, AsiaSzw, Penelope, Januszkowa, Angélique89, Fedra, Kathy's, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka odradzil szpital bo brzydki czy cos jeszcze?

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna nie zostaniesz sama! Ja tez bede w Praskim.
    Rozmawiałam ostatnio z kilkoma lekarzami rożnych specjalności i każdy powiedział to samo. Brzydki i stary oddział, ale fantastyczni specjaliści, bardzo dobry sprzęt i opieka. No i jeszcze nasz doktor!! Mi to wystarczy!!!

Sebza śliczny synuś!!! Gratuluje raz jeszcze!!!!

Mój brzuch tez rośnie, mam wrażenie ze każdego dnia jest większy!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• cath Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    To i ja - pewnie ostatnia fotka brzucha :P
    http://wrzucaj.net/images/2015/01/20/brzucho.jpg
    Ale się Gosiak nakręciłaś :D
    Pięny brzusio :D

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne macie brzuszki :)
    My witamy się jeszcze w dwupaku i nic się nie zapowiada,żeby córcia chciała wyjśc wcześniej :)

laureczka25, Lara 82, dorocia2324, Suri97 lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj zaczynam 37 tydzień

Gosiak, megg, Lara 82, Patrycja20, Januszkowa, Laurka, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, w poniedziałek robię morfologię, mocz i crp
    Ale zdecydowanie lepiej się czuję - więc kwestia dokurowania się - wczoraj miałam jakiś kryzys a dziś już mówię i mam energię :)

dorocia2324, słoneczna 85, bella84, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1862 1863 1864 1865 1866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ