X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara mój ginekolog nie przyjmuje w szpitalu. Ma tylko gabinet prywatny, a wlasciwie cala przychodnie. I majac skierowanie na CC chcial nie chcial musze wybrac albo czekac do akcji porodowej i jechac ze skierowaniem i nie mam pewnosci czy mi ja zrobia bo bywa roznie albo znalezc sobie jeszcze jednego lekarza. Na poprzedniej wizycie jak bylam to bylo wszystko okej ( tez mnie nie znal jeszcze wtedy ) ale teraz ma juz moja karte, wie ze przyszlam na badanie itp i przy okazji sie umowic na cc sam zreszta wyznaczyl mi termin tej wizyty. Dzis bylam pierwsza pacjentka, on spoznil sie i jego polozna tez, byl tam bajzel jak stad do Warszawy. Przyjal mnie pospiesznie i bardzo nieprofesjonalnie. Moze sa osoby ktore sa do czegos takiego przyzwyczajone, ale nie ja. A wynika to z tego, że pomomo tego ze moj prowadzacy gin tez sie spoznia moje dziecko i ja jestesmy dla niego wazni i nigdy sie nie spieszy. Pomine roznice w kosztach wizyty, ale naprawde dalabym i 300zl za wizyte wiedzac ze nie bede potraktowana tak jak dzis. On nawet w karte ciazy nie zerknal dzis, zasugerowal sie tc ktory wyszedl mu z usg, ale wg niego moje dziecko dzis wazy 2400 i jestem w 33tc tak pobieznie robil usg.
    Ja z moja wada serca i drugim porodem nie moge czekac przepraszam nie powinnam, drugi porod idzie inaczej niz pierwszy i mozna nie zdazyc, a ja mialam ogromne komplikacje ktorych skutki mam do dnia dzisiejszego i tylko pod tym warunkiem ze bede mogla pojsc spokojnie na L4 i miec cc moj kardiolog zgodzil sie na ciaze.

Ot taka sytuacja!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 16:47

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri, wydaje mi się, że spokojnie możesz założyć takie dodatki na komunię/chrzciny ;)

Moja bratowa na swoim ślubie miała różowe (ale takie oczojebne) paznokcie ;)
    I my też miałyśmy różowe sukienki, oczywiście każda w swoim ulubionym odcieniu (ja miałam malinową:P).

Ja zawsze lubiłam odważne stylizacje, więc na swoim ślubie (tym kościelnym) też przyszaleję :)

Tygrysku, ja te sukienki znalazłam na stronie shwrm.pl

Tu masz linki:

http://www.shwrm.pl/ona/odziez/sukienki-tuniki/54595_milu-by-milena-platek-luzna-sukienka-p.html?utm_campaign=retargeting&utm_medium=Criteo&utm_source=active_shoppers

http://www.shwrm.pl/ona/odziez/sukienki-tuniki/50050_loola-swing-z-rekawkiem-p.html

A tamtej trzeciej nie mogę znaleźć - jak znajdę to podeślę :)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo,
    Ja mam siare troszeczke jak scisne, sama nie leci,
    Sylwia polubilam posta bo mam podobne podejscie, jestem nastawiona na porod na zaspie, ale jesli zacznie sie dziac alcja a beda godziny szczytu, snieg i masakra drogowa to redlowo bo mieszkam na malym kacku i do redlowa mam ze 3 km.. A do zaspy z 15 km i to jadac sopocka, zwyciestwa w godzinach 16-17 bylaby masakra...
    AsiaSzw czytam Twoja wypowiedz i zaczynam myslec ze ten branicki nie byl taki zly.. Moze umow sie do niego? Ja tez prowadze ciaze u gina ktory nie dyzuruje w zadnym szpitalu, ale nie zamienilabym go na nikogo innego bo kazde usg wykonuje z ogromna precyzja, powolutku, mowi co i jak, poswieca mi tyle czasu ile chce , odpowiada na wszystkie pytania i wychodze zawsze spokojna, natomiast rodzic chce u matkowskiego na zaspie- super lekarz szczerze polecam tez sie nie spieszy na wizycie i wogole, ale chodze do niego na lux med tam maja slabsze usg, moglabym prywatnie w sumie ale nie widze sensu bo on i tak jest tylko 1x w tyg w szpitalu na dyrzurze wiec trafic na niego to albo w terminie wyznaczonym albo fartem :) no i urlop ma... Dlatego polecil mi branickiego ktory odbieral porod jego zony- cc, ogolnie branicki ma dobre opinie, spotkalam kolezanke u niego i mowila ze mega chwala go, fakt- usg pobiezne, dlugosci szyjki nie sprawdzil na usg, tylko na badaniu na saamolocie, gada tak ze ciezko sie z pytaniem wcisnac, ale czasu poswiecil nam sporo, generalnie tyle az sie pytania skonczyly, a jak zadzwonilam by przelozyc wizyte od razu wiedzial z kim rozmawia i na kiedy cc...przyjmuje w czwartki, moze warto bys z nim sie umowila? Zwlaszcza ze zalezy Ci na cc a nie prowadzeniu ciazy, a do tego on ok...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiu tego nie wiem, ale nie da sie umowic na cc w szpitalu na konkretny dzien, majac skierowanie?
    No nie dziwie sie ze sie zdenerwowalam za 180 zl to jednak kazdy zasluguje na wiecej uwagi niz 10minut. No ale ten Zabul zrobi Ci ta cc masz ta pewnosc? Jestes umowiona na konkretny dzien?

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja nie wiem sama co zrobic :(
    Troszke mnie podlamal dzis ten lekarz. Nawet mnie nie zbadal, nic nic nic.
    Nie wiem czy chce kolejny raz zmieniac, a jesli zajdzie taka potrzeba to pewnie zdecyduje sie na tego Lautenbacha, ale z klinicznej :( bardzo chcialam rodzic na zaspie. Moze musze sobie to przemyslec jeszcze. Umówiłam się na kolejną wizyte do niego jako ostatnia tak jak wtedy może bedzie lepiej. Nie wiem daje sobie troche czasu. Gdyby to mialo zalezec odemnie to wolalabym rodzic sn, ale jesli to ma sie odbic na moim zdrowiu a tym samym na mozliwosci opieki nad Ignasiem to naprawde nie moge ryzykować :(
    Aż mi się płakać chce :(

Lara kazal przyjsc jeszcze raz jak bedzie wiedzial co robi w lutym. Kopara mi opadła mój M to az powiedziec cos chcial ale oko mu puscilam. Pewnie zrobi, ale wiecie ile moje nastawienie dla mnie znaczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 17:18

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki z krwi, plytki 130 tys!!! Szalenstwo :D iaza sluzy moim plytkom :p, hemoglobina i hematokryt mam w normie tez :) a tsh spadlo z 2.77 do 1,92 :) super :)

NASTA lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella co jesz na te plytki? Ja mam 170tys ale za to hemoglobina i hematokryt ponizej normy. Zaznacze ze jem Tardyferon fol od poczatku ciazy

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia doskonale Cie rozumiem, ja tez ogolnie bylam slabiej zadowolona z wizyty u branickiego niz tych 2 moich, ale analizujac to poprostu on duzo gada, ciezko dojsc do slowa, termin cc 2 tyg przed terminem z om i usg pobiezne na moje oko ( majac do porownania to u sliwinskiego) cala reszta ok, odpowiada co i jak, z terminem problemu nie robi, wrecz na starcie ustala juz kiedy moze Cie ciac... Wizyta 150 zl, matkowski go polecal jako bdb specjaliste... Opinie na znanym lekarzu ma ogolnie bdb, jedyne negatywne dotycza jak sie przyszlo "z ulicy" nie bedac u niego prywatnie...tez juz jestem zmeczona lekarzami, bo 1 prowadzi mi ciaze na tip top, drugi teoretycznie prowadzi ciaze ale od poczatku poprostu chcialam bysmy sie znali bo chc by odbieral porod, 3ci by mnie znal jak 2gi nie bedzie mial dyzuru i by wszystko poszlo dobrze.. By nie podwarzal cc i ladnie zrobil...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha jeszcze dodam ze moj gin jak robil mi dzis usg i 2 tyg temu mowi ze moje łożysko jest super, ze bardzo by chcial aby kazda ciezarna miala takie w tym tc I stopien, a ten buc mi napisal ze III stopien dojżałości. I co mam sobie myslec. Czy jak sie jest synem ordynatora to mozna kurwa tak pacjentki traktowac??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nie ma diety nie plytki... Ja miewalam plytki na poziomie 102 tys, 130 to nigdy, jem to co zawsze jadlam wiec one tak sobie migruja w tych poziomach ale najwazniejsze dla mnie ze nie spadaja ponizej 80 :) bo mnie juz na poczatku ciazy straszono jak mi troszke opadly.. Teraz ok, a zelazo biore w formie szelazo sr :) i teraz mam dlatego w normie , biore 2x1, mialam brac inne ale ze po tym czuje sie ok to nie bylo sensu zmieniac :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella napisze ci priv zeby tu nie spamowac w jednym temacie wciaz.
    Ale musisz zapr przyjac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 17:34

bella84 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue dziekuje za linki :)

a ja Wam pokaże moj bezbolek :)
    Słaba jakoś fotki bo z komórki i w łaziennym świetle:(

http://wrzucaj.net/images/2015/01/23/37tydz.jpg

Lara 82, gusiaa, dorocia2324, truskawkax25, Patrycja20, Suri97, Bietka, juska19, Sue, Pia Gizela, LadyDi, megg, Angélique89, Januszkowa, kasia_1988, Penelope, Kathy's, kafabi lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze sa rozne teorie na temat cc jak to pisalyscie tu na forum, ale jesli bym miala wyraxne wskazanie do cc to bym zrobila wszystko aby umowic konkretny termin stawienia sie do szpitala 1-2tyg przed terminem z OM tak jak mistrzyni, Fedra czy juusta. Dziewczyny wy juz na nic nie czekajcie tylko umawiajcie terminy aby Was nie zrobili w konia i abyscie jak sierotki nie zajechaly do szpitala jak sie akcja zacznie, bo wtedy tp bedzie tak jak zadecyduje lekarz dyzurujacy i moze byc roznie. Tym bardziej ze juz nie dlugo do terminu zostalo.

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku jaki fajny malutki <3

Lara to wlasnie dlatego ja musze pokombinowac z lekarzem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 17:38

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku no malutki i fajniutki brzusio :) Moj to juz wieeelki jest.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he moj tez :)

Z tej zlosci gotuje warzywa na salatke. Naszlo mnie.

Ciekawe jak sie nasze rodzace maja. Katiś, Angelcia co tam na froncie??
    Fedra daj znac jak tylko bedziesz mogła !!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah przekichane to wszystko powiem wam, nie zazdroszcze a przy okazji sama sie boje bo w koncu przy sn tez cholera wie na kogo sie trafii. Pozostaje tylko byc dobrej mysli.

AsiaSzw lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety Rudasek gdzie Ty masz to dziecko??? hihihi

Rudasek lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Rety Rudasek gdzie Ty masz to dziecko??? hihihi

Laurka prawie cały w brzuszku..a głowka już w pipce :) hihihih

AsiaSzw, Lara 82, bella84 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku slodki malutki brzus, moj to jednak duzy jest.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1918 1919 1920 1921 1922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ