Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
gusiaa wrote:Ją we wtorek na wizycie mialam 1,5cm rozwarcia i szyjka skrócona ale mi lekarz nic nie mówił ile pochodzę jeszcze.
Bratowa mojego P. chodziła długo z rozwarciem na prawie 2cm - od ok 7 miesiąca chyba tak miała.
To naprawdę zależy od dziecka chyba - no bo w sumie szyjka może sie skracać i rozwierać, ale kiedy dzieć wylezie, to tylko on wie
-
Deri, my tu o takich rzeczach rozmawiamy, że wiesz
U mnie jest jej dużo, raczej jest bezbarwna, \bezwonna, wodnista - podobna trochę do śluzu płodnego albo "podnieconego" (wiesz pewnie o co kaman)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 20:36
derii84 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam bezwonną białą, lekko przezroczystą o konsystencji kleju..kojarzy mi się z tą
mazią płodową jaką jest pokryty maluch..myślę że to mogą być fragmenty czopa ale bez krwi..bo często znajduję na wkładce większą grudkę takiej wydzieliny..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 20:51
derii84 lubi tę wiadomość
Laureczka25 -
Boroniowka moja cora to sie tak bardzo rozpycha a czasem tez robi jak motylek.
Sue, Gosiak dzieki za wskazowke odnosnie laktatorow:)
Wlasnie tez bym chciala raczej elektryczny laktator, tutaj w DE mozna dostac w szpitalu recepte i sobie wypozyczyc na pierwszy miesiac i wlasnie nie wiem czy mam kupic bo jak sie nie przyda to kasa wywalona, a w razie w na poczatek wypozycze a pozniej sobie dokupie.
Derii84 moja wydzielina tez raczej wodnista.
Z porodem to loteria lekarze moga mowic ze to bedzie zaraz a czesto nie jest tak zaraz albo odwrotnie:)
Czytalam jeszcze o takiej metodzie obliczania terminu porodu
tydzien w ktorym poczulas pierwsze ruchy + 20-22 tyg. = termin porodu
ale grom wie ile w tym prawdy:) -
Sue no nie mam zamiaru lekcewazyc tego. W sumie to wczoraj zrobila sie takiego koloru i nawet taki maly glutek byl na wkladce. Dzis doszedl ten zapach. Zobacze jak bedzie jutro i najwyzej do niego zadzwonie to moze mnie nawet w poniedzialek na chwile przyjmie zeby zobaczyc i recepte wypisac.
-
No ja mam biało-zoltawa:-/ i zastanawiam się,kiedy w koncu coś się ruszy.
Przeraża mnie to,ze berbećsię bardzo wypina,a dzisiaj(jak nigdy)miał dzień szału,wypinanie,ruchy gwałtowne i bolesne.
Nie chcę ich analizować z pkt medycznego,bo do głowy dostaję -
Sue wrote:Bratowa mojego P. chodziła długo z rozwarciem na prawie 2cm - od ok 7 miesiąca chyba tak miała.
To naprawdę zależy od dziecka chyba - no bo w sumie szyjka może sie skracać i rozwierać, ale kiedy dzieć wylezie, to tylko on wie -
Stokrota :) wrote:Nie ma reguły. moja mama jak mnie rodziła chodziła z rozwarciem 6 tygodni. Potem mówiła , że w szpitalu po schodach biegała żebym w końcu wyszła.
Uparta byłaś, nie ma coMoże po Tobie Twoja córa ma taki charakterek do tej butli
Żartuje oczywiście, mam nadzieję, że mała szybko się nauczy ssać pierś i będzie cudownie i szybko nadrobicie wagę.
Ja oglądam właśnie Sex and the city II i marzę o byciu w ciepełku jakimśMorze, plażka... mmmm
derii84, Stokrota :) lubią tę wiadomość
-
kasia_1988 wrote:Dziewczyny miałyśmy ciągły ból brzucha jakby w kościach biodrowych czy jajnikach a co jakiś czas dochodzący ból w podbrzuszu tak bardzo nisko?Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Wiecie on mi nie zagwarantowal ze na dniach. Ale widzi co sie dzieje czasem i po jednym dniu kobieta moz zacząć rodzic a czasem i dwa tygodnie bedzie chodzić z 1 cm rozwarcia
tylko chodzi o to ze cos się dzieje i dodatkowo mialam takie skurcze to tez jest na plus.
nie nastawiam nic a nic. Jak bedzie tak bedzie. Pewnie ze bym chciala aby juz wyszla ale nie pogonie jej :* mam po prostu czekać na rozwiniecie sie akcji i tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 21:33
Sue, Gosiak, derii84, asia888 lubią tę wiadomość