X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poprzedni telefon niestety już mi świrował, włączał i wyłączał się samoistnie :/ Poza tym był ok :) Mnie wystarczał. Ja tam raczej telefon używam do dzwonienia i tyle. Ale mój mąż wie, że uwielbiam białe i eleganckie rzeczy ;) Tylko ta cena :/ Ale prezent to prezent :)

A i powiem wam, że mój mąż jednak zapisał nas do banku krwi. Ja nadal nieprzekonana, a on się przy swoim upiera :/

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela zdjęcia śliczne,a.jaki malutki brzuszek na nich :-)

Robicie kobity smaka na tego paczka....cholera.

Asia,ja myślałam,ze mi już nie puchną,ale jak koleżanka wpadła we wt po 10tej i powiedziała mi,ze.mam obrzęki,to się zdziwiłam,bo już tego nie zauważałam.

U mnie znowu berbeć jest spokojny.....już 3 dzień ma taki,a samochodem dziś nie jeżdżę,tzn nie mam zamiaru

Pia Gizela lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie narzekam, raczej nic mi nie puchnie. Czasem tylko mam odciski po skarpetkach, ale przed ciążą też mi się zdarzało.
    Nie wiem od czego zależy to puchnięcie.

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam!
    Asia ja chyba wczoraj pisalam ze mi mega zaczely puchnac dlonie i stopy :/
    Wieczorem jest masakra i jak za cieplo mi to tez..
    Katis, Angelcia dajcie znac co u Was :) czytalam wszystko I muslalam ze na ostatniej stronie wyczytam ze maluchy z Wami a tu cisza :p
    Gosiak, AsiaSzw powodzenia na wizytach! :)ja wlasnie na badaniach bylam krwi a wizytacje mam w poniedzialek :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, zaraz przychodzi doula a mnie ogarnął taki cykor, że szok... i taki lęk, niepokój, płakałam już rano... masakra normalnie.
    A, dziś się ważyłam i jeszcze waga zleciała w dół... trzymajcie kciuki za spotkanie.

derii84, megg, Fedra, AsiaSzw, Sue, LadyDi, Januszkowa, Angélique89, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam! ;* spokojnie...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• megg Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja:)

Pia sliczny brzuszek

gratuluje udanych wizyt wczoraj i dzis trzymam kciuki za wizyty!

Fedra myslami jestem z Toba, to juz dziś! czekamy na wieści

Katiś, Angelcia powodzenia

ide na sniadanko

a ja sie wczoraj strasznie rozczulilam ze dziewczyny o mnie pomsylaly i mi niespodzianke zrobily, dostalam tez lancuszek z literka "F", ehhh juz to wszytko do mnie dochodzi i czekam na mojego syneczka :)

Fedra, derii84, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, będzie dobrze! W końcu odwiedzi cię profesjonalistka!

A ten koniec ciąży to chyba taki płaczliwy już musi być :/ Ja wczoraj też Poślubionemu rychałam, bo przecież zamiast coś robić, to ja leżę w łóżku a on od rana do wieczora zajęty :/

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia trzymam kciukasy. Nie smutaj. Ale chyba cos w twj koncowce jest bo ja tez placzliwa od jakiegos czasu.

Melduje ze jestem po wizycie.
    Maly wazy 3200g <3 <3 <3 klops z niego nie powiem. Wszystko okej, przeplywy prawidlowe. Wymaz na GBS pobrany tylko z pochwy. Wynik we wtorek. W srode KTG.

Bella dostalam namiar na jeszcze jednego lekarza oc CC tym razem ze szpitala na klinicznej. Moj gin powiedzial ze to jego goru i on robi wszystkie jego pacjentki. Zaraz zaczne szperac.
    O 15 wizyta u Zabula i mamy ustalic termin CC :-)

Kciuki teraz ja zaciskam za nasze dziewczynki

megg, Pia Gizela, dorocia2324, Bietka, Asiaa1201, LadyDi, Januszkowa, derii84, Fedra, asia888, słoneczna 85, Lara 82, Penelope lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

Fedra trzymam mocno kciuki za Was , aby wszystko przebiegło bez komplikacji i jeszcze dzisiaj utulisz Natalię :)

Katiś i Angelcia powodzenia aby akcje na dobre się rozkręciły i żebyście również utuliły dzisiaj swoje maleństwa :)

Cieszę sie,że w końcu i u Nas ( na lutówkach) coś zaczyna się dziać i maluszków będzie przybywać :)

Fedra lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak trzymam kciuki

AsiaSz duuuzy chlopak:) ciekawe kiedy bedziesz miec cc, moze bedziemy mialy podobnie :) ja sie dowiem za tydzien

Lara jednka synek sie nie pcha na swiat:) duzy bobas, ładnie przybieraja teraz, ciekawe ile moj ma. ale czuje ze sie nie pzekrecil i mi glowe pod zebra wpycha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 09:29

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. W nocy pojawiły się skurcze- nieregularne. Cały czas Pola napiera na szyjke bo kluje. Lekarz przemiły bardzo chce żebym urodziła w końcu jakieś dziecko :D czekamy nadal. Na ktg skurcze na poziomie 50 Max więc dupy nie urywa. Trzymam kciuki za wizytujace. Angelcia daj znać noooo

megg, AsiaSzw, dorocia2324, Pia Gizela, Penelope, bella84, Sue, Asiaa1201, agaaa28, LadyDi, Januszkowa, derii84, Fedra, asia888, słoneczna 85, Patrycja20, Angélique89, Lara 82, sebza lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tvn ma byc za chwile o karmieniu persia

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Kurcze myslalam, ze beda jakies wiesci od Angelci a tu cisza...
    Angelcia daj znac!! Ciekawosc mnie zzera czy juz po czy w trakcie.
    Fedra kciuki zacisniete i juz niedlugo bedziesz miala malenstwo przy sobie :)

Wlaczylam tvn :)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw ja juz zostane przy zaspie :) i tam mam tam wystarczajaco daleko ;) jeszze sie zastanawialam nad redlowem i dr zoltkowskim by sie do niego udagac na wizyte... Ale potem stwierdzilam ze jedno to gin a drugie to oddzial noworodkowy ktory zaspa rzekomo ma bdb;) no zobaczymy, juz z m gadalismy ze tak naprawde jak ma sie cos zadziac to czy redlowo czy zaspa to nas nie uchroni wiec juz nje chce mi sie zmienjac lekarza, jedyne nad czym glowkuje to termin cc bo branicki juz mnie na 3 go wpisal a matkowski moze 10 go, i uwaza zreszta ze lepiej w terminie, ciagle podtrzymuje to zdanie wiec jeszcze w poniedzialek u mojego sliwinskiego sie upewnie co on mysli o terminie cc, jego zdanie jest dla nas priorytetem i najbardziej mu ufamy wiec to co powie to przyjmiemy :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wizytujących dzisiaj... a Tym po wizytach gratuluje dużych Skarbów...

Katiś ta Twoja Księżniczka długo Wam każe na siebie czekać...

Freda powodzenia...

przegapiłam ten wątek na tvn o karmieniu piersią?

Fedra lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze z 1 strony chce by mala posiedziala w brzuszku do 10 go, z 2 giej juz tak bardzo nie moge sie jej doczekac by ja przytulic wycalowac i wogole, moj ma tez juz mowi ze bardzo by chcial by byla z nami no ale jesli ma to byc dla jej dobra ze dluzej posiedzi to juz jakos wytrzymamy :) ale wyczekujemy jej niesamowicie :) jak dzwonie do rodzicow to juz pytaja czy rodze :p hehe ich pierwsza wnusia bo jestem jedynaczka :) wiec tez sie nie moga doczekac na maxa :) zwlaszcza ze wiedzieli ze mielismy problemy i roznie moglo byc :)

Suri97 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie , Fedra powodzenia!!! Zapomnialam ze Ty juz dzis :)
    Ogladam tvn i chyba jeszze nie bylo o karmieniu :)

Fedra lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po spotkaniu. Nie wyglądam jakbym miała za chwilę rodzić ;)
    Powiedziała, że to też byłoby za wcześnie wg niej, lepiej niech jeszcze posiedzi w brzuszku a i ja żebym się dokurowała całkowicie, zero kataru, itp.
    Na rwę mi podłączyła tensa i już wiem jak go sobie zakładać, więc teraz siedzę i rażę się prądem.
    Jesteśmy umówione na kolejne spotkanie na 01.02 w niedzielę o ile nic się wcześniej nie wydarzy. Mam pić herbatkę z liści malin i masaż szyjki robić, bo on nie skraca tylko rozmiękcza i potem dużo łatwiej pójdzie.
    Do szpitala poleciła, żeby zapakować jeszcze malutki ręczniczek - taki do twarzy, żeby zamoczyć i położyć sobie na czole. I faktycznie o bulionie do picia mówiła, że to super pomysł. Taki długo gotowany rosół, może nawet z kawałkiem ryby, bo kolagen.

megg, LadyDi, AsiaSzw, Fedra, Angélique89, Lara 82, Sue, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra 3mam kciuki, nie moge uwierzyc, ze Ty juz, nasze ciazowe cykle zaczęły się 5 maja, no ale ja czekam grzeczenie na swój czas:)
    Angelcia, Katis- 3mam kciuki za mocne skurcze i owocne parcie

Ja dziś po ważeniu i juz drugi tydzień waga w dol, a ostatni tydzień trochę słodki był, także granica 70 kg znowu nie przekroczona, Gdziesczytalam ze pod koniec ciazy chudnie się 1-2kg:)

Ja zaraz szykuje się na zakupy, potem z dokumentami do pracy, wizyta u lekarze spacer z sunia i może spotkanie z kolezanka- dobrze ze mi brzuch na kierownice nie naciska i daje rade autem jeździć bo niestety MPK od poczatku ciąży jakoś nie mogę (jeszcze przed dwoma kreskami słabo mi się w MPK robiło i wysiadalam wczesniej).
    A i ku radości mojego męża od początku ciąży źle się czuje w galeriach handlowych wież zakupy ograniczylam do niezbędnego minimum- po porodzie nadrobie mam nadzieje:)

Udanych wizyt, porodów, zakupów, porządków, spacerów życzę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 10:12

Fedra lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 1911 1912 1913 1914 1915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ