Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ją we wtorek na wizycie mialam 1,5cm rozwarcia i szyjka skrócona ale mi lekarz nic nie mówił ile pochodzę jeszcze.

Bratowa mojego P. chodziła długo z rozwarciem na prawie 2cm - od ok 7 miesiąca chyba tak miała.
    To naprawdę zależy od dziecka chyba - no bo w sumie szyjka może sie skracać i rozwierać, ale kiedy dzieć wylezie, to tylko on wie :P

• derii84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was osobiste pytanie... Czy możecie mi odpowiedzieć, jaką macie wydzielinę z pochwy?? Przepraszam za brak nietaktu, ale nie mam pojęcia jak zamienić nazwy :|

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri, my tu o takich rzeczach rozmawiamy, że wiesz :)
    U mnie jest jej dużo, raczej jest bezbarwna, \bezwonna, wodnista - podobna trochę do śluzu płodnego albo "podnieconego" (wiesz pewnie o co kaman :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 20:36

derii84 lubi tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej mlecznobiała :) i wodnista.

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam raczej mleczna ale bez zapachu drozdzaka Candidy;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie u mnie jest taka zolto-pomaranczowa i jest jest sporo. Niezbyt ladnie pachnie i wlasnie mysle czy mi cos sie nie przyplatalo. Wizyta dopiero 2.02.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedtem wydzielona była mleczna, potem żółta a teraz brązowa bo to czop

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bezwonną białą, lekko przezroczystą o konsystencji kleju..kojarzy mi się z tą
    mazią płodową jaką jest pokryty maluch..myślę że to mogą być fragmenty czopa ale bez krwi..bo często znajduję na wkładce większą grudkę takiej wydzieliny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 20:51

Laureczka25
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniowka moja cora to sie tak bardzo rozpycha a czasem tez robi jak motylek.

Sue, Gosiak dzieki za wskazowke odnosnie laktatorow:)
    Wlasnie tez bym chciala raczej elektryczny laktator, tutaj w DE mozna dostac w szpitalu recepte i sobie wypozyczyc na pierwszy miesiac i wlasnie nie wiem czy mam kupic bo jak sie nie przyda to kasa wywalona, a w razie w na poczatek wypozycze a pozniej sobie dokupie.

Derii84 moja wydzielina tez raczej wodnista.

Z porodem to loteria lekarze moga mowic ze to bedzie zaraz a czesto nie jest tak zaraz albo odwrotnie:)

Czytalam jeszcze o takiej metodzie obliczania terminu porodu
    tydzien w ktorym poczulas pierwsze ruchy + 20-22 tyg. = termin porodu
    ale grom wie ile w tym prawdy:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, może zadzwoń do doktorka? Bo już jesteś w takim tygodniu, że jak się coś przypałętało, to lepiej to chyba wyleczyć.
    Ja miałam delikatną infekcję w listopadzie, wyleczyłam to bardzo szybciutko, bo dostałam chyba 3-4 globulki Pimafucinu.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue no nie mam zamiaru lekcewazyc tego. W sumie to wczoraj zrobila sie takiego koloru i nawet taki maly glutek byl na wkladce. Dzis doszedl ten zapach. Zobacze jak bedzie jutro i najwyzej do niego zadzwonie to moze mnie nawet w poniedzialek na chwile przyjmie zeby zobaczyc i recepte wypisac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam biało-zoltawa:-/ i zastanawiam się,kiedy w koncu coś się ruszy.
    Przeraża mnie to,ze berbećsię bardzo wypina,a dzisiaj(jak nigdy)miał dzień szału,wypinanie,ruchy gwałtowne i bolesne.
    Nie chcę ich analizować z pkt medycznego,bo do głowy dostaję

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Bratowa mojego P. chodziła długo z rozwarciem na prawie 2cm - od ok 7 miesiąca chyba tak miała.
    To naprawdę zależy od dziecka chyba - no bo w sumie szyjka może sie skracać i rozwierać, ale kiedy dzieć wylezie, to tylko on wie :P
    Nie ma reguły. moja mama jak mnie rodziła chodziła z rozwarciem 6 tygodni. Potem mówiła , że w szpitalu po schodach biegała żebym w końcu wyszła.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia a nie masz w razie czego globulek?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Nie ma reguły. moja mama jak mnie rodziła chodziła z rozwarciem 6 tygodni. Potem mówiła , że w szpitalu po schodach biegała żebym w końcu wyszła.

Uparta byłaś, nie ma co :) Może po Tobie Twoja córa ma taki charakterek do tej butli :)

Żartuje oczywiście, mam nadzieję, że mała szybko się nauczy ssać pierś i będzie cudownie i szybko nadrobicie wagę.

Ja oglądam właśnie Sex and the city II i marzę o byciu w ciepełku jakimś ;) Morze, plażka... mmmm :)

derii84, Stokrota :) lubią tę wiadomość

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Dziewczyny miałyśmy ciągły ból brzucha jakby w kościach biodrowych czy jajnikach a co jakiś czas dochodzący ból w podbrzuszu tak bardzo nisko?
    Kasiu ja właśnie dziś doświadczam takich bóli, za cholerę nie wiem co to i skąd to kłucie "w okolicy jajnika". i to kłucie przechodziło w ból całego podbrzusza i potem twardniał brzuch i tak 3 razy co parę minut.

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dorocia a nie masz w razie czego globulek?

No wlasnie nie mam nic. Jedyne to tylko zurawit ale to raczej bez sensu brac bo to przy bakteriach w moczu itd. Kurcze zaczelam sie martwic :/

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez wydzielina mleczna, wodnisto-srednia

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, a masz olej kokosowy?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie on mi nie zagwarantowal ze na dniach. Ale widzi co sie dzieje czasem i po jednym dniu kobieta moz zacząć rodzic a czasem i dwa tygodnie bedzie chodzić z 1 cm rozwarcia :) tylko chodzi o to ze cos się dzieje i dodatkowo mialam takie skurcze to tez jest na plus. :) nie nastawiam nic a nic. Jak bedzie tak bedzie. Pewnie ze bym chciala aby juz wyszla ale nie pogonie jej :* mam po prostu czekać na rozwiniecie sie akcji i tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 21:33

Sue, Gosiak, derii84, asia888 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1940 1941 1942 1943 1944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ