X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mój jest nade wszystko żarlokiem....jeszcze mam obawy,ze chodzi po sąsiadach i żebrze,a Norki lubią koty i mają do nich słabość :-/

Cath mój też żyga po rybie,tzn po pewnych rodzajach,jedyne co toleruje to karmazyna(redfidh), i dorsza. Resztę morskich nie warto mu dawać,bo i tak zwraca.

He he,fajne nazwy...cielaczki,sówki :-) ciekawe,ile Olaf waży,Tymek to był jak dobrze najedzony kurczak 2.700 :-) wydaje mi się,ze Nunus będzie większy....heh

cath lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja bym się skontaktowała z behawiorystką. My kiedyś korzystaliśmy z pomocy pani Kasi Sterne - Nałęcz, przyjechała do nas ze dwa - trzy razy obejrzała mieszkanie i konkretnie poradziła co robić jak się dokacaliśmy i stara kotka nie akceptowała młodej. Pomogło.
    http://www.canac.pl/art,oferta,5,3.html

derii84, cath lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa dziewczyny mam skurcze! Na razie sa nieregularnie i raz mam co 2 minuty a następny za 10 minut potem następny za 7 i znów za 10 minut! Jezu jeszcze nie dojade na studia!

derii84, Gosiak, bella84, Angélique89, Aagnieszkaa, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath bedziesz miala blizej uczelni porodowke :-)
    Nie jedz za szybko do szpitala bo poloza cie na patologi i bedziesz sie tam sama meczyc bez tych ich wspomagaczy bo one sa tylko na porodowce. Pamietasz jak pisalam o tej kumpeli.

derii84 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Cath bedziesz miala blizej uczelni porodowke :-)
    Nie jedz za szybko do szpitala bo poloza cie na patologi i bedziesz sie tam sama meczyc bez tych ich wspomagaczy bo one sa tylko na porodowce. Pamietasz jak pisalam o tej kumpeli.
    No wlasnie jest problem bo studiuje w Słupsku a porodowka Wejherowo!! :( nie no może przejdzie przeciez nie musi z tego sie akcja rozwinąć! Ja do niedzieli do 15 musze byc na chodzie!!! Aaaaa !!!! Musze pozaliczać egzaminy !!! :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grroszek trzymam kciuki powodzenia :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, to trzymam kciuki, żebyś do niedzieli do 15:00 wytrzymała.
    Weź no-spę i kąpiel!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu mówię Dzień Dobry :)
    Pospałam :) Ja dziś nie mogę rodzić do 19 jakby co, ale u mnie cichutko :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa Cath myslalam ze studiujesz w Gdyni. To trzymaj sie dzielnie. Nogi zaciskaj :-)

Ja jeszcze w lozeczku. Moj M nie poszedl dzis do pracy wiec musze sie nim nacieszyc. Nawet jak spi :-)

derii84, Gosiak lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dzieki za namiar, chyba czas zaczac cos z tym robic, dzis dzwonie do hodowcy, od jutra wracam do starej karmy, jak sytuacja sie powtorzy to zadzwonie po behawioryste :/
    Cath, no u Ciebie to juz skonczony 39 tc :p wiec tak w sumie rychlo w czas :p

kasia_1988, derii84 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim! :)

Groszek to kciukam mocno. :) Widze ze konkretnie cie wzielo

Co do futerek to moje trzy teraz na sam koniec zaczely mnie taj maksymalnie wykorzystywac. Ciagle sie chca miziac i laza za mna trzy ogonki dokadkolwiek ide. Jakbym ich nie wpuscila ze soba do lazie.ki to chyba by zadrapaly drzwi tak ze by weszly...
    One jakby wiedza ze cos sie szykuje. Haha kto nim to powiedzial?
    I wlasnie nie wiem czy powinnam spedzac teraz kazda chwile z nimi , poswiecac duzo czasu czy jednak lepiej odzwyczajac ich od takiego ciaglego zajmowania sie nimi. Bo wiadomo ze jak dzidzia bedzie to nie bede miziac kotow caly czas....
    Co do jedzenia to moje sa na PON-ie i mokrym i suchym i codziennie daje nim w zaleznosci od ich wagi tego zarelka ale jeszcze oprocz tego jakies smakolyki wcinaja.
    Moje najwieksze futro wazy 9kg! :D Wiec troche tego zje w ciagu dnia

Bella na twoim miejscu to tez bym z tego behawiorysty skorzystala.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri moja koleżanka ma Main Coon'a i on tyle nie je, co mój nadzwyczajny dachowiec :-P

Cath powodzenia na egz,nie rodz do jutra ;-)

Gosiak a Ty dlaczego do 19 Janinke musisz przetrzymać??

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Groszku powodzenia!

Cath, mam nadzieję, że się uspokoi i spokojnie pozaliczasz, co trzeba :)

Ja dziś pospałam. Na śniadanko miałam rogalika z dżemem truskawkowym i herbatkę. Zjadłam na pół z Norką, bo mi spokojnie zjeść kocica nie dała :D

Bella - ciężka sprawa z kotką :( Ja jest że te nasze kotki czują, że coś się święci i się stresują. Nasza Norka też ma chwile szału, które wcześniej się jej nie zdarzały i dopomina się strasznie o głaskanie, ale takim przeraźliwym miaukiem.

Co do długości macierzyńskiego - ja bym posiedziała w domu z dzieckiem jak najdłużej, a i owszem. Ale muszę też myśleć o tym, że mogę nie mieć gdzie wracać do pracy, a aktualnie mam super lokalizację do pracy, bo jakieś 10 min. samochodem, a w 40 min. wrócę z pracy autobusem. Więc nie jest źle. Nie pracuję też całych 8 godzin w pracy, kolejny plus. Żal nie skorzystać. Być może mój tata będzie mógł od czasu do czasu posiedzieć z małym, może uda się wykombinować, że mąż będzie chodził na popołudnia do pracy. Kombinujemy, myślimy teraz. A co będzie po urodzeniu nie wiem. Już o kwestii finansowej nie wspomnę.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Gosiak a Ty dlaczego do 19 Janinke musisz przetrzymać??
    Dziś do 19:00 jakby co, nie do 19.02 - dla ścisłości ;) Bo do 19:00 moja doula ma dziś jakieś zajęcia na uczelni jeszcze obowiązkowe ;)

AsiaSzw, megg, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziś do 19:00 jakby co, nie do 19.02 - dla ścisłości ;) Bo do 19:00 moja doula ma dziś jakieś zajęcia na uczelni jeszcze obowiązkowe ;)

Oczywiście miałam na myśli godzinę :-)
    Także za Cb trzymam kciuki

Gosiak lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii ale ja nie mam maine coona tylko moj brytyjski kocur tyle wazy :P

Catj mam nadzieje ze dasz rade jeszcze pozaliczac :)

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Mam wiadomość od FEDRY :)
    Jej Natalka przyszła na świat wczoraj po godz. 19. Waży- 3370., 57 cm. Napisała, że trochę boli ją brzuch, ale czuje się nawet dobrze :)
    Przekazuje pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 09:18

Gosiak, Pia Gizela, Patrycja20, mala_mi1982, Suri97, derii84, Lara 82, Bietka, AsiaSzw, Angélique89, dorocia2324, agaaa28, gusiaa, megg, LadyDi, ash, maja35, kafabi, Sue, Asiaa1201, asia888, słoneczna 85, LadyMK, przedszkolanka:), Topola lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratulacje dla Fedry!

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra gratuuuulacje ogromne :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredra gratuluje coreczki ! :)

‹‹ 1928 1929 1930 1931 1932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ