Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ją już pobadaniu krwi ... wracajac kupilam siebie drozdzowke i palucha serowego a co trzeba dogodzic sobie w tę ostatnie dni
)
Angelcia daj znać co u Cb .
Fredra zaciskam kciuki już dziś będzie Natalka:)
Katis aby u Cb się wkońcu coś rozkrecilo...Fedra lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pytanie za 100 punktów gdzie i jakie papiery składać na ten macierzyński? Bo we wtorek mam wizytę u gina i juz wtedy nie da mi zwolnienia bo mam termin na 30.01. I wtedy musze juz na macierzyński przejsc. A nie chce dzwonić do pracy. Tzn jak trzeba bedzie to trzeba.
-
Witam się i ja. Nie spałam do 2, więc dziś wstałam dopiero po 9, zjadłam śniadanie no i trochę Was nadrabiałam, a za chwilkę idę się ogarnąć.
Wczoraj cały dzień odczuwałam skurcze tyle że nieregularne. Pewnie przepowiadające, ale kurcze nie jest to wcale fajne
Fedra, Katiś powodzenia !!!
Ciekawe, co u Angelci? Może już na porodówce i za chwilę się dowiemy, że Ada już jest???Fedra lubi tę wiadomość
-
Asiaa1201 wrote:
Czy Wam też puchną dłonie i stopy?! Ja do tej pory żadnych obrzekow nie miałam,a od 2 dni są napompowane! Wizyta w poniedziałek...
Kciuki za wizytujace dziś!
Mi puchną stopy i dłonie od tygodnia. Najgorzej jest w nocy, dłonie to nawet mnie bolą. Też mam wizytę w poniedziałek, zobaczymy -
bella84 wrote:Kurcze z 1 strony chce by mala posiedziala w brzuszku do 10 go, z 2 giej juz tak bardzo nie moge sie jej doczekac by ja przytulic wycalowac i wogole, moj ma tez juz mowi ze bardzo by chcial by byla z nami no ale jesli ma to byc dla jej dobra ze dluzej posiedzi to juz jakos wytrzymamy
ale wyczekujemy jej niesamowicie
jak dzwonie do rodzicow to juz pytaja czy rodze :p hehe ich pierwsza wnusia bo jestem jedynaczka
wiec tez sie nie moga doczekac na maxa
zwlaszcza ze wiedzieli ze mielismy problemy i roznie moglo byc
Bella rozumiem Cię w zupełności... ja mam wizytę 27 i wtedy ginekolog ma wskazać konkretną datę cc. Zawsze mówił ze woli zrobić jak najbliżej terminu, aby było bezpiecznie... chociaż rozsądek mi mówi ze trzeba czekać, ale z drugiej strony niecierpliwie się i chciałabym juz tulić moja Lili i żeby była bezpieczna po drugiej stronie brzuszka... -
Gosia super. To trzymaj sie dzielnie.
Cath dla mnie to bzdura z tym zwolnieniem ja dostalam do 28.02 a termon z OM wychodzi mi na 23.02 wiec mam jeszcze dluzej. Pozatym zwolnienie 100%platne a macierzynski tylko 80% wiec ja bym kazala wypisac sobie keszcze zwolnienie. Gin nie ma prawa ci odmowic.
Bella no ja dzis zobacze jak rozmowa z Zabulem. A przez wasze gadanie o przenoszeniu ciazy sklaniam sie na cc 10.02 to jedna z moich wymarzonych dat zaraz po 5.02
A i jakos mam cisnienie zeby utrzec mojej mamie nosa z waga malego i bardzo chcialabym aby przy urodzeniu wazyl kolo 4kg co jest bardzo mozliwe. -
Co do zwolnienia to ja sie pytalam mojego gina jak to bedzie. Bo termin mam na 15.02 a syna przenosilam 19dni i nie chce nie wiadomo ile lezec w szpitalu bo kto mi sie dzieckiem zajmie. A on powiedzial, ze zwolnienie moze mi dac tylko do terminu, w termin mam sie zglosic do szpitala i tam beda decydowac co dalej, on pozniej nie moze mi dac zwolnienia. I badz tu czlowieku madry
-
No dobra ale na termin kaza mi zostac i znow tygodniami nic sie nie bedzie dzialo to co? Mam na drugi czy trzeci dzien wypisac sie na wlasne zyczenie ze szpitala i isc do internisty? Ja nie wiem juz jak to bedzie... Dlatego chcialabym chociaz chwile przed terminem urodzic.
-
AsiaSzw to idziemy leb w leb bo ja gadajac z matkowskim wlasnie ustalalam ze najlepiej 10go :p , we wtorek mam u niego wizyte bo ma zobaczyc swoj grafik i dac znac miedy ma dyzur ale on sie nastawiac chce na 10go wlasnie i byl zdziwiony ze ten jego kolega chce na 3go... :p wiec my chcemy przeciagnac jak najblizej terminu, w koncu przed 10 tym i tak bym nie todzila u matkowskiego bo na urlopie jest, a w 40 min zakladam ze z kacka na zaspe dojade
AsiaSzw lubi tę wiadomość