Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:A co to za reguła Negallego? Bo jeśli u Katiś taka różnica w terminie, to u mnie hmmm...
Mnie gin wyliczył z OM na 17.02, a inny z OM i usg wyliczył na 14. Ciekawa jestem co będzie ze mną
Mam pytanie - czy jakaś mamusia z "dolnej" części listy chciałaby też ją aktualizować? Bo jak Katiś się rozpakuje, to zaraz przyjdzie kolej na mnie i generalnie zaczniemy się rozpakowywać jedna za drugą
Katiś będzie miała malutką, więc czas też ograniczony, więc fajnie, jakby jeszcze ktoś był do pomocy
Reguła: 14 lutego
om: 11 lutego
usg: 4 lutego
Pola
Hania -
Sue wrote:A co to za reguła Negallego? Bo jeśli u Katiś taka różnica w terminie, to u mnie hmmm...
Termin porodu = pierwszy dzień ostatniej miesiączki + 7 dni - 3 miesiące + 1 rok.
Oni mają te swoje kółeczka takie i nimi kręcą, nie wiem czy kojarzyszLara 82 lubi tę wiadomość
-
Kasia a po co Ci Twój lekarz? Ich nie ma przeważnie przy porodzie.. Położne odgrywają tu najważniejszą rolę..
Chociaż powiem Wam, że muszę mojemu mężowi dac numer do mojego gina ordynatora tego szpitala i jak bardzo mnie będą męczyć to niech dzwoni a cooo?!
-
No wlasnie u mnie to tak wyglada:
Termin OM - 12.02
Termin USG - 8.02
Wedlug reguly - 15.02 ( tak mam wpisane w ksiazeczke i wtedy mam sie zglosic do szpitala jak wczesniej nic sie nie ruszy )
Synka urodzilam idealnie w terminie z USG, wiec moze teraz tez tak bedzie
Cath, Kasia - meega kciuki!! -
Katiś wrote:Ta reguła to obliczasz tak : pierwszy dzień okresu+7 dni+9 miesięcy czyli u mnie 7 maja+ 7 to 14maja +9 m-cy to 14 lutego. Moje terminy porodu to:
Reguła: 14 lutego
om: 11 lutego
usg: 4 lutego
Czyli u mnie
reguła: 17 lutego
Om: 14 lutego
USG - I i II usg 14.02, III usg 17.02
Jaaaa, P. ma urodzinki 16.02 - może się uda?
A właśnie - w lutym 13 wypada w piątek, ciekawe ile dzieci się nam urodzi wtedy)
Słoneczna - jeszcze się nie spakowałamPowoli zaczynam układać rzeczy, póki co - sprzątam, bo wszędzie widzę brud!!
-
Katiś wrote:No ale ta reguła potwierdza się u kobiety która wszystkie cykle miała idealne. Jeżeli nie to nijak się ma. Dlatego powinni bazować na pierwszym usg, ale ja kłócić się nie będę
A no właśnie! U mnie termin z OM to 2 luty a z pierwszego usg 31 styczniapóźniejsze usg okolo 32 tc pokazało 7 luty, miesiączki trwaly jak sobie chciały także ja niewiem sama Kiedy co i jak...
-
U mnie:
reguła: 8 lutego
OM: 5 lutego
USG: 1 lutego
Do wyboru do koloru
Dwie z dat wypadają w niedzielęMoja doula mówiła, że niedziela jest dużo lepsza do porodu niż poniedziałek, bo w poniedziałek wypada sporo planowanych cesarek i lekarze słabo dostępni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 15:44