X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Więc tak przy dodatnik GBS masz dwie godziny na dojazd do szpitala gdy zauważyłaś ze wody odchodzą! I tu nie ma zmiłuj bo moze dojść do zakażenia Przy skurczach to jak będą średnio co 10 minut już regularne. I dopiero jak przyjade do szpitala 4 godziny przed przewidywaną godziną porodu (oczywiscie wiadomo że nie da się tego stwierdzić dokładnie) podawany zostaje antybiotyk. Gdy akcja się przedłuża po 4 godzinach od podania antybiotyku następny jest podawany. Taką informację dostałam w szpitalu w którym będę rodzić :)

Dziekuje CI Kochana...no do szpitala mam 20km wiec dotre szybko mam nadzieje :)
    eehhhhh cholerstwo wstretne :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziekuje CI Kochana...no do szpitala mam 20km wiec dotre szybko mam nadzieje :)
    eehhhhh cholerstwo wstretne :(
    JA mam 25 km :D Ale to spokojnie jak jesteś spakowana to przecież chwile zajmie :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ciesz się ze cię wypuścili, chociaż to dziwne, bo jeżeli miałaś skurcze które pisały się dość mocno to powinni Cię zostawić. Mnie na ktg pierwszym nic się nie pisało a zostałam.
    Co do groszka, gratuluję kochana też bym się śmiała jakbym miała już skurcze . Chodzę po korytarzu i po schodach. Wszyscy tutaj chcą żebym urodziła, szkoda że od chęci to nie zależy :D

dorocia2324 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis a nie chca dac ci oxy?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Ale jazda, jestem w szpitalu :-)

Duuuuze skurcze na ktg, ale nic nie czuje. 3 cm rozwarcia. Troche krzyz mnie boli tylko...

Czekam do przyjecia. Malzny pojechal po torby :D

chodze i susze zeby, a smieja sie ze mnie ze jestem usmiechnieta (ciekawe jak dlugo)

:D
    A na ile masz skurcze?są regularne?

• Bietka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku czekamy na wieści! :)

Katiś Twoja córa chyba się bawi w kotka i myszkę z Tobą ;)

Angelcia dobrze, ze byłaś w szpitalu, przynajmniej wiesz na czym stoisz

Fedra czekamy na wieści, jak będzie po wszystkim :)

Rudasku ja tez mam GBS pozytywny, więc nie martw się na zapas. Ja właśnie dlatego nie chcę żeby najpierw wody mi odeszły, bo będę za bardzo się stresować, ze nie dojadę. W moim przypadku jest tak, ze jak coś się rozkręca t dzwonię do męża on wraca z pracy i dopiero jedziemy, więc nie chce czekać w domu zbyt długo po odejściu wód.

Ja mam termin na 30.01 a zwolnienie mam do 19.02, moja gin bez żadnego problemu wystawiła.

Wczoraj moje dziecię pokazało co potrafi... ;) pierwszy raz wierciło się tak w nocy, ze nie mogłam spać i chodziłam siku co 20 min, masakra jakaś. Na dodatek moje niespokojne nogi się odezwały i po północy robiłam sobie zimny prysznic na łydki

Fedra lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ciesz sie ze jest wszystko ok :) No i wychodzi na to, ze masz bardzo wysoki prog bolu :p

Groszku, kciuki zacisniete! Sama juz pewnie nie wrocisz do domu :D

Mi zostalo 10 dni do terminu, malutko. Dzis dopakuje torbe.

Czy ktoras z Was czuje dziecko bardzo nisko, ale i pod samymi zebrami? Ja zjem troszke i juz mnie na wymioty zrywa, bo Mala mi dupke wciska w zoladek. Straszne to jest.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

AaAAAAA dziewczyny zaczęłam dzisiaj 40 tydz :D już tylko 7 dni do terminu :D

cath, bella84, AsiaSzw, Katiś, derii84, kasia_1988, dorocia2324, Lara 82, megg, LadyDi, Pia Gizela, Januszkowa, Fedra, Gosiak, Sue, juska19, asia888, Laurka, Angélique89, przedszkolanka:), Penelope lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    AaAAAAA dziewczyny zaczęłam dzisiaj 40 tydz :D już tylko 7 dni do terminu :D
    To tak jak ja <3

AsiaSzw, derii84, Bietka, dorocia2324, Lara 82, LadyDi, Januszkowa, Fedra, Gosiak, gusiaa, asia888, Laurka lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi ja mam wrazenie ze mlody cycki mi masuje od spodu ;-)..

Bietka o jacie...gratki :-)

Bietka lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Katis a nie chca dac ci oxy?
    Asia, ale nie ma takiej potrzeby, bo nie jestem po terminie. Wczoraj położne mówiły, że nie ma po co przyspieszać farmakologia, bo po co. Póki co radziły chodzić. Wypilam również mocniejszą kawę, ale kawę to ja co rano piłam, więc szału ni ma :P no nic nie nastawiajcie się laseczki że urodze, ja już przestałam się tak jarac, teraz to nawet złość mnie bierze, bo jestem tutaj 2,5 dnia i nic , a na poród znowu będę musiała zostawić moje psiaczki i Tomka, a powiem Wam że kurna teskno mi :(
    jedyne co to czop dalej odchodzi . Brązowy.

cath lubi tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka gratulacje...

człowieka nie ma na forum 2 godz i takie wieści... Groszku powodzenia... szybkiego i bezpiecznego rozwiązania.

ale fajnie ze tak się ruszyło u nas na forum...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 12:25

Bietka lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś ma rację gdzieś czytałam, ze jeśli jesteśmy przed terminem a nic sie nie dzieje takiego tak jak u Katiś to nie mamy pozwolić na oxy ani na przebicie pęcherza płodowego. Moja sąsiadka trzy razy miała kroplówkę z oxy podłaczaną in ic się nie działo i w dzień terminu idealnie jej córcia sama zaczęła pchać się na swiat :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) podczytuję Was trochę, co prawda jestem "styczniówka", termin z OM na 27.01, ale z usg 02.02.2015. Na razie u mnie cisza :) na ktg skurcze dochodzą do końca skali :P ale ja to odczuwam jako mocne spinanie brzucha. Zero rozwarcia, wszystko pozamykane i główka wysoko. Czekamy :) trzymam za Was kciuki <3

derii84, dorocia2324, kasia_1988, Fedra, gusiaa, asia888, Angélique89, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis masz rację,tzn te polozne :-)
    Oxy to konieczność,gdy pojawia się problem z plodem,więc tylko wtedy(przed terminem).

Angelcia,faktycznie dziwne jest to,ze Cię wypuścili :-/po dwóch dobach obserwacji rozumiem,ale po podłączeniu kroplowki i tych mocnych skurczach?? :-/

Groszek,ale jaja :-) trzymam kciuki,jak pewnie każda z nas :-D

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek powodzenia!

ciekawe co z Atakasobiejedna, daj znac jak nas podczytujesz

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzicie na przestrzeni lat wszystko sie zmienia. Ja mialam skorcze i rozwarcie niewielkie bylam na porodowce i jak sie akcja zatrzymala to pierwsze co zrobili to oxy potem pecherz przebil. Wiec dlatego pytam. jestem troche zacofana :-)

Do cc nie potrzebuje nic z tej wiedzy na szczescie a i tak jestem ciekawa czy przetrzymam do tego terminu. Ciekawe ciekawe...

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    LadyDi ja mam wrazenie ze mlody cycki mi masuje od spodu ;-)..

Tez odczuwasz to bardzo nieprzyjemnie? Ja się boje, ze ona jest taka duża i mnie porozrywa na strzępy :(

Za tydzień mam polozna, zobaczymy co powie...

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nie az tak. Mam beke zawsze jak on tam sie wierci. Boki czasem jak sie przeciaga.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja to od razu wstaje i chodze bo mnie na wymioty rwie :/

Idę ja poogarniac chatę troche , do pakuje torbę i zrobię wisienki, bo mi się slodkiego chce a nic nie ma...

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 1914 1915 1916 1917 1918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ