X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam siare ale tylko jak ścisnę sutka :D I t dosyć dużo dziś z ciekawości laktator sprawdzałam to trochę poszło. Ale odłożyłam na miejsce nie pobudzam nic. :)

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    Ja też mam gbsa. Tzn robiłam w dwudziestym którymś tygodniu to wyszedł. Teraz miałam robiony wymaz ale tylko z pochwy i wyszedł wynik ujemny. No ale czego sie spodziewac jak brałam antybiotyki i w dniu badania tez jeszcze przyjmowałam antybiotyk. Mówiłam lekarzowi że to bez sensu. We wtorek mam powtórkę, ale podejrzewam, że wyjdzie tez ujemny.

Jak was czytam to coraz bardziej sie przerażam tym porodem. Z objawów to wydaje mi się, że lekko brzuch opadł. Znacznej różnicy nie ma ale nie sterczy juz tak pod cyckami. No i częściej niz zwykle 2. Zdarza się 2 razy dziennie - co sie nigdy nie zdarzało. W poniedziałek jak byłam na badaniu to nie było rozwarcia tylko szyjka skrócona. NAwet nie wiem czy miękka - zapomniałam zapytać. Twardnienia jakies tam mam, bóle @ tez ale nie sa jakies super bolesne. No i zaczęły mi nogi puchnąć. Po całym dniu chodzenia.

W sobotę czeka mnie wielkie sprzątanie i przemeblowanie w sypialni :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam apetytu ostatnio

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Janeczka ma czkawkę ;)
    Sylwia, ja też nie mam apetytu... i chudnę, schudłam już ponad 2kg w ciągu 2 tygodni.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siare tez mam. Jak ścisne to nie zawsze, ale brudzi mi biustonosze. Czasami sie zdarza że przebija równiez przez bluzkę. Nie ma tego dużo. Plamki sa wielkośći 5-7mm i nie zawsze

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, tak się zastanawiałm co z tym szpitalem zrobic i ustaliłam z mężem, że jak będzie czas. Tj będzie taka pora dnia, że nie będzie korków, albo maz nie będzie w pracy(weekend, noc) to jedziemy do wojewódzkiego. A w przeciwnym wypadku będe rodzic w redłowie.

bella84 lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Naprawde az nie chce mi wdawac w szczegoly. Wizyta trwala 10 min za 180 zl masakra. Nic nie wiem. Pomine ze nawet zelu kurwa za malo uzyl i sucha glowica robil co jet mega nieprzyjemne. Jestem zdegustowana. Sam kazal mi dzis przyjsc na ta wizyte a dzis powiedzial ze on nie wie co bedzie w lutym robil. Noszzz co za palant. ocYwiscie mam umowic sie na jeszcze kolejna wizyte za kolejne 180 zl ciekawe jak wtedy mnie przyjmie. Ja juz nie wiem szczerze co teraz bo rece mi opadly. Nie umiem powiedziec nawet co czuje bo mam chwilowa znieczulica. Ale wszyscy moga byc pewni ze dr. Zabul nigdy nie moglby byc moim lekarzem prowadzacym. Masakra!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak, tak się zastanawiałm co z tym szpitalem zrobic i ustaliłam z mężem, że jak będzie czas. Tj będzie taka pora dnia, że nie będzie korków, albo maz nie będzie w pracy(weekend, noc) to jedziemy do wojewódzkiego. A w przeciwnym wypadku będe rodzic w redłowie.
    No to trzymam kciuki, żeby wszystko się udało.
    Może się spotkamy? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabialam was teraz dobre pol godzinki.

Groszek trzymam kciuki :)

Gosiak za ciebie tez kciukam . Daj znac po wizycie :)

Jestem ciekawa czy Fredra juz ma przy sobie malenstwo :)

Mnie dzisiaj rozlozylo nagle....leze teraz z goraczka 38,2. :// Nie wiem co to za paskudztwo ape mam nadzieje ze jakas grypa z tego nie wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 16:12

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siary nie mam nic a nic a apetyt jak slon :) no i Kuba znow ma regularne czkawki :)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, masakra :(
    Na pewno nie tego oczekiwałaś na tym etapie - ehhhh, brak słów

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie, ale zupełnie serio bez ironii.
    Dlaczego wy tak kombinujecie z tymi lekarzami?
    Mnie się wydaje, że powinniście iść jedną ścieżką od początku i zaufać swojemu prowadzącemu. Szczerze lekarze nie lubią jak nagle w 9 mc przychodzi do nich pacjentka i oczekuje CC. Oni nawet Was nie znają.
    Jaki jest powód tej waszej kombinatoryki? Pytam Asię i Belle.
    Tak z czystej ciekawości, ja już na tym etapie chyba bałabym się coś zmieniać, bo po 1 wizycie nie poznasz lekarza no i jak mu zaufać ?

kafabi lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mi się wydaje że trezba sie trzymac jednego.Chociaz czasmaikonsultacja drugiego lekarza nie zawadzi - ale to chyba bardzie w interpretacji usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No to trzymam kciuki, żeby wszystko się udało.
    Może się spotkamy? ;)

Być może :-)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis musze sobie scisnac cycucha i zobacze czy cokolwiek mi leci bo samoistnych wyciekow nie mam. A apetyt mam i to niestety baaardzo duzy. Po tym jak wczoraj sie obzarlam to dzis stwierdzilam, ze jem tylko regularnie co 3 godz i dzis bez slodyczy. Zobaczymy co z tego bedzie mojego planu. Maluch mial czkawke.

derii84 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co 3h? Ja 2 nie wytrzymam. A slodycze to moglabym tonami :)

dorocia2324, NASTA lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od bardzo dawna jem co 3 godz, wiec w sumie organizm mam przyzwyczajony. Tylko w ciazy troche zaburzylam ten rytm bo bardzo czesto jadlam ale nie chce bardzo duzo przytyc i biore sie w garsc. A slodycze... oj lepiej o nich nie mowie tez bym je wciagala :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath! Nie uzywaj laktatora, bo ta siara jest bardzo wazna i jak najwiecej musi trafic do dziecka. Mi polozna zabronila sprawdzac czy cos leci czy nie. Takze juz nic przy cyckach nie gmeram ;p

derii84, Lara 82 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już po sesji :)
    NIe mogę się doczekać efektów, bo kombinowałyśmy jak konie pod górą ;) W legginsach, w sukienkach :)
    Zdjęcia z moim P. też będą ładne na pewno ;)

AsiaSzw, LadyDi, derii84, dorocia2324, Gosiak, Lara 82, agaaa28, Laurka, Pia Gizela, słoneczna 85, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. właśnie wraca z pracy, więc ja się powoli szykuję na USG, ciekawe ile mój klopsik waży ;)

LadyDi, derii84, dorocia2324, AsiaSzw, Lara 82, agaaa28, Patrycja20, Angélique89, Januszkowa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1917 1918 1919 1920 1921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ