X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Angelciaaaaa gdzie jesteś??! Halllloooo martwimy się!

Napiszcie do niej smsa ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jazda, jestem w szpitalu :-)

Duuuuze skurcze na ktg, ale nic nie czuje. 3 cm rozwarcia. Troche krzyz mnie boli tylko...

Czekam do przyjecia. Malzny pojechal po torby :D

chodze i susze zeby, a smieja sie ze mnie ze jestem usmiechnieta (ciekawe jak dlugo)

:D

Gosiak, Patrycja20, cath, megg, Kasia_10.02, asia888, dorocia2324, Pia Gizela, Katiś, LadyDi, kasia_1988, Bietka, derii84, słoneczna 85, gusiaa, bella84, Lara 82, Januszkowa, truskawkax25, Fedra, agaaa28, Sue, juska19, Asiaa1201, Penelope lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek zaszalałaś kochana :))

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa z takim rodzeniem! Zadzwoniłam po karetkę to mnie chcieli odwieźć do mojego szpitala, bo najbliżej. Podziękowałam, pojechałam sama do tego "mojego". Papierologii tyle, że głowa mała. Dopiero wyszłam ze szpitala, a byłam tam na może godzine pierwszą. KTG wyglądało bajecznie, Ada się na nim nie męczyła, tętno okej, mnie skurcze nie bolały, a położne patrzyły na mnie jak na psychopatkę - JAK PANIĄ MOŻE TO NIE BOLEĆ? Z wrażenia nawet nie wiem na ile % one były, bo chyba tak to się ocenia? Badanie ręczne było rozwarcie jakieś tam jest, szyjka miękka, z tendencjami do skracania [?]. Babki jedynie mnie pochwaliły, że nie spękałam mając tak regularne skurcze, bo zdarzają się przypadki (...) nie będę opowiadać, bo chyba te babeczki do końca nie jarzyły co mówią...

Finał finałów - dostałam jakiś zastrzyk i kroplówę, trochę się to wszystko rozeszło, ale nie do końca pewnie dostałam coś w stylu mocniejszej nospy... Powiedzieli mi, że wypuszą mnie do domu, ale raczej mam być gdzieś blisko domu, żeby w razie "w" interweniować. Już bliżej niż dalej, bo młoda wchodzi w kanał, ale może być jeszcze tak, że ją nawet przenoszę!

Dla mnie w tym momencie wszystko sobie przeczy, tu rozwarcie, tam przenoszenie, tu są skurcze, ale to nie te bolące :/

Jestem wściekła, że narobiłam larma o nic!!! :/ :/ :/ JESTEM ZŁA NA CAŁY ŚWIAT,a na siebie już w ogóle..

asia888, Pia Gizela, Angélique89, LadyDi, promoszka, Januszkowa, Fedra, Sue lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku !!

Pamietam, ze któraś z Was ma GBs-a??
    która to...

a ja wróciłam od połoznej i mam załamke:(
    dała mi wyniki badań :) wszystko ksiazkowe, mocz superaśny, wszystkie cholerstwa nieobecne, krew ksiązkowa :) tsh tez ale niestety mam GBSa...skad sie to hujostwo wzieło to nie wiem :(
    niby jest bardzo nieliczny ale jest..
    ide w środe do lekarza, ciekawe co mi na to powie :(
    nosz kur** :(:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to chyba zalezy od lekarza. Bo skoro moglby tylko do terminu to ja nie dostalabym do konca lutego. Im sie poprostu pisac nie chce.

Ciekawe jak naszw dziewczynki. A moze by tak smska do Angelci napisac??!!

Bella 10 tez bedzie dla mnie fajny :-) chociaz naprawde od wczoraj nie moge chodzic. Tak mnie boli w kroczu. Moj M kupil wczoraj jeszcze bilety na koncert na piatek przyszly ciekawe czy dam rade sie tam doczlapac.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia przynajmniej wiesz na czym stoisz :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Ciekawe jak naszw dziewczynki. A moze by tak smska do Angelci napisac??!!
    Już napisałam i nawet się odezwała ;)

AsiaSzw, derii84 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziewczyny ratunku !!

Pamietam, ze któraś z Was ma GBs-a??
    która to...

a ja wróciłam od połoznej i mam załamke:(
    dała mi wyniki badań :) wszystko ksiazkowe, mocz superaśny, wszystkie cholerstwa nieobecne, krew ksiązkowa :) tsh tez ale niestety mam GBSa...skad sie to hujostwo wzieło to nie wiem :(
    niby jest bardzo nieliczny ale jest..
    ide w środe do lekarza, ciekawe co mi na to powie :(
    nosz kur** :(:(
    JA mam dodatniego :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Angelcia ciesz sie ze cie wypuscili.

Rudasek czym sie martwisz. Przeciez polowa kobiet ma paciorkowca. Nic nie poradzisz.

LadyMK lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia spoko, dobrze ze pojechalas, przynajmniej wiesz na czym stoisz teraz, niejedna z nas czeka falszywy alarm

Groszek to powodzenia! oby szybciutko poszlo!

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    JA mam dodatniego :*

i co Cathiś z tym?
    Masz jakis antybiotyk czy cos?
    co CI lekarz mówił na to ?

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie następne informacje o porodzie będą po samym porodzie, bo ciśnienie rośnie na samą myśl!

Niech ktoś napisze do Katiś i do Justy!

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, wiesz jak to mówią, lepiej 7 razy pojechać z fałszywym alarmem niż raz nie pojechać jak trzeba.... wyluzuj nie złość się :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia dobrze, ze pojechalas i nie badz na siebie zla. Lepiej wszystko sprawdzic i czekac spokojnie w domu niz cos przeoczyc i urodzic w domu.

W poniedzialek podjade do tego mojego szpitala i dowiem sie wszystkiego. Czy zostawiaja na termin ( tak jak to bylo kiedys ), jaki personel itd.

Nie ma co sie stresowac w razie jak przenosze znow to bede kombinowac ze zwolnieniem i szpitalem.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku powodzenia!

Angelcia nie marudź ;) Gosiak ma rację, dobrze, że pojechałaś! A nóż widelec by się wszystko rozkręciło. No i z drugiej strony masz już jakieś pojęcie jak to jest ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie sprawdziłam, a mojego wyniku GBS jeszcze nie ma :/ Poczekam do poniedziałku będę dzwonić.

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    i co Cathiś z tym?
    Masz jakis antybiotyk czy cos?
    co CI lekarz mówił na to ?
    Więc tak przy dodatnik GBS masz dwie godziny na dojazd do szpitala gdy zauważyłaś ze wody odchodzą! I tu nie ma zmiłuj bo moze dojść do zakażenia Przy skurczach to jak będą średnio co 10 minut już regularne. I dopiero jak przyjade do szpitala 4 godziny przed przewidywaną godziną porodu (oczywiscie wiadomo że nie da się tego stwierdzić dokładnie) podawany zostaje antybiotyk. Gdy akcja się przedłuża po 4 godzinach od podania antybiotyku następny jest podawany. Taką informację dostałam w szpitalu w którym będę rodzić :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vath dokladnie tak jest. Ta moja kumpela co w grudniu w Weju rodzila tez niala dodatniego GBSa a w szpitalu rodzila 24h costawala co iles godzin antybiotyk.

Kurde ale jestem wsciekla. Zamowilam zyrafke sophie dla tego wlasnie malucha od tej znajomej bo jutro jedziemy na chrzciny. I wyobrazcie sobie ze opakowanie tak zniszczone ze szkoda slow. Do rze ze swojej nie rozpakowalam i ja dam bo ta nie nadaje sie do niczego. Komentarz wystawiony odpowiedni. A zla jestem ...grrr

cath lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja GBS-a odbieram w poniedzialek.

Groszek trzymam mocno kciuki!! Zeby szybko i jak najmniej bolesnie poszlo!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 1913 1914 1915 1916 1917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ