X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ash Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra gratulacje!!!!!! Natalka modelka :)

Groszku trzymam kciuki za szybki poród!!!!

Cath obyscie w dwupaku pozdawaly egzaminy!! Powodzenia!

Na noc wypiłam siemię lniane i nawet nie miałam zgagi. Przespalam cała noc z przerwa na siku :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Aaaa Groszek cudownie <3 trzymam kciuki z Konstancja <3

Sylwia to nasze dzieci chyba największe sa :* pamiętaj ze jest ten margines błędu! :* wiec sie nie stresuj mojej mamy koleżanka mnie pocieszala w pracy bo mowi ze jej na ostatnim usg dzien przed porodem powiedzieli ze dziecko bedzie miało 4 kg a w rzeczywistości urodzila o jeden kilogram mniejsza! :)

Wg dziewczyny czysci mnie od wczoraj wieczora! Dzis mam jeden egzamin a jutro dwa ale jadę musze. Wtedy zostanie mi jeden egzamin w sesji!

Wiem że jest granica błędu - tylko działa w obie strony :-) podobno to jest około 10% (dla mnie to i tak niewiele)

Cześć wszytskim!

Trzymam kciuki za świeżo narodzone i rodzące :-)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam się właśnie rozbił piekny, duży dzbanek do herbaty z Duki, strasznie go lubiłam i parzyliśmy tam sobie herbatę tybetańską kilka razy dziennie - buuu, ale to ponoć na szczęście, więc jakoś przeżyję ;)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak czysto teoretycznie jak sie zaczna skurcze/ odejda wody u pierworodki to jaki jest min czas na to ze sie urodzi? Zastanawiam sie ciagle z tym szpitalem czy w razie czego nawet jak sie zacznie alcja czy i tak nie jechac na zaspe (15 km- w godzinach szczytu max do godziny)...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wspaniałe że się rozpakowywujemy :-)

Ja wczoraj spotkałam się z moją położną, podpisałam umowę ze szpitalem. I już tylko czekam na sygnał od małego że chcę wyjść na świat.
    Byłam pewna ze tak jak wszystkie inne rodzące, będę musiała przejść przez Izbę przyjęć - a na Żelaznej czasem i czeka się 6 godzin na przyjęcie jak jest duże oblozenie. Ale na szczęście wszystkie dokumenty mam już wypełnione, i dodatkowo Przyszpitalny Dom Nardzin rządzi się innymi prawami i trafię tam od razu. Tak się cieszę, strasznie stresowala mnie ta myśl o czekaniu w Izbie.
    Wczoraj była tam jedna rodzaca, akurat trafiłam jak była w końcówce drugiej fazy porodu.
    Rany...Ale się darla. Ale powiem Wam że mi się podobało. Bo to nie był krzyk przerazonej kobiety, tylko wojownika. To mój mąż był przerażony!!! Hihi...
    Moja położna powiedziała że z moim nastawieniem i charakterem przezyjemy z mężem piękny poród. No mam nadzieję! Bardzo mnie uspokoiło to spotkanie.

Mamaliye, Patrycja20, Sue, megg lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas tez zima przyszla dzisiaj i bialo sie robi :)

Na ustatnim badaniu moja mala miala 2600 a bylo to w 36tc.
    Jaki powinien byc przyrost wagi na tydzien tak srednio?
    Bo chcialabym mniej wiecej obliczyc ile moze wazyc do tego porodu. :)

Teraz we wtorek tez mam wizyte u gina. Pewnie juz ostatnia przed porodem tak cos czuje.
    Bella i truskawka zapamietalam ze wy tez macie we wtorek. Ktos jeszcze? :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Teraz we wtorek tez mam wizyte u gina. Pewnie juz ostatnia przed porodem tak cos czuje.
    Bella i truskawka zapamietalam ze wy tez macie we wtorek. Ktos jeszcze? :)
    Ja też mam we wtorek - KTG i mam na chwilę wejść do ginki po zwolnienie oraz pokazać wyniki krwi i moczu oraz dzienniczek ciśnienia ;)
    Już mnie badać nie będzie raczej skoro mówiła, że już teraz tylko czekamy i droga wolna :P

Suri97 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny ja dziś jestem jakaś padnięta..wzięłam prysznic,.wysuszyłam wlosy i juz nie mam na nic siły..a miałam pójść do sklepu..jakbym miała dziś rodzic to chyba bym nie dała rady bo mam zerowy poziom energii.

Tez macie ostatnio bzika na punkcie czystości..ja za każdym razem gdy wchodzę do łazienki przecieram zlew..widzę brud tam gdzie go nie ma..

A propo wagi dziecka to moja córka wg usg w dniu porodu miała ważyć 3500 a ważyła prawie 3900 wiec różnica błędu jest dość spora, bynajmniej mi się tak zdażyło. Ta duża waga dziecka często niepotrzebnie stresuje kobiety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 11:43

Laureczka25
  • cath Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam straszny bol w górze brzucha aż oddychać nie mogłam. Trwał ciągle przez godzinę! Wzielam nospe i troche lepiej. Moj mąż zawiozl mnie na uczelnie i jak siedzę jest ok jak chodzę rwie mniej dzownilam do gina mowi ze jak po nospoe nie przejdzie albo oslabnie a bedzie się utrzymywać ciągle jechac na ip. Teraz mam tak napadowo w sumie. Od czasu do czasu zaboli. Po 13 pojadę na ip!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath moze to ze stresu przez te egzaminy

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, trzymam kciuki! Oby to jeszcze nie to!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Zaczęłam 38 tydzien, według belly ciaza donoszona:) według mnie to chyba raczej za tydzien, skoro dzieci rodzą sie 2 tygodnie przed lub po terminie ustalonym z OM;) a ja mam 3 tygodnie:) ale nic- niech belly ma:)

Groszku, trzymam kciuki, zeby szybko poszło, zeby mało bolało i zeby udało sie naturalnie:)
    Od odejścia wód moze pójść szybciej - oby!!!

Fedra- ogromne gratulacje!! Jesteś pewnie przeszczesliwa mimo bólu brzucha, teraz bedzie tylko lepiej!
    Natalka wysoka i szczupła dziewczynka - a lekarze chyba mowili, ze bedzie ok 4kg? I znow mamy granice błędu- bo Natala długa;)
    Niech się zdrowo chowa, uściski od Ciotki Sue :*

Gosiak, Lara 82, derii84, słoneczna 85, Januszkowa, Laurka, asia888, Penelope lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a zauwazylyscie ze juz jestesmy na tapecie i nasz watek jest podczytywany przez inne watki ;-)
    Czyzby to znaczylo ze u nas teraz bedzie najciekawiej niezle. :-)

Suri teraz jest to bardzo indywidualne jak dziecko przyrasta. Moj w 33 mial 2100, w 35 2500, a teraz w 37 juz 3100. Ale jeszcze trzeba granice bledu doliczyc. Ja mysle ze nasz mis do 4 kg nie dobije bo my z mezem olbrzymami nie jestesmy.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostalam mamusia Gabrysia dzis o godz. 9.45
    Porod silami natury z nacieciem krocza. Dzieciaczek wazy 3200 g, ma dlugosc 55 cm :-)
    Porod masakra!! Express 5 godzin. Juz sie karmilismy :-)
    Teraz juz wiem jak to wyglada...

Pozdrawiamy :-) :-)

Sue, Suri97, Katiś, Gosiak, MoniaP, Patrycja20, Angélique89, kasia_1988, Lara 82, AsiaSzw, megg, truskawkax25, ash, angelstw, juska19, kafabi, agaaa28, Asiaa1201, niki640, dorocia2324, gusiaa, Bietka, mala_mi1982, laureczka25, derii84, słoneczna 85, LadyDi, Rybeńka, Januszkowa, Laurka, asia888, sebza, Tygrysek, LadyMK, przedszkolanka:), Penelope, Topola lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z ta waga to też moze rożnie byc:) bo jesli np nasze dziscko ma długie nogi, to maszyna liczy, ze bedzie ważyć wiecej - a moze sie okazać, że bedzie długi chudzielec. Moj P. Ważył chyba z 3500, ale miał 59cm! Wiec pewnie usg by przekłamalo, bo był długi:)
    Ja mimo, że mój brzuch jest mały czuje, że Tomek nie będzie kruszynka- jest duzy, bo czuje go prawie że przy kręgosłupie! Myślę, że bedzie po prostu długi i drobny, bo takich ma rodziców - drobnej kosci:)

• Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaa! Groszku! Gratulacje! Mówiłam, że szybko pójdzie!!!
    Zdrowka!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek gratulacje! Ale szybko poszlo :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, super, ale ekspresowe tempo! Jesteś podobno w 10%, którym odchodzą wody! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, mam nadzieje, że lutowe mamusie zawyżą statystyki i tak nasze porody bedą wygladac:)

Gosiak, Suri97, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, skoro jesteśmy czytane przez inne wątki, to tym bardziej zdjecie młodego jak juz sie urodzi wrzuce na drugie forum:)
    Wam ufam, ale jednak to forum jest zbyt dostępne...

Gosiak, Lara 82, ash lubią tę wiadomość

‹‹ 1930 1931 1932 1933 1934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ