X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ja też mam dodatniego GBSa, jest tak jak Cath pisze. Antybiotyk podają przez kroplówkę.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia piękne zdjęcia.

Wierzę, że leżenie Cię dobija zawsze tak jest na początku swoje wyleżałam więc wiem, choć Ty byłaś bardzo aktywna. Ale pomyśl tak naprawdę to właściwie masz 7 w porywach do 11 dni leżenia. Potem już będzie brzuszkowy donoszony to sobie delikatnie będziesz wstawać :-) No i jest z tego profit, zobacz jak się możesz dokładnie do egzaminu przygotować :-)

Co do wagi mojego misia to się cieszę bo nadal nie jest wielki ale ma powyżej 3 kg. a tego właśnie chciałam najbardziej, bo jak się ze szpitala wychodzi to jeszcze dzidzi traci na wadze. I moja kuzynka miała rację, że na sam koniec to dzieci takie tłuścioszki się robią. No więc jestem teraz spokojna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 12:51

Sue, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek powodzenia ! <3

A ja już lepiej się czuje... dzisiaj gorączki już nie mam. Tylko katarek i kaszel. Ale byłam u lekarza rodzinnego i powiedział że jak do jutra temperatura będzie się utrzymywać to mam jechać do szpitala... i przepisał mi antybiotyk duomox
    i właściwie zastanawiam się czy go brać jak juz lepiej się czuje. Myślę żeby ratować się mlekiem z miodem i czosnkiem, herbatka z cytrynką i mam jeszcze syrop dla kobiet w ciąży Prenalen. A jutro najwyżej zobaczę jak będę się czuć ...

derii84 lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od początku tego tygodnia zaczęły po nocy puchnąć ręce i do tego dochodzi ból prawej ręki, czasem mnie obudzi w czasie snu. Potem ta opuchlizna trochę schodzi w ciągu dnia, ale takie mrowienie w prawej ręce czuję cały dzień i nie mogę mocno zacisnąć pięści mam z tym problemy.

Dlatego też mam nie odstawiać magnezu, tym bardziej Asparginu to MG i potas, aby gorzej nie było i aby mi jeszcze skurcze łydek nie doszły.
    Ale ja robiłam sobie badanie na zawartość MG, bo bałam się, że przedawkuję i pomimo takich ilości, które przyjmuję mam go w najniższej granicy normy, więc ciężko go przedawkować.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, a nie chcesz wyjść do domu? Podobno w domu lepiej wydziela cię nasza naturalna oxytocyna i takie domowe zacisze lepiej wpływa na rozkręcenie porodu. Stres, duże światło, hałas i dużo ludzi nie są sprzymierzeńcami.
    Kuzynka męża miała 2cm rozwarcia od 7ms ciąży i urodziła 10 dni przed terminem.

Jeśli już tam jesteś to zamknij się w łazience i oprócz chodzenia zrób sobie kilka razy dziennie masaż sutków, ale w zaciszu w spokoju.

W każdym razie powodzenia.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu dobrze, że pojechałaś teraz wiesz już jak to jest. Myślę, że nie Ty pierwsza i nie ostatnia, którą cofną z porodówki do domu. W końcu wiele z nas rodzi pierwszy raz.

Groszku w takim razie Ty walcz o pierwsze miejsce na podium sn.
    Powodzenia kochana, z racji Twojego zawodu daj nam dobry przykład ;-)
    Trzymam kciuki. :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Di no mój w ostatnich 2 tyg. sięgnął granicy moich żeber i żołądka. Naprawdę po 3 niewielkim posiłku dziennie zaczyna się u mnie zgaga i wszystko się cofa. No i mam problem z siedzeniem, wczoraj w aucie prawie rozłożyłam fotel bo mi obydwa żebra z przodu chciało wyrwać. Ale jak wstanę lub się położę to jest lepiej.
    A ja obiecałam sobie po moim ostatnim strachu, że się nie rusza, że absolutnie nie będę narzekać jak go czuję, więc niech się wypina pomimo, że boli czasem :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was też ma ból taki w kroczu nawet nie wiem jak o opisać jakby coś ciągnęło cholernie boli jak chodzę nie mogę się dobrze wyprostować..

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady! Tak to sobie tłumaczę - że się chociaż nauczę jak należy do tej środy ;) Doktor też mówi leżymy tyle, by donosić ciążę, potem niech się dzieje wola nieba! ;) Przykro mi tylko, że największa robota z urządzaniem i ustawianiem wszystkiego w pokoju spadnie na Poślubionego, a przecież on w pracy nie odpoczywa. Najpierw baliśmy się pokój urządzać, żeby nie zapeszać, to teraz mamy za swoje :P

Brzuszkowy też mi daje dobrze po żebrach, właściwie czasem jak się wypchnie to aż jego stópki widać pod moim biustem ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam Wam uśmiech na ukojenie ciążowych trudów i rozwianie porodowych strachów. Rozpakowujcie się już bo nie ma z kim o kupach pogadać ;)

a5c4t4.jpg

Sue, Patrycja20, Kasia_10.02, Rudasek, truskawkax25, dorocia2324, Gosiak, gusiaa, derii84, Bietka, słoneczna 85, Lara 82, Januszkowa, ash, AsiaSzw, kafabi, niki640, juska19, Katiś, asia888, sebza, LadyDi, agaaa28, megg, mala_mi1982, NASTA, Angélique89, przedszkolanka:), Kathy's, LadyMK, Asiaa1201, Penelope lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, co Ty taka nerwowa od razu jesteś ;) Nie Ty pierwsza i nie ostatnia pojechałaś z "fałszywym alarmem. Pierwsze dziecko, więc nie wiesz czy te skurcze, to te skurcze. A tak jak mówiłam - karetka ma obowiązek w pierwszej kolejności jechać do ciężarnej, więc nie ma stresu, żeby ją wzywać.
    Dziwne, że Cię nie zostawili chociaż na obserwacji, bo za drugim razem możesz nie zdążyć dojechać :) A może Cię wypuścili właśnie z tego powodu, o którym pisała Lara - w domu jest spokojniej, mniej stresu i ta oksytocyna się łatwiej wydziela.

Katiś, weź zadzwoń po Tomka i machnijcie szybki numerek w łazience :) Prostaglandyna + masaż szyjki i masz :)
    A tak na poważnie, to szkoda, że nie puscili Cię do domu, bo miałabyś tam przynajmniej święty spokój :)

derii84, Lara 82, AsiaSzw lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, jakie cudo!!! <3
    Przepiękna malutka śmieszka :)

A dla poprawy humoru dla naszych już-matek:

http://matkapauka.blogspot.com/2015/01/a-niech-mi-ktos-ka-powie.html?m=1

Idę pod prysznic, myć głowę, robić make up, bo zaraz będę mieć sesję ciążową :)

Aaaa! Moja kosmetyczka w ramach prezentu ślubnego zrobi mi ślubny makijaż!!!
    Już sobie wymyśliłam, że kupię sukienkę do niej dokupię malinowe buty, bukiecik też będę mieć taki malinowy, bo taki będę mieć kolor na paznokciach - teraz tak mam 4 są takie majtkowo różowe, a serdeczne taka malina :)
    I będę taka dzidzia piernik w różowych butkach :)

Gosiak, derii84, Lara 82, niki640, LadyDi lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślę co by tu mojemu Poślubionemu sprezentować na dzień Mężczyzny i w ramach prezentu dla świeżo upieczonego taty.

Takie spinki do koszuli wpadły mi w oko: http://www.decobazaar.com/produkt-spinki-dla-super-taty-4394652.html

Ale z drugiej strony to taki odświętny prezent, a ja bym chciała coś co częściej założy lub z tego skorzysta :D Muszę pomyśleć, mam dużo czasu :)

relg9vvjrtqik460.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia a kiedy dzien Meżczyzny jest ???

Sue ja myślałam o czerownych dodatkach :)

Kochana prosze raz jeszcze strone tych sukienek, bo oczywiscie CIapa nie zapisałam, a tu już zagineły mi te linki :(:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota - piękna ta wasza malutka!

Sue - malinowe akcenty to super pomysł! Bardzo mi się takie stylizacje podobają! Osobiście nie byłam tak odważna :D Miałam dodatki w pudrowym różu ;)

derii84, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Pia a kiedy dzien Meżczyzny jest ???

Sue ja myślałam o czerownych dodatkach :)

Kochana prosze raz jeszcze strone tych sukienek, bo oczywiscie CIapa nie zapisałam, a tu już zagineły mi te linki :(:(

10 marca :) U nas w domu wtedy mega świętowanie - 8 dzień kobiet, 9 świętuję urodziny, to żeby mężowi smutno nie było to 10 świętujemy dzień mężczyzny :D

Sue lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się obchodzi od lat Dzień Chłopaka - 30.09 - a ten Dzień Mężczyzny to taki mało popularny w naszych kręgach.

derii84, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota aż mi się gęba uśmiecha na widok tej małej istotki :-*

Dziewczyny,a myślicie,ze na Komunię Św syna i chrześnicy wypadaloby mi coś takiego ubrać z takimi dodatkami,pisząc coś takiego mam na myśli pomysł Sue ofcourse :-D

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się zdecydowała. Osobiście stawiam na żółty lub niebieski w dodatkach na chrzciny synka :)

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Piatek piateczek piatunio! Humor od razu lepszy ;]

Mnie na wczorajszej wizycie przyjal moj pseudo-prowadzacy. Dotorek, ktory pozjadal wszystkie rozumy dwa razy badal moj brzuch i nie umial stwoerdzic jak dziwecko jest ulozone, wiec powiedzial, ze jesli za tydzien nadal beda watpliwosci, to mozliwe, ze zrobia USG! No nie moze byc!!

Zapytalam go o kilka nurtujacych kwestii i dostalam nastepujace odpowiedzi:
    1) Nieprawda, ze z pozytywnym GBS ma sie dwie godziny na dojechanie do szpitala, jesli odejda wody. To nie jest dramatyczny wyscig z czasem. W scenariuszu z wodami, chodzi o to, zeby do szpitala sie udac i dostac ten antybiotyk, a nie zwlekac np. 6 godzin. Ale zdecydowanie nie ma sie co scigac z czasem.
    2) Co do pozycji rodzenia, to on pozwala na co nam sie zywnie podoba: mozna na boku, mozna chodzic, jest pilka, nie ma stolka, ale jesli dostane epidural (ZZO), to chodzic nie bede mogla - proste LOL Powiedzialam, ze wolalabym tego uniknac, ale im blizej sie robi, tym czesciej przestaje wykluczac znieczulenie, bo w nocy i rano tak mnie pachwiny bola, ze juz ledwo wytrzymuje. Wiec jak mnie najda bole porodowe to ja juz nie wiem sama...
    3) Jesli dziecko rodzi sie w zdrowym kolorze, normalnie zaplacze, to nie zabiora mi go nigdzie, tylko od razu poloza na mojej skorze <3
    4) Skurcze porodowe wcale nie musza byc odczuwalne w plecach. To zalezy od dziecka, jego rozmiaru i ulozenia i roznych czynnikow (np. ktora to ciaza) i moze byc tak, ze bede czula tylko brzuch/macice.
    5) Prawdziwe skurcze porodowe nie przechodza! Robia sie coraz czestsze i coraz silniejsze i regularne a nie takie tam nie wiadomo co. Wiec jak juz mnie dopadna, to bede wiedziala, ze to to.

Ot cala wizyta. Odmowilam ponownego testu na GBS, bo nie widzialam potrzeby. Skoro byl pozytywny iles mie siecy temu, to teraz nie bedzie negatywny. Co innego, gdyby wczesniej byl negatywny - wtedy warto powtorzyc. Pobrali mi krew na HIV, chociaz dla mnie to tez zbedny test, bo niby skad mialby sie wziac? o.O Juz nie tylko stopy i kostki mam jak balony, ale lydki tez i podkolanowki uciskowe, ktore pomagaly mi od miesiaca teraz sie wpijaja w nogi :[ Ale to nic wielkiego, bo cisnienie krwi mam bliskie idealu.

Po tej wizycie (35 minut w poczekalni) wracalam do domu 2 godziny pozniej niz zwykle, takze bylam w fatalnym humorze, bo zanim dojechalam, bylo juz czarno na dworze i tym samym w te i we wte jechalam po ciemku, czego nie cierpie, i jak dojechalam to juz byla praktycznie moja pora na spanie. Ale przynajmniej mialam radoche z przesylki, bo przyszla moja poduszka do karmienia i kilka innyhc duperelkow. Powoli zaczynam sie czuc gotowa ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 13:52

derii84, Sue lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ